M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

W Ikei 😉
Epikea - ślicznie!  😍 Sama miałam spory czas fioletowy pokój - wg mnie to fantastycznie relaksujący kolor 🙂
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
03 stycznia 2010 21:53
ja znowu muszę ponarzekać na inwestycje mieszkaniowe w Warszawie. przejrzałam te oferty, o których mi powiedziałyście i po raz drugi się załamałam. a to dojazd fatalny, a to okolica nie ładna (np Hippodrom- super apartamentowiec, pojechałam obejrzeć, a tam same warsztaty samochodowe), a to mieszkanie z tak fatalnym rozkładem, że nawet przesuwanie ścian by nic nie dało, a to zaporowa cena (np. eco park na mokotowie, całkiem fajne mieszkania, tyle że za marne 3 pokoje liczą sobie po 3-4 miliony), a w koncu czynsz, od którego ludzie chwytają się za głowę (utrzymanie domu na Żoliborzu zimą z ogrzewaniem działającym non stop 1000-1500 miesięcznie, latem znacznie mniej; dla porównania mrówkowiec Marina 1000zł każdego miesiąca)  🤔wirek:  😵

serio Deweloperzy nie mają pomysłu na fajne inwestycje? nie mają dobrych architektów? nie mogą uzyć lepszych elementów wykończeniowych (np plastikowe okna zamiast drewnianych)?
Edytka, a Saska Kępa?
ooo to czeka mnie wycieczka do ikei

hihi to dobrze ze relaksujący bo ja nerwus jestem

A nad kolorem łamałam sie długo
do tego musiałam przemalowywac
bo najpierw był ten jasny i srodkowy z palety - nie byl zły ale w sztucznym swietle robił sie o zgrozo drapieznie rozowy  👀
wiec go przemalowalam na najciemniejszy z palety fioletow
w efekcie mam najjasniejszy i najciemniejszy + bialy pasek pod sufitem i biale wnęki okien

Mnie sie podoba 😉
teraz meble i lózeczko
dumam nad tymi meblami:
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-pokoj_dzienny/140-mezo

do tego kute łózko

nie wiem jaki stolik, nie chce biurka typowego. Widzialam gdzies fajny szklany bialo czarny, chyba w ikei
do tego widze grafitowe, czarne dodatki
moze czarna lampa?
Byłabym ostrozna z czernią przy fiolecie żeby się zbyt pogrzebowo nie zrobiło ale to tylko w moim odczuciu 😉 Do fioletu fajnie biel,srebro wyglądają takie lekkie sa 🙂 Chyba, że ta czerń w małych akcentach 🙂
hmmmm a moze masz racje...
w sumie kolega mi dogryza ze juz mam "kolory adwentowe"
to teraz bedzie ze pogrzebowe 😉
ja mam fiolet i czern w pokoju i jakos nie jest tam pogrzebowo ,ale to tylko moje odczucia
U mnie nigdy dosc mroku 😀iabeł:
Wiadomo każdy w czym innym czuje się dobrze  🙂
Ja tylko rzuciłam skojarzenie bo jakoś do kolorów mam wiele takich  😂
np:
zółty+niebieski=odrazu widze catorame/praktiker/ikee
czerwony+biały=patriotyczny
zółty+czerwony+czarny= Niemcy
czerwony+różowy=burdel

itd  😁

Ale ostatnio D. mnie rozwalił skojarzeniem. Ubrałam mu choinke w bombki niebieskie+czerwone bo akurta taki mi zostały, które mogłam oddać a on mi na to "Wiesz co...taka POLICYJNA ta choinka"  😵

ps. polukaj w tej galerii http://deccoria.pl/galeria,id,17860 przedstawione jest trochę wnetrz fioletowych z różnymi dodatkami może coś Ci wpadnie w oko 🙂
Niebieskie i czerwone? Jakim sposobem to się kojarzy z policją? Że niby krew i mundur? Nic innego mi do głowy nie przychodzi...  😂
Kogut radiowozu drogówki  😵  😂
Jak mu wyjasniłam ze skojarzenie do KITU bo przeciez policja to głownie niebieski to mi przyznał rację ale jednak skojarzenie to skojarzenie  😎
Osobiście padłam ze smiechu jak mi powiedział, że chodzi o ten kogut 😉
Ach, męski umysł potrafi zaskoczyć...  😎
😵
Podejrzewam, że to typowe skojarzenie młodych kierowców chłopaków  😂 pierwsze co sprawdzić czy drogówka  😁

ps. polukaj w tej galerii http://deccoria.pl/galeria,id,17860 przedstawione jest trochę wnetrz fioletowych z różnymi dodatkami może coś Ci wpadnie w oko 🙂

aaa obłęd  😜
i wez tu czlowieku cos wybierz
:kwiatek: Też miło mi się oglądało tę galerię i az zatęskniłam do mojego fioleciku  😉
Ale w błękito bieli też mi dobrze, bardziej rześko 🙂
np. eco park na mokotowie, całkiem fajne mieszkania, tyle że za marne 3 pokoje liczą sobie po 3-4 miliony

