Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

In.   tęczowy kucyk <3
11 listopada 2009 16:03
[quote author=margaritka link=topic=20.msg376590#msg376590 date=1257900326]
moglby ktos na polski przetlumaczyc?
Je t'emmène où je t'aime

Googlowy translator mówi, że po angielsku to: I'll take you where I love you (z polskim sobie nie radzi). Tylko czy ma rację?
[/quote]
W połowie ma... Mówiłam, że nie należy mnie słuchać, jak jestem półsenna ; )
Pociągnąć, zabrać ze sobą to rzeczywiście może być "Zabiorę Cię tam" (i pewnie tak jest), a ou, to przecież nie albo, tylko gdzie ; ) Czyli - tak jak mówi Teodora, będzie coś a'la "Zabiorę Cię tam, gdzie Cię kocham", ale to wg mnie nie ma sensu ani po pl ani po ang  🤔wirek:
ushia   It's a kind o'magic
11 listopada 2009 16:18
pony - rozmiar stopy, wysokosc pod kolano i szerokosc lydki  - to sa podstawowe wymiary oficerek
dodatkowo moze byc szerokosc w kostce, obwod na podbiciu, wysokosc luku

helcia - na forum pisalas? W wordzie taka buzka sie robi jak wpiszesz : ) Ale tutaj dwukropek prawy nawias jest odczytywane jako 🙂 Tajemnicze
Czy na forum jest starovoltowa Leti? Jeśli tak, to pod jakim nickiem? 😡
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 listopada 2009 17:54
W jaki sposób rozgrzewa się fluid na palcach? 🙂

Pocierając.
Ada   harder. better. faster. stronger.
11 listopada 2009 18:19
fin, nie Leti nie ma.
Raczej jej w najbliższym czasie nie będzie.
Jak coś pilnego to skrobnij do mnie PW.
po co zwięrzęta moją ogony?
POMOCY!  🙇 W jaki sposób mogę zlikwidować konto Googlemail?
11 listopada 2009 18:24
emade, to zależy jakie zwierzęta.
Kiedyś oglądałam program przyrodniczy dzięki, któremu dowiedziałam się że wiewiórki porozuniewają się za pomocą ogonków.
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 18:29
Gilian tak, wiem wiem jakos musi sie szpital zabezpieczyc- chociaz dla mnie to strasznie przykro, jak od razu wzywaja ksiedza, ostatnie namaszczenie etc nawet nie wiedzac co bedzie dalej.
Ale wiem wiem- takie procedury.
No nic, czekac pozostaje.
Dzieki.  :kwiatek:
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
11 listopada 2009 18:43
Emade np. po to by odganiać owady 😉, do wyrażania emocjo chyba też (psy)
ovca   Per aspera donikąd
11 listopada 2009 18:44
I do utrzymywania równowagi przy chodzeniu po wąskich gałęziach etc, jak "balast".
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 18:50
Koty rowniez wyrazaja emocje ogonem.
Szczury ( i koty tez ) tak jak ovca pisze- dla rownowagi.
A swinie? Jak machaja tymi swoimi rozowymi sprezynkami to tez wyrazaja emocje  🤣?
Ale ogony chyba nie są niezbędne, skoro niektórym rasom psów się je ucina.
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 19:06
W ucinaniu nie chodzi o praktyke ale o wyglad, ktory jest 'niezbedny' u niektorych ras aby byly jak najbardziej 'rasowe'. Przynajmniej kiedys tak bylo jesli chodzilo o psy rodowodowe, jezdzace na wystawy.
Teraz robi sie to coraz rzadziej.
[quote author=lets-go link=topic=20.msg377089#msg377089 date=1257963811]
POMOCY!  🙇 W jaki sposób mogę zlikwidować konto Googlemail? [/quote]
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=8152&cbid=-194vfimejl1vt&src=cb&lev=index
11 listopada 2009 19:09
[quote author=żużka link=topic=20.msg377140#msg377140 date=1257965981]
Ale ogony chyba nie są niezbędne, skoro niektórym rasom psów się je ucina.
[/quote]

