Kącik Rekreanta II (rok 2009)

darolga   L'amore è cieco
01 grudnia 2009 17:08
Nirv - boskooooo!  😍 😍
_kate - gratulacje! W przyszłym sezonie obowiązkowe foty z zawodów!
okwiat - super! 🙂 trener to jednak trener 🙂
szafirowa -  wyglądacie obłędnie! Cross jest przepiękny!  💘 💘 💘
Losia - czego się nie robi dla dobrego ujęcia 😀 super fotorelacja!
hate me! - trzymaj się... bardzo mi przykro...
Nasturcja - już zaczyna być fajnie 🙂 czuję, że mnie polubią 🙂
efka - gratuluję rocznicy! From zero to hero!

Pan Czekoladowy był dzisiaj na padoku.
Koszt padokowania Pana Czekoladowego wynosi jakieś 300 zł.
Nie, nie, padok jest wliczony w cenę pensjonatu, ale...
...
Pan Czekoladowy:
-rozwalił ogrodzenie, zerwał pastucha
-zerwał tylnie pasy derki
-zerwał dwie podkowy
-rozwalił kaloszka doszczętnie
-zepsuł dwa ochraniacze
-złamał karabińczyk kantara
Nie, nikt się nad koniem nie znęca. Pan Czekoladowy po prostu lubi pobrykać.
Po sprowadzeniu z padoku Pan Czekoladowy zrobił standardowo oczy kota ze Shreka "Psieplasiam, nie ciaaaaałem", w pewnym momencie zatrzymał się, złapał w zęby dyndający zerwany pasek derki i patrzy na mnie jakby chciał mi pokazać "Popsiuło się 🙁 ziobać jaka kiepśka derka 🙁".

I jak tu go nie kochać?  💘
Jak tak dalej pójdzie, możecie mi już mówić "bankrut" :P

wątek zamknięty
darolga, dziękujemy  :kwiatek:
gratuluje słodkiego rozbójnika 🙂
wątek zamknięty
dzięki dziewczyny  :kwiatek: nie odpuściłam. Nadal walczę, żeby wystartować. Oby dało radę  👀

Nirv
jak nie odpowiesz na pytanie, to wcale nie sprawi, że ono zniknie.  😉 Sama kiedyś jeździłam na gumie i bardzo mi było na niej dobrze. Nie potrafiłam wtedy jeszcze ręką zachęcić konia do zejścia na dół i guma robiła to za mnie, a ja tymczasem skupiałam się nad sobą. Złoty bardzo ładnie na nich zawsze pracował, nigdy się nimi nie bawił, nie wykształciły mu złych nawyków.

Nie uważam, żeby to było coś złego, że jeździsz na gumach.
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
01 grudnia 2009 18:21
[quote author=_kate link=topic=6823.msg393110#msg393110 date=1259691003]
Nirv
jak nie odpowiesz na pytanie, to wcale nie sprawi, że ono zniknie.  😉 Sama kiedyś jeździłam na gumie i bardzo mi było na niej dobrze. Nie potrafiłam wtedy jeszcze ręką zachęcić konia do zejścia na dół i guma robiła to za mnie, a ja tymczasem skupiałam się nad sobą. Złoty bardzo ładnie na nich zawsze pracował, nigdy się nimi nie bawił, nie wykształciły mu złych nawyków.

Nie uważam, żeby to było coś złego, że jeździsz na gumach.
[/quote]

a ja mysle ze to zalezy od konia. a Pamir na tych gumach (przejzalam sobie wszystkie zdjecia wstawione przez Nirv na volte), jest na maxa przewalony na przod. nie wiem, w czym ma mu to pomoc (skoro jeszcze niedawno Nirv pisala, jak to on nie wspolpracuje i nie odpuszcza swietnie ostatnimi czasy...)

a za Ciebie trzymam kciuki i mam nadzieje ze wezmiesz jakiegos aparata ze soba na te zawody 🙂
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 grudnia 2009 18:46
Dziekujemy slicznie :kwiatek:

darolga, jak to  mowia 'ofiary musza byc'- szczewgolnie jak sie ma wesolego konia 😉

Nasturcja, hate me wyrazy wspolczucia... 🙁 badzcie dzielne. nie ma slow w obliczu takiej straty...

kujka, tak tak- za miasiac beda 2 lata  🙂 kurcze- az nie moge uwierzyc jak to szybciutko zlecialo... Do siodelka nie wrocimy- poszlo w swiat juz praktycznie-okazalo sie ze  nawet poszerzone 2 rozmiary wciaz nie bedzie pasowalo  :/ zwariowal ten moj kon- od gory jest...plaski po prostu o.O poki co nalesnik przeszedl na moja wlasnosc- jako jedyne akceptowane przesz gada siodlo- i na spokojnie zaczynam szukac czegos docelowego.

