Kącik Rekreanta II (rok 2009)
Burza, amnestria dziękuję za miłe słowa 😡 :kwiatek:
Życzę wszystkim pogodnych spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych i naszych koniowatych, a właścicielom koni które galopują po zieloych pastwiskach życzę spokoju ducha, wyciszenia się oraz chwil zapomnienia w tym trudnym dla was okresie.
wątek zamknięty
Moje futrzaste, bezmięśniowe i brzuchate z pozdrowieniami dla
Ciotki Army :kwiatek:

*zdjęcia musiałam potraktowac sepią bo mam do dyspozycji baaardzo kiepski aparat i nic nie było widać 🤔
wątek zamknięty
Bartollini!!!!!! 💘 💘 💘 Proszę go ukochać i całusa w środek chrapek żabie dać! 😍
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, czyżbyś planowała jakiś zakup?😀
wątek zamknięty
m0niSka już sama nie wiem 😵 z jednej strony bym chciała, z drugiej cały czas myślę o Rudej 🙁 no i jeszcze kwestia finansów. Nie bardzo mnie stać teraz na konia 🤔 chociaż ten pierwszy kosztuje 3000
w sumie mogłabym też kupić jednego z dwóch synów Żadonki 👀
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, kupno konia Ci pomoże, na pewno. Ale może po ślubie, na spokojnie? Ta druga fajna ale ciekawe jak zdrowotnie.
wątek zamknięty
Burza może i masz rację 👀 zresztą, jutro się widzimy, to pogadamy :kwiatek:
a mnie się bardziej ten pierwszy podoba 😉
wątek zamknięty
Mi się ten pierwszy podoba. Zdecydowanie.
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata Zgadzam się z Burzą. Kupno konia bardzo pomaga dojść do siebie po stracie poprzedniego przyjaciela- sama to przerabiałam. Ale faktycznie radzę odłożyć kupno na 'po ślubie'. Wszystko przemyślisz, podliczysz i wtedy dokonasz wyboru. Trzymam kciuki :kwiatek:
wątek zamknięty
Averis masz rację :kwiatek: tak zrobię. No i jeszcze przyszły "małż" powinien się jakoś na to zgodzić, ale nie przypuszczam, żeby robił jakieś problemy 😉
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, na pewno się zgodzi 🙂 wszystko na spokojnie, obserwuj rynek może jakiś fajny hodowca się trafi?
wątek zamknięty
Choć z drugiej strony...Ja też miała kupić konia na spokojnie po maturze, albo po studiach. A wyszło tak, że kupiłam w samym środku maturalnego szaleństwa- w grudniu, a kastrowałam 2 dni przed egzaminem z polskiego 😁
wątek zamknięty
Renata, Ty wiesz, że ja obstawiam syna Żadonki. Ale, tak, jak napisały dziewczyny - na spokojnie. 🙂
wątek zamknięty
Lanka kochana :kwiatek: ja raczej też 💘 obaj są kochani, chociaż tego drugiego (Żara) to dawno nie widziałam 🙁 ale nadrobię to przed sylwestrem 💘
a to
ŻAK pierwszy synuś Rudej 😉 Narazie tylko łebek. W całości 😁 po nowym roku
wątek zamknięty
Ajj, siwusek! To glutek chyba młody, ile ma, z rok? 🙂 piękne zdjęcie 🙂
wątek zamknięty
dzięki :kwiatek: siwy po ojcu. Żar jest kasztanowaty 🤔 po mamusi
Żak ur. luty 2005 😉
wątek zamknięty
Nasturcja-ja uwazam ze to swietny pomysl, a kiedy tego dokonasz to moze po prostu ustal z przyszlym malzonkiem?A moze nowe konisko pomoze Ci stanac na nogi i wtedy na slubie i weselu bedziesz w pelni radosna i szczesliwa?oczywistym jest, ze o Rudej nie zapomnisz i zawsze bedzie w twoim sercu i wspomnieniach, ale trzeba isc do przodu i zyc w pelni, radosnie, bo zycie jest za krotkie 😉 Trzymam kciuki 🙂
No i tak przy okazji Wszystkiego Naj, Naj KRowcy 🙂 Spelnienia wszystkich marzen i oby ten rok obfitowal w radosci i sukcesy-te male i te duze 😀
wątek zamknięty
Nasturcja ja też myślę, że to świetny pomysł, ale na spokojnie. Choć dla mnie konie z linków są zbyt...solidnie. Chyba już się przyzwyczaiłam do mojej księżniczki 😉
Fin to na bank gruda. W zeszłym roku było podobnie- noga spuchnięta do stawu skokowego i kulawy w pień z mocno nieszczęśliwą minką. Tak naprawdę to ja w tym roku d..py dałam- bo planowałam go zaszczepić, ale zapomniałam 👀
Deborah tak mi się zdawało, że jest :kwiatek:
Magda jeszcze nic nie jest na 100%, więc nie chcę zapeszać. Zresztą przeprowadzamy się na krótko, bo miesiąc, dwa. Wyleczyć grudę, może zaszczepić jak będzie można, a potem wracam na Osowę.
Dzionka grube zmiany...trochę mnie to przeraża.
zostałam wczoraj zapytana, czy jeżdzę na wędzidle czy na łańcuchu 🤔 🤔wirek: aż zdurniałam na chwilę. Na dłuższą nawet....
już mi brakuje mojego Dziada, już wystarczy tego rozwodu 😉
wątek zamknięty
Dzisiaj mieliśmy gości, do Jeziórka przyjechały
Raven i
Nasturcja- Renata, postrzelały fotki, było szybkie ciacho, koń mi narobił wiochy bo wiał taaaki straszny wiatr, ale poza tym było bardzo, bardzo wesoło 🙂 Kilka fotek, więcej jak dostanę.

