Kącik Rekreanta II (rok 2009)
Sierra-przepiekna zmiana i cudowna przyjazn
Alice-jaki slodziak 😜 Taki kieszonkowy zwierzaczek.Niesamowity 😉
u nas sniegu za lydki 😜 W koncu piekna, biala, lekko mrozna zima-tak moze byc do wiosny.Uwielbiam taki klimat.Wszystko wyglada jak zaczarowane.I moj kon zaczarowany 😜 Chodzi cudownie, nawet jak sie buntuje to robi to cudownie.Chyba pozytywnie zaczelismy ten rok 🏇
A co u kujki i Gilka??? Gdzie sie podziewacie? 🙂
wątek zamknięty
milusia, ja jestem troszke zajeta ale czytam czytam 😉 a przynajmniej ogladam zdjecia i staram sie byc w miare na bierzaco. nie pokomentuje niestety, bo nie mam czasu za bardzo. Ale obiecuje ze niedlugo powroce!!
u nas srednio ostatnio. jak nas nie bylo to zaliczylismy kulawizne, popuchniete nozki, powrot do roboty (2 w ciagu... 2?3? tygodni? o.0) tak wiec klusujemy. nie jest zle, choc do tego co bylo, jak bylo dobrze (dawno temu), jeszcze troche brakuje. Ale kon jest wesoly i milusinski wiec nie jest zle.
Sierra, ja tez chce kiedys wstawic takie podumowanie wspolpracy G&K!!
Caro proooosze Cie mialas fotografa i wstawiasz tylko 1 zdjecie z klusa? no way!
wątek zamknięty
Sierra, niesamowite! miło się na was patrzy. 😍
Alice właśnie zzieleniałam z zazdrości!!!
wątek zamknięty
wer - 😁 😁 o tak 😁 i już się cieszę na samą myśl 😁
Wiecie co? Dziś przeżyłam coś bardzo miłego 🙂 Poczułam się nie jako pensjonariuszka, ale jako członek tamtejszej rodziny 🙂 Przychodzę na stajnię, przytulno jak zawsze, cisza, spokój. Otworzyłam boks, Korabski leżał. A on się nigdy nie kładzie! Leżał sobie i odpoczywał, wyciągał się, taki zrelaksowany śpioch 🙂 nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało 🙂 leżał, taki zadowolony z życia i szczęśliwy 🙂 wstał, przywitał się ze mną, zaczęłam szykować rzeczy... Patrzę, a na boksie ma czerwoną kokardkę na uroki 😉 Wiecie, jakie to miłe było? Po robocie (de facto - jakże cudownie dziś chodził! Podłoże robi swoje...) spotkałam stajennego, który na wstępie mi powiedział, że Korabski jest przepiękny i że nie mógł pozwolić by go zauroczyli 😀 zatem na wszelki wypadek wplotłam mu jeszcze w grzywę :P wiem, że to taki drobiazg, ale nawet nie wiecie jakie to było miłe 😉
wątek zamknięty
darolga, 🙂 wiesz, ciszę ma, spokój, atmosferę też konie czują w powietrzu, no i opieka pewnie życzliwsza. Fajnie 🙂
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny :kwiatek:
Chociaż powiem, że mnie aż tak źrebaki nie wzruszają😉 Zdecydowanie wolę dorosłą wersję 😀 Ale serduszko było super😉 Szkoda, ze juz zniklo. Chociaz czasem jak odpowiednio padnie światło to jeszcze widać, bo ma tam jasną skóre a resztę ciemną 😉
wątek zamknięty
Alice, żrebaki są fajne na zdjęciach, ale do zajmowania się nimi... brr 😉
wątek zamknięty
Caroline super że już galopujecie, czyli nowy rok dobrze się zaczął 😀 ale również czekam na zdjęcia z jakiejś sesyji 🤣
a my z dziś
kluska

