Derki

Link nie zauważyłam  🙄

Nie mogę podjąć decyzji  🤬
mam problem, ponieważ nigdy nie zastanawiałam się nad grubością derek, na kucach ważny był tylko lanss  😎, to pytam:
która derke zimową polecacie na ogolonego konia, gdy w satajni są takie temperatury jak na zewnątrz  :/, no może jest troszęczkę cieplej
-derkę "AVALANCHE" Horze, 250 g, http://www.konik.com.pl/sklep,1321,,,03,,pl-pln,705183,0.html
czy
-derkę zimową Jarpol  😀, w krateczkę, z klapą na brzuch, 150 g, ale tam jest ten gruby polarek 540 g http://www.jarpol-konie.pl/index.php?act=produkty&kat=3&aktualna=2&PHPSESSID=e4b6c46cfcfd6d1e70ad7211497c8070

❓ ❓ ❓
skoro koń jest ogolony, temperatury minusowe, a wstajni prawie tak jak na dwoże to ja polecam 300 i więcej..
w 100 to stoi mój koń który nie jest golony (oprócz kawałeczka szyjki) a w stajni jest ciepło..
aha, no ale właśnie nie wiem, bo moje kuce, golone, zazwyczaj stały w 200 paru itd... a ja sie poprostu nie znam  😵
a jarpol kusi  😎
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
06 stycznia 2010 19:21

do nas dzisiaj doszło to cudo razem w komplecie z owijkami   😅

na koniu wygląda tak

poza tym doszła też derka polarowa Jacsona

obie się tak marszczą, bo Dobra ma bardzo wystający kłąb i nie zależy to od długości derki (serio, derki odstają 10cm od kręgosłupa, mam nadzieję, że wraz z rozwojem mięsni to się zmieni) 😉

i jeszcze a propos derki Jarpola
Dobra stała w niej cały dzień, śnieg sypał niesamowity (Warszawiacy, szczególni ci zmotoryzowani wiedzą coś o tym :zemdlal🙂, a derka na szwie nie przemokła.

to dobrze, ze nie przemokła, ale my i tak czekamy na prototyp teki bez szwu i jak mi się spodoba jak leży to zapewne zamówię 💃

gdzie kupiłaś tą granatową derkę? 😍
06 stycznia 2010 19:32
allegro 😉 model kucysiowy http://www.allegro.pl/item875077458_cavallo_koszalin_derka_polarowa_hkm_115cm.html były dwa rozmiary 115 i 125. ja zgarnęłam ten drugi  😎 a owijki mają dokładnie tę samą kratkę co derka  😍
ehh... jeszcze pół metra i byłaby dobra na moją  🙄
ślicze te z HKM-u  😍, szkoda że tylko kucykowe..
nyelle   buntownik z wyboru
06 stycznia 2010 19:39
Ja z czystym sumieniem mogę polecić polarówkę Jarpol - bardzo fajny gruby polarek, porządnie uszyta i pięknie leży (niestety nie mam foto). Mam akurat brązową z beżową lamówiką (brąz jest bajeczny! głęboka czekolada  😍 ).
Zresztą i ocieplaczki stajenne sprawione do kompletu fajnie się sprawują!
06 stycznia 2010 19:41
ehh... jeszcze pół metra i byłaby dobra na moją  🙄

zamów dwie i zszyj, będzie jak znalazł  😁
ja się cieszę, że kucykowe są na moją dobre. to znaczy, że świat bajecznych derek stoi przede mną otworem  😀iabeł:
majeczka   Galopem przez życie!
06 stycznia 2010 19:46
mała mi, Jarpolową mam tą w kratę i Horze też tą z kołnierzem Jarpolowa wygrywa!
Edytka- super zakupy!

Ja też chcę pochwalić derki Jarpolu- moja polarówka bardzo dobrze odciągnęła pot z mocno mokrego konia.
mała mi, Jarpolową mam tą w kratę i Horze też tą z kołnierzem Jarpolowa wygrywa!

