Kącik Rekreanta II (rok 2009)

kujka   new better life mode: on
15 października 2009 20:19
Lukasowa, z mojego doswiadczenia (studia codziennie, nieraz 3 prace rownoczesnie, dojazd do stajni 1h z domu jak nie ma korkow) - w czasie sesji bedzie 10 razy latwiej. przeciez wtedy nie ma zajec...

Raven dawaj oslofoszki!

nienawidze tej pogody. nienawidze.
a u konia nie bylam dlugo... dzis wyszlam z domu o 7:35, wrocilam 10 minut temu... mam dosc
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
15 października 2009 20:24
Darolga, zerknęłam w Twój profil, żeby zobaczyć ile masz lat (wiem, że to nie gra roli, bo mogą być totalnie nieodpowiedzuialni 30latkowie, ale...). I wiesz, co Ci powiem:  👍 . To nie jest może najlepsza emota, ale naprawdę, należą Ci się ogromne słowa uznania, że tak młoda osoba pracuje, sama finansuje swoją pasję, że nie olałaś Siwej, bo już nie nadaje się do sportu, a Ty masz drugiego konia. Super!
wątek zamknięty
Lanka_Cathar - nie wiem, co odpowiedzieć... Za takie oczywistości nie ma co chwalić, a mi nie wypada dziękować, więc powiem tylko, że miło mi to słyszeć. A Siwej olać - broń Boże. Partnerów, przyjaciół się nie zostawia w biedzie. A drugi koń chcąc nie chcąc był potrzebny, bo jakąś chrapkę na sport rozbudził we mnie trener, więc tak wyszło. Ale Siwens pierwszeństwo ma zawsze.

No to troszkę foch-gluta, co to by ośmielić Raven 😉 kiepska jakość, bo skubaniec za szybki dla obiektywu, ale co tam ;]

Bo chłopaczek to z tych wesołych 😉
wątek zamknięty
darolga ja też Cię podziwiam i bardzo Wam (Tobie i koniskom) kibicuję  🙂
wątek zamknięty
darolga, wy to takie specjalne rozciąganie i uelastycznianie szyi stosujecie? Pd siodłem w prawo, a w ręku w lewo? Nieźle  😜 Gratuluję kupna 😉
wątek zamknięty
Tak, tak ;D to się nazywa autostretching ;D najpierw koń się sam rozgrzeje, a potem przystępujemy do pracy 😀
Dziękujemy! 🙂
wątek zamknięty
Ja tylko powtórzę to, co zostało już napisane, ale Darolga jesteś niesamowita!
Wielu osobom nie wystarczyłoby odwagi i determinacji żeby zarabiać na konie, mieć dla nich czas i uczyć się do matury.

A tak poza tym to uroczy ogieras, widać że charakterny  🏇
wątek zamknięty
A jak już słodzimy daroldze (bo jest za co :respect🙂 to ja dodam jeszcze od siebie, że darolga (co widać po zdjęciach) jest tak zadowolona, szczęśliwa jak przebywa ze swoimi końmi, że aż mi się udziela ta radość 😅

kujka bejbe, przecież mamy plan jak skrócić dojazdy - zdam prawko, kupię malczuna i będziemy się wozić 😁
wątek zamknięty
A ja życzę tego, żeby każdego dnia była taka szczęśliwa i zadowolona z obu koni.
Fajne zdjęcia, faktycznie jakby sam rozciągał sobie szyjkę 😉
wątek zamknięty
Mnie to raczej wygląda na "obronę Częstochowy" niż na rozciąganie szyi, ale, nie mój koń, nie mój trening, ja się nie znam. 😉
Darolga widać ma poukładane w głowie, skoro już pracuje na swoje konie, czego jej można tylko gratulować, a innym dziewczynom w tym wieku postawić za przykład.😉 [oj, a niektórym, nawet i młodszym, by się przydało tak na własne przyjemności troszkę popracować 😉 ]
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
16 października 2009 11:36
No ja co prawda studiuje jeden kierunek ale popołudniowo robie szkołę muzyczną wiec w tygodniu poza weekendem mam 1 dzień wolny  😎

