termobuty

Czy Thermooficerki POLO Loesdau są na szczupłą łydkę czy wręcz przeciwnie?
Właśnie, a propos termobutów na szczupła łydkę, co powiecie o tych ? --->  
http://siodlarnia.com/index.php?page=produkt_info&produkt_id=85Miałam na nie ochotę już w tamtym roku, ale jakoś nie byłam pewna...Jeżeli te odpadają, jakie polecacie ?
Jak najbardziej te są na szczupłe łydki, chociaż góra buta jest trochę za szeroka i mogliby to przemodelować, jednakże można ten but dobrze dopasować i fajnie leży na nodze.
fantazja zapytała czy polo są na wąską łudkę, Dramka odpowiedziała, że nie, Grafitkowa zapytała o te same, adriena napisała że są na szczupłę łydkę 🤔 (chyba że zły link mi się otworzył, bo musiałam usunąć 'mia' na końcu linku)
Chyba wszystkie termobuty mają sprzączki rzepowe na całej długości ( moje mają).
Dlatego można je dopasować na każdą łydkę, jesli chodzi o obwód.
Natomiast są długie, więc "krótkołydowcy" mają problem , bo góra odstaje.
a mi się właśnie wydaje, że raczej są za krótkie  😉 poza tym z tymi rzepami też jest różnie, bo jak się za mocno ścinie to noga w bucie wygląda jak peklowana szynka. Ja mam euro-stary (swoją drogą na suwak,a  nie rzepy) i o ile na długość są ok, to mogłyby być troche węższe
Są na wąską łydkę, bo takową posiadam a poza tym buta idzie bardzo fajnie dopasować. W zimę jeżdże w grubych skarpetkach i podkolanówkach bo mi wiecznie zimno i jestem z nich zadowolona, fajnie się je zakłada i zdejmuje, są wygodne pod kątem jeżdżenia, dobrze czuje się konia, nie ma się wrażenia protezy na nogach, generalnie przy rozsądnym użytkowaniu nie przemakają itd, itp.
adriena ale o jakich butach mówisz? 

edit: nie było pytania; nie doczytałam tego, co napisane wcześniej  😉
Czyli te POLO na moją wąską oraz długą łydkę będą w sam raz, super  😀
..
Jej, ale te polo są ładne.... jak nie termooficerki 😉
i cena bardzo przyjemna. Ciepłe chociaż? Cieplejsze niż sztyblety i gruba skarpeta 😉?
Jak najbardziej te są na szczupłe łydki, chociaż góra buta jest trochę za szeroka i mogliby to przemodelować, jednakże można ten but dobrze dopasować i fajnie leży na nodze.

Mam Polo i zgadzam się adriena. Chociaż myślę, że mogłyby być dłuższe, ja mam 167cm nie jestem jakaś długo nożna, ale krótkich nóg też nie mam i uważam, że powinny być dłuższe (jak znajdę jakieś dobre zdjęcie to wstawię😉) Na pewno są na wąską łydkę z tymże but na górze się rozszerza.
Myślę, że są to dobre buty na halową zimę, bo w innych warunkach średnio się sprawdza. Mi jest w nich zimno🙁 Są trochę źle pomyślane, tam gdzie jest czubek buta nie ma ocieplenia czyli w sumie w najbardziej ''zimnym'' miejscu.
tak jak napisała Ola, Polo sa dobre na zimę w hali plus gruba skarpeta (o ile sie zmiesci 😉 ) na dworze zimno w nich.
Termooficerki Polo trzeba kupować o dwa/jeden rozmiar większe, wtedy podwójne skarpety wchodzą bez zarzutu i jest super ciepło. Specjalnie zmierzyłam sobie łydkę - mam 32 cm w obwodzie, buty mam w rozmiarze 41 i jest git, no może trochę u góry za szerokie.. ale nie ma co już wybrzydzać...
adriena to super, mam zamiar kupić własnie 41 rozmiar, a w łydce mam 33-34
A może ktoś wie gdzie można kupić w Polsce takie termobuty (inuit)  http://www.meinpferde-shop.de/reitkleidung/reitstiefel---schuhe/thermo-reitstiefel-inuit.php wyglądają na porządne , tylko szkoda że nie widziałam ich w żadnym polskim sklepie jeżdzieckim, może jakiś sklep sprowadzi je  👀 ,a cena tez dobra 39,90 euro.
No właśnie może określimy co to znaczy "wąska łydka"..

Ja mam 30cm w łydce  🙄 i na mnie są za szerokie - WSZYSTKIE
Które termobuty są lepsze??
wydaje mi się, że w tych : będzie się niewygodnie jeździć
1

2

które wybrać ??
Ada, juz wiem !! Sklep x-horse sprowadza na zamowienie. Niestety podrozaly (w zeszlym roku staly po 600 zl okolo), teraz licza ponad 800zl.
a ma ktos moze oficerki USG happy boot w wersji zimowej?
Ja mam w łydce tak jak Dramka 30cm, i termooficerki polo są idealne, tyle że rozszerzają się na górze i już tam nie są przylegające, ale w ogóle mi to nie przeszkadza. Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że im większy rozmiar tym szersza łydka. Ja noszę rozmiar buta 36 polo zamówiłam 37 i jest ok, ale pewnie gdybym nosiła rozmiar 40 a obwód w łydce miałabym 30cm to już nie było by tak fajnie.
Zamierzam je kpić, i mam nadzieję że nie będę miła problemów z tym że będą za szerokie w łydce mam 30 cm rozm. buta 38, ale dobre mam to że zazwyczaj czy lato czy zima to dwie pary podkolanówek  🤔wirek:
Dziewczyny, POLO będą super, ja mam łydkę 31 i but 41 i naprawdę nie przeszkadza mi to że but rozszerza się górą, to jest naprawdę nieistotna sprawa, grunt że buty sprawdzają się podczas jazdy, oraz do pracy przy koniu.
adriena Dzięki serdeczne, wszystkie termobuty które przymierzałam i były IDEALNE to kosztowały 600-800 zł ...A te przedewszystkim bardzo estetycznie wyglądają, a nie jak kalosze...
..
A mógłby ktoś wstawić zdjęcia jak te termooficerki POLO leżą na nodze?
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
07 października 2009 12:41
Orlikowata ja polecam osobiście te pierwsze, są b. wygodne ! sprawdziłam je w zeszłą zimę, cieplutkie i nie przemakają  😉
Orlikowata ja polecam osobiście te pierwsze, są b. wygodne ! sprawdziłam je w zeszłą zimę, cieplutkie i nie przemakają  😉

A kupowałaś rozmiar większe ?
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
07 października 2009 14:41
..zdecydowanie tak. Kupiłam sobie rozmiar 34, bo mój wacha się pomiędzy 33 a 33,5  😉 . spokojnie zakładam jeszcze grube podkolanówki i nie jest ciasno  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się