😀 ale wystarcza to 150 g?
mała mi- IMO nie.
jak nie znasz się na derkowania a masz golone konia to kto dotej pory dobierał im derki?
moze zapytaj sie tej osoby jakie do tej pory nosiły? jednak ja na takie temp. nie zostawiałąbym ogolonego konia w zimnej stajni w mniej niz 250-300g
majeczka   Galopem przez życie!
06 stycznia 2010 19:57
mój koń jest ciepły pod derką więc wg mnie wystarcza
LOVELY, a według mnie wystarczy.
Właśnie zawiozłam dwie Jarpolowe dery dla gołego młodzika pod Hanoverem (i swoją drogą wracam po koszmarnych polskich dróżkach).
Derki są obłędne, świetnie uszyte i na koniu leżą, jakby z niego miarę brać - a rozmiar ustalałam na czuja, notabene tuż po Sylwestrze 😉 Jestem mega pozytywnie zaskoczona.
Te zimówki mają materiał o bardzo gęstym splocie na zewnątrz - więc nic przez niego nie przewiewa. Wypełnienie nie jest grube, ale pełne, też gęste właśnie - plus podszycie bardzo, bardzo grubym polarem. Jak omacałam ręcznie koń pod dearką ma bardzo cieplutko - więc się nie martwię, że mi konika wymrozi (swoją drogą w tej stajni, wcale nie ciepłej, wszystkie konie w robocie są ogolone i nie noszą bardzo grubych der).
Jak tylko dotrę do domu i mnie nie uśpi, to wstawię zdjęcia jarpolówki z kapturem na koniu (chociaż dziś to mnie pewnie uśpi na amen).
mała mi- IMO nie.
jak nie znasz się na derkowania a masz golone konia to kto dotej pory dobierał im derki?
moze zapytaj sie tej osoby jakie do tej pory nosiły? jednak ja na takie temp. nie zostawiałąbym ogolonego konia w zimnej stajni w mniej niz 250-300g

jak już mówiłam miałam kuce, kupowałam jakie mi się podobały, mój tata tylko zawsze sprawdzała, albo panie w sklepie mi pomagałay
niestety nie mam jak zapytac ponieważ moja kobyła ma 4, no wtym roku 5 lat i jest niedawno zajezdżona,
a pozatym przecież ja się tylko pytam  🤔 w końcu po to to wszystko jest..

majeczka i quantanamera, dziękuję  😀
hej mam pytanie moja gniada stoi teraz w 150g + polar chce jej kupic cos cieplejszego nie jest golona wychodzi na padok jak nie pada snieg na okolo 5h dziennie tylko nie wiem jaka grubosc jak myslicie nie wiem jak grzeja 250-300-330??? ostatnio obrosla znow troszke a nie cche zeby stala w dwoch derkach podobno mrozy maja dopiero przyjsc wole byc zabezpieczona prosze o pomoc z gory dziekuje!
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
06 stycznia 2010 20:58
Jak dobrze pójdzie to ja niedługo też się wzbogace w produkty Jarpolu😉
do mnie przyszla dwa dni temu jarpolowa derka i jest idealna!  😉
ta polarówka jarpola z kapturem wydaje sie byc ok tylko szkoda ze z 3 (6) kawałków szyta
ale rzeczywiście deborach te derkę z kapturem ze swojej strony int powinna zastąpić inna fota
deborah   koń by się uśmiał...
07 stycznia 2010 07:33
777, z 2(4) 😉 fotkę obiecuję wkrótce zastąpić inna
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
07 stycznia 2010 08:57
potrzebuje derki padokowej, nieprzemekalnej, ocieplanej aletak do 250zł, co polecacie.
Sa eskadrny Ripstopy w promocji ale tu tez mam pytanie
kobyla nosi 125-135 zalezy jakiej firmy jki rozmiar powinnam jej wziac S czy M?
Ponieważ ripstopy są dłuższe Ja bym wzieła S
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
07 stycznia 2010 10:19
Dramka a S to 125? M 135?
tak
tylko one sa okolo 10 cm jeszcze dluzsze?
hmm bo myslalam od corianderze od ciebie jezeli jeszcze aktualne 😉
deborah ja jestem fanka polarówek z kołnierzem
ogladałam juz różne i albo za krótki kołnierz albo za wąski albo cos jeszcze nie tak
a ta twoja wygląda duzo najlepiej od tych oferowanych na rynku  - choc twoja  widziałam tylko na focie parę postów wyżej
ja bardzo lubię np polary takie "sukienkowate "
fajnie ze jest ktoś u kogo można takie dery zamówić na wymiar na dodatek można sobie dobrać z pasami lub bez - super

asior   -nothing but eventing-
07 stycznia 2010 18:18
👿

Siwy porwal derke Jarpola. Nie bylo mnie w stajni 3 dni, przyjezdzam i co? Porwana ocieplina, polar i derka cala mokra z zewnatrz. Nie wiem jak to zrobil, bo wszystkie zapiecia sa cale i podobno wszystkie zapinali zakladajac mu dere  😵 😵 😵 Nie wiem, czy da sie ja odratowac... A srednio mam teraz kase, zeby kupic nastepna.

edit: pomylilam sie  😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
07 stycznia 2010 19:04
ma ktos czarna derke? tak sie zastanawiam nad czarna ale jakos ciezko mi  sobie wyborazic na gniadym koniu  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się