DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Ja właśnie zabieram się za szycie derki 😉Jak skończę ją robić to na pewno wstawię zdjęcie 🙂
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
26 lipca 2009 21:14
Bee.,

I jak jest szansa o fotki naczółka na modelu ?
śliczny naczółek jest !!!
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
26 lipca 2009 21:28
jasne, ale teraz, teraz jestem poza domem  😁 jak wrócę. ;p

Miałam pierwszy raz do czynienia z maszyną, ale myślę że nie jest tak źle  😀
Teraz trzeba będzie jakoś zrobić czaprak  😀iabeł:
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
28 lipca 2009 13:47
Ale piękne  😵  a te twoje skarpetki cudne  🤣
Derka juz gotowa 😉 Jade dzisiaj do stajni na przymiarke 🙂 mam nadzieje ze bedzie ok .
LoveHorses  dzięki  😡  a skarpetki to koleżanki  😁
Śliczne te owije.
W życiu bym nie powiedziała że własnej roboty  😀
I kolor świetny x3
Chess , dzięki  :kwiatek:
Jak nazywa się ten materiał w owijkach elastycznych, dałoby radę gdzieś to kupić?
Do poprawki sa pasy pod brzuch bo sa meega dlugie!Nawet ladna mi wyszla ;0)
jula, b ładna. Ładnie się komponuje kolor materiału z obszyciem. Tylko pewnie starsznie się będzie brudziła taka jasna
Moja pierwsza po obszyciu też się tam troche "marszczyła" przy brzegach  😀
Też robiłam tą derkę 😀😀 Bardzo mi sie podoba :P ! Chciałabym zrobić jeszcze jedną...

a i te twoje owijki "Nikaa" są bossskie !!
Ooo Ola<3 No te  owijki sa sliczne! Dziekuje Chess 😉 Ola (345)Razem ze mna robila ta derke , bardzo mi pomogla!!I jej babcia tez;p
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:         
Po powrocie postaram się uszyć czaprak do owijek. Zobaczymy może ręki sobie do materiału nie przyszyję  😁
hehe  😀
Postanowiłam uszyć kilka par owijek i podkładek dla moich kobyłek, mam kolka pytań:
1. jakiej długości zrobić owijki na kucyka 130 cm? I na takiego większego 140 cm? 2,5 m będzie okej?
2. rzepy szerokości 5 cm przy owijce szerokości 10 cm mogą być? Jak z ich długością?
3. jakiej wielkości podkładki stajenne zrobić, chciałabym takie zawijane kilka razy na nodze razem z owijką.
zapalniczka11 poszukaj w internecie jaka jest długośc kucykowych owijek, normalne mają 3 m długości. Jak masz możliwośc to przymierz jakiekolwiek owijki na te kuce i potem na ich wzór rób nowe. Chyba teraz nikt nie poleci do stajni mierzyc swoje owijasy  😉
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
08 sierpnia 2009 02:10
Mój nowy naczółek  😅
Szyty w plastycznej skórze. Lekko opadający kształtem. Błyszczące kryształki w złotej oprawie. Zdecydowanie mój nowy nr 1.  😅

caroline   siwek złotogrzywek :)
08 sierpnia 2009 07:22
śliczny!
Dorotheah zrobiłaś to to cacko sama  😲 jest piękny
.
a kto by potrafil narysowac, w wersji dla blondynki, jak sie robi kantar sznurkowy, bo te dostepne zdjecia w necie nie sa wystarczajace  😁  😡
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
11 sierpnia 2009 14:48
A ja uszyłam (a właściwie tylko pocielam materiał) owijki polarowe 🙂
Takie biało-błękitne są <3

*zdjęcia jutro jak je przywiozę do domu, a na modelu dopiero we wrześniu, bo model wyjechał 😉
deborah   koń by się uśmiał...
11 sierpnia 2009 14:51
caroline, to ja się nieśmiało przypomnę w temacie pięknego opadającego naczółka

Dorotheah, przepiękny jest!

ja zrobiłam kantar w kratkę burberry ale teraz to już nie wiem czy mogę wstawiać bo zakrzyczą że to reklama albo coś 🙁
mozesz. pokazuj  😀
11 sierpnia 2009 20:40

pod kolor do transporterów miał być
zrobiony ze zwykłego parcianego czarnego kantara za 23 zł  😜 😍
barrrrdzo ladny!
czyli material w krateczke jest naszywany na parciana tasme?
piekne  😍
11 sierpnia 2009 20:52
katija, dokładnie tak. miał byc do kompletu z tym:

ale po dopięciu futerek zmniejszył sie o rozmiar i musze kupić i przerobić  jakiś XXL dla wielkogłowego Szoguna 😉
rewelacja ten kantar do ochraniaczy super pasuje! chyba sciagne pomysl i swoje kantarki tak poprzerabiam bo mam mase starych i troche podniszczonych a tak podaruje im sie drugie zycie🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się