ps.No i ciagle czekamy na te obiecane odwiedziny 😉

A teraz bierzemy sie do pracy i odrabiania kondycji. Dzis Cross zostal w koncu ogolony- pocil mi sie ostatnio strasznie-co przyjal na spokojnie, choc zachwycony nie byl 😁

wątek zamknięty
na gumach koń ładnie odpuszcza, bo jak ręka nie jest doskonała, to gumy trochę nadrabiają te braki. Może ja też nie do końca wierzę w tą współpracę  😉, ale uważam że dla tego konia jest lepiej być przewalonym na przód i mieć ciszę w pysku na gumach. A sama amazonka ma czas pomyśleć o sobie.
Z tego co wiem, to Nirv jeździ sama, wychodzi różnie, ale moim zdaniem gumy nie są złem wcielonym. Cudu nie dokonają, wiadomo. Ale dla mnie są mniejszym złem.
Poza tym, to nie gumy przewalają konia na przód, przecież na nich nie da się powiesić, do tego jest potrzebna ręka.
tak mi się wydaje, ale ja specjalistką nie jestem.

ps. jak dawałam Barkasa na jazdy jednej dziewoi to zawsze wiedziałam, kiedy nie założyła gum. I nie byłam z tego faktu zadowolona.

Zdjęcia będą na bank!!!!  😀 i filmik  😉
wątek zamknięty
szafirowa, przypakował chłopak. 🙂 a co to macie za siodło, które koń akceptuje? Poza tym - jestem fanką Crossa od momentu, kiedy go zobaczyłam w ogłoszeniach na Volcie, więc nie obrażę się o zdjęcie np. Crossa ogolonego :P

_kate, osobiście - trzymam kciuki za wystartowanie.🙂

Spytałam o te gumy u Nirv, mimo, że podejrzewam jaka jest odpowiedź [nawet jeśli Nirv nie powie tego głośno] Nie chcę być złośliwa, ale Nirv jest dla mnie kolejnym zaiste, fenomenem jeździeckim, o czym świadczy jej koń i naprawdę, jestem ciekawa odpowiedzi na pytanie dlaczego Nirv jeździ na gumach.
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
01 grudnia 2009 19:07
Boshe,..... A ja znów zgrzeszyłam kolejnym padem pasiakowym dla grubego......Zaczynam podejrzewac ze może na jakimś tle psychicznym jest to moje zamiłowanie do nich  🤔
wątek zamknięty
A mi się dziś jeździło FANTASTYCZNIE, nie wiem jak to wyglądało, ale ja czułam że jest dobrze, przejścia super, koń rozluźniony, nawet galop okrągły  😅
wątek zamknięty
Darolga i jak wieści z frontu? Ludzie zaczynają być bardziej rozmowni? 😁

Może to za mało, żeby iść do kącika puchnących z dumy, więc popuchnę tutaj: jestem dumna z mojego ogierzastego! Normalnie dzielimy maneż z klaczami, nawet tymi grzejącymi się, a chłopak... nawet nie spojrzy 😁 Może to mało męskie, ale jakie miłe wiedzieć, że chłopak skupia się na pracy albo... wie, że musi być wyrozumiały dla tego ładunku na plecach (czyli mnie) i krzywdy mu nie robić😉 Jak się za bardzo pręży, wystarczy łydka i wraca myślami do mnie.
Ale za to za siebie mogę popuchnąć... ze wstydu. Wiem, że nic nie wiem i nic nie umiem! 😡 Wiele mnie jeszcze Flash nauczyć musi...

I potrzebujemy jakiegoś fotografa w końcu! Ktoś chętny? 👀 😁 Bo mam same zdjęcia z siodłania...
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
01 grudnia 2009 20:19
Wendetta, ja dowiedziałam się, że jeżdżę na hali z dwoma ogierami, bo... o jednym wiedziałam, że nim jest, a o drugim dowiedziałam się od właścicielki. Kobyły obok ( w tym moja), a panowie ani chrum chrum. Tak więc można chłopaków wychować. 🙂
wątek zamknięty
Zasypię was obiecanymi fotkami z Hubertusa w nowej stajni, które zrobiła nam cieciorka  :kwiatek:

Poświęcenie nowej hali

champion  😁

Z cieciorem

Już mnie nie ma  🤬
wątek zamknięty
darolga, istne dziecko szczescia z tego twojego mlodego !  😉

Dzionka, i co tylko obiecujesz?? A gdzie zdjecia szalonego Dzionka ?
wątek zamknięty
darolga, korab to ogier? po co?
wątek zamknięty
[quote author=wendetta link=topic=6823.msg393220#msg393220 date=1259698347]
I potrzebujemy jakiegoś fotografa w końcu! Ktoś chętny? 👀 😁 Bo mam same zdjęcia z siodłania...

