Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Szafirowa na 2 zdjęciu wyglądacie super!
Rudy już ok, targa mną strasznie, przerwa mu chyba dobrze zrobiła. Jutro mam pierwszy trening podskoczkowy, zobaczymy czy będzie miał chęc skakać i jeśli tak, to jedziemy na zawody 12-13.09
wątek zamknięty
Forta, dziekować! Jak sie ma twoj piekny kasztanek?
szafirowa, w zaokrągleniu, bo nie pamietam co było po przecinku, 69% i 66% bez szału.
Burza,  :kwiatek: :przytul:
caroline za to Was dawno nie ogladałam!!!

Lov a ty ćwicz, bo sprawdzę jak jedziesz P osobiście  :emota2006092:

Dekoracja nr 2 😉 Cos mi pedały uciekły do przodu heh Pozdrawiamy
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
31 sierpnia 2009 20:03
armaquesse, tiaa, ćwiczę ambitnie 😁 i na focie nawet udekorowana mordencja Grubego 😉
wątek zamknięty
si si! Ontariś Wspaniały też sie załapał! 🙂
sa juz jakies propozycje na 19? 😡

Ascaia wracajac do tego sportu to bez przesady, to ze wiekszosc jezdzi jakies towarzyskie albo niskie klasy w regionalkach to nie sport 😉 to zwykła zabawa i okazja zeby sprawdzic czy to co sie wypracowało w domu ma jakis sens. I tej wersji sie trzymam 😉
wątek zamknięty
Widzę, że sezon na zawody w kąciku. Ja właśnie po naszych pierwszych. Ja i kobyła byłyśmy w takim stresie, że nie ukończyłyśmy pierwszego przejazdu  😵 Trzeba ćwiczyć...
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
31 sierpnia 2009 20:35
12 mają być, i potem jeszcze 26 chyba 😉 propozycji zapewne niet jeszcze
wątek zamknięty
kurcze chciałabym z Kucką, moze tego 26 sie uda , ale teraz czas sie przyłozyc do hopków bo z tymi młodymi musze w koncu wyruszyc  😵
wątek zamknięty
Wakacje mijały mi tak świetnie, że nie miałam czasu na re-voltę zupełnie. Jestem totalnie do tyłu jeśli chodzi o zmagania rekreantów, miałam net raz w tygodniu i czasu starczało mi tylko na oglądanie zdjęć. Ale na mam do nadrabiania...

Póki co może się pochwalę zdjęciami. Okazuję się, że polubiłam skakać, a na czworoboku na zawodach wcale nie trzeba stawać się sparaliżowanym sztywniakiem ze stresu.

Ares

Night Carry

Dalton 😉

No i Mały Mistrz DIEGO - wstawię tylko jedną, bo już zasypałam tymi zdjęciami Trójmiejski wątek:

Pozdrawiam wszystkich i lecę czytać!

edit:
Oczywiście: ZDJĘCIA FORUMOWEJ MAGDY  :kwiatek:
wątek zamknięty
Zaraz oberwiesz za rozmiar zdjęć! 🤬

Ale obiekty piękne 😉
wątek zamknięty
Już pozmniejszałam 😉
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
31 sierpnia 2009 20:45
super! gdzie bylas na wakacjach?
wątek zamknięty
armaquesse, sport, sport, nie mydlmy oczu, to się kiedyś tak ładnie mówiło - rywalizacja sportowa.
ponoć nawet tak się definuje różnicę rekreacji i sportu, właśnie elementem konkurowym, rywalizacją
więc czy towarzyskie czy oficjalne, czy to 50 czy 150cm, czy program brązowej odznaki czy ujeżdżenie C-klasowe, to jednak się spora część naszych kącikowych amazonek sportuje (?), usportawia (?)  😉
I niech Wam na zdrowie i coraz większymi sukcesami te sportowe plany się rozwijają. Za wszystkich trzymam kciuki i wszystkim gratuluję każdego przejazdu.
wątek zamknięty
margaritka, w dużej sportowej stajni pod Trójmiastem, gdzie będę teraz co weekend! 😜 Przede wszystkim niesamowite konie, świetny trener. Czuję, że się rozwijam.
wątek zamknięty
a mi się właśnie humor i pozytywne nastawienie do świata mocno zepsuły - doszła do mnie wiadomość, że wraca koszmar ostatniego lata czyli sprawa budowy drogi na naszym jedynym pastwisku. Ponoć w tym tygodniu mają zacząć wycinać drzewa i we wrześniu ma ruszyć budowa. I razem z pastwiskiem mają zająć plac do jazdy i jeden z wybiegów.
szlag by to...

w sumie ok.40 koni, w tym 4 klacze ze źrebakami, 3 kolejne źrebne na nowy sezon, 5 ogierów i...
3 wybiegi (2 ok. 30x60 i jeden jak lonzownik), prawie-jak-mini-pastwisko mające może 30x60 zasiane w tamtym roku + hala
a gdzie niby będziemy jeździć???

