Wcierki rozgrzewające i przeciwzapalne.

Co obecnie jest dostępne na rynku z dużą ilością heparyny? Kiedyś Compagel, teraz chyba już go nie ma?

Mam wrażenie że coraz mniej mamy dostępnych leków ;/
xxagaxx, na przykład heparin al gel, do sprowadzenia z niemieckiej apteki:
TU
_Gaga, danke, już gdzies chyba czytałam ze stronka legitna (nie wiem nawet czy nie ty pisałaś)
Możliwe, że ja, bo czasem tam kupuję i polecam
Jak dorzucisz jakiś kosmetyk, to wyślą za darmo 🙂 a można złapać fajne promki na Vichy czy La Roche
_Gaga, oo super, już obczajam 😀
Dziewczyny czy ma sens nakładanie wcierki rozgrzewającej na nogi rano, kiedy koń wychodzi na padok i bez zawijania? Czy raczej wskazane na noc z owijkami?
Narazie testujemy Warm it od Jump it. Przyjemnie rozgrzewa ręce ale nie pali, chyba że się przesadzi z iloscią. Obrzęk zszedł po 7 dniach codziennego wcierania i zawijania na noc. Na dzień Lympho Aid. Zostały nam jeszcze twarde obrzęki ale czekamy dopiero na wizytę weta żeby zrobić USG.

A stosował ktoś może Mio Aid?
Sylwiko, zależy jaka jest przyczyna obrzęku. Jeśli kontuzja i to w miarę świeża, to nie jest dobry pomysł...
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
08 października 2024 10:37
xxagaxx, Jest jeszcze Dolobene sport gel, tez 50tys jednostek ma, plus dmso.
zembria, a gdzie można dostać? U weta? Czy to ludzkie?
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
08 października 2024 11:12
xxagaxx, To ludzkie, w Niemczech i Austrii można kupić, zamawiałam ostatnio kilka opakować z apteki w Austrii bez problemu. U weta też można... jakieś 3-4 x drożej 😉
zembria, haha oki, dzięki 😀
_Gaga, hmm jeszcze tego nie wiemy czekamy na usg, ale wcierki rozgrzewające są zaleceniem weta po konsultacjach tel. Obrzęki na wszystkich 4 nogach (tyły mnie nie martwią bo zdarza się po braku ruchu), ale nigdy nie miała opuchlizny na przodach. Nogi nie grzeją, nie ma bolesności przy dotyku, koń nie kuleje w żadnym chodzie. Miękka opuchlizna zeszła, natomiast został twardy fragment i na jednej i na drugiej nodze.
Jakie wcierki na zmeczone konskie nogi polecacie? Slyszalam ze Absorbine weterynarze odradzaja
KoniomanQa, co znaczą "zmęczone końskie nogi"?
Nogi po treningu chłodzimy, później na noc można rozgrzewać i tyle. Jeśli koń jest w ciężkim treningu sportowym - mrozimy nogi po mocnych treningach a na noc zakładamy owijki. Itd itp...
Sylwiko -znałam konia, któremu puchły wszystkie nogi z powodu problemów z krążeniem i sercem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się