Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

A daj linka, bo nie chcę przegapić debeściaków, prooszę🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
16 października 2009 21:32
szemrana, ale cudne!!!  😵
sorry, to chyba nieprzepisowy post, ale nie moge sie powstrzymac, przepiekne sa te zdjecia!
wątek zamknięty
No co wy, http://plfoto.com nie znacie?  😁
Ale trochę szkoda, że ludzie dobre zdjęcia dają gdy jest dzień gniota, bo giną w tłumie.
wątek zamknięty
dla mnie chyba namber łan
http://plfoto.com/1975165/zdjecie.html

wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
16 października 2009 21:44
wątek zamknięty
Dawno się tak świetnie nie bawiłam 🙂

http://plfoto.com/1974709/zdjecie.html
wątek zamknięty
Dziękuwa, dziewczyny :kwiatek: Ja i mój gust po prostu gniota od niegniota rozróżnić nie możemy w mniej niż pół godziny, a czasu brak, ot co.

O, tu znalazłam takie bez podpisu gniot... http://plfoto.com/1975165/zdjecie.html
Uwaga, zawiera drastyczne nieestetyczne treści oraz sporego cyca.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Mistrzem gniotów był na plfoto Leon Moczydupa 🙂
Do przeczytania lewa strona portfolio.
Oglądanie zdjęć w jego wykonaniu i to co pod nimi było pisane to znakomita zabawa 🙂

http://plfoto.com/1941/autor.html
wątek zamknięty
Miiiiiszcz!!! http://plfoto.com/44670/zdjecie.html
[s]Ale... to nie odpada od tematu? "Won z wątku"?  🙁 Czy... "wszytkie foty naasze sąąą"?  😉
[/s]
poprawka, jakby ktoś nie zrozumiał mojego nocnego bełkotu: nie mogłam oderwać się od gniotów, choć z dnia dawno zrobiła się noc. Niecelnymi kliknięciami znalazłam drugie tyle bez podpisu "gniot" i przestraszyłam się, że linkując cokolwiek w TYM wątku, będę wzięta za autorkę jednego z tych koszmarów 😁
wątek zamknięty
Winietowanie.
Mam kitowy obiektyw Nikkor 18-105mm do Nikona D90 i do tego filtr Marumi WPC UV. Czy takie przebrzydłe winietowanie to wina tylko i wyłącznie filtra? Czy jedynym wyjściem będzie wymiana filtra?
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
18 października 2009 17:56
Elbus,  zrób zdjęcie z filtrem i bez. wtedy się dowiesz.

As you staring at the Sun/ żaden tytuł nie pasuje  😤
wątek zamknięty
Ja nie wiem kto interweniował w tym wszystkim , ale w szoku byłam  😀 Jadąc do Strykowa miałam do Łowicza i kawałek za ponury humor i chwile zwątpienia - mleko , że nie widać drogi na 50 metrów przed autem , szaro , buro i ponuro , a miała być piękna pogoda . A kawałek za Łowiczem jak ręką odjął - zero mgły , wyszło słońce , niebieskiem niebo i piękna Złota Jesień  😀 I tak było do końca naszego pobytu w Strykowie . Sesja się udała , jak zrzucę na płytkę zdjęcia ( mój kabel usb powiedział zdecydowanie "nie" i komputer go nie czyta - zdjęcia nagrywam na siostry laptopie ) to pare wrzucę  😉 Jak się sponsor czepnie o coś to chyba zabiję  😀iabeł: Oglądaliśmy potem od razu na laptopie i fajnie wyszło . 

Edit wczorajsza sesja w Strykowie

wątek zamknięty
Co powiecie o tym zdjęciu ? 🙂
http://www.photoblog.pl/keczap2/50127756
wątek zamknięty
20 października 2009 14:14
Bischa L, Wariat 😁 JUż wsiada? No nie wierze xD

Dziołchy powiedzcie mi jaki jest koszt wymiany migawki w canon 350d?
wątek zamknięty
Żeby tylko jeździł , on wczoraj skakał na Castiglione  🙄 Ale co tam , ciągnie wilka do lasu , do Leszna się wybiera już za 3 tygodnie startować , ale jak sama widziałaś jak byłaś ze mną , nie da się do rozumu przemówić  🤣

