Pensjonaty we Wrocławiu
mam takie pytanko- chce dać konia do zajeżdżenia, najchętniej do pensjonatu z halą bo koń stoi pod Miliczem i raczej nikt z wrocka dojeżdżał nie będzie (60km :icon_rolleyes🙂, szukam osoby doświadczonej, koń zupełnie surowy, nie daje tego do ogłoszeń bo chciałabym się najpierw dowiedzieć kogo polecacie :kwiatek:
kolo milicza masz i bardzo dobra stajnie, i doskonala trenerke 😉
http://www.morsztyn.com/
wiem,ze troche off topic ale moze ktos zna jakichs trenerow nie koniecznie z papierami ktorzy dojezdzaja chodzi o dojazd mniej wiecej z Wrocławia do Sobótki czyli 35km nie liczac wyjazdu z miasta w zaleznosci miejsca zamieszkania trenera.
katija- wiem, ale do niej treudno się wbić a poza tym nie chce wydać na zajeżdżanie konia majątku 🙄 rozumiem trening, ale nie dam tyle za samo zajeżdżanie..
masz w kuzniczysku stajnie gozdawa. niezle konie maja, niezle jezdza, ale hali nie ma. mialabys jednak blisko, zeby odwiedzac.
ludzie co z tym absolutem słyszałam ze P. Jarek wyniósł sie zabierajac wszytskie 14 koni, i znowu osoby polecialy... nie mowiac juz o tym ze kontuzjowanego konia wywalono na padok 🤔wirek:
wiem,ze troche off topic ale moze ktos zna jakichs trenerow nie koniecznie z papierami ktorzy dojezdzaja chodzi o dojazd mniej wiecej z Wrocławia do Sobótki czyli 35km nie liczac wyjazdu z miasta w zaleznosci miejsca zamieszkania trenera.
Incognito wiesz, że ja dojeżdżam 😉
ano wyprowadził się 😉 potwierdzam
rozmawiałam ostatnio ze znajomą i słyszłam, że powoli większość się wynosi a absoluta.. a szkoda bo stajnia ma 'potencjał',cene podnieśli do 1250zł, słyszałam, że ostatnio konie nie zostały nakarmione i nikt nie poinfotmował, ze 'dzisiaj nie ma kto nakarmić koni- proszę to sobie jakoś załatwić' tylko przypadkiem pewna osoba zauważyła, ze konie nie zostały nakarmione..
katija- kuźniczysko znam, jednak szukam czegoś innego- dlatego pytam o wrocław.
brak słów po prostu i tyle - ja jestem w straszliwym szoku , dla mnie - normalnego człowieka jest to po prostu niezrozumiałe 🤔wirek:
jak to pewna fajna babeczka miała w opisie gg:
absolutne gówno 👀
Darolga Dobre 😁
P.S Kochana daj miz nac czy chcesz dalej sprzedac czy nie bo ciagle czekam, a potrzebuje 🙁 napisz na gg na pw co kolwiek blagam :kwiatek:
A nie orientuje się ktoś, czy Gozdawa bedzie organizowała jakieś kursy jeździeckie na feriach zimowych? (jakby Lewada nie wypaliła...)
Wiem, że to niezbyt odpowiedni watek, ale jest tu parę osob z okolic Trzebnicy, moze ktoś sie orientuje na bieżąco co i jak, bo ja aktualnych info z Kuźniczyska nie posiadam.,,
z tego co wiem, gozdawa robi obozy zimowe.
Katija, ale na ich stronie www nie ma zadnej informacji, a przez 2 lata z rzedu nie robili nic ze wzgledu na pewne sytuacje...
Jak cos wiesz wiecej, to napisz mi prosze na pw 😉
szczegolow nie znam, czytalam jakis czas temu na ich stronie, ze organizuja obozy.
[quote author=incognito link=topic=170.msg424322#msg424322 date=1262454267]
Incognito wiesz, że ja dojeżdżam 😉
[/quote]
Właśnie miałam na końcu języka, że Repka ma blisko w te okolice 🙂
Co do emigracji z Absoluta, to współczuję, bo teraz w środku zimy z miejscami krucho, tym bardziej z halą i innymi "luksusami"..
Tak swoja droga, jesli ktos szuka, to w magnicach sa jeszcze dwa boksy wolne.
Apropo Absoluta to moge powiedzieć tyle, że pensjonat zostaje zmniejszony do minimum.
A jeśli chodzi o rotacje - no cóż, 80% ludzi wyprowadzających sie z Abs wyleciało ze stajni okolicznych 😉
Apropo Jarka sie nie wypowiadam bo mam do niego szacunek jako jeźdźca,
a więcej szekają psy ogrodnika niż on sam.
Jak jest raczej sie nikt nie dowie bo wszyscy mają swoje zdanie i racje.
Brudów na forum sie nie pierze.
Podsumuje tak: były plany na duze rzeczy w związku z tym ośrodkiem.
Tak - absolutne gówno, cieszmy sie bo z fajnych ośrodków co zostało na dolnym śląsku ?
Ovca - jeśli mówisz o moim i rtk trenerze, to no cóż - zobaczymy na czworobokach.
