Stajnie w Warszawie i okolicach
Post został usunięty przez autora
Czy ma ktoś może do polecenia jakąś stajnię, w której jest szansa na wolny boks w najbliższym czasie? W okolicach Legionowa/Radzymina. Do 45km od centrum.
Nie zależy mi w tej chwili na infrastrukturze, potrzebuję za to full siana, wody, względnej czystości, dobrej opieki i "normalnego" właściciela. Oraz padokowaniu nie w stadzie, tylko osobno/w parze/małej grupce.
Może coś komuś przychodzi do głowy?🙂
Ale siano i woda na padoku powinny być.
Ale siano i woda na padoku powinny być.
Avatar, Co oznacza słowo "powinno"?
exif, to, że wszyscy wiedzą, że to podstawa, a wiele osób się godzi na brak tej podstawy, bo pensjonat taki a nie inny.
Oj tam, oj tam. A może ktoś lubi sobie wrzody leczyć? Wolny kraj 🤣
Większości ludzi brak siana i wody na padokach przeszkadza tylko w teorii. Gdyby przeszkadzało faktycznie to by w tym zakresie zmiany postępowały bo by klienci powoli ale wymuszali. Większość o to dopytuje i narzeka jak nie ma. Natomiast znamienne jest to, że jak taka możliwość jest tylko dodatkowo płatna albo jest ale trzeba to siano samemu dotaszczyć na padoki w siatkach to najczęściej okazuje się, że zdecydowana większość uważa, że ich koniom to nie jest potrzebne. Taki paradoks.
Dziewczyny pomocy! Czy znajdę stajnie z jednym wolnym miejscem? Moje wymagania:
- porządne padoki, nie kwatery
- super opieka, żeby nie było strachu zostawiając konia na dwa/ trzy dni
- hala i dobry plac zewnętrzny
- do 40km z Pragi południe
Bardzo proszę o pomoc, bo jestem w kropce
Alexxx0090 może DePasso ? Padoki, super opieka i hala, plac zewnętrzny będzie ogarnięty niebawem. Stoję już 1,5 roku i z czystym sumieniem mogę polecić .
AgoJago, obawiam się, że padokowanie w stadach może być problemem, ale sprawdzę ją. Dzięki za odpowiedź!
Alexxx0090, Jest kilka „stad”, są raczej małe . Mój emeryt chodzi z 2 innymi emerytami i bardzo mu to służy, bo zazwyczaj ma problem jak koni jest więcej . Nie ma tez problemu z padokowaniem pojedynczo jeżeli jest taka potrzeba.
Czy mogę prosić o opinię o stajni KJ Bielik? Szukam sportowej stajni w okolicach Piaseczna z dobrym podłożem na placu i hali.
Coli wspaniała stajnia, jeśli nie wymagasz pastwisk, bo poza tym to jest tam wszystko i dla konia i dla jeźdźca 🙂
co konkretnie Cię interesuje ? 🙂
Szukam pensjonatu, okolice Raszyna (do ok 25 km od Raszyna).
Zależy mi na :
-dobrych warunkach,
-czystych boksach,
-odpowiednie ilości siana,
-padoki trawiaste,
-hala,
-plac zewnętrzny,
-komplet przeszkód,
-tereny do jazdy,
-fajnie jak by jakiś sensowny trener był na miejscu,
-mile widziany brak rekreacji,
- nie przesadzona cena 😅
Proszę o jakieś polecajki i takie od których się trzymać z daleka.
dariakolod, co znaczy nie przesadzona cena? Bo szukasz takiej stajni, w takiej odległości, że myśle, że minimum to 2 tysiące..
dariakolod w 30 km masz KJ Bielik, który oprócz pastwisk ma wszystko z Twojej listy oraz wszystkie udogodnienia dla skokowych jeźdźców, a i cenę zwykle nie przesadzoną
Fokusowa, no tak myślałam do ok 1600
dariakolod, może Plejada?
Mam pytanie odnośnie stajni Ergos koło Zaborowa. Czy prowadzą ją te same osoby co wcześniej prowadziły stajnię Cogito najpierw w Żółwinie potem w Helence w stajni Romana Kusza?
Hermes,
Witaj, ja od dwóch miesięcy
Hej szukam pensjonatu z padokami/łąkami dla skontuzjowanej kobyłki która na tą wiosnę będzie zaźrebiana. Najchetniej gdzieś koło trasy piaseczno grójec ale cos trochę dalej też może byc 😉 i też w sensownych pieniążkach. Może ktoś coś wie ?
Co powiecie o stajni KJ Tynowo na nowo ?
Potrzebuję odpowiedzi czy jest spoko czy nie 😀
nokia6002, chodzi o Trybułowo? Jeśli tak, to byłam tam jakiś czas temu i wrażenie miałam dobre (zwłaszcza, jak się ma w pamięci tą tragedię, która kiedyś się działa)
Wiem, że teraz ktoś to dzierżawi, zostały tam chyba 2? konie niczyje, którymi chyba trochę się opiekuja dzierżawcy a chyba ktoś jeszcze, w każdym razie jedzą, odwiedza je kowal i weterynarz.
Konie w boksach miały chyba torf, czysto w boksach, siatki z sianem, poidła automatyczne. Konie stały na kwaterkach, bez szału ale tam nie ma chyba dużo miejsca. Na jednym padoku widziałam wiatę, chyba to było coś w stylu wolnowybiegówki (o ile można tak mówić w przypadku małego padoku)
Byłam mile zaskoczona placem do jazdy, podłoże wyglądało bardzo dobrze. Podobno jest tam też mała hala, ale nie widziałam jej.
Ludzi było dużo (byłam w sobotę), na pewno prężnie działa tam rekreacja (dużo ludzi, ale ładnie wyglądały te jazdy, żadnej patologii)
Chyba mają tam jakiś pensjonat, ja bym konia nie wstawiła bo takie tłumy i brak padoków to nie moja bajka, ale na pewno dużym plusem jest lokalizacja.
Malachitowa, możesz zapytać w Pensjonacie dla koni w Całowaniu. To koło Otwocka.
Malachitowa, Stajnia Boska Wola będzie idealnym miejscem. Ponad 30 ha na 20 koni, siano non stop, pastwiska na których zawsze jest trawa, a konie mają dostęp non stop w sezonie. Cena przystępna 🙂.
Small Bridge, Tak, tą stajnię w Feliksowie prowadzą ci sami ludzie co stacjonowali u p.Kusza
Post został usunięty przez autora
Dementek, a możesz coś więcej o tej stajni napisać? Jak się nazywa i gdzie konkretnie jest?
Ollala,
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063635918022
Byłam tam w sumie raz w 2020 r. , przy okazji, ale nie ukrywam, że warunki mnie pozytywnie zaskoczyły. Stajnia, hala, paszarnia, otoczenie.
Ollala. Dziękuję bardzo za rozwianie moich wątpliwości. I miałaś rację. Stajnia zmieniona nie do poznania, 🙂
Halo Warszawa! Czy może ktoś polecić lekarza sportowego/przychodnię, gdzie da radę załatwić badania w jeden dzień? Bez tournee po innych lekarzach🤔