👿
:emot4:
wątek zamknięty
Ascaia uczelnia sie na to zgodziła?
wątek zamknięty
Bez hipodromu nie będzie tak samo  🙄

edit. Zabiorą plac do jazdy to gdzie się będzie jeździło ? Na skrawku trawki obok hali ? Czy może na hali przy 35 stopniach....?
wątek zamknięty
To teraz ja wstawię mojego Ciapka z dzisiejszej mało poważnej jazdy :P Tak to bywa jak się trafi głupawka i fotograf jednoczesnie  😁

Na początku niby trochę pracy (fotograf sie położył na beczce i nie chciał się ruszyć, stąd taki piekny kadr :] )

Ale praca szybko sie skonczyła i zajęliśmy sie kontemplacją plandeki :P

udało się nawet na niej stanąć

więc pancia wymysliła coś trudniejszego

(tak wiem, brzydki zamulony arab  :mad🙂

poza tym pancia po obejrzeniu zdjęć stwierdziła, że diabeł tkwi w jej beznadziejnej ręce, bo koń bez ogłowia lepiej pracuje zadem  :emot4:

Co nie zmienia faktu, że jest wiecznie wkurzony  😀iabeł:

ale jakby trochę lepiej skacze  🙄 (pomijajac, że w ujezdżeniówce  😁  no ale mówiłam już, to wszystko było niespecjalnie planowane )

Zostaje tylko wrócić do stajni, obciąć sobie ręce, albo sie powiesić :]

No i przepraszam za ilośc
wątek zamknięty
Mój czaprak!!!!!! (czy się mylę?  👀 )
Ale śliczne zdjęcia, widać że wspólna zabawa sprawia wam przyjemność 😉
wątek zamknięty
Mylisz się, to jest mój czaprak  😁 No może kieeedyś Twój :P
W kazdym razie dzieki😉 Tak, są takie dni kiedy wspólna zabawa sprawia nam przyjemnośc  🤣
wątek zamknięty
Alice, widać że się fajnie dogadujecie

armaquesse, uczelnia jeszcze przyklasnęła, a tak dokładniej to Pan Kanclerz, bo przecież dostali za to deweloperskie działki "za miedzą". Wymowką jest gadanie, że przecież ma stanąć super nowy, wypasiony ośrodek jeździecki z drugiej strony Gospodarstwa. Tylko, że "zaczynają" go budować co roku od jakiś 8-9 lat. I ciekawe jaką to niby trawę Pan Kanclerz ma zamiar posiać jeśli ma urosnąć w kilka tygodni i być gotowa do wypasu.  
wątek zamknięty
Alice nie marudź na fotografa, bo możesz go nie mieć wcale  🤬 zresztą wyszło milion fajnych zdjęć, ale żadne Ci się nie podobało :P ale dzisiaj było śmiesznie 😁

(a gdzie samolocik? :oczy2🙂
wątek zamknięty
Ascaia, dżizas co za frajer!!! tylko wspołczuć, ale on to sie konmi chyba nie interesuje skoro podejmuje takie decyzje a w zamian nic.

Sluchajcie, co mozna wyciagnac od wlasciciela pensjonatu jezeli zaniedbal sprawe i kobyła zostala przypadkowo pokryta?W wątku źrebakowym nic ciekawego nie było na ten temat.Dodam ze klacz w treningu skokowym , a ogier NN.
wątek zamknięty
Widzisz, jak były Przeglądy Hodowlane to władze uczelnie mówią jakim to skarbem jest hodowla kuców felińskich i jak są z tego dumni. Jak były zawody - halówki, otwarte, Mistrzostwa Akademickie Lubelszczyzny - to mówiono że są zadowoleni, że tak prężnie działa stajnia, że oczywiście będą dążyć do poprawy warunków. Podłoża, które można nazwać podłożem do jazdy konnej to my ani w hali, ani na placu nie mamy. Sam plac do jazdy czyli najprostsza piaskownica to pomysł zrealizowany raptem rok temu.
Ale jak się nadażyła okazja to się teren upłynniło. No bo co tam. Przecież duże konie chodzą na jazdy to im to wystarczy za ruch, a dla kucorów i pensjonariuszy te 3 wybiegi wystarczą, nie?
A trawę im będziemy na zdjęciach pokazywać.
wątek zamknięty
no i własnie takie rzeczy mnie dziwią. jakby to była zwykła stajnia to tez nie zrozumiałe ale tam przecież feliniaki stoją, nasze , polskie, fajne! szkoda gadać.
wątek zamknięty
Jaki zawodowy weekend !!

lov, moje gartulacje raz jeszcze. Przepieknie wygladaliscie ! Super fotki !

armaquesse, cudna kucka !

milusia, czasami tak bywa, przynajmniej wiesz czego sie spodziewac. Gratuluje startu!

szafirowa, suuuper !! Wygladaliscie swietnie !

rewir, zdecydowanie super koie dostaly Ci sie w raczki ! Nie ma to jak baaardzo udane wakacje i jeszcze z milym akcentem na koniec w postaci wygranych mistrzostw. Widze, ze Diegusia juz w pelni przekwalifikowalas.

Forta, dobrze sylszec, ze juz ok. Czekamy na wasze starty.
wątek zamknięty
no rewirowa a gdzie podziekowania za foty?? :P :P
konie faktycznie rewela, choc mojego love nie pokazala rewir - nadrobie w czasie najblizszym  😎
a diego nawet na moj widok nie zgrzytal! choc krotko mnie ogladal i z daleka w wiekszosci  😁
wątek zamknięty
ja miałam dziś pierwszy podskoczkowy trening po przerwie i niestety nie było rewelacyjnie. Skakaliśmy tylko małą gimnastykę, a część ujeżdżeniowa  była marna  🤔

wątek zamknięty
Agros jest zarabiaszczy!! 😜 kasztan w moim typie 😁
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 września 2009 11:54
Forta, najwazniejsze, ze jestescie juz z powrotem w robocie- przerwa szybko sie odrobi! Grunt, ze ze zdrowiem wszystko ok. a gdzie zdjecia poskoczkowe? 😉
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 września 2009 12:26
kto jest przenajzajebistszym koniem na świecie? no kto?? 

wiadomo kto 😎

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.