Oklep, czy siodło.
galopeem, Jesteś niestety, w takim wieku, gdzie się na wszystkich fuka, prycha i broni się swoich racji zażarcie i mocno, niezależnie od sytuacji 😉 Ale spoko, to minie. 🙂
Ten temat faktycznie był głupi, ja zachowałam się niemiło, bo już na początku zapragnęłam się wykłucać z kimś kto prawdopodobnie lepiej zna się na koniach niż ja, więc za to teraz serio przepraszam... a, inna sprawa jest, że jestem tu nowa i nie wiedziałam jak tu jest.. wink
Zakończmy już może ten temat i zostawmy to, a ja i tak przez najbliższy czas pewnie nie dodam, żadnego wątku więc spokój ! ;D
Brawo! Będą z Ciebie ludzie 😉
z resztą, ja tam osobiście się cieszę, że revolta jest jaka jest, że "góra" działa, voltopiry działają i inni tacy "chamscy ludzie 😉 bo przynajmniej po prostu jest porządek. Na kilku innych, tak samo hmm, dużych forach jest misz masz, pełno bezsensownych tematów, dziesiątki takich samych tematów, zero konkretów i jeszcze wyszukiwarka coś nie teges, nic nie można znaleźć.
Ten watek to nic, byly o wiele ciekawsze. Z jednej glupoty watek zostal pociagniety przez dobrych kilkadziesiat stron. Wszyscy sie doskonale bawili placzac i pokladajac sie ze smiechu i nikt nie pamietal od czego sie zaczelo.
Na starej wolcie... Coś o waleniu walenia? ; )
galopeem, dziwne, że mnie nie zjedli jeszcze po żadnym poście, nawet pierwszym... Ani drugim, ani trzecim, itd...
sory nie czytałam tego co powyżej
dopiero zaczynam jeździć i moj instruktor posadził mnie po paru jazdach w siodle na konia bez siodła właśnie po to żeby poprawić moj dosiad i równowagę
dla mnie to nie były łatwe lekcje... dla konia żadne lekcje ze mną nie są łatwe (zdaje sobie z tego sprawę)
_kate tu się pisze dupluj 😂
rozważyłam tą, lepszą opcję, ale obawiałam się, ze nie zostanę zrozumiana przez Galopeem. Jak widać słusznie 😉
In., o waleniu konia (dziękujemy Cioci Lostak)
I jeszcze była Vookowa klasyfikacja for, nie mogę znaleźć... i przewodnik o młodym billim o ile się nie mylę.
kasiatoya, szkoda, że nie przeczytałaś 😁
Strzyga proszę, o czym w ogóle my tutaj mówimy? Może tak rozejm? 😉
Podlinkujcie te wątki ze starej volty.
rewir, żadnej kłótni przecież nie było 😉
Dacie mi wreszcie święty spokój ? ;D
Walenie konia! Właśnie! 😁
galopeem, nie : P
Byla quoniara, opcykanie, walenie, gumofilce i jeszcze chyba cos, jakies kopanie tunelu ??
Szukam szukam szukam... 😉
galopeem, a nie zauwazylas, ze watek zyje juz wlasnym zyciem?? I nikomu nie robi czy cos tu jeszcze napiszesz czy nie?? He??
No to nie ;D Co to łaska ? ;D
żegam ;D miło było, niee ? ;D
eeej, znalazł już ktoś temat o waleniu? Bo wydaje mi się, że nie ma już archiwum volty...
galopeem, ale teraz nikt do Ciebie nie pisze, szukamy starych wątków żeby Ci podlinkować żebyś się mogła pośmiać i żebyś zobaczyła że tu są naprawde fajni ludzie i nikt nie chce Ci zrobić krzywdy, uśmiechnij się i nie obrażaj
To nie jest miejsce na fochy
pozdrawiam
nie obrażam się, tylko mi trochę głupio..
🙁
O waleniu przewija się w dwóch czy trzech tematach, ale "tego" nie znalazłam...
Szit, nie chce mi się wszystkiego teraz czytać... Czy to nie było w wątku "Wasze NICKI" albo "podział ludzi (voltowiczów)" czy jakoś tak? Bo w tych dwóch jest najwięcej o waleniu bynajmniej nie z zadu 😎
In., bo mi sie wydaje, ze to było w archiwum volty. A gdy klikam w tematy z archiwum przenosi mnie na stronę główną 👿
galopeem, każdy popełnia błędy trzeba tylko umieć wyjść z nich z uśmiechem i podejść do tematu z pokorą
tunrida co to znaczy "podziukaj" 😲 🤣
vookowa klasyfikacja for:
Humm. Volta zawsze była "Forum Typu /b/" tzn takim, na którym się gryźli, kopali, kłócili. Na czym polega to z tymi typami forum?
Pada pytanie: "Wziąłem takie Iks i zakałapućkałem je na niebiesko, zg. z instrukcją ale nadal jest miękkie"
Odpowiedzi na forum typu /a/:
"Wiesz, może powinieneś zapytać Jadzi?"
