Święta/Boże Narodzenie/Prezenty pod choinkę

kujka   new better life mode: on
01 grudnia 2009 22:29
monia, moze jakis kask fajny? shoei ma takie fajne wzory... zawsze to tansze niz motur.

ja ojcu kupuje:
a. ksiazki. bo pozera. zawsze dobry prezent
b. ogromne kubki do herbaty. bo jak pije w normalnych to musi sobie robic kilka razy
c. w tym roku dam ladnie oprawione moje jakies fajne zdjecie. bo rodzice wyremontowali sobie salon i maja jedna pusta sciane ktora chca przeznaczyc wlasnie na mnostwo zdjec 🙂
Asik to raczej my robimy prezent tej klaczy ,która dzięki nam nie pójdzie na mięso .

Ma 9 lat całe życie rodziła źrebaki i żyła tylko na łąkach .Jest naprawdę bardzo nieufna ale mi dała się pogłaskać  😍

kujka na tamte święta kupiłam mu strój na motor ,dwa lata temu kask ale go trochę poobdzierał to chyba poszukam jakiegoś nowego pod kolor jego suzi .DZIĘKI  :kwiatek:
monia, ma ciuchy... a motocykl? A prawko na dwa kółka ma? Umie jeździć czy dopiero się przymierza? Może jakiś karnet na tor, kurs odważniejszej jazdy z dobrym instruktorem - taką procentującą rozrywkę 😉
Asik - nowa milosc moni na pewno ma ogon  😁

mi tez zawsze najwieksza radoche sprawia czesc stajenna - pojsc, wypucowac ogona, poganiac sie po hali, powpychac przepyszniaste przesoczyste marchewy a na koniec porobic foty w sprezentowanym czapraczku czy kantarku 😉 ach, to najprzyjemniejsza czesc swiat  💘

a na motocykl moze jakies fajne rekawice ?

abre: jesli pozdzieral kask to raczej juz ma... 😉
Pisałam jak jeszcze odpowiedzi nie było 😉

A co do zdzierania... różnie bywa. Mąż ma dwa kółka ale kaski zdzierał raczej na cudzych maszynach, zanim swoją kupił.
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
01 grudnia 2009 22:51
monia to chyba najpiekniejszy prezent i dla Ciebie i dla konia 😀

zupelnie nie wiem o co Ci chodzi z tym ogonem
a u mnie w rodzinie zrobilismy prezentowe losowanie... kazdy kupuje jednej osobie jakis prezent i bedzie to ksiazka/cd/dvd/ew kosmetyki... niestety takie swieta, ze nie wszyscy sa w stanie kupic wszystkim prezenty wiec poszlismy na kompromis 😉 ja wylosowalam starszego brata 🙂
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
01 grudnia 2009 23:01
a u mnie w rodzinie zrobilismy prezentowe losowanie... kazdy kupuje jednej osobie jakis prezent

my tak zrobilismy w zeszlym roku z tym ze do okreslonej kwoty bylo i tyle. W tym z racji tego ze w mniejszym gronie robimy wigilie to poszalejemy troszke i kupujemy wszystkim  😜
Ja to już tak trzeciego konia wyciągłam na święta  😂  
A co do męża to na 30 urodziny kupiłam mu suzuki 750 F ,potem zapisałam go na prawko i jakoś zdał za pierwszym razem .Strój już ma bo dostał ,rękawiczki dostał od kolegi ,kask by chyba był najlepszy albo jakaś kamizelka .
Żadnych karnetów na tor bo i tak jeździ już jak wariat ,po ostatnim jeżdżeniu na jednym kole dostał szlaban  🤬

Teraz zapisałam go na prawko C+E zobaczymy jak mu pójdzie ,dowie się dopiero w sobotę jak wróci  😂
Nad prezentem myślę jakimś tańszym bo się już spłukałam z kasy  😵
monia to chyba najpiekniejszy prezent i dla Ciebie i dla konia 😀

[quote author=Kaprioleczka link=topic=94.msg393457#msg393457 date=1259707333]

zupelnie nie wiem o co Ci chodzi z tym ogonem
[/quote]

o to, ze to kon!  😉 konie = ogony
No teraz to się załamałam  😵 byłam właśnie zgasić telewizor u syna w pokoju i patrze na biurku leży list do mikołaja  🙇 
Mój syn na te święta leci do Paryża na dwa tygodnie z moją mamą ,Ja nie mogę bo mam moje ogony i ich nie zostawię ,myślałam że to będzie dla niego świetny prezent a on chce jeszcze crossa ,białego z czarnymi ogniami .