Tak, brakuje na dolnym śląsku dobrych ośrodków. A w szczególności takie miasto jak Wrocław powinno mieć jakieś pożądne stajnie w okolicach. Co prawda są, ale w zasadzie jest ich mało.
Absolut ma świetne warunki, jeszcze gdyby był dobrze zarządzany to by było świetnie...
tak samo Victor- warunki: super!, natomiast cała reszta nie wygląda już tak słodko [podobno]
Myśle, że w przypadku absoluta to nie problem zarządzania.
Jak ktoś radzi sobie z firmą, która jest w 9 krajach na świecie to ... 😉
Edit:
Apropo wyprowadzek to nazwałabym to raczej wypowiedzeniami ze storny właścieciela.
Ci co mają widzieć wiedzą doskonale 😉
Magwis...najlepiej zadzwonić do Gozdawy i zapytać. W ostatnim czasie wisiało tam mega fatum...
tulipan pensjonat zmniejszony do minimum ale po co? 👀 przeciez to stajnia głownie pensjonatowa, zadnej rekreacji ani hodowli tam nie ma?
Pytam z czystej ciekawosci? Co teraz zamierzacie? jakies inne plany co do osrodka? hodowla? rekreacja? jakis klub dla mlodzierzy?
a druga sprawa taka ze to ze ktos potrafi zarządzać duza firma nie koniecznie potrafi zarzadzac osrodkiem jezdzieckim i przepraszam nie pije tu absolutnie do Absoluta. To raczej z własnych doświadczeń bo prowadzilam ośrodek na mazurach ktorego wlasiciele oprocz niego mieli 3 inne dobrze prosperujace firmy m.in w developerce, handlu bronia, i przetwórstwie sokow
Pojecia o prowadzeniu osrodka nie mieli wcale i w asadzie z wielkich planow wyszlo wielkie G a szkoda...bardzo szkoda 🙁
Ovca - jeśli mówisz o moim i rtk trenerze, to no cóż - zobaczymy na czworobokach.
taaaa 🙂 Wyniki tulipan można już teraz śledzić, a mój koń zacznie startować wiosną. Mam wrażenie że to zostawić bez komentarza.
PS
a ja mam wrażenie że teraz bedzie lepiej.
Nie będzie to stajnia pensjonatowa, sportowa i hodowlana też nie 😉
Jak będzie to się okaże w swoim czasie.
Jeśli chodzi o prowadzenie to jakoś przez 3 lata prosperowała bez zarzutów 😉
rtk - najpierw kupujesz naczółek, żeby dołączyć do absolutnie gównianego klanu antytalentów 😁
dobra zrobie to.
Tylko weź mi zapodaj jakiegoś linka do niego, bo ja go nie umiem znaleźć :kwiatek:
Co myślisz o nowym logo na czapraki? Jakies gowno czy cos? 😁
Tulipan to jest forum ogólnodostępne i co do wypowiedzi w calutkim wątku - każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii - jest o różnych stajniach nie tylko o Waszej
co do prania brudów to raczej nie zostały one tutaj wyciągnięte, chyba, że nie doczytałam...
na szczęście jest wiele stajni w okolicach Wrocławia gdzie można przyjechać po pracy odetchnąć, porozmawiać na poziomie z fajnymi ludźmi, pojeździć lub pobyć z koniem a potem z uśmiechem na ustach wrócić bezstresowo do domu - kwestia wyboru i gustu.
co do zarządzania ... - mnie osobiście nie podobało się np. zwolnienie dobrych pracowników a za chwilę chęć zatrudniania ich na nowo, ale to moje zdanie - do którego mam prawo, bo uważam, że zasłużyli na szacunek mimo, iż dla kogoś przecież to "tylko stajenni ", bo akurat dla mnie to podpora całej stajni....
a pozostając w temacie - to w Samotworze wiem, że będą miejsca, natomiast moim skromnym zdaniem - cały ośrodek naprawdę fajnie tętni życiem - ludzie :kwiatek:, miejsce i warunki
Czepiacie się.
Do Absoluta nic nie mam, to wspaniały ośrodek ze wspaniałą infrastrukturą. Nie wypowiedziałam się ani na temat zarządu, ani samego miejsca.
Skomentowałam zaistniałą sytuację. Porobiło się kichowato, niezłe zamieszanie z tym wszystkim, czyli reasumując: absolutny shit.
A dobrze by było, żeby się wszystko utrzymało na należytym poziomie, bo to jedyny porządny ośrodek tak naprawdę.
Myśle, że Absolut nie 'powstanie' na nowo bo skończyło się zaangażowanie ze strony właścicielki w wieczne wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Maxowa - oczywiście. Ja, Ty i inni ludzie mogą pisać co chcą, robić co chcą i mowić co chcą, a czy to prawda - nie dowiemy się.
Jest pare ciekawych rzeczy, np. smsy z pogróżkami, czy dość fascynujące nagrania z jazd, ale czy to ważne.
Każdy robi co chce, ja tam się świetnie odprężam i mam z kim pogadać - serio.
A stajenni to i uciec potrafią bez pożegnania !