Ciotka Weronika zawsze chętnie pocyka zdjęcia 😁
A teraz akurat mamy do siebie rzut beretem...więc jak coś, to daj znać, jakoś się umówimy 😀
wątek zamknięty
Klami już wrzuciłam do postu, coś mi się wcześniej poplątało 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, fajnie ogolony chłopak i ta lawenda- Horseage tak? Ślicznie 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, przez Twojego ogolonego konia myślałam, że coś mi się stało z monitorem!!!!

ale Dzionuś wymiata! wygląda rewelacyjnie  😍  co macie na sobie za pad?
wątek zamknięty
Dzionka, wow !!  👍  A mina Dzionka na trzeciej focie oddaje wszystko. Zew w oczach normalnie.
A tak na marginesie, nie masz przypadkiem zle wpietego wedzidla??
wątek zamknięty
Dzionka very nice zdjęcia i niechaj się Dzionek przywyczaja do flots, bo przecież ju niebawem ruszacie na podbój świata  😉
wątek zamknięty
01 grudnia 2009 20:54
Nirv -  :kwiatek:
Szafirowa - ale ile radości przy tym miał 😉
wendetta - nooo, powoli zaczynam poznawać wszystkich 😀 i już znają mnie z imienia 🙂 jest fajnie 🙂
Dzionka - super foty! Dzionek w wersji ogolonej - aaaale design! 😀 super!
Klami - oj tak, oj tak 😉 i do tego rozpieszczany przez stajennych, którzy go strasznie, ale to strasznie polubili 😉
Burza - tak - czempionaty.
wątek zamknięty
A potem wycinka czy liczysz na jakieś krycie później?
wątek zamknięty
Burza dzięki  🙂 Tak, pad to Horsage lawendowy 🙂
_kate monitor to jeszcze nic, moja mama oglądając zdjęcia ciągle mrużyła oczy, bo myślała, że albo coś z jej oczami, albo słońce się dziwnie odbijało od Dzioneczka  😁 Pad tak jak pisałam to Horsage lawenda 🙂
Klami oj tak, to spojrzenie mówi wiele! Diabeł w niego wstąpił tego dnia  😀iabeł: Dobrze, że ksiądz go potem poświęcił  😁 A wędzidło chyba mam dobrze wpięte, zobaczę jeszcze raz jutro na wszelki wypadek... Dzięki za miłe słowa  :kwiatek:
Forta no ba  😉 😉
wątek zamknięty
01 grudnia 2009 20:58
Burza,
w pięciolatkach to on już się nie przebije raczej, więc jak w czterolatkach szału nie zrobi, to wycinka 😉
problemów nie sprawia, ale jeśli kryć jednak nie będzie, to po co trzymać, nie? Z kumpelami na padoku fajniej 🙂
wątek zamknięty
Pewnie, że fajniej dlatego pytam 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, przynajmniej sie wyszaleliscie .... ale to spojrzenie hehe. Diabelskie jak nic.
A co do wedzidla to chodzi o to, ze ten "cosik" metalabu zazwyczaj jest do wpiecia wodzy a nie policzkow.

darolga, hehe.... tylko uwazaj coby komus na glowe nie wszedl jak taki kochany jest.  😉
Bede trzymac kciuki za czempionaty. Na ktora klase zamierzacie sie zagrywac? Mam na mysli czy odrazu na najblizsze czy przeczekacie, popracujecie wiecej i np. na 5 latki dopiero. ??
wątek zamknięty
01 grudnia 2009 21:07
Burza - :kwiatek:
dlatego nie pojmuję trzymania ogierem konia, który kryć nie będzie, dla samego faktu posiadania ogiera... Takie to profi powiedzieć "jeny, a ja mam ogiera!"? I potem stoją te bidulki 24h w boksie... i albo tak stoją i smutnieją, albo zaczynają sprawiać problemy... A jak sprawiają problemy, to wycięcie w wielu przypadkach nic nie daje, więc się sięga po patenty, przemoc, a potem się sprzedaje... brrr, masakra.

Klami - na razie stajenni się cieszą, że na komendę "buzi" daje buziaka  😁 sami go nauczyli  😉 i ogółem stał się ich ulubieńcem, to przyjeżdżam do stajni, to któryś go tarmosi i drapie 🙂
Wolałabym na najbliższe, w pięciolatkach może się już nie przebić, ale wszystko zależy od tempa roboty i postępów. Wiadomo, że pośpiech jest złym doradcą, zobaczymy jak nam się będzie pracowało i co trener powie. Jeśli poczekanie do 5 latków będzie miało większy sens, to oczywiście poczekamy i wypracujemy więcej - a nuż się uda 🙂 ale aktualnie skupiamy się na najbiższych i do tych się przygotowujemy 🙂
wątek zamknięty
darolga, luz, wierzę w Twój rozsądek, nie wiedziałam że to ogr stąd moja ciekawośc 🙂
wątek zamknięty
Klami o kurde, to sprawdzę jutro na pewno! No wyszaleliśmy się, ojjj taaak  😀
wątek zamknięty
01 grudnia 2009 21:11
Burza - nie, to bez związku z Twoją wypowiedzią 😉 tak mnie na refleksje wzięło, bo to smutny i częsty obrazek niestety...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.