Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Burza koń wbrew pozorom nie odpicowany - nawet go szczotką nie przejechałam, a kantar zwykły padokowy. Ale fakt, efekt z derką pod kolorek wyszedł fajnie  🙂 Dzięki 🙂
Sierra niestety dostaliśmy się w szpony lansu i ciężko się z nich teraz wydostać 🙂 miło, że się podoba 🙂
olciak nie ja cięłam, od razu by było widać gdybym to była ja  😁 twój siwy jest zachwycający, achh...
kujka nie martw się... Masz 100% kontroli, wszystko będzie dobrze! Ja miałam o wiele gorzej, bo nie chodziło o kasę, ale o czas - potrzebowałam kogoś kto ruszy Dzionka te 2 dni w tygodniu i jak mnie nie ma, więc nie miałam możliwości patrzeć co się na tych jazdach dzieje. Wszystko było dobrze, ale zawsze mnie skręcało. Twoja sytuacja jest naprawdę lepsza i dasz radę 🙂

O kurde, umieram, dopiero wróciłam do domu. A jutro hubertus  😵
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
27 listopada 2009 22:30
O kurde, umieram, dopiero wróciłam do domu. A jutro hubertus  😵

no... 😉
przy okazji pokaże ci gdzie są "u nas" dwa sklepy jeździeckie 🙂
wątek zamknięty
Baaaardzo dawno nas tu nie było, zatem wstawiam parę fotek naszej pary

wątek zamknięty
szam fajny łacior. 😉
Dzionka dobrze że przeprowadzka poszła gładko. Jak się Dzionek odnajduje w nowej stajni...?
Od razu dziś na Hubertusa jedziecie? Podziwiam. Ja przez pierwszy miesiąc w nowej stajni niewiele mogłam ze swoim oszołomem zrobić. A i do dziś zdażają mu się odpałki.
wątek zamknięty
demon wyglądacie super! Już nie jeździsz na sznurkach? ładnie wam z wędzidłem 🙂
Muffinka Dzionek już wczoraj był spokojny - on się szybko aklimatyzuje, trochę już pojeździł i po zawodach i po różnych stajniach - w wakacje był w końcu w Rakowcu i na Mazurach i nigdzie nie było problemów typu odpały 🙂 Inną sprawą jest to, że ostatni raz porządnie chodził tydzień temu, więc dziś może pokazać różki  😁 Jeszcze ciężko mi powiedzieć, czy jestem zadowolona ze stajni, ale baardzo podoba mi się to, że stajenny jest trzeźwy  😍
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
28 listopada 2009 08:44
Dzionka, gratuluje przeprowadzki i czekam na relację z hubertusa !
wątek zamknięty
Dzięki! fotki, mam nadzieję, zrobi nam cieciorka 🙂
wątek zamknięty
Dzionka dzięki :kwiatek:,a sznurki już teraz tylko dla relaksu.
wątek zamknięty
Dzionka to zazdroszczę super spokojnego koniska. Ale faktycznie, on jeździ troszke na zawody więc pewnie poprostu się przyzwyczaił. Mój wariat niestety potrafi pokazać co umie 😉 Chociaż jak dwa lata temu pojechaliśmy na wakacje to był grzeczny, teraz tylko przy przeprowadzce wariował. Strasznie się zżył z koleżankami i kolegą z którymi zmienił stajnie.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
28 listopada 2009 10:48
a no postaram się, pod warunkiem że nie bedziecie za szybcy!
ale sie nam pogoda trafiła, tfu, tfu!
wątek zamknięty
Dzionka powodzenia w nowym otoczeniu!

Demon piękne to twoje konisko 🙂

taką mamy dziś piękną pogodę, a ja chyba nie dam rady dojechać do stajni  🙄
a jestem z Brzachem na etapie, że wsiadam i włączam guziczki i... wszystkie działają! jest naprawdę fajny, mogłabym nie zsiadać  💃

a tak z innej paki: pamiętacie Bułka od Epk?

u nowej właścicielki  😀

edit: zdjęcie autorstwa Basi Hermanowskiej, pożyczone z profilu nk nowej właścicielki 🙂
wątek zamknięty
pinesska - nie widać fotki 🙁
wątek zamknięty
Ech a ja mam załamanie :-/
Mam konia który ma 'swój świat', nie mam już siły do niego na jeździe. Jeżdżę sama, czasem ale to rzadko ktoś na nas popatrzy. Nie mam jakiegoś dużego doświadczenia a biorę się za konia, który nie należy do najłatwiejszych. Nie wiem co to będzie, czasem mam ochotę się poddać, rzucić tym wszystkim ale nie potrafię.
No cóż, koniec tych żalów.
Może damy radę...
wątek zamknięty
Pinesska nie widać zdjęć 🙁
Blądek nie poddawaj się! Może poproś kogoś ze stajni żeby na was czasem pokrzyczał? Ciężko bez tego, oj ciężko - też coś o tym wiem co nieco...

