Derki

ja mam pytanie dotyczące rozmiarówek eskadrona: czy zimówki maja zawyżoną rozmiarówkę?

Jak na moje oko to mają zwyczajną rozmiarówkę, mój koń nosi 145 i taka kupiłam moim zdaniem pasuje na niego i jest akurat 😉

Aktualnie mój Siwek jest niegolony i stoi w 250g w stajni angielskiej ale zamierzam go niedługo pozbawić futra, jak myślicie jakie wypełnienie bedzie najlepsze?
lostak   raagaguję tylko na Domi
05 stycznia 2010 09:47
zamowilam derke osuszajaca Bucasa Power Cooler, podobno znakomicie osusza konia po treningu, zamiast zuzywania 5 polarow.  ktos mia jakies doswiadczenia?
Wiecie co, ale napiszcie mi - jak Wasze konie się wycierają????? Mam derek od groma (ale nie tego Koniczkowego  😁 ), od eskadronów, horseware po zwykłe HKM-y, nawet miałam hendmejda i w życiu mi się koń nie obtarł. Mam wyjątkowego konia?
Lostak- również czekam na nią.  🙂 Kupiłam po namowach osoby, która ma taką derkę i bardzo ją chwali. Koń schnie szybko i derka schnie szybko. Działa na zasadzie ludzkich koszulek termoaktywnych. (Po jeździe i człowiek suchy i koszulka sucha.) Tak samo jest z derką. Po wysuszeniu konia derka też jest sucha.
Jedyne co mnie zastanawia to fakt, że materiał jest cieniutki. Więc konia po treningu nie ogrzeje jak polar. Czyli koń nie powinien schnąć w tej derce w miejscu gdzie jest chłodno. To takie moje przemyślenia...
Ja będę miała to zdam relację osobistą, ale chyba jeszcze długo poczekam, bo moja się dopiero sprowadza.  🙁
05 stycznia 2010 11:03
moja bedzie w czwartek, bo potrzebuje najwieksza dostepna, w piatek sprawdze na pacjencie, dam znac 🙂
Lostak od bliskich znajomych którzy mają tą derkę słyszałam że jest:
-kosmiczna
-fantastyczna
-niesamowita
i
-najlepsza
oraz (co chyba najważniejsze):
-warta każdej złotówki.

Sama chciałam taką nabyć (bo suszyłam konia dwoma-trzema polarami) ale odkąd ogoliłam konia, przestała mi być potrzebna 😉
zamowilam derke osuszajaca Bucasa Power Cooler, podobno znakomicie osusza konia po treningu, zamiast zuzywania 5 polarow.  ktos mia jakies doswiadczenia?

U nas w stajni kilka osób ją ma i nie słyszałam żadnego złego słowa o niej, same syperlatywy. Na pewno będziesz zadowolona! Ja nie kupowałam, bo mam golonego konia, więc mi jeden polar w zupelności wystarcza.
05 stycznia 2010 11:24
ewus... ja tez mam golonego konia 😡 😉
Jeśli potrzebujesz kilku polarów, to na pewno ta dera sprawdzi się rewelacyjnie 😉
Rudzia   Dwie Złośnice:)
05 stycznia 2010 13:47
Potwierdzam, nie dosc ze kon suchy to i dery nie trzeba potem suszyc bo schnie od razu z koniem razem, a kon pod nia caly czas jest cieplutki, nie ma mowy o wychłodzeniu
A propos derek Bucas,
czy ktos zna ta derke?
http://www.bucas.com/sunshower.php
lub ta?
http://www.bucas.com/smartex_turnout.php

szukam czegos super lekkiego jako przeciwdeszczowke ale bez ocieplania...czy myslicie, ze ten "mesh lining" ktory umozliwia cyrkulacje powietrza to chwyt reklamowy, czy rzeczywiscie ta derka bardziej "oddycha" niz inne? Czy myslicie, ze wlaciwosci technologiczne - kwestja "oddychania" jest wieksza niz w przypadku innych derek?

ps. A tak wogule to fajne sa ceny na niektore modele:
http://cgi.ebay.co.uk/Bucas-Freedom-Extra-Turnout-Rug_W0QQitemZ190362673808QQcmdZViewItemQQptZUK_Horse_Wear_Equipment?hash=item2c527fe290
szperałam po inetreci chyba 5 rzy i naprawdę niczego ciekawego nie znalazłam, chyba że w przedziale cenowym 400-500 zł  🍴
a licze na coś tańszego, chyba że nie będzie wyboru...

majeczka w łaty byłaby obłędna  😜, w sumie myślałam nad uszyciem takiej, albo w panterke  😍
mam trochę głupie pytanie  😡

do czego służą dralony z Eskadrona???
są naprawde cudne ale nie bardzo wiem do czego sie nadają
bez pasów to raczej nie do boksu....
do osuszania po jeździe podobno tez nie

wiec kiedy je zakładacie
na stępa przed jazdą ? 🤔
do lansu 😎
caroline   siwek złotogrzywek :)
05 stycznia 2010 19:56
do czego służą dralony z Eskadrona???