"Może troszkę za mało zakałapućkałeś? Spróbuj jeszcze raz, słabiej"
"A co to jest Iks?"
"Ja zakałapućkałem i działało. Spróbuj mocniej"
"A skąd masz instrukcję? Ja też chcę!"
"Wpadnij na wątek z przywitaniami i przedstaw się nam, bo tak od razu przechodzisz do rzeczy, tajemniczy nieznajomy."
Wynik:
"Zakałapućkałem i mocniej i słabiej i nawet raz na pomarańczowo ale dalej nic"
Odpowiedzi na forum typu /b/:
"Użyj Google"
"Spadaj, na Google o tym nie ma!"
"Hahaha, w instrukcji pisali że kałapućkać? Co za idioci!"
"Racja, tę instrukcję to pisało stado łysych małp. Zamiast kałapućkać, trzeba nawiercić trzy otworki na górze i zaraz zmięknie"
"Czekam aż się zabijesz idioto, z trzema otworkami to się urwie. Robi się jeden-dwa otworki."
"Ja używam trzech od pięciu lat i trzyma jak stal, a mięciutkie jak poduszka."
"Ja tam wolę igrek i działa od kopa bez żadnych otworków, jak kogo nie stać to niech idzie krowy doić a nie zaśmieca forum"
"Spadaj igrekowy patałachu do dzieciarni na /a/ bo igrek jest dla idiotów, którzy mają za dużo forsy i nie potrafią nawiercić trzech otworków."
"To do tego jest instrukcja? Wyślij to się pośmiejemy!"
"Co za kretyn. Jakby w instrukcji pisało "wyskocz przez okno" to być wyskoczył? Jasne że nawiercić otworki. Najlepiej dwa, na jednym słabo mięknie, na trzech jak za duże to może się urwać. A instrukcją to sobie możesz podetrzeć."
Wynik:
"Nawierciłem dwa otworki i działa jak trzeba"
a tak do tematu: ja mam gape 😎
Strzyga nie moge, bo ja to sobie po prostu skopiowalam, jak chyba caroline gdzies to linkowala 😉
NIE MA już wątku o waleniu, lostak linkowała w "Jakimi stylami jeździcie", ale teraz jest przekierowanie na główną.
katija,
Jakimi stylami jeździcie?
http://www.voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=6136&st=0&sk=t&sd=a
leżę i płaczę ze śmiechu czytając to 😂 😂
Ej, zainwestujmy w nową quniarę, nie mam się na kim wyżyć...
A tak w ogóle... Taki mały off... Co to jest oklep? Słyszałam o jeździe na oklep, ale skoro tu jest porównanie do siodła... Czy oklep to sprzęt jeździecki?
z tematami na votlahorse moze byc problem bo czesc po prostu poprzepadała i czesc uzytkownikow zadała usunięcia swoich postów. bywało ostro 😁
szczególnie wspominam akcję wszywania koniom jąder. kastracja odbiera im ich dume i uprzedzenie!
Oczywiste jest, że wole w siodle jeździć i nie męczyć konia, ale czasem jazda na oklep, np kiedy mam zamiar chociaż chwilę stępować czy coś takiego
zadajesz wiec pytanie: na oklep czy w siodle? czy czy lubicie pobujac sie na oklep? bo to pierwsze to jakbys pytała: czy lubicie jeździć na wstecznym? lub lubicie miec siedzenia w aucie położone na maksa? lub wolicie samochodem jeździć czy w nim spac?
tak, czy siak, zakładanie takiego tematu toleruje sie ma gronie, nie tu.
btw, co rozumiesz jako praca z koniem i jaki sens ma "praca" z koniem na oklep?
Jesteście nieuprzejmi... Nieodpowiedzieliście mi na pytanie... : ( Może na gornie będą wiedzieć...
Fak. Nie mam grona... Jakie jest forum o konisiach, na którym mi odpowiedzą, co to oklep? : ( U nas nie ma takiego sprzętu...
cieciorka Ja pamiętam- było czadowo 😁. Mam sentyment do tego tematu, bo po tym moim poście o dumie i uprzedzeniu właśnie zaczęłam udzielać się na volcie 😁 Jakoś mnie to tak zmotywowało 😎 W ogóle cały voltowy temat "Złote Rady Koniarzy" to był zbiór perełek.
Widzę, że wątek miał nieciekawy start i umarł w butach...
Ja osobiście na oklep nie miałam przyjemności, ale mam w planach .
Moja córa (lat 5 ) natomiastzaczynała od jazdy w siodle najpierw na kucu później na koniu. Nie powiem, super jej to idzie. Mieliśmy natomiast problem z więzią między dzieckiem a koniem. Krótko mówiąc Mała bała się połozyć na koniu. Zapadła decyzja ze strony instruktora że posadzimy Ją na oklep na początek na kuca. Niebo a ziemia. 😅 Póki sama nie przełamie sie na jazde na oklep nie bedę komentowała. Natomiast córa chce teraz jeździć tylko na oklep 🏇