A ja już po hubertusie. W mojego konia wstąpił diabeł!! Tak prał w konie kopytami i to z taką celnością, że co najmniej 5 kopów trafiło albo w konia albo w jeźdźca (jedną dziewczynę w nogę trafił  :icon_rolleyes🙂. Poza tym w galopie w terenie tak skubany walił z krzyża, że parę razy myślałam, że się rozstaniemy, bo galopy były takie, że tylko łzy od prędkości leciały, a każdy leciał po łące swoją własną trasą. Masakra, powiem wam, że miałam chwile że się bałam, że zlecę z chama. Jeszcze kwikał przy tym brykaniu, załamka!! No takiej wiochy narobił, że szok. Na gonitwie tylko raz kopnął (i trafił kobyłkę w łeb  :zemdlal🙂 i raz bryknął tak, że mi strzemiona wyleciały, a potem było już cudownie. Już zapomniałam jak ja kocham gonitwy za lisem - cofam wszystko co złego powiedziałam o tym zwyczaju  😀 Super mi się go prowadziło, parę razy byliśmy blisko, zwrotny, do wyhamowania, skupiony - no miodzio!
W ogóle bardzo fajna impreza i bardzo odpowiedzialni ludzie - prawie wszyscy w kaskach, potem konie w derki od razu i stępem do stajni. Żadnej ułańskiej fantazji, czułam się bezpiecznie mimo mojego diabła pod tyłkiem 🙂 Jednym słowem cieszę się, że udało mi się załapać na tą imprezkę 🙂
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
28 listopada 2009 17:00
dzionka a gdzie fotki?  🤬
Nerwina wraca po woli do roboty dzis pierwsze klusy na lonzy:

i Nathan Boy
z jednym z kolegow: (patrzcie na ich miny  :hihi🙂

i drugi kolega ( prawie nic nie widzi wiec wszystko dokladnie obwachuje)

wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
28 listopada 2009 17:10
Wieeeem, że podobne... I że część była już w ZNK...
Wybaczcie...
Nie mogłam się zdecydować...

Pan Korabski z dziś 🙂

Pozdrawiamy!
wątek zamknięty
Dynamo   Dynamicznie :))
28 listopada 2009 17:11
margaritka, chyba coś źle ze zdjęciami bo są 2 duble 😉
darolga, super 🙂
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
28 listopada 2009 17:16
juz poprawione:P
wątek zamknięty
28 listopada 2009 17:52
Dynamo - ślicznie dziękujemy!  :kwiatek:
demon - Twoje konisko bardzo ładne! Fajnie razem pracujecie 🙂🙂
wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
28 listopada 2009 18:16
Darolga zdjecia piękne🙂😉a niektóre wręcz bajeczne
wątek zamknięty
28 listopada 2009 18:24
salucha - bardzo dziękujemy!  :kwiatek: ja też jestem w nich zakochana, szczerze powiem  😁 a jutro może powtórka z rozrywki, ale tym razem w roli głównej Siwens!  😍
wątek zamknięty
Pinesska dzięki :kwiatek: prawde mówiąc tez mi się podoba, nawet z roku na rok bardziej.
wątek zamknięty
Dzionka (na ładnie, kolejne moje...) fiu fiu  😉 Toście narozrabiali  😉

Oj my też, my też z Czardaszkiem gonitwy uwielbiamy  😀iabeł:

Darolga fantastyczne zdjęcia!

ps. dostałam dziś tyle zdjęć z Hubertusa, że aż nie mogę się zdecydować ile wstawić, żebyście mnie nie zabiły  😡 😡 😡
wątek zamknięty
A ja jestem dzisiaj szczesliwa i dumna! Bo pierwszy raz jeździlismy w nowej stajni obok koni. W tym klaczy i chłopak był pokojny. Nawet nie rżał... o głupotach nie wspomne 🙂 Normalnie anioł 😀 Chyba sie w koncu zaczął przyzwyczajac do nowego miejsca 😀  💃
wątek zamknięty
Sierra, do dzieła, będę Cie osłaniać!
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
28 listopada 2009 19:08
Sierra, dawaj chocby i cala strone, nie krepuj sie!!
Dzionka, Ty tez dawaj fotki!
wątek zamknięty
demon śliczny koniuch;]
darolga ta fota w kapeluszu przegenialna;] ciekawe czy bym "mojego" namówiła na taką dekorację;]

ehhh, do Kluska dopiero we wtorek jadę przez pracę i tęsknię już za tą łaciatą kupką sadełka🙁
wątek zamknięty
Ok, to ograniczę się do max 10  😀iabeł:
wątek zamknięty
Sierra, bez ograniczeń 😉
wątek zamknięty
darolga fajne zdjęcia o wschodzie słońca  😍
Dzionka dawaj zdjęcia z Hubertusa i z nowej stajni
Pinesska no to super u Was, też bym tak chciała żeby wszystkie guziki u nas działały  🙄 ale powolutku do tego dojdziemy
margaritka super że wracacie już do pracy, no i ładnie Nerwina wygląda, a jaka fajna hala  😀
szam fajny łaciak
olciak fajne siwe, no i jak elegancko w tym kompleciku
U mnie ostatnia jazda była fajna, koń bardzo się stara, mamy chyba dobre dni, dzisiejsza lonża na pessoa też należała do lepszych, aż mnie kobyła zadziwiła, normalnie kocham ją  😍

Pozdrawiamy
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.