Kącik Rekreanta II (rok 2009)

kujka   new better life mode: on
25 sierpnia 2009 22:00
Klami, czyzby wypalenie? moze pojedz na jakies wakacje, totalnie bez koni na jakas Teneryfe czy co?
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
25 sierpnia 2009 22:02
Ciotkę Strzygę w walizce możesz zabrać...
wątek zamknięty
Klami będzie dobrze, może to faktycznie jakieś przemęczenie końmi...Być może 2-3 tyg bez koni, gdzieś na wakacjach faktycznie by pomogły.

Ja ostatnio też mam jakaś "niechęć" do wsiadania - no tylko że ja wożę tyłek rekreacyjnie więc mogę sobie na to pozwolić  😉 Ale zauważyłam że więcej radości sprawia mi ostatnio czyszczenie, mizianie i przytulanie niż sama jazda. Jakoś się spinam i denerwuję. Chyba że jedziemy w teren to wtedy jest ok. No ale ile można jeździć po lasach które znam jak własną kieszeń. Nic to, za kilka dni będę miała przymusową przerwę od konia i może chęć mi wróci.
wątek zamknięty
Klami to zupelnie normalne... tez tak mialam, ze nagle NIC mi nie sprawialo frajdy i przyjezdzalam na konie raz w tyg zeby poprowadzic znajomej od mamy rekreacje 🙂 wprawdzie konie mi wywiezli wtedy na laki i nie dostalam ich z powrotem w trening ale... warto bylo odpoczac 🙂
zrobilam zimowa przerwe, zapisalam sie na joge, ktora pomaga zdystansowac sie do wszytskiego i znowu jest suuuper!  😅
edit:
[img]http://i145.photobucket.com/albums/r218/mrrrau/DODA/P8207980-52-1.jpg?t=1251270885[/img]
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
26 sierpnia 2009 10:50
montana ta stajni to dopiero sie buduje i jak na razie maja jedna klacz zrebna i maly wybieg wszystko dopiero na wiosne 🙄
klami trzym,aj sie bedzie dobrze! pamietaj ze paczus lubi to!
rivik cudna sceneria!
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 sierpnia 2009 16:33
Hej hej 🙂

Przyszedł mi do głowy pomysł by zrobić voltowy turnus na obozie, który jest w sumie jako jeden z niewielu godny do polecenia. 🙂
Jest 7-8 miejsc, zależnie od chętnych, a poziom jak na obóz dosyc wysoki, można sie sporo nauczyć 🙂

Wiecej szczegółów na PW 🙂
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
26 sierpnia 2009 17:34
Gosia w sumie przerwy mega długiej nie miałam. Wczoraj wsiadłam pierwszy raz od prawie 2 miesięcy, a kobylasta znów zaczęła chodzić pod siodłem jakieś 2 tygodnie temu pod wlaścicielką... Z tym, że taki typ jestem, że jeśli czegoś nie powtarzam często, to zapominam i wychodza na wierzch stare nawyki 😫 No i Nowa odzwyczaiła się nieco od tego, że czegos się od niej wymaga i nie obyło sie bez paru foszków i spięć :P
fin dzięki 🙂
Kurczę biedna Iskra... Ale Ty nawet nie słuchaj "rad" żeby Ją sprzedac... :/
margaritka hm, może i tak, ale to prędzej tłuszczyk niż mięśnie 😉 Od daaawna kobył mało co robi oprócz jedzenia :P
kujka no bez wylansowania się My stajni nie opuszczamy 😎 Przytyło się, przytylo 😉 Popręg o całą jedną dziurę poluzowac trzeba było 😁
Cieszę się że wiejska poczta nie nawaliła 🤣
rivik mmm ale tereny...
wątek zamknięty
kujka, juz sama nie wiem.

Muffinka, hmm... moze i by pomoglo, ale nie mam nawet mozliwosci sie wyrwac. Nie zostawie kontuzjowanego Paczunia, bo zeswiruje martwiac sie o niego.

rivik, hmm.... Taka przerwa to chyba dobre rozwiazanie.
Tak w ogole to piekne zdjecie, jaka laka !!

margaritka, 😉 Moze i Paczus lubi, ale..... pytanie czy bedzie mogl. 🙁

fin, jak tam sie trzymasz??

No i hm..... bylam dzis w stajni jakies 6 godzin. Ogarnelam stajnie, polonzowalam itp. itd. Nie wsiadlam na zadnego konia. Paczunia dalam do ruszenia kolezance.
wątek zamknięty
Dziękuję wszystkim! :kwiatek:

Klami, od dwóch dni robię na noc okład maść + owijka i zobaczymy co z tego będzie. Weterynarz kazał do końca tygodnia, potem ma być kontrola. Będzie dobrze 😵 😂
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
26 sierpnia 2009 19:42
Klami, trzymaj się :przytul: Ja też miałam x razy ochotę rzucić to wszystko w kąt i zająć się czymś innym, na przykład w pełni fotografią- ale jakoś zawsze następnego dnia jechałam do stajni. Chociaż żeby komuś konia dać do objeżdżenie a samemu popatrzeć czy coś wokół ogarnąć. Może zrób sobie coś w stylu takiej przerwy, daj Pączunia komuś do jazdy, a przyjeżdżaj tylko zobaczyć i dać marchewkę? 😉
wątek zamknięty
26 sierpnia 2009 20:06
Notarialna, czyzby annopol?

