pensjonaty w okolicach trójmiasta

Hej, czy ktoś się orientuje gdzie na Pomorzu są organizowane parkury szkoleniowe?
W Ciekocinku kiedyś (3-4 lata temu) była taka możliwość, czy jest dalej nie wiem, ale pewnie wystarczy do nich zadzwonić 🙂 w sensie parkury treningowe, nie wiem czy mówiąc szkoleniowe masz na myśli samo.
Ihp tak mam na myśli treningowe, dzięki!
Kwidzyn też czasami organizuje parkury treningowe
Tak potwierdzam, kwidzyn organizuje takie. Po prostu bez miejsc. Wszystkie dziewczyny z mojej stajni wożę na takie pierwsze przeżycia 😉
Dzięki, to jest to czego nam potrzeba.
Cześć, znajoma szuka stajni w okolicach Gdyni, Rumia, Reda, Wejherowo z bdb jakości sianem i/lub kiszonką. Kon ma problemy oddechowe stąd ważne by siano było bardzo dobrej jakości z możliwością moczenia/parowania lub właśnie kiszona.
Najlepiej boksy angielski, ale bez słomy. Jakakolwiek inna sciolka jest ok lub opcja zapewnienia własnej ściółki.
Wazna jest hala lub coś zadaszonego by chociaż konia można było przelonzowac jako warunek konieczny plus lokalizacja. W ostateczności sąsiedztwo terenów, lasów.
Czy coś takiego istnieje 😉
Kasa nie stanowi.
Polecałam stajnie gdzie swojego konia obecnie trzymam ale ani lokalizacja ani infrastruktura się nie zgadza więc zostałam poproszona o pomoc w szukaniu, a wiem, że tutaj można dostać najlepsze info 😉
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
A zapomniałabym, że ewentualnie sensowny wolnywybieg, czy jakieś prywatne stajnie też wchodzą w grę.
Moon   #kulistyzajebisty
25 listopada 2024 13:38
Maz18, w Szemudzie jest wolny wybieg, siano dobrej jakości, hala do jazdy i miejsce do lonżowania.
Ale czy na owym wolnym wybiegu jest jeszcze miejsce, to nie mam pojęcia.
Dzięki za informację 😉

Może ktoś, coś jeszcze kojarzy?
Ktoś stał w stajni Agro w Przetoczynie?
Czy w stajni Estancja Mezowo jest pensjonat dla koni? Może macie jakieś opinie na temat tego miejsca 🙂
jankaina, mają tam na pewno 1 konia w pensjonacie, ale raczej po znajomości. Opinie z tego co słyszałam bardzo dobre, konie długo na dworze, stoją na jakims pelecie przez alergię jednego z koni.
xxagaxx, dzięki za szybka odpowiedź.
Jakby ktoś był zainteresowany poskakaniem na pięknej hali w nowej stajni z super trenerem to zapraszam:
https://www.facebook.com/share/19b1Ap37eX/
xxagaxx, a swoją drogą szykuje się tam pensjonat? 🙂
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
04 grudnia 2024 21:58
Churros, Jest już. Cena zwala z nóg podobno 🤐
zembria, biorąc pod uwagę ze Tokary kosztują już od dawna kosmos, albo porównując do Sopotu choćby 😅 to uważam ze cena normalna.
04 grudnia 2024 22:59
xxagaxx, nooo ale to jednak wygwyizdów w środku niczego jest 🤷
Moon   #kulistyzajebisty
05 grudnia 2024 07:34
Cena może jest taka, a nie inna, żeby właśnie nie było dzikich kolejek do boksów...? 😉
zembria, czy ja wiem? Z południa miasta czy chocby z Pruszcza, Straszyna, Kowali to jest całkiem blisko, już nie wspomnę o Tczewie . Ogromna hala z super podłożem, duże, jasne boksy, lonżownik, karuzela (już końcówka budowy) do tego sporo padoków, plac jest planowany również duży. I z tego co wiem tam nie ma ciśnienia na pensjonat. Hubertus wet ma tam swoją "klinike" więc kilkanaście boksów jest dla nich.
xxagaxx, powyżej czy poniżej 2500? 😉
Churros, trzeba pytać dokładnie u źródła, bo slyszałam parę wersji ale generalnie ciut powyżej. Ja tam jeżdże co jakis czas poskakać na hali, bo z obecnej stajni mam 15 min przyczepką 🙂
05 grudnia 2024 09:02
Moon, Tak przypuszczam i rozumiem takie podejście jak najbardziej. Dobieranie sobie odpowiedniego klienta.
xxagaxx, To może ja jestem "sto lat za murzynami" w cenami, ale no mnie taka kwota nieco z butów wyrywa jednak.
Churros, Wiecej.
zembria, Sopot to chyba 2600 bez praktycznie niczego, jak dodasz siano w obiad + ktoś do wypuszczania na padok/karuzele to masz ponad 3 kafle. Tokary jakiś czas temy slyszałam 2700. Nie powiem że to tanio i okazja, ale patrząc na warunki to naprawdę cena nie zadziwia.
xxagaxx, dokładnie, i weterynarze na miejscu. Bajka przy leczeniu wrzodów. Śpisz spokojnie. No kuszące, nie powiem 😁
05 grudnia 2024 09:27
xxagaxx, No Sopot to mnie nie dziwi absolutnie, bo tam się płaci jednak za lokalizację głównie.
zembria, prawda, ale jak mieszkasz na Kowalach, to co ci z Sopotu? Albo w Pruszczu? Ja mam Sopot pod domem niemalże, a nie postawię tu konia w życiu xD Raz jeden pasowało mi miejsce, bo koń po kontuzji i miało być tylko na chwilę. Do dzisiaj mam traumę xD
05 grudnia 2024 09:29
xxagaxx, No ja też bym tam konia nie postawiła w życiu (choćby mi dopłacać mieli), ale rozumiem jak najbardziej skąd taka cena tam.
Odświeżam zapytaniem, bo znajoma jezdzi szuka i różnie jest wiec wolimy, a szkoda tracić czas na pseudo stajnie..

Czy ktoś coś wie nt. pensjonatu Baskil, Bursztynowa,
Dżygit, Magic horse.
Może być też priv.
Przede wszystkim chodzi o warunki dla konia, czy wszystko mają jak trzeba. Czy jest jakaś opcja trawy w sezonie, a jesien/zima zawsze siano na dworze.

Ewentualnie tez sajnia z opcją wybiegu całodobowo, gdzie konie są pod kontrolą, a nie samopas, z dobrym socjalem i ewentualnie czymś zadaszonym do pracy w niepogodę 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się