Edytka - dla Ciebie 3 pokoje są marne? 😉 3 pokoje to 70-80 metrów
ekopark jest jedną z najbardziej nowoczesnych inwestycji w Wwie, projektowaną przez znanych i cenionych architektów 😉 I jest prawie w centrum - w jednej z najdroższych dzielnic...
To, że tam takie mieszkania kosztują ok miliona to normalne - ale 3? 4??... za jaki metraż?? w stanie developerskim??
Nie znajdziesz w centrum/na mokotowie mieszkania w stanie developerskim za mniej niż 7/8tys raczej...

a - i żeby nie było - mnie się wcale ta sytuacja nie podoba ;]
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
04 stycznia 2010 07:06
możliwe, że ujełam złego słowa. plan jest tak, żeby sprzedac dom na Żoli (5 pokoji, 3 łazienki, kuchnia, garderoba, piwnica), kupic mieszkanie 3 pokojowe, połowę kasy, ktora zostanie z takiej transakcji wpakować w remont drugiego domu na Mokotowie, a resztę wrzucić do banku żeby fajnie procentowało 😉 przy dotychczasowych warunkach to 3 pokoje to nie wiele, a ja sie 'dusze' w małych powierzchniach.

w Eco parku znalazłam mieszkania (te już wybudowane, nie planowane), po 18-20 tys za metr w stanie deweloperskim. nie ukrywajmy- to masa kasy  😵 choć muszę przyznać, że jak oglądałam te na Rostafińskich czy Białym Kamieniu (mniejsze budynki, częśc z widokiem na pola mokotowskie) to robiły ogromne wrażenie. ale nie za taką kwotę.

w Imaginarium i na Grębałowskiej są dwa fajne mieszkania, z ogródkami, z widokiem na las, w cenie 10.000-14.000 za metr i to jeszcze jakoś da się przełknąć, w tym tygodniu będziemy oglądać. bo poniżej 10 tys to wiem, że nie znajdę nic sensownego (chyba, że Wiślane Ogrody gdzie siedzi 5mln rodzin)

Zen masz na myśli jakąś konkretną inwestycję? bo na Saskiej to jest ich od groma
Edytka, z tych nieco tańszych na mokotowie masz jeszcze Melody park...

tak na szybko z tabeli ofert dot mokotowa: [url=[[a]]http://www.domiporta.pl/oferty/P/Mieszkania/Warszawa/Mokot%C3%B3w,,,,,,,,,/?searchFormPageSimple=%2Foferty&searchtype=mini&pagesize=20&a1=191&Region=23&ulica=&Powierzchnia_from=65&Powierzchnia_to=&jaka_cena=tak&Cena_from=&Cena_to=&Cena_metra_from=&Cena_metra_to=&Liczba_pokoi_from=&Liczba_pokoi_to=&inwestor=&inwestycja=&Pictures=1&opis=&SortColumn=TerminRealizacji&postbtn=[[a]]+++SZUKAJ+++]LINK [/url]

Proszę o wstawianie długich linków używając funkcji z ikonką Kuli Ziemskiej (pod kursywą), którą można użyć zawsze po kliknięciu w okno odpowiedzi. Pisząc odpowiedź w okienku pod postami wystarczy otoczyć link skrótem [url =tu wstawiamy link]Podpisujemy link, np. hasłem "LINK"[/ url]. Kolorem czerwonym zaznaczyłam stałe elementy, jednak są tam dwie spacje, których nie wstawiamy, żeby link działał. Kolorem brązowym wpisałam tylko to, co ma być w danym miejscu. Apeluję o to, bo żeby zmienić taki długaśny adres musiałam zmniejszyć stronę do 30% przez co była całkowicie nieczytalna i strzelać w przycisk edycji. Link był zniekształcony i zwyczajnie utrudnił cała edycję. Link w całości masakrycznie rozciągnął stronę 😉
Wszyscy tak już te domy budują i urządzają w stylu nowoczesno-minimalistycznym. Ja chyba jestem inna bo mi się to wcale nie podoba - kuchnia złożona z chromoniklu i identycznych mebli-składających się z ciemnych frontów+wszystko w zabudowie - dla mnie to nie kuchnia tylko jakieś laboratorium. To znaczy podoba mi się to u innych, nawet bardzo jeśli jest zrobione z klasą i nie małym nakładem pieniędzy - tak żeby wszystko grało i pasowało, ale u siebie tak nie zrobię bo źle bym się czuła. W dodatku z obserwacji moich wynika że takie wnętrza są ładne tylko gdy panuje w nich idealny porządek, jeśli jest bałagan cały efekt znika.