wątek zamknięty
Fantazja, ... no ona serio teraz zasługuje na miano Kluski! 😀 to jak się zmieniacie to czysta radość dla oczu, i jak elegancko w tym cottonie 🙂
wątek zamknięty
Alice - co słychać u fryzicy i Chonsu? 🙂
darolga - tylko pogratulować takich zmian na lepsze. A z Siwą jakoś się sprawa ruszyła?
Fantazja - fajnie pracuje na pessoa Twja konica 🙂 Długo się przyzwyczajała do tego patentu - walczyła z nim na początku?
wątek zamknięty
Burza Zalezy jakie źrebaki, niektóre są czadowe 😁 Ale muszą być kare i śląskie 😎
Alice Czadowe to \Twoje konisko. Bez względu na wiek.
Darolga Bardzo się ciesze, że Ty i Korabski macie w końcu swoje miejsce na ziemi. Teraz będzie już z górki 😅
wątek zamknięty
Fantazja ładnie kobyłka pracuje 😀
wątek zamknięty
Alice, żrebaki są fajne na zdjęciach, ale do zajmowania się nimi... brr 😉
Eee,ja tam lubie wychowywać maluchy 🙂
wątek zamknięty
Burza dziękujemy :kwiatek: i dziękuję również Milusi za tą "kluseczkę" :kwiatek:
busch od czasu do czasu pracuje na pessoa, bo inne patenty nie pasują, wczoraj założyłam jej czambon (Tristia świadkiem) i to nie to. Prawie wogóle nie zareagowała na pessoa przy pierwszym razie, zawsze na początek zakładam jej tylko "miśka" pod dupkę 😀 szybko odpuszcza i rozluźnia się. Walczy zawsze z czambonem 😎
incognito dziękujemy :kwiatek:
wątek zamknięty
Busch, nawet pamiętasz jeszcze o niej 😉 :kwiatek:
U fryzicy to tak w sumie cięzko powiedzieć.... Był czas, kiedy wydawało mi się, że bardzo sie poprawiła, zaczęła normalnie chodzić pod siodłem, nawet na luzie wsiadłam na oklep i żyję 😉 Ale potem znowu zaczęła lecieć jak głupia, każde przejście w dół to problem i się załamałam. A teraz to nawet nie ma warunków do jazdy. A ja też mam dla niej mało czasu, do tego pokłóciłam się z paroma osobami i stwierdziłam, że lepiej będzie jak bede zajmować sie tylko swoim koniem. Może na wiosnę do siebie wrócimy, zobaczy się😉
A Chonin ok 😉 teraz więcej zabaw z ziemi, bo jeździć sie nie da.
Chciałabym zeby wchodził bez problemu do przyczepy, dlatego ćwiczymy stawanie na róznych podestach😉
Averis :kwiatek:
wątek zamknięty
Załapliśmy się dzisiaj z niedobrym młodzieńcem na kilka fotek🙂
Koń był dzisiaj bardzo niedobry... Ciągle wymuszał cukierki, wiercił się i nie chciał pozować

Pozwolił sobie nawet dosadniej to okazać

W końcu jednak się dał namówić na wspólne zdjęcie..

...i nawet zapozował😀

Później jednak poszliśmy na lonżę gdzie co chwilę widziałam jego tylne lub przednie kopyta nad głową, booosko... 😵
wątek zamknięty
Fantazja-nie ma za co 🙂 Ja tam lubie karmic te siersciuchy.Sama radosc ogladac na wybiegach okragle wesole kulki 😜
wlasnie odkrylam na maila, ze mi
okwiat poprzesylala zdjecia robione tydzien temu :kwiatek:

