Święta/Boże Narodzenie/Prezenty pod choinkę

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 grudnia 2009 10:01
Niestety wszystko co ma związek z alkoholem odpada.
A to Przepraszam ^^

Ale ja bym szukał na allegro , łatwo znaleźc coś ciekawego ;]
04 grudnia 2009 10:17
Wiem jest duży wybór, ale mikołaj już w niedzielę, więc ciężko będzie z dostawą, chyba, że jakimś cudem by coś ciekawego było z Wrocławia.
kujka   new better life mode: on
04 grudnia 2009 12:05
JARA, hmm a mi sie zdaje ze na mikolajki taki drobny prezent starczy, zwlaszcza jesli spotykacie sie krotko. na swieta dasz mu cos wiekszego (no i bedziesz miala wiecej czasu) 🙂
Zdjęcie + redbulla  😅
a czemu red bulla? 🙂

ja kupię bliskim po jakimś świątecznym gadżecie, np kubek z bałwankiem i coś słodkiego, a na gwiazdkę jak zawsze postaram się o fajne prezenty
Ja uwielbiam Święta..  😍 U nas, od jakiś 4-5 lat, cała rodzinka się zjeżdża na wigilię. Ponad 30 osób 😀 Jest świetnie. Wygląda to mniej więcej tak. Tylko ucięłam jakieś 20% stołu 😀
o jaaa Aga, ale Ci zazdroszczę takich świąt. Ja dawno takich nie miałam  🤔 I niestety prawdopodobnie póki nie wyjdę za mąż, nie będę miała takich "prawdziwych" świąt. Należę do osób, które nienawidzą Bożego Narodzenia.

Mimo to wracam do PL w grudniu, i spędzę Wigilię z ciocią i jej rodziną  🙂 Już nakupowałam prezenty - lampę zapachową dla mojej mamy, ciuchy dla cioci, podstawkę na wódkę w kształcie motocyklisty dla wujka oraz po sportowej bluzie dla kuzynów
aga093, wymarzone Święta! i jest kilka "małolatów", bo u mnie zawsze albo sami dorośli, albo dzieci 1-3lata 🙄
drodzy voltowicze... mam ogromny problem z prezentem dla mojego chłopca 🤣 😍
chcialabym aby prezent byl pomysłowy, raczej praktyczny, orginalny i napewno lekko osobisty.
kilka słow o nim, aby latwiej bylo cos znalezc: 18 lat, tancerz towarzyski, lubi historie, muzyke z lat '70, stare filmy, czasy PRL'u
a teraz pare rzeczy, ktore wpadly mi w oko:

radio pod prysznic

pomozcie mi troszeczke :kwiatek:
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
04 grudnia 2009 21:21
zegar najfajniejszy!
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
04 grudnia 2009 21:34
Zegar albo radio!  😁
In.   tęczowy kucyk <3
04 grudnia 2009 23:26
Zegar Madziu, zegar.
A na PW napisz mi, coś za chłopa sobie wynalazła 😎
05 grudnia 2009 09:28
Zegar jest super, sama chciałam sobie taki sprawić, ale oni sobie krzyczą za niego od 60zł w górę. Lepiej już kupić za grosze winyl i samemu taki zegarek zrobić.
I wtedy będzie bardziej cenny 🙂 wręcz bezcenny 😉
05 grudnia 2009 11:30
Zwłaszcza, że ten zegarem to tylko winyl, wskazówki i mechanizm napędzający. Kupić winyl i rozbroić stary zegar, po czym zmontować.
Wczoraj upiekłam pierniczki z podwójnej porcji i już planuje robić nastepną porcję.Wyszły pyszne. Przepis dla chcących, ale nie posiadających sprawdzonego przepisu
http://www.wielkiezarcie.com/recipe290.html
Super! Właśnie szukałam sprawdzonego przepisu 🙂
pony   inspired by pony
05 grudnia 2009 12:27
a ja dostałam nieco wcześniejszy prezent, wprawdzie jeszcze nie bożonarodzeniowy a mikołajkowy, ale napisze Wam bo sie ciesze🙂 Dostałam malutkiego chomiczka roborowskiego🙂
Seksta   brumby drover !
05 grudnia 2009 12:38
pony! skad ten chomiczek? hodowla jakas jest? Jakis czas temu sama szukalam miejsca gdzie moglabym takowego dostac i nie znalazlam.....I teraz mi o tym przypomnialas.... 👿
Bede wdzieczna za info. :kwiatek:
pony   inspired by pony
05 grudnia 2009 12:56
Seksta, kurcze, chłopak kupił normalnie w sklepie zoologicznym🙂 Nawet nie myślałam o hodowlach, ale i tak jest kulczasty i sliczny🙂
foty foty ! a kaszmir go nie zje ? 🙂
pony   inspired by pony
05 grudnia 2009 13:46
Kasz  nie wchodzi do pokoju, Freddie też nie, także chom jest bezpieczny 😀 zrobię zdjęcia wieczorem jak wyjdzie z domku🙂
Seksta, te chomiczki znajdziesz w każdym sklepie zoologicznym 😉
pony, to fajnego mikołaja miałaś 🙂
Jak tam re-voltowicze buty wyczyszczone?  😀
kurcze ja to niestety nie lubię kupować zwierząt w zoologach;/ po pierwsze z racji ich stanu zdrowia (najczęściej niestety są zagrzybiałe, zaświerzbione, z niedoborami wit-min), po drugie z racji tego, ze wspomagam tym pewną machinę w której zwiększam popyt na już dość dużą ilość zwierząt z pseudo hodowli ( a z zoologa trafiają niestety nie tylko w ilościach detalicznych do kochającego domu, ale też do hodowców węży w ilościach hurtowych). Mowa oczywiście o dużych sklepach typu Kakadu czy Anna Zoo. Z małymi sklepikami jest trochę inaczej ale też nie do końca kolorowo, dlatego ja wolę zaadoptować np szczury wyciągnięte z laba, albo świniaki czy chomiki które pod wpływem TOZ-u zmieniły zamieszkanie z pseudohodowli na domek tymczasowy. Więcej z tym zachodu, ale radość z uwolnienia chociaż jednego zwierzaka  milion razy większa.
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
05 grudnia 2009 20:36
A ja wlasnie skonczylam pakowac mikolajkowe prezenty dla rodzinki i stwierdzam ze chyba jestem nienormalna bo te prezenty wygladaja jakby mialy sie znalezc pod choinka a nie w butach czy pod poduszka  🙄

To sie wlasnie nazywa spaczenie zawodowe:
śliczne! Ciekawe co w środku? 😉 Obdarowani będą zachwyceni!  W sklepach dziś szaleństwo, płyta Chylińskiej w Empiku szła jak ciepłe bułeczki 😉
Asik a ten trójkąt to co to jest?  😎
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
05 grudnia 2009 20:51
Mam nadzieje ze obdarowani beda zadowoleni. A w srodku przewaznie kosmetyki tylko w trojkatnym siedzi sobie pluszak haski dla mojego chrzesniaka 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się