rivik, sliczna sceneria, jak z jakiegos impresjonistycznego obrazu.

a ja sie dzisiaj chyba poplacze... wchodze do boksu, patrze na popsuta noge i co? spuchnieta, z tylu cale nadpecie, przy sciegnie. i grzeje. nie wiem czy kuleje, nie bardzo mialam jak sprawdzic, jutro bedzie weterynarz to obejrzymy... cholera, zeby to nie bylo nic powaznego...
nakostniaka mialam rozgrzewac, ale teraz na opuchlizne ktora jest ciepla nalozylam glinke chlodzaca. mam dosc tej nogi -.-
pierwszy wspolny rok - ani jednego urazu czy kulawizny. drugi - zaczynamy od stania w boksie... oby nie na dlugo 🙁
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
26 sierpnia 2009 22:24
Przepraszam, że tak perfidnie tylko wstawiam zdjęcia, że nie czytam poprzednich wpisów (nadrobię!)...

No i przepraszam za ilość...

Pozdrawiamy 🙂🙂🙂
wątek zamknięty
darolga mega pozytywne zdjęcia  😉 jaka radość z nich bije  🙂
urocze konisko 😉
wątek zamknięty
26 sierpnia 2009 22:37
darolga, a ja pamietam jak plakalas, ze nie mozesz sobie dac z nia rady... super 🙂
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
26 sierpnia 2009 22:43
Poncioch - dziękujemy  :kwiatek: 🙂🙂🙂 smajl - to jest to 🙂🙂 ostatnio mnie nie opuszcza 🙂
kujka - wiesz, to samo sobie dzisiaj przypomniałam oglądając te zdjęcia... było już naprawdę ciężko... potem wzlot - dzięki trenejrowi, następnie upadek - zdrowie, a suma sumarum skończyłyśmy tak - i chyba się cieszę, że tak to się potoczyło 🙂 to dla nas życie idealne - czasem tylko skoków szkoda... Trzymam kciuki za Twoje konisko - będzie ok!  :kwiatek:
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
26 sierpnia 2009 22:47
darolga - świetne foty, jesteście moją ulubioną voltową parą 🙂 no może jedną z ulubionych 😉 w każdym razie bardzo Wam kibicuję 🙂
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 sierpnia 2009 23:43
kujka, Nie, nie Annopol. Zupełnie inny, ale też całkiem przyzwoity poziom reprezentuje. O więcej szczegółów na PW 😉
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
26 sierpnia 2009 23:48
darolga
Ostatnie na avatar!! 😅
Cudna sesyjka, aż miło na was popatrzeć, zawsze fajnie się ogląda Twoje zdjęcia, ale te są wyjątkowo pogodne, uśmiech mi nie schodzi z twarzy 🙂

Klami

Trzymaj się!
Oby jak najszybciej minął Ci ten stan, musi być dobrze! :przytul:

busch

No no, jaki duecik!  😜

wątek zamknięty
darloga mega pozytywnie!
wątek zamknięty
darolga,ale radość bije z tych zdjęć. Aż sie człowiekowi mordka cieszy jak sie na Was patrzy  😀
wątek zamknięty
dzieki dziewczyny, szkoda ze ja tego tak nie widze wlasnymi oczami.. pewnie dlatego ze wiem co jest dalej  🤣 most, linia, kominy i pelen industrial
[img]http://i145.photobucket.com/albums/r218/mrrrau/DODA/P8207978-51.jpg?t=1251353752[/img]
[img]http://i145.photobucket.com/albums/r218/mrrrau/DODA/P8207985-55.jpg?t=1251353750[/img]
draloga tez bym chciala miec takiego konia luzaka  👍
wątek zamknięty
darloga super wesołe zdjęcia.

A poza tym masz śliczne włosy 😉
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
27 sierpnia 2009 09:36
darolga suppppppper!
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
27 sierpnia 2009 09:44
cos na miare przedsmaku woltyzerki momentami 😎 sliczne obie jestescie 😀 :kwiatek:
wątek zamknięty
Darolga, świetna sesja! Siwa dobrze wygląda. 🙂
wątek zamknięty
Darolga super wyglądacie! Sama radość z oglądania  😅
wątek zamknięty
Darolqa rewelacyjne zdjęcia!!  😍
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
27 sierpnia 2009 12:17
Darolga, ja tylko skromnie powiem, że się przyłączam do achów... 😜

O, Libella wróciła 😉 A ja nawet przez chwilę chciałam tu zapytać, czy "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"

U nas dziś brzydko, deszczowo, konie wieczorem biorą trenerka i Łosiowa Amazonka, więc ja tylko halowo - miziankowo.

Sara zdegustowana kolejnymi wcierkami w cyc (ale ale - jest o niebo lepiej, jeździmy, padokujemy)

i Łoś zaatakowany bez litości oklepem
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
27 sierpnia 2009 12:18
darolga super sesyjka! 😀 😜
Hehe, nie ma to jak zaparkować w płocie 😁
wątek zamknięty
Maleństwo, no wróciła, wróciła.... Dopadł mnie kryzys jeździecki, nie miala czasu, siły z koniem obcować, a co dopiero o tym czytać czy pisać.... ale kryzys odpuscił, wraca dobre nastawienie to i na Volcie się trochę pojawiam 😉Nas też dziś mizianie czeka, może uda mi się chłopa do stajni zaciągnąć to jakieś fotki będą... 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.