Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
04 listopada 2009 11:31
na stopy to skarpety narciarskiej i termobuty 😉

edit tak mi przyszlo do glowy patrzac na tego demota http://demotywatory.pl/331732/Wlasny-glos-na-nagraniu czy rzeczywiscie nasz glos brzmi tak jak na nagraniu czy tak jak my go slyszymy na codzien?
na pewno nie tak jak słyszymy na co dzień - bo słyszymy głos zmieniony trochę przez nasze kości - czy coś w tym stylu- coś go zmienia, ale z kolei nagranie tez może go trochę fałszować
To takie pytanie do forumowych "prawników" - czy kontroler biletów ma prawo zatrzymać mnie siłą (w sensie zagrodzić drogę do wyjścia) w autobusie podczas kontroli? W sytuacji gdy oczywiście chce się grzecznie wylegitymować, ale właśnie mijamy przystanek na którym chciałam wysiąść...
Zdarzyła mi się właśnie taka sytuacja, bilet był - wazny 24-godzinny, ale został w domu  😡 Jako że biletu przy sobie nie miałam oczywiście zgodziłam się zapłacić karę, ale poprosiłam kontrolera o to by ze mną wysiadł (skontrolował już resztę pasażerów). Otrzymałam agresywną odmowę, zastawienie drzwi z informacją, że "nie wyjdę póki nie wypisze mandatu". Wypisywał przez 3 przystanki...  🙄

Tak jeszcze z innej strony mnie naszło... Jeśli posiadam ważny bilet na okres gdy zostałam złapana, to może jest możliwość odwołania? Czy to zależy od prawa danego MPK?
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
04 listopada 2009 18:10
.
ovca   Per aspera donikąd
04 listopada 2009 18:12
Okres może spóźniać się po wszystkim, od zmian faz księżyca, po rodzaj mąki w chlebie, z tym że zawsze złośliwie spóźnia się akurat wtedy, kiedy najbardziej się tego boisz 😉
A obrzęk otoczki sutka może być spowodowany dorastaniem/ podrażnieniem od biustonosza? Ehh... 🙄
ushia   It's a kind o'magic
04 listopada 2009 18:56
To takie pytanie do forumowych "prawników" - czy kontroler biletów ma prawo zatrzymać mnie siłą (w sensie zagrodzić drogę do wyjścia) w autobusie podczas kontroli? W sytuacji gdy oczywiście chce się grzecznie wylegitymować, ale właśnie mijamy przystanek na którym chciałam wysiąść...
Zdarzyła mi się właśnie taka sytuacja, bilet był - wazny 24-godzinny, ale został w domu  😡 Jako że biletu przy sobie nie miałam oczywiście zgodziłam się zapłacić karę, ale poprosiłam kontrolera o to by ze mną wysiadł (skontrolował już resztę pasażerów). Otrzymałam agresywną odmowę, zastawienie drzwi z informacją, że "nie wyjdę póki nie wypisze mandatu". Wypisywał przez 3 przystanki...  🙄

Tak jeszcze z innej strony mnie naszło... Jeśli posiadam ważny bilet na okres gdy zostałam złapana, to może jest możliwość odwołania? Czy to zależy od prawa danego MPK?

Nie ma takiego prawa - mozesz napisac na niego skargę. Ma z Tobą wysiąść i wypisac mandat. A najlepiej postrasz ze zadzwonisz po policje, ze CIe sila przetrzymuje i jak sie bedzie stawaial faktycznie zadzwon.
Jeżeli masz bilet ale nie masz go przy sobie to musisz isc do siedziby MKP, gdzie Ci anulują mandat i ociążą oplata manipulacyjna (jakies 15zł). Z tym, że to musi byc bilet imienny - bo 24 godzinny na okaziciela to mogla ciocia kupic i na niego jezdzic. Chyba ze byl wystawiony na Ciebie i jest podane ze byl wazny ZANIM CIe skontrolowali.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
04 listopada 2009 19:53
kpik dzieki wielkie! strasznie jestem ciakawa jak slyszą mnie inni 🙂
ushia - dzięki bardzo! Tak właśnie mi się wydawało. Z przyjemnością napiszę na kontrolera skargę  😎  Bilet niestety na okaziciela więc dupa w krawacie...  🙁 Karę zapłacę, ale przynajmniej na kanara doniosę :P
dzięki raz jeszcze
busch   Mad god's blessing.
04 listopada 2009 20:34
Czy po pierwszym razie moze spozniac sie okres(biorac pod uwage ze wszystko bylo podczas wiadomo czego w porzadku 😉)?

jesteś w ciąży

PS. Czy słyszałaś o tabletkach po?
PPS. Czy słyszałaś o teście ciążowym?
[quote author=domiwa link=topic=20.msg370842#msg370842 date=1257358211]
Czy po pierwszym razie moze spozniac sie okres(biorac pod uwage ze wszystko bylo podczas wiadomo czego w porzadku 😉)?