Edit ciekawa jestem jak Wam się zdjęcia podobają z wczoraj , więc czekam na opinie nie tylko od Abre  😉
wątek zamknięty
Mogę ja?
W pierwszym szkoda, że ucięłaś nogi konia, ja bym ucięła z prawej strony, ale za to dała więcej miejsca u dołu i z lewej. W drugim podobnie - ucięta derka, ogon i nogi konia. W trzecim bym dała poziomy kadr - za dużo jak dla mnie miejsca na górze i na dole  😉 Następne jest ok  🙂 Ostatnie jest dla mnie trochę 'za ciasne' - dałabym więcej miejsca z prawej i do dołu, ale ucięłabym ciut z lewej 😉
Najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie (mimo ucietego konia) i ostatnie jest naprawde fajne  🙂
wątek zamknięty
Ja się generalnie lubię bawić w różne kadry  😉 A wychodzi różnie  😁 Nie swoim aparatem robiłam , w dodatku działającym nieco inaczej niż mój Nikon i czasem coś tam inaczej wyszło , niż zamierzałam . Czasem tak jak na pierwszym lubię zrobić taki właśnie kadr . Najbardziej cieszę się , że się udało zrobić zdjęcia nad stawem mimo oporów początkowych AL ( decyzja ostateczna jednakowoż należała do niego , czy idziemy nad staw - opory rozumiałam , bo nie znane do końca podłoże - nie wiadomo czy śliskie czy jak , a trzeba było kawałek zejść po niezbyt pochyłym i nie było tam jakoś bardzo szeroko , jakieś 50 m - z jednej strony staw i woda z drugiej podejście na parking a i Bischof niezbyt chciał współpracować ) . Mieliśmy kupę czasu teoretycznie na zdjęć , ale nie chciałam rozwalać całej roboty - zdjęcia były robione przed i po treningu 🙂

A co myślą inni ? Każda uwaga w cenie  :kwiatek:
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
21 października 2009 17:27
Mnie bardzo przeszkadza ustawienie uszu konia - powinny być nastawione do przodu, zwłaszcza na trzecim, które widziałabym w poziomie, nie pionie. 😉
wątek zamknięty
Proszę bardzo  😉

wątek zamknięty
jak dla mnie, pierwsze i drugie na nie, bo zrobilas z konia kadłubka  😀 zreszta jak ktos juz wspominal, tez bym pierwsze zrobila w pionie... a jak nei w pionie, to bym przed nosem wiecej miejsca dala... 3cie w poziomie, bo kon nie ma czym oddychac 😉 4te i 5te najbardziej mi sie podoba 😉
wątek zamknięty
a mi się nie podobają takie ciecia np. na ostatnim derka.
ale to tylko moje zdanie; nie znam sie 😉)
wątek zamknięty
Na ostatnim - nad stawem , czy z AL na ziemi ?  😉
wątek zamknięty
Bischa zgadnij, na ktorym uciełaś derke :P nie na tym nad stawem, gdzie kadr jest chyba najlepszy! Graba raczej mowi o tym, gdzie AL stoi na ziemi, a Ty uciełas derkę po lewej stronie  🙄
wątek zamknięty
Logicznie rzecz biorąc na obu :P Tak myślałam , że na ostatnim - ostatnim  😁
wątek zamknięty
Laickim okiem patrząc, zdjęcia Bischy też mi się nie podobają, może oprócz 4 (tego nad stawem), ale też mogłaś poczekać aż koń stanie na 4 nogach, chociaż z tego co piszesz to pewnie trudno było  😉 Na każdym zdjęciu jest coś ucięte, nieciekawe kadry, brak przestrzeni dla konia. To tak dla osoby nieznającej się kompletnie na fotografii  🙂
wątek zamknięty
21 października 2009 20:01
Bischa, szczera mam być? Wiem, że cię stać na więcej, bo to co przedstawiłaś jest bardzo amatorskie. I wcale bym się nie zdziwiła jakby sponsor się doczepił do tych szczegółów co dziewczyny napisał.
wątek zamknięty
U mnie jest ten problem , że jak robię zdjęcie to właśnie głównie jest na tym zdjęciu obiekt fotografowany , mało przestrzeni wokół , obiekt w centrum , zdjęcia też takie jak te pierwsze , ale nie często , zazwyczaj wolę cały obiekt w kadrze . I nie umiem póki co się tego pierwszego oduczyć  🙄
Dostałam maila zwrotnego - zdjęcia się spodobały i to jest to czego potrzebowali - uf ulżyło , nie chciałoby mi się znowu jechać żeby zdjęcia robić ( co nie znaczy , że nie lubię tam jeździć  😎 ) , bo nie mam ich pod nosem , a dojazd bez auta kosztowny . A i pogoda teraz do kitu , nie wiem jak nam się udało z nią wstrzelić w poniedziałek .

Edit Notarialna , bo to są zdjęcia amatorskie . Pierwszy raz w życiu robiłam jakąkolwiek sesję komukolwiek . Aparat nie swój , sprawiał mi trochę problemów , gdybym robiła swoim byłoby pewnie gorzej - brak możliwości ustawienia , podglądu i ostrość ustawiana manualnie . Robienie zdjęć na zawodach ( a praktycznie tylko takie robię , bo mnie to interesuje ) , a taka sesja gdzie musiałam sama pomyśleć , ustawić ich żeby to w miarę miało ręce i nogi i zgodnie z prośbą od sponsora , to nie to samo . Oni wiedzieli doskonale , że zajmuję się fotografią amatorsko i zaufali i mnie i poleceniu przez AL .
wątek zamknięty
21 października 2009 20:04
Bischa L, Jeśli nie masz nic przeciwko to któregoś dnia mogę z tobą pojechać w Grudniu (np w ferie przed świetami i znowu pocykać. Będę wtedy już operowała canonem i mogę spróbować. O ile chcesz
wątek zamknięty
Zdjęcia robiłam Canonem właśnie  😉 Możemy jechać , byleby śnieg był  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.