zmajstrowałam dzisiaj pas do lonżowania z pasa samochodowego, starego popręgu, kilku pasków parcianych i kawałka futra z owcy. Narazie wersja jest bez kółek bo lonżuję tylko na czambonie. Jak będą potrzebne to się doszyje🙂 Fotki wstawię jutro.
Ivett, czekamy na fotki 😉 Ja juz od dawna szykuję się do naszycia na stary, wypłowiały ale nieuszkodzony w żaden sposób czaprak jakiegoś sensownego materiału, ale nijak się zebrać nie mogę 😁
katija ten komplet miał byc mój 😉 ale Weronika 1 właścicielka pospieszyła sie wystawiajac na allegro 😁 escada pokaż fioletowa alcantare 😜 chodzi mi o odcien
Szukałam ale nie znalazłam.. Poszukuję nazw materiałów nadających się na lej i resztę bryczesów. Gdzieś o materiałach na bryczesy czytałam ale nie mogę znaleźć. 🙇
Chcę zrobić samodzielnie gumowy czambon. mam już idealną linkę, karabińczyki ... brakuje mi stopera. Nie w kolorki mi bawić się w wiązanie supełka aby dobrać idealne dla konia zebranie. Pomóżcie i napiszcie czym mogłabym zastąpić taki fachowy stoper. Te od bluzy odpadają ;] potrzebne są dwie dziurki ;] Liczę na wasza pomysłowość.
Ja mam gumy z kavalkade i tam to jest inaczej rozwiązane, ale nie wiem, jak to opisać i nie mogę w necie znaleźć - zrobię dziś zdjęcia i wstawię, może Ci pomogą : )
Tak zanim zdjecia zrobię... Pierwsze to "normalne" gumy, drugie to moje - ten trójkąt jest ze skóry i do niego przyczepione są takie dwa metoalowe cosie w kształcie D i to działa mniej więcej tak jak zapięcie w plecaku typu kostka ; ) czerwone linie to gumy zaczepione o to : P tak mniej więcej... wieczorem foto : P
sorry za jakość, ale rysowanie na laptopie nie mając myszki to katorga : P
hej, uczę sie szyc na maszynie i mam zamiar zrobic pare ładnych rzeczy 😉) bedzie to trwac i trwac napewno, ale może ładne za 10 razem wyjdzie 😁
mam mały problem... nie wiem co włożyć do pad'u który uszyje juz niedługo.. i potrzebuje wymiarów, bo boje się, że te co mam nie sa dobre ze wzgledu na pikowanie i 'margines' potrzebny do zszycia ❗ co prawda nawet jak wyjdzie troszke mniejszy to nic sie nie stanie, bo najwyzej bedzie kategorii duze pony. hehe
Mogłaby któraś z was wytłumaczyć mi w skrócie, jak krok po kroku zrobić PAD ? 😀 Ponieważ z maszyną do szycia póki co nie miałam za dużo do czynienia i nie wiem jak sie za to zabrać.