Pensjonaty we Wrocławiu

darolga   L'amore è cieco
05 stycznia 2010 16:20
eh... odpukaj...
tfu tfu tfu...przez lewe ramię
Ad.Lutynia: Zakodowało mi się, że wtedy mówiono, że ma coś 21 czy 23 lata i już prawie się na niej nie jeździło (raz się koleżanka załapała), ale sprostowałam już- to Fergana była tą babcią, nie Lutynia- ehh skleroza.. 😉

Co do kradzieży to brak słów po prostu..

Stajnia amazonki* mogła być przypadkiem niezwiązanym z tymi kradzieżami, ale nie musiała.. Na pewno w stajniach, gdzie jest rekreacja i duży ruch łatwiej się wmieszać w tłum i obczaić wszystko, niż w niedużym pensjonacie, gdzie wszyscy wszystkich znają.
W każdym razie chamstwo  po prostu :bum:
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
05 stycznia 2010 16:32
to co jeszcze zostalo....
strachowice, partynice??
a co do koni to o tym samym gadalam dzisiaj z przyjaciolka;/
Na Partynicach to wiecznie coś ginęło. Z tym, że bardziej "lżejsze" rzeczy. Nie wiem jak teraz, bo rok mnie już tam nie było.
darolga   L'amore è cieco
05 stycznia 2010 16:44
Pytanie tylko, czy nie uderzą ponownie w te same stajnie ;/
Jessy   Koń klasy Grand Prrrrrrrrrrr.
05 stycznia 2010 16:49
wlasnie wrocilam ze stajni, nie ma oglowi, mojego siodla, popregu
znajomych tez okradli, poszly trzy siodla + kilka tranzelek
narazie wlamywali sie do tych 'latwiej dostepnych' skrzyn (drewniane, metalowe rozwalone), bo te mocne nie byly ruszone.
i nie zdziwilabym sie, gdyby przyszli jeszcze raz lepiej zaopatrzeni 🙁 wlasciciel ma zamiar na dniach zrobic czujki i alarm
mam nadzieje ze szybko znajda tych dupkow 🤦

zairka - zostal jeszcze samotwor i wks do ktorego nie wejda, krzyzosiacy

ps wiadomo jedynie, ze podejrzani jezdza duzym ciemnozielonym busem, wlasciciel naszej stajni mowi ze widzial takowe auto razem z jakimis dwoma 'mlodszymi' facetami, ktorzy siedzieli  w aucie i sie rozgladali...

szkoda slow

edit. literowka
Dziewczyny, to jakaś paranoja z tymi kradzieżami !

No i może nie z tematem, ale jednak - jakieś 5 dni temu, w Trzebnicy, w nocy ktoś się włamał do dwóch mieszkań, z czego jedno obrobione doszczętnie .
Może to Ci sami i nie tylko końskie rzeczy kradną?
Jessy współczuję.. Wiem, jak to jest stracić siodło- też mi kilka lat temu ukradziono  😤..

No i może nie z tematem, ale jednak - jakieś 5 dni temu, w Trzebnicy, w nocy ktoś się włamał do dwóch mieszkań, z czego jedno obrobione doszczętnie .

A ciekawe ile wlaman w tym czasie bylo we Wroclawiu?? 🤔
Chyba nie tedy droga...
co do kradzieży to może [odpukac] pokuszą się o Groblice albo Hucuła. nie wiem czy są tam jakieś większe zabezpieczenia.
A Smolec był kiedyś oradziony???
05 stycznia 2010 18:50
rozmawialam dzisiaj z szefem i dzisiaj o 4 rano do Duroku pod siodlarnie podjechac ciemny bus ale pies i pracownik ktory wstal zobaczyc co sie dzieje skutecznie odstarszyl.......
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
05 stycznia 2010 18:58
Android - ja trzymam konia w smolcu i wlasnie z godzinke temu pisalam smsa do wlasciciela stajni, ze jest taka sytuacja i zeby dobrze pilnowal co sie dzieje dookola. Na szczescie wraz z rodzina mieszka na miejscu, wiec mysle ze to nie bedzie problem dla niego, zeby nawet w nocy zwracac uwage, czy wszystko ok. No a poza tym mamy sporego psa 😎

A tych debili, co kradna, mam nadzieje (i mysle), ze szybko dorwa ze wzgledu na monitoring w poprzednich stajniach. A wtedy niech sie modla, zeby czasem jakiegos koniarza nie spotkac... 🍴