To tylko dlatego że gatunek jakim jest człowiek jest głupi.
11 listopada 2009 19:10
Akurat ucinanie wzielo sie jak najbardziej z praktyki - sprobuj nie obciac ogona np wyzlowi i puscic go w trzciny za kaczka
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 19:11
Oczywiscie, masz racje, sama mialam wyzla ale nie puszczalam go w trzciny za kaczka choc ogon mial obciety.
Nie kazdy kto kupuje wyzla chodzi z nim 'na kaczki', w moim przypadku byl to typowy kanapowiec.
A obcinanie uszu i ogonów nie jest w Polsce zabronione? (Inne niż ze względów zdrowotnych.)
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 19:21
Teraz juz chyba jest?
Nie wiem, jest ktos wsrod voltowiczow, kto zajmuje sie hodowla psow?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
11 listopada 2009 19:23
a niektore miałe ucinane ogony ze wzgledow zdrowotnych 🙂 bylo wiele przypadkow, ze pies uderzyl ogonem i lamal sobie tym samym kręgosłup.
mnie bardziej wkurza obcinanie uszu (robienie takich 'szpiców'😉, bo to juz nie ma zadnego uzasadnienia, poza pseudo-ladnym wygladem

Teo- jest zabronione w przyadkow kilku ras, ale na pewno nie wszystkich 🙂
11 listopada 2009 19:25
kopiowanie uszu tez wywodzi sie z praktyki - zwykle dotyczy ras psow obronnych, walczacych - klapniety uszy latwiej zahaczyc i rozerwac

Seksta - cale mnostwo hodowców psów spotkasz w wątku "psy" 😉
W ucinaniu nie chodzi o praktyke ale o wyglad, ktory jest 'niezbedny' u niektorych ras aby byly jak najbardziej 'rasowe'. Przynajmniej kiedys tak bylo jesli chodzilo o psy rodowodowe, jezdzace na wystawy.
Teraz robi sie to coraz rzadziej.

wiem, wiem. I nie chodzi mi tu o to jak głupi jest w tym człowiek, tylko, czy psy po tym wykazują jakąś dysfunkcję? Skoro ten ogon jest im niezbędny, to czego nie robią takie psy?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
11 listopada 2009 19:29
o, dzięki! ja myslalam, ze to bezmyślność i dziwne upodobania. zawsze wolałam jak najmniejsze modifikacje jezeli chodzi o wyglad psow 🙂

i zamponiałam dopisac: co raz rzadziej obcina sie ogony, bo i ryzyko zdrowotne jest mniejsze. i bardzo dobrze, bo cieszę się jak widzę na ulicy Sznaucera z ogonkiem 🙂

edit. Seksta- nie ma zadnych zauwazalnych dysfunkcji jezeli chodzi o zdrowie. przynajmniej jezeli chodzi o 'mój' przypadek. tylko psiak zamiast merdać całym ogonkiem, merda takim kikucikiem  🙁
Seksta   brumby drover !
11 listopada 2009 19:36
Edytka to nie ja pytałam a żużka  😉

Mój wyżeł też miał kikuta i jedynie śmiesznie to wyglądało, w niczym nie przeszkadzało.
In.   tęczowy kucyk <3
11 listopada 2009 21:18
Ludzie mam prośbę 🙇
Współlokatorka dała się wciągnąć w grę http://www.wygraj100.info/?t=64497895 i wysłała 2smsy, tak więc jest stratna 20zł. teraz potrzebuje, żeby kilka (nie wiem, ile) osób weszło na ten link, nie trzeba się rejestrować. Bodaj 200zł jej za to wypłacą. Byłabym wdzięczna, gdybyście mogli kliknąć w link (wiecie, darmowy browar piechotą nie chodzi ; ) )
weszłam, ale nic więcej nie robiłam 😉
In.   tęczowy kucyk <3
11 listopada 2009 21:39
Dzięki ludzie, jeszcze kilka osób i będzie browar 🏇
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
12 listopada 2009 15:45
Koty rowniez wyrazaja emocje ogonem.
Szczury ( i koty tez ) tak jak ovca pisze- dla rownowagi.
A swinie? Jak machaja tymi swoimi rozowymi sprezynkami to tez wyrazaja emocje  🤣?

Zasłania odbyt :/ przed uszkodzeniami, owadami itd
Co to jest bellonika? 😡
http://www.scob.art.pl/10.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się