Po ostatnim prezencie (quad) co mu kupiliśmy skończyło się w sądzie i kosztami 1 tys zł ,a on bardzo prosi o crossa .
Może dotacje jakieś wpłyną bo ciężko będzie .Czemu ja nie mam córki może by poszła w moje ślady i konie kochała a nie mechaniczne konie.
02 grudnia 2009 01:36
monia, z ciekawosci - ile Twoj syn ma lat?
jej, mega prezenty sobie dajecie (albo Ty dajesz 😉 ) widze 🙂

mi do wymyslenia zostal prezent dla chlopa tylko, reszta juz jest w zasadzie zalatwiona.

a obchodzicie mikolajki?
własnie  ja nie obchodze, ale wczoraj moj chlop przyszedl do domu i widzial sie ze św Mikolajem
i powiedzial ze świety mikołaj chce mi kupic prezent a on ma mi go w piatek przywiezie , kim jest ów św Mikołaj??
nie mam pojeci( to na pewno nie moj chlop  bo wiem kiedy klamie a kiedy mowi prawde)mam zagwozdke
kujka ja wiem czy mega prezenty ,ja od zawsze dostaje od mojego męża co chce (MAM 6 KONI) A mój mąż zawsze kochał motory to należało mu się na tą 30 , syn dostał quada od nas ( DOŁOŻYŁ SIĘ DZIADEK) cały czas mi pomaga przy koniach czy w domu ,teraz ma 11 lat .

Ja nie jestem jakimś milionerem ,ale zawsze jakąś kasę sobie zarobie ,co roku dostaje jakieś dotacje ,zawsze od kogoś dostane jakieś siano czy słomę a nawet zboże ,więc nie wydaje dużo na konie (no oprucz witamin i innych dodatków) kopyta robił mój mąż zawsze ale ostatnio musze wzywać kowala 👿 .Jedyny koszt to u mnie rachunki ,ciuchy ,chleb i papierosy ,resztę mam swoje więc na jedzenie nie wydaje .Raczej na zachcianki syna .
A co do prezentów Ja zawsze starałam się chociaż w te święta wynagrodzić im to że ze mną wytrzymują i moimi końmi .

Na święta zawsze dostaje od mojej rodziny sprzęt do koni czy jakieś rzeczy dla mnie ,wszyscy doceniają to co robie i mi pomagają jak tylko mogą .
Ja się poświęcam moim konią i jestem szczęśliwa .Pomagam wszystkim znajomym i jak coś się dzieje to jadę do nich nawet o 3 w nocy i wszyscy mi też pomagają .

Z okazji zbliżających się świąt życzę wam naprawdę super przyjaciół i szczęścia w życiu ,no i oczywiście spełnienia marzeń . :kwiatek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
02 grudnia 2009 13:51
Asik, taranty zazwyczaj mają kiepskie ogony i grzywę, a ten wyjątkowo bujny ma 😜
02 grudnia 2009 15:17
monia, wow, dla 11latka quad, teraz cross - odwazna jestes!

a ja wymyslilam prezent dla chlopa 🙂 kiedys rysowal ale przestal i jakis czas temu wspomnial, ze moze by do tego wrocil. Kupilam mu wiec zestaw olowkow roznej miekkosci i blok z fajnym papierem 🙂  zobaczymy, czy znow zacznie rysowac...
To tak jak ja 😉
A jeśli chodzi o prezenty to mam ich do kupienia 5 ale słabo z kasą :/
No , cos wymyśle 😀
Pozdro ;*
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
02 grudnia 2009 15:59
monia, wow, dla 11latka quad, teraz cross - odwazna jestes!

ja miałam 5 lat jak już sama jeździłam crossem 😉.
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
02 grudnia 2009 16:10
Co do prezentów - ja nie mam zadnego pomysłu na nie. Zreszta prawde powiedziawszy, to nawet nie wiem ile tych prezentów potrzebuję. No i z kasą też tak naprawdę dość krucho  😤 No ale coś się wymyśli.

Widziałyście może gdzieś jakieś ładne kieliszki do wina?  👀
martva, ładne czyli jakie? Zdobione fantazyjnie czy może klasyczne (podobno jedyne właściwe 😉 )?