No Ja w zasadzie mam tylko 1 dzień wolny - niedzielę :P A tak to zajęcia, albo praca, albo zajęcia + praca 😉 Myślę czy nie znaleźć jeszcze jakiejś robótki na niedzielę, ale nie wiem ile bym tak wytrzymała... Bo ostatnio coć pacjentów mało i jest lipa spora 🙄 🙁
A z wykładów nie uciekam! O! 😎
darolga no niezłe fochy! Trochę mnie ośmieliłaś 😎 Tylko, że Twój to młody i ma większe prawo do buntów, a ta moja stara Oślica to mogłaby trochę poważniej podchodzić do roboty :P
Jak wrócę, to obiecuję że wstawię jakieś nieocenzurowane momenty z Osiołkowania 😉
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
16 października 2009 13:11
darolga wiesz,ze ja tez darze Cie sporym respectem i sympatia i rowniez podziwiam 😉

Za to moje konisko od tygodnia przez pogode stoi w boksie 🙄 jak juz mam dostepna ujezdzalnie i spore padoki to jest taka pogoda,ze konia puscic nie mozna,nie mowiac juz o jakiejkolwiek jeździe 🤔dobija mnie to....
wątek zamknięty
incognito nie wypuszczasz konia w ogóle jak pada? Nasze wychodzą jak tylko trochę się przejaśnia, nawet jeśli to tylko 2 godzinki...
wątek zamknięty
a nasze nawet jak troche kropi 🙂 drzewa mają, nie są z cukru , lepsze to  niż wdychanie amoniaku w stajni 🙂
wątek zamknięty
darolga, pelen  👍 po prostu.
No i powodzenia w pracy z mlodym. Duzo "radochy" i sukcesow.
wątek zamknięty
Mój po dwóch dniach stania w końcu wyjdzie na dwór.  Przedwczoraj wiatr był taki że głowę urywało, a wczoraj ssące błoto po pęciny na łące.. Wywalą go teraz i będzie mroził tyłek do ciemnego 🤣
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
16 października 2009 14:31
nie ,bo niestety nie ma takiej mozliwosci na co składa sie wiele kwestii.
wątek zamknięty
Widziałam Twojego Pinesska, wyjadał trawę, tę lepszą, zza płotu, byliśmy z kurtuazyjną wizytą u Was dzisiaj.

A moja klacz niestety po kowalu znaczy i to bardzo, więc chyba czas go zmienić. Szkoda, ze nie dograłam tego nowego, bo tylko koń na tym ucierpiał  🤦
wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
16 października 2009 15:33
Darolga wesoło konikowi było
wątek zamknięty
Poncioch, Amnestria, Muffinka, Sankarita, Klami, incognito - kurczę... nie wiem jak zareagować... bardzo mi miło to słyszeć, nie chcę się powtarzać, ale naprawdę nie zasługuję na żaden respect. Cieszę się jednak, że trzymacie za nas kciuki - przydadzą się, oj przydadzą. To prawda, koniska dają mi niewyobrażalną radość i motywację każdego dnia, samo patrzenie na nie czyni  świat wokół mnie piękniejszym i bardziej kolorowym.
Na dowód tego załączam notkę z fotobloga, z czerwca... 😉