P.S. poza tym w smolcu jest na tyle male grono ludzi jezdzacych, ze kazda nowa twarz jest od razu zauwazana
Smolec był kiedyś okradziony, ale wieeeeki temu, jak pensjonat tam dopiero raczkował, już chyba mało kto o tym pamięta.
Nie wiem, czy znalazłoby się wiele stajni, które NIGDY nie padły ofiarą kradzieży lub jej próby..
Koleżance już dwarzy się przytrafiło, w różnych stajniach..
05 stycznia 2010 19:11
taggi w duroku to wlasnie psy chyba pomogly bo to urodzeni mordercy 😁
ale mimo wszytsko przyjechali mimo ze właściciel tez mieszka na miejscu
na partynicach zawsze znikaly duperele typu uwiąz, szczotka, ochraniacze ze względu na dużą ilość kręcocych się ludzi podczas imprez i zawodów. Ale nie było dużej kradzieży - w nocy stajnia jest pozamykana i mysle ze ciezko wygrać z tą kłódką. POnadto ochrona jeździ po terenie samochodem.

W Absolucie  nie było kradziezy, ale fakt, że nie ma rekreacji a ośrodek dosyc zakmniety. Do tego na miejscu mieszkają ludzie. Na szczęście.

Dziewczyny, zróbcie najlepiej liste sprzetu, wstawcie zdjęcia, latwiej bedzie zwrócić uwagę na allegro czy jakis giełdach
05 stycznia 2010 19:16
zairka grunt ze wyjechali z niczym. buraki pierniczone 😤

Dziewczyny, zróbcie najlepiej liste sprzetu
ja zrobie siodlo pod napieciem.  😀iabeł: Jakby takiego buca prąd pokopal to by mu sie odechcialo po cudzy sprzet siegac
taggi to nie jest taki zly pomysl...moze  nie siodlo ale paka pod pradem. kiedys widzialam takie rozwiaznie [co prawda nie u koniarzy]. w kazdym razie zamkniecie do tamtej szafki bylo na kod, jak sejf, jak ktos probowal otworzyc niewlasciwym kodem, to go troche porazilo  😀iabeł:
gorzej jak Ci się zmarznięta ręka pośliźnie i wpiszesz zły kod  😂
też myślałam o tym dzisiaj wracając ze stajni że pod prądem  😁
05 stycznia 2010 19:40
A wiecie... mam kolejna mysl (ja to zawsze wpadam na glupie pomysly) - mozna by wszyc w poduszke kolanowa lub tylni lek mini GPS - siodleko szybko sie znajdzie 😉 a zanim przyjedzie policja, podjechac do zlodzieja wraz z kolegami... ot tak... w odwiedziny 😁
ovca   Per aspera donikąd
05 stycznia 2010 19:57
Do Hucuła raczej się nie włamią - już kilka lat temu ktoś potruł psy, więc zainstalowali jakieś alarmy etc.
poza tym, jeśli się orientują w temacie, i biorą firmowy sprzęt-to chyba widzą też, że to typowa rekreacja i nie znajdą tam nowych, firmowych siodeł.
na Partynice raczej nikt nocą nie wjedzie chyba?

dobrze, że do nas zimą wjechać się nie da, w razie gdyby rozszerzyli teren działania 😉
nie jestem az taka madra zeby wpasc, ze nie oplaca im sie czystej rekreacji okradac ;/
no to w sumie Smolec... nie chce konczyc...duzy pies nie wystarczy . . .
ja nie miałam nigdy problemu z wjechaniem na partynice. Wieczorem, w środku nocy, o swicie, zawsze wjeżdzałam. Nie wiem na ile ta pani mnie kojarzy. Po 4 latach codziennej jazdy pani do mnie podeszła i zapytała "na rekreacje?to prosze jechac po zółtą stajnie"
A nie wydaje wam sie ze złodzieje tez czytaja to forum? Mysle ze oni doskonale wiedza kto ma jaki spzret i po co jadą... mówcie dalej która stajnia jak zabepieczona to bedzicie wszyscy jeździć na oklep...
najwyzszy czas na naturala ze sznurkiem na szyi  😁
[quote author=Atutowa . link=topic=170.msg428372#msg428372 date=1262710947]

Chyba nie tedy droga...
[/quote]

Może i nie tędy . Jednak zawsze to coś ... A nóż pojawią się jeszcze w Trzebnicy,tym swoim busem . 😀iabeł:
[quote author=zima link=topic=170.msg428491#msg428491 date=1262716009]
[quote author=Atutowa . link=topic=170.msg428372#msg428372 date=1262710947]

Chyba nie tedy droga...
[/quote]

Może i nie tędy . Jednak zawsze to coś ... A nóż pojawią się jeszcze w Trzebnicy,tym swoim busem . 😀iabeł:
[/quote]

Lepiej nie 😉

A teraz powstanie legenda/plotka o demonicznym busie krazacym po stajniach 😂
ovca   Per aspera donikąd
05 stycznia 2010 21:25
Prawie jak czarna wołga... 😂
Ovca, zabilas mnie 😵 😂 👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się