Ja do czerwonego wina używam tzw. karczmiaków. Do grzańca również. Ostatnio też w Almi Decor wpadła mi w oko pewna ładna kolekcja. Lubię też szkło ze sklepu ALEX - ART HOUSE w Poznaniu.
ja mam problem
chciałabym mężowi kupić narty

no i... jak to ukryć?
o ile nie wyczai, że z konta kasa zniknęła, a chyba nie, bo mamy osobne, to jak je ukryć w domu ( kawalerce? 🙂😉
może w piwnicy ale boję się, że nie będą bezpieczne...

paczka mogłaby przyjsć do moich rodziców ale reszta....

poza tym boję się że z tajemnicą nie wytrzymam do wigilii...
i jeszcze jedno - jeśli sam wcześniej zdecyduje się kupić? wtedy z niespodzianki nici 🙁
udorka, powiedz mu po 1. ze niech sobie NIC nie kupuje przed Swietami 😉
a narty schowaj np u sasiadow? nie przetrzymaliby chwile? pozniej mozesz pod choinke wrzucic tylko pudelko od zapalek z wycietymi nartami, zeby nie widzial kształtu 😉
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
03 grudnia 2009 13:01
martva, ładne czyli jakie?

hehe i tu porlbme, ja sie  kompletnie na tym nie zna, wina nie pijam 😉 Cos moja mama mowila o kieliszkach z zabarwiona stopka? Mysle,ze mimo wszystko jednak cos w ksztalcie klasycznego szkla  😵
Matkoooo i chciej tu byc dobrym dzieckiem i robic prezenty na ktorych sie nie znasz  😁
ja juz zamowilam ten jeden jedyny prezent jaki mam w tym roku sprezentowac rodzinie... jeszcze tylko zastep przyjaciol/kolezanek/znajomych...  😵
Prezent dla mnie już masz  😎
mi tez zawsze najwieksza radoche sprawia czesc stajenna - pojsc, wypucowac ogona, poganiac sie po hali, powpychac przepyszniaste przesoczyste marchewy a na koniec porobic foty w sprezentowanym czapraczku czy kantarku 😉 ach, to najprzyjemniejsza czesc swiat  💘

będziesz w te Święta w Ariz? 😀 😀

Na Mikołajki kupiłam koleżance z klasy (mieliśmy losowanie) kryminał i batoniki, tak jak chciała 😉 A jeśli chodzi o Święta, to nie mam jeszcze NIC, nawet pomysłów i nie wiem jak się za to "zabrać"...
martva możesz też pomyśleć o kieliszkach specjalnie grawerowanych na przykład 🙂 ja takie zamawiałam rodzicom na rocznicę ślubu, zamawiałam z http://www.boro-laser.com.pl/index.php , bo akurat niedrogo, a wzory  mi pasowały, ale jak poszukasz, to jest jeszcze dużo innych ślicznych wzorów w innych sklepach 🙂
U mnie tata dostanie nową książke Grishama(jego ulubiony autor) a mama pendrive'a(to sobie zażyczyła 🙂 ), brat jeszcze nie wiem ale coś głupuego(zawsze sobie robimy śmieszne prezenty). Koniowi planuje upiec ciasteczka(ewentualnie kupię), psom jakieś zabawki, koty dostaną ulubione puszki z żarciem z sardynkami(jest drogie więc go normalnie nie kupujemy, ale one to kochają) i wszyscy będą happy 😀
Averis   Czarny charakter
03 grudnia 2009 20:27
Tak sobie myślę, że to będą pierwsze święta z moim koniem i nasz drugi Sylwester  😁 W sumie nie wiem co mu mogę kupić- wszystko ma  😎 A bratu kupiłam na Mikołajki wyścigówkę i gorzką czekoladę (staramy się nie dawać mu słodyczy- co najwyżej kostkę gorzkiej). Dwulatka naprawdę bardzo łatwo uszczęśliwić  😁 Za rok zabiorę go na jakąś fajną bajkę do kina.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 grudnia 2009 09:32
Teraz ja potrzebuje pilnie pomocy. Musze kupić coś na mikołaja chłopakowi, z którym dosyć dobrze się znamy, ale krótko się spotykamy. Wiem, że jest on zakochany w jednym moim zdjęciu 😀 więc dostanie je w ramce, ale dla mnie troszkę mało. Macie jakąś propozycję, coś oryginalnego, może być z jajem 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się