Ja zamierzam urządzić dom w stylu wiejsko-meksykańskim 😀 😀 no dużo drewna, elementy ozdobne, w kuchni kredens, kolorystka czekolada-miód+elementy jaskrawo niebieskie 😀.
Trochę się czuję w związku z tym jak pryk, bo wszyscy znajomi urządzają inaczej..

A właśnie czy ktoś ma doświadczenie z podłogami z korka np. w salonie?
gwash, widzę ze nie jestem sama

tez mam wrazenie idac do znajomych ze jest "identycznie"
meble black red white, dominuje kolor venga

i to tak jak kiedys w kazdym domu był "segment puszcza" tak i teraz ikeowsko-emdeefowsko
oglądam i oglądam te meble i nic wybrac nie umiem...
wczoraj siedziałam pol dnia w BRW na Pilotów w Krk - wieeeelkie to to ze sie ze 3 razy zgubiłam 😉
i wiecie co? tragiczne te meble... wszystko na 1 kopyto :/ mamy w domu jedne takie stare - jakas późna komuna i są dokładnie z takiej samej okleiny jak te w BRW 🙁
niestety nie trafilam w totka i na kolonialne sobie nie moge pozwolić ale nie kupie czegos co wygląda jak to sprzed 20 lat

podobaja mi sie te:
http://www.abra-meble.pl/sypialnie,kat,30.html

ale to tylko sypialnia 🙁 a ja potrzebuje jeszcze jakis regał większy na ksiązki i np jakąś półkę pod tv

Moze Wy macie jakies pomysły?? brw vox ikea abra - to juz przepatrzyłam
Mam 7 tys. zł do wydania na meble kuchenne. Jaką firmę polecacie?
To zależy co Ci się podoba i jak duża jest kuchnia.
Jeśli nie jakaś gigantyczna to starczy Ci zarówno na Ikeę jak i BRW. Ale...ja w końcu znalazłam prywatną firmę bo ani Ikea ani BRW nie zachwycały mnie w najmniejszym stopniu.
Ikea odpada, nie podoba mi się, wszystko tam takie jakieś jednorazowe. Kuchnia nie jest duża. Wstyd ale teraz nie podam wymiarów. Jestem w stanie zapłacić troszkę więcej jeśli będzie taka potrzeba. Nie chcę oszczędzać na jakości. Choć też nie stać mnie na nie wiadomo co.
Najdroższe są różne kosze, kargo i jakieś udziwnienia. Myślę że w tej cenie się "zamkniesz". My podobnie płaciliśmy za naszą kuchnię.
kujka   new better life mode: on
06 stycznia 2010 14:18
a ja mam juz szafe, panowie panelowcy koncza ukladac panele, we wtorek bedzie reszta... przez tydzien bede mieszkac na pudlach  😵
juz mi obojetne jak bedzie, chce zeby bylo bo, zebym miala miejsce na ksiazki i wygodne lozko. o!
kujka jak tam? Kiedy zobaczymy fotki przed i po 😉?
Dzionka jakieś kolejne zmiany w mieszkanku?
CuLuLa zdecydowałaś się na jakąś kuchnię?
kujka   new better life mode: on
12 stycznia 2010 13:58
w czwartek/ piatek (oby w czwartek)

na razie rzeczy przerozne sie zjezdzaja, moj dom jest caly zawalony pudlami 😉
Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać 😉
No więc w weekend chciałam podjechać do BRW żeby zobaczyć co proponują, jak z projektem itd. Przez ten śnieg najdalej byłam w swojej toalecie  👿 Mam zamiar wybrać się w przyszły weekend. Najgorzej to sprawa wygląda z kolorami, bo podłoga jest w ciemnym brązie, a ściany są żółte. Chcę uniknąć efektu ciemnej nory, a jasne meble mnie nie urządzają  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się