antekowa, gdyby była super nie inwazyjna to jednak by koń nie stał zamkniety 24h po takim badaniu w odosobnieniu tylko wracal by do boksu normalnego, a jednak nie można sobie po scynty konia zabrać i wracać do domu.
Serio myślisz , że koń z wrodzoną łamliwością kości by brał udział w wkkw?
Takie konie jednak się usypia źrebakami.
Jeju myślałam, że jakieś fajne komcie poleca po mistrzostwach Polski jakby nie było duża impreza na sam koniec sezonu.
Ja nie mogę, bo może za bardoz bym jadem pluła. Chętnie poczytam wasze.
kotbury, co tu komentować? Wystartowało 5 par, ukończyły 3. Wszyscy na podium. Kropka.
kotbury, Mała frekwencja, brak transmisji, brak publikacji choćby komentarzy sędziów.
kotbury, co tu komentować? Wystartowało 5 par, ukończyły 3. Wszyscy na podium. Kropka.
_Gaga, dziwne co nie?
Ee no wyjątkowo w tym roku mnie to nie dziwi. Konie przygotowywane były do olimpiady. Efekt przygotowań znasz dobrze. To kto miałby startować? Tj nie tyle kto, ale na czym?
Poza tym w MP Seniorów od lat frekwencja jest mega szczątkowa... 🙁 nie mamy ani seniorów ani zdrowych koni na poziomie 4*
ogurek, sami sobie na to pracujemy 🙁
Lepsze konie się sprzedają
Gorsze najczęściej nie są w stanie podołać obciążeniom
Tak na marginesie: Jung jeździ m.in. na polskich koniach (Dzoker, Safran), i to na wyniki 33 - 35 w 3*L... zatem dotychczasowe opinie na temat jakości naszych wierzchowców przestały do mnie trafiać.
_Gaga, - w każdej dyscyplinie są te same argumenty, a jednak jak pokolenie skoczków się nieco wymieniło to zaczęli robić wyniki na arenach międzynarodowych. Więc czy to aby na pewno tylko konie?
I totalnie nie wierzę w brak trenerów i możliwości będąc w środku Europy.
I nikt tu nie mówi o wygrywaniu olimpiady, ale czasem te przejazdy to mają tak "juniorskie" błędy, że to aż boli, że patrzysz i myślisz "nie no serio, to akurat szło dojechać". Takie, że to nawet zagramanicznych wielkich trenerów nie trzeba.
Za to przydałby się na pewno psycholog sportu i żeby ludzie mogli jeździć na zawody wyniki robić z czystą głową, a nie martwić się o układy, układziki i wybijające szambo.
keirashara, ale my serio koni nie mamy na 4* 🙁
Te, które są , są albo stare, albo kulawe, albo sprzedane
I nie piszę tu o jakości koni tylko o ich totalnym braku 🙁
WKKW w Polsce jest też najmniej medialnym z jeździeckich konkurencji. Brak mediów = brak zainteresowania sponsorów i brak "podbijaczy" wartości doświadczonego konia...
Generalnie z konkurencji, w której mogliśmy się trochę pokazać, zrobiła się taka o której lepiej nie wspominać 🙁
Oczywiście układy o których piszesz to prze-mega dramat w polskim sporcie 🙁
Hej hej, robię małe rozeznanie cenowe. W jakich przedziałach chodzą młode konie, które sensownie można doprowadzić do konkursów międzynarodowych w WKKW? Czy są to niższe ceny niż w skokach, czy może wyższe? Nie siedzę w tej konkurencji, ale zaczęłam myśleć inwestycyjnie🙂
Figarusowa, myślenie inwestycyjna vs konie to jakby dwie różne drogi🙃🙃🙃
Na poważnie to są zazwyczaj niższe niż typowych skoczków.
Post został usunięty przez moderatora
Komentarz moderatora: Tu można umieszczać takie prośby: https://ogloszenia.re-volta.pl/forum/topic/100936/5/
Fajnie mieć dystans do siebie.
Jakoś nie widzę polskiego jeźdzca, który wstawia taki filmik, a już na pewno komentarze pod są cudowne 😁 Made my day🤣
https://www.facebook.com/share/v/185owVE8g9/
Perlica, to prawda, od razu jakoś człowiekowi lepiej 🤣
IMG_7551.png
Zuzu., dokładnie o to mi chodziło 😎
Perlica, jakoś się nie dziwię, że u Polaków się takich rzeczy nie znajdzie. Zaraz by były komentarze, że mamy do d. konie i dlatego nam na olimpiadzie nie poszło… Do takich żartów to trzeba mieć już pewne uznanie w światku