jesteś w ciąży

PS. Czy słyszałaś o tabletkach po?
PPS. Czy słyszałaś o teście ciążowym?
[/quote]

Ktoś Ci naopowiadał, że podczas pierwszego razu nie można zajść w ciążę?
04 listopada 2009 20:47
biorac pod uwage ze wszystko bylo podczas wiadomo czego w porzadku 😉)?

z tego wynika, że się zabezpieczyła...😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
04 listopada 2009 20:49
ovca, to dość dowolna interpretacja. To, że wszystko było w porządku nie musi koniecznie świadczyć o zabezpieczeniu...
04 listopada 2009 20:49
Może tylko dla mnie niektóre rzeczy są oczywiste?  🤔
04 listopada 2009 20:50
.
Wiesz, nie dziw się, Twoje pytanie na prawdę zabrzmiało dziwnie. Zwłaszcza, jeśli uznajesz się za osobę wyedukowaną w tym temacie 😉
Ale chyba po prostu napisałaś, zanim się zastanowiłaś 😉
Okres się spóźnia po "pierwszym razie"? Może być ciąża (jeśli antykoncepcja zawiodła). Jeśli cykle i wcześniej nie były regularne to może być zwykłe spóźnianie się okresu, ot, przewidywalna nieprzewidywalność. Może być stres. Może być za ostra dieta. Może być przeziębienie. Itd. Nic innego niż przy "kolejnych razach".
04 listopada 2009 21:27
Chociaż zdarzają się i zmiany po "pierwszym..."...pamiętam, że przed zawsze miałam bóle menstruacyjne podczas okresu- i to przeokrutne, nie ruszałam się z łóżka, jeśli już, to na tabletkach...
a po? jak ręką (albo i nie ręką  😁 ) odjął.

może to tylko zbieg okoliczności - ale wątpię.
busch   Mad god's blessing.
04 listopada 2009 21:32
domiwa- w takim razie przepraszam  😡  :kwiatek: . Myślałam, że pytałaś się z perspektywy nieuświadomionej, po pierwszym razie bez zabezpieczenia
Ada   harder. better. faster. stronger.
04 listopada 2009 21:55
Chociaż zdarzają się i zmiany po "pierwszym..."...pamiętam, że przed zawsze miałam bóle menstruacyjne podczas okresu- i to przeokrutne, nie ruszałam się z łóżka, jeśli już, to na tabletkach...
a po? jak ręką (albo i nie ręką  😁 ) odjął.

szczęściara...
Ja mam nadal manakryczne bóle brzucha, pierwszy dzień/dwa leże w łóżku, łykam tabletki i zwijam się z bólu.

Moje pytanie:

Czy są jakieś ziółka/tabletki na koncentracje ?

Ostatnio nie mogę się na niczym skupić przez dłuższą chwilę.
Teraz teoretycznie robię prace na polski a co chwila zastanawiam co by innego zrobić.
Dwie strony tekstu czytam już z pół godziny bo czytam i myślę o czymś innym.
ushia   It's a kind o'magic
04 listopada 2009 22:01
Na koncentracje swietnie robi wyłączenie komputera 😉
Ada   harder. better. faster. stronger.
04 listopada 2009 22:04
To na pewno pomogłoby mi w graniczeniu rozpraszania się ale istniej wtedy bardzooo duże prawdopodobieństwo że bym usnęła.
Żeń-szeń? Lecytyna? Witamina B kompleks?
04 listopada 2009 22:48
.
Do tego magnez i potas, który znajdziesz np. w soku pomidorowym. Uzupełnienie braków tych pierwiastków powinno spowodować mniejsze wahania nastroju no i zniknięcie wrażenia "nosi mnie i wodzi, porobiłabym coś".
Bardzo chciałabym jeszcze raz przeczytać artykuł, który pojawił się jakoś rok temu w Twoim Stylu. Niestety, na stronie tej gazety nie ma go już w archiwum. Ktoś wie może, w jaki sposób odnaleźć ten artykuł w necie? Pamiętam, że był tez zamieszczony na jakimś portalu tylu onet czy interia....
ile jest części Zmierzchu jako ksiązka i film?
szepcik, Twój Styl jest "sparowany" z serwisem kobieta.interia.pl, więc jeśli gdzieś był artykuł, to pewnie tam.
Krokus
Cztery części książki:
1. Zmierzch
2. Księżyc w nowiu
3. Zaćmienie
4. Przed świtem
Film:
1. Zmierzch
2. Księżyc w nowiu (premiera 20.11.2009r.)
Krokus, oprócz tego co napisała charlotte5, to miała powstać jeszcze jedna, piąta część. O ile dobrze pamiętam "Midnight Sun". Miał to być "Zmierzch" tyle, że widziany oczami Edwarda. Niestety po wycieku kilku rozdziałów do internetu autorka postanowiła nie kończyć pisania jej książki. Doszły mnie słuchy, że mimo to ma powstać piąty film 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się