do lansu 😎

a na powaznie - stęp przed jazdą, rozprężenie (jak jest zimno to rozprężam w derce w 3 chodach), kocyk dla trenera podczas jazdy, na stęp po jeździe, po jezdzie kon stoi w nim jeszcze kilka-kilkanaście minut.
ostatnio, z racji bycia na etapie powracania do treningu, nie pocę konia na jeździe, więc i powodów do narzekania na dralon mam jakby mniej 😉 a powodów do lubienia więcej - skoro jest cieplutki i ja tez się mogę w niego opatulić żeby mi kolana nie marzły 🙂
Pokemon - wydaje mi się, że zależy to indywidualnie od rodzaju/jakości włosa konia. Np mój jeden koń nie obcierał się, ale już drugi w tej samej derce tak. Także IMO, że oprócz przypadków złego wykończenia, rzepów czy niemiłych 'cięzkich' materiałów nie zależy to też tak bardzo od derek. Może się mylę: nie każdy facet noszący jeansy obciera sobie przez nie łydki 😉

jakiś czas temu przemknęła w ogłoszeniach derka ES z podniesionym polarowym kołnierzem, teraz pluję sobie w brodę trochę  🙄

Moniska - dzięki 🙂
widział ktos może taką derkę Jacsona na innej stronie niż konik.com.pl bo tam jest  tylko rozm. pony
Ada   harder. better. faster. stronger.
06 stycznia 2010 14:07
lostak, gdzie kupowałaś derkę Bucasa ?
Koniecznie zdaj relacje jak przetestujesz 😉
My prezaentujemy nową dereczkę z JARPOLU 😀😀 JEST CUDOWNA. Polar boski i ten kolor  😍 😍

Zdjęcia niestety komórkowe a model średnio współpracujący.

wygląda świetnie!
masz jakies fotki bez siodła pod spodem?
wczoraj dostałam ( w trypie super expresowym z dostawą do stajni  :kwiatek🙂 a dzisiaj na szybkiego zrobiłam zdjęcia. Nie będzie mnie w stajni do końca tygodnia, moze pognębię Sigmę to jak będzie miała chwilę to zrobi zdjęcie bez siodła.

Ale jestem pod wilekim wrażeniem ze idealnie pasuje na moją żyrafę. Moje konisko ma mega długą szyje a derka mimo to przykrywa całe zwierzę, siodło i zadek nie wystaje  😀
tak z ciekawości- ile za nią dałaś?
Deb- koniecznie musisz powrzucać na stronkę nowe zdjęcia i modele które produkujesz! taki cudeniek nie warto trzymać w ukryciu  😎
na tamtych zdjęciach polary- np. ten z kapturem wygląda jak zrobiony z kocyka jyskowego ale na focie agi całkiem inaczej!
jeszcze tylko wyprodukuj derki dralonowe i będzie szał  😀iabeł: 🏇
Dokładnie tyle ile jest na stronie 😀

JARPOL

Nofaktycznie na zdjęciu na stronce nie wygląda tak super jak w realu. Ale ja zmacałam i przymierzyłam na Grubego derkę Leny więc wiedziałam dokładnie czego sie spodziewać. Najlepsze że można wybrać jaki sie chce się polar i jaką do tego lamówkę.

Wcześniej planowałam zakup Jacsona, ale tyle osób ją ma że na hali bym się pewnie z kimś w końcu zamieniła przez pomyłkę 😡 No i na Jacsona musiałabym DUŻO dużej czekać.
śliczny ten polarek z kapturem  🙂 chyba też sobie taki sprawię
naprawdę fajne są dereczki z jarpola  🙂 muszę sobię jakąś zamówić
szkoda tylko że narazie nie mają poaru np w kratkę i te moje wymarzone kropki.. 😍
xxagaxx Ile taka dereczka z kapturem?  😎
Gillian   four letter word
06 stycznia 2010 17:59
Kudłaty testuje padokówkę HKM 🙂 na razie wypada bardzo fajnie. Dziś trochę wiało i cały czas popadywał śnieg - koń pod derką suchy, przyjemnie ciepły (ale nie przegrzany co ważne bo nie jest golony). Sama derka zaś także sucha, wszystko po niej spływa. No i nie przekręciła się podczas tarzania i biegania 🙂
xxagaxx Ile taka dereczka z kapturem?  😎

Dramka tak jak na stronce podane, 120 zł 🙂
Nie patrzyłam na stronce. W sumie nigdy nie byłam na stronce Jar-pol. Dzięki  :kwiatek:

Tyle samo co JACSONa..
Nawet link dałam 😀

Wiem ze Jacsony w podobnej cenie, alena pewno Jacosn mi nie uszyje na zamówienie w takim polarze jakim chce i z taką lamówką 😀😀 I Jacosna jest inaczej zapinana niż Jarpolowska.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się