wątek zamknięty
Moniska Trzecie śliczne, oboje pięknie wyszliście 😀
A cóż ten Sami tak dzisiaj dokazywał? Często jeszcze takie akcje odstawia? Bo pamiętam, że był czas że kryzys był zażegnany... Chociaż - młode to głupie, to może mu odwaliło jednorazowo 😉
Milusia och ach och ach 😜
wątek zamknięty
Fantazja - no proszę, jakie konie potrafią mieć dziwne preferencje - mało inwazyjny chambon nie pasuje, a dość 'mocny pessoa jest w sam raz 😉
Alice- no to szkoda, że się nie ułożyło - ładna ta konica była 🙂 . A chonsowe trzeszczki już wam nie utrudniają życia? Super 😀
m0niSka- on tak ma zawsze na lonży, czy dziś był wyjątkowy dzień? 😉
milusia - kurdę, ale ten Twój rudzielec smakowicie wygląda 😀 Jeździcie z derką przez cały trening? Czemu?
wątek zamknięty
Alice Chonsu chyba lubi zabawy z ziemi? 😜
Btw. gdzież Twoja piękna panienka, co? Dawno jej nie było 🙂
Znaczy sie moj potwór z bagien?
Potwór z bagien pojawi się dzis gościnnie , zdjęcie specjalnie dla ciebie z próby generalnej na sylwestra.Uczyłam ja dmuchać w to cos co gwiżdze. Nie wykazała zainteresowania 😉 Aczkolwiek była jedynym koniem ktory sie tego nie bał 😉
wątek zamknięty
amnestria, :kwiatek:
zdjęcia robione na szybko przez koleżankę, wstawiłam bo ktoś mówił, że ciągle starocie daje😉))
Ja sobie jego zachowanie tłumaczę tym, że chodzi teraz naprawdę nieregularnie.. Przed świętami i w przerwie świątecznej to miałam ogrom spraw, to byłam chora, to nie było totalnie warunków do jazdy... Mamy tylko dostępne pół małej hali (reszta zastawiona słomą), więc można tylko wylonżować konia. Dziś chciałam być humanitarna i wziełam go tylko na kantarku, żeby zad ruszył... no i na tym kantarku z tej hali na lonży mnie wyciągnął :/
Najpierw bryki w moja strone, później dzida do wyjścia i jak już mnie wyciągnął to trochę przednie kopytka nad głową mi popokazywał 😉
Chciałam młodego, to mam 😵
bush, tak jak pisałam wyżej - ma tak na lonży z nadmiaru energii. W sumie to raczej kwestia mojej głupoty i tego, że chciałam być dobra pańcia i nie zakładać całego ustrojstwa.. bo jak pracuje na jakimś wypięciu, czasem tylko tupnie nogą, ale generalnie skupia się na pracy, a nie na tym, jak urozmaicić i sobie i mi to bieganie w kółko...
milusia, śliczności!!
wątek zamknięty
Armaquesse Ale bajera 😜 Więcej, więcej 😁 😉
wątek zamknięty
busch kiedyś było jeszcze gorzej, ani czambon, ani pessoa, ani wypinacze trójkątne, nie próbowałam tylko gum i gogu 😎
milusia tworzycie idealnie zgraną parę i wyglądacie naprawdę super
m0niSka co porabiacie teraz z młodym? tylko lonża i spacerki czy wsiadasz na niego? ostatnie zdjęcie jak z katalogu 😜
wątek zamknięty
armaquesse ciężko powiedzieć czy lubi😉 Ale na pewno dobrze mu to robi, co rusz mnie zaskakuje. Nie dośc, ze okazało się, że mój koń jest bardzo kumaty, to do tego przełamuje się i robi rzeczy, które wczesniej uważałam za niemożliwe😉 To był kiedyś kon elektryczny, który bał sie przejśc przez leżący na ziemi drąg. Zwykle skakał przez niego, a przez wszelkie bramki np. na padok przegalopowywał, bo było mu "ciasno". Teraz staje na najróżniejszych przedmiotach, cofa przez drągi i ogólnie "współpracuje"😉
busch, z trzeszczkami wszystko w najlepszym porządku 😉
wątek zamknięty
Fantazja - no proszę, jakie konie potrafią mieć dziwne preferencje - mało inwazyjny chambon nie pasuje, a dość 'mocny pessoa jest w sam raz 😉
widzę, że moja kobyła i kobyla Fantazji mają bardzo podobne charaktery 😁
mimo to, wylonżowałam moją dzisiaj na gog'u bo dawno nie chodziła i nie chciałam brać na pessoa
i nas też śniegu mnustwo 💃 w sumie dobrze bo da się jeździć, ale momentami (naszczęśnie nie na ujeżdżalni) są takie zaspy że śnieg sięga mi prawie za termobuty 😵
wątek zamknięty
Averis, Wojenka, jak musiałam to się zajmowałam, ale takie to wariaty, że trzeba mieć cierpliwość anielską, ja nie mam więc łap w tą robotę nie wtykam 🙂
milusia, uszz, ależ okrąglasek apetyczny!
armaquesse, dawaj foty z jazdy, bo sama wstawię za Ciebie 😉
wątek zamknięty
Fantazja, nie wsiadałam juz hoho.. Ostatnio jeszcze przed tymi ostrymi mrozami. Lonża akurat dobrze mu zrobi, tylko muszę zadbać o to, żeby odbywała się regularnie. Jak mnie żadne choróbsko nie dopadnie to powinno się udać 😀
:kwiatek:
Przez Ciebie zachorowałam na cottona stone i walczę teraz z sobą czy kupić moon czy stone 😵
Wyjdzie, że kupie dwa i tego, który będzie gorzej wyglądał na Samku - sprzedam 😁
wątek zamknięty
amnestria, jak znajdę to cos wrzucę 😉 Niestety nasza ciotka sie wymiguje , żeby do nas przyjechać i zdjęcia porobić :/
Burza, nie wstawisz bo nie masz :emota2006092:
wątek zamknięty
armaquesse, założysz się?
wątek zamknięty
Świnka Halinka z ciebie!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.