"Przyjechałam dziś mega wcześnie do stajni.
Nakryłam się derką, wtuliłam w kącie  boksu Siwej i tak sobie spałam.
Najpiękniejsza pobudka w moim życiu.
Wiosenne, ciepłe promienie wdzierające się do wnętrza stajni przez stylowe okna tak delikatnie otulały moją twarzyczkę.
Następnie ten dotyk.
Miękkie, delikatne chrapki subtelnie muskające mnie po szyi i twarzy, łaskoczące wąsiki i ten ciepły oddech.
Siwa...
Jeny, coś pięknego...
Spałam dobre 4 h, a ona cały czas stała nade mną, tuż obok, czujnie drzemała i nie ruszała się ani na milimetr, żeby mnie nie nadepnąć. Jedynym ruchem jaki wykonała było przesunięcie pyszczkiem siana ze śniadania i przysypanie mnie nim :P tak, tak, ona mnie tak bardzo kocha, że chciała mnie ukryć przed całym światem i mieć tylko dla siebie! :P
W każdym bądź razie tak sobie spałyśmy 🙂 Pracownik z porannej zmiany mi zrelacjonował wszystko. Podobno mamy zdjęcie, podobno przesłodki obrazek, podobno wygoniła go z boksu, kiedy chciał poukładać słomę...
Jeny, ja pierdziuuuuut.
Kocham tę kobyłkę...
To takie fantastyczne...
Byłam zupełnie bezbronna, mogła mnie tam podeptać, przygnieść, poturbować... Ale zaufałam.
Nawet nie czułam się senna, po prostu siadłam, chwilę płakałam ze szczęścia, że ją mam i zasnęłam...
Heh, ale kiedy się obudziłam jeszcze bardziej płakałam ze  szczęścia, że dane mi było poznać tę Siwulę 🙂
Dobra, wiem, to infantylne z mojej strony i wręcz glupie, ale cóż... naprawdę ten poranek był najpiękniejszym w moim życiu 🙂"

To takie małe wtrącenie, bo inaczej nie umiem opisać czym są dla mnie te koniska 😉

Sankarita - nie, to nie obrona częstochowy, spokojnie. Celowo dałam też zdjęcia ze spaceru, na kantarze, na których widać rzucanie głową - żeby nie było, że to od chamskiej ręki czy coś. Korab ma ADHD z łepetyną, taki nawyk po torach, ale już jest coraz lepiej. Jeśli o moją rękę chodzi - to my się nawet w żadne zbierania nie bawimy, bo najpierw musi motor przewalić na tył i odciążyć przód.

Salucha, raven - młodziak wesoły, to prawda 😀 raven, czekamy na Twoje foszki! I nie wiesz, że niektórym na stare lata odbija? Trza babeczce wybaczyć 😀

Pozdrawiamy cieplutko cały KR 🙂
wątek zamknięty
darolga, ale mi nie chodziło o "obronę częstochowy przed twoim rękami" tylko o "obronę częstochowy ogólnie"  :P Niestety, Bozia nie dała mi poczucia humoru i wszystko biorę na poważnie, mimo, że różnych wypadkach mogła to być ironia. 😉
wątek zamknięty
Darolga niezłe wygibaski!!!
a ja miałam dziś super jazdę!
wątek zamknięty
sznurka a gdzie fotki? 🙂
wątek zamknięty

jedno mi fotograf paskud zgrał
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
16 października 2009 19:04
sznurka, zajebioza! uwielbiam na Was patrzeć!
wątek zamknięty
kurcze, tyle tego produkujecie ze jak czlowiek pare dni nie ma dostepu do netu to juz nie jest w stanie tego nadrobic :P

nie bede oryginalna gratulujac daroldze odpowiedzialnosci i fajnego kunia 🙂 ale taka prawda 🙂

a tymczasem pozdrawiamy caly KR !
wątek zamknięty
A ja przyznam się Wam, że tydzień nie byłam u konia  👀

sznurka świetna fotka, widać że jazda bardzo udana
Angeel urocze zdjęcie
wątek zamknięty
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
16 października 2009 19:57
Darloga Po pierwsze przyłączam się -  👍
A po drugie zazdroszczę takiej pobudki  😉 I mam pytanie. Czy masz to zdjęcie? Bo chętnie bym je zobaczyła  😜  😉
wątek zamknięty
sznurka, śliczne zdjecie

ja miałam dziś ogropną jazdę, sama nie wiem, co zrobić żeby przestała kłapać tą wargą.. ma sakośnik i dalej kłapie  😤
tutaj widać o co mi chodzi:

macha wtedy całą głową i się okropnie usztywnia

Darolga opowiadanie jak z bajki  💘
wątek zamknięty
Troszkę Santosa z dzisiejszego padoczku... ma nowego kumpla- Bader

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.