I gorszej jakości

wątek zamknięty
Burza 😜 ależ on Ci fajnie chodzi!!!!
Nasturcja kupuj konia! Ja zawsze mówię właścicielom, którzy tracą zwierzaka, że najlepiej leczy kolejna kudłata morda 🙂
Moja dzisiaj nie robiła wiochy 😁 chociaż nas nikt nie oglądał. Jak na złość chodziła jak zegarek po całym tygodniu buntów (nawet się zdarzało, że na jeździe się z trenerem przesiadałam).
Przylazło wieśniactwo w krzaki jedynie strzelać z petard, na co mój koń zareagował znudzonym pierdem raz. Nawet uszami nie przystrzygła moja dzielna bojowa kobyła.
wątek zamknięty
dzisiejsze
wątek zamknięty
pokemon, dzisiaj to była walka o przeżycie pod ostrzałem aparatów, ale cóż... każdy może mieć gorszy dzień 😀
wątek zamknięty
Burza Mi kitu nie wciśniesz, to nie jest Piorun 😂 A tak serio to respect, kochani 😜
Niejaki Hermes, nowe dziecko do niańczenia, przebierania, zawijania... 😁 Niestety ściany hali nam nie pomagały, ale dobrze, że hala jest 🙂

(moja noga dąży do zabicia Anky, konika Nici lub innych takich...) :P
wątek zamknięty
Mo B., wiesz, to jak trafić po długim szukaniu na linię startu.. 😉
Jak odczucia z jazdy na Hermesie?🙂 w ogóle gratuluję 🙂
wątek zamknięty
Burza, Jedyne co mi przychodzi na myśl po zdjęciach Pioruna pod siodłem to: jaka maszyna!
wątek zamknięty
Burza Hermes jest faaaajowski, trochę zamknięty, ale łapie szybko i potrafi się otworzyć nawet za bardzo (o czym ostatnio z Szafirową się przekonałyśmy 😁 ). I działa na hop 🤣 Ogólnie troszkę męcząco w pierwszych minutach, ale później przyjemnie się jeździ 😉
wątek zamknięty
Mia, dziękuje 🙂 maszina to będzie.. kiedyś 😀 ale wierzę w Niego 🙂
wątek zamknięty
Burza, Ale idziecie w dobrym kierunku! 😜
wątek zamknięty
Burza a tam od razu wiocha 😉 Poprostu Piorek poczuł wiatr we włosach 😁
Wyjazd był bardzo miły, poznałam Nasturcję-Renatę, były ploteczki, foteczki, czyli to co najlepsze 🙂 No i wsiadło mi się na Pączka, a biorąc pod uwagę, że dawno juz nie jeździłam to frajda x 2 🙂
Dzięki Babeczki za cudny dzień :kwiatek:
Jak Renata dotrze do domu to mam nadzieję, że będzie wstawiona dlasza część fotorelacji, bo ja zajęłam się filmami 😀iabeł:
Mo.B gratuluję 🙂 A dzierżawisz go, czy tylko się opiekujesz?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.