KOTY
Uśmiałam się nieźle jak to znalazłam 😁 Demotywatory rządzą 😂
hje-hje, znlazłam w necie 😂 😡
wistra, Patrząc po hodowlach określiłabym to jako szary 'dymny' czy jakoś tak
czarny dymny tygrysio pręgowany =)
Skowronek - napewno to po bobtailu i persie? jakoś mi ciężko uwieżyć =) hehe. W ogóle skąd takie (nie da się ukryć, totalnie bezsensowne ;-) )kojażenie?
W ogóle skąd takie (nie da się ukryć, totalnie bezsensowne ;-) )kojażenie?
Jak już to krzyżowanie, a nie kojarzenie.
Z dedykacją dla
sanny - mój Pingwinek 😉
Jakość kiepska, bo telefoniczna...
http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/Mysztko.jpg?t=1246806313[/img]
Dziękuję za cudnego Pingwinka 😍 Widzę, ze Pingwiniasty z tych, co je woda fascynuje 🙂
Oczywiście, przesyłam baaardzo czułe mizianki dla Kotucha 😎
eh, że moja Pingwiniasta taką linie miała..
Ah, twoje pingwiniste ma códne oczka !
I kilka Z ostatniej sesyjki 😍
A ja miałam dzisiaj 6 podejście do adopcji Gargamela 😤 6-ta z kolei osoba zadzwoniła, że chce mojego Tabby, uzgodniliśmy co i jak, podałam adres i.. ślad po chętnym zaginął. Siedziałam cały dzień, jak cycek na lodzie, i czekałam 😤 Wiec w końcu, wieczorkiem, pojechaliśmy do przyjaciół, napiłam się miętowego drina i jest mi lepiej 😁. Ta noc też będę spała z Gargamelem 😎
Skowronek prześliczny kiciuś, uwialbiam koty z długą sierścią i takie oryginalne, ale życie pisze swoje scenariusze, ciągle same pospolite burasy 😀
Groszka, koniecznie chce jechać na wakacje 😉
Manta- na pewno, znam rodziców osobiście, a że są jednego właściciela, dlatego tak wyszło 😉 Rodzice dokładnie wygladaja o tak:

A siostrzyczki wyszły takie:

Można powiedzieć, że był to dość ciekawy eksperyment 😁 Ale dla takiego, jedynego Charliego, Maine Coona za symboliczną złotóweczkę, się opłacało 😜
Mazia-dziękuję :kwiatek: Ale pospolite burasy są przecież równie wspaniałe! Twoja jest śliczna!
dość ciekawy eksperyment 😁 Ale dla takiego, jedynego Charliego, Maine Coona za symboliczną złotóweczkę, się opłacało
I mamy nadzieję, że cała reszta rodzeństwa trafiła do super domów, nie podlega żadnym 'eksperymentom', a kuzynostwo Charliego nie trafi kiedyś na bruk...
🙄
Zmieniając temat: odkryłam właśnie, że mój cud-kocurek Helek (zwany Piekną Heleną, bardzo męsko! 😉 ) ma... lęk przed byciem wnoszonym/znoszonym na rękach po chodach. No proszę! Wypadku na schodach nigdy nie zaliczył, wysokość też nie jest dla niego problemem. Ciekawe.
Dziewczyny, proszę o kciuki.. Dziś wieczorkiem, ok 19 przyjeżdza po Gargamela Nowy Domek.. Mam zawał..
Kochana dasz radę 😉 Jestem przekonana, że będzie miał cudnych, kochających opiekunów 😉
[quote author=Skowronek link=topic=12.msg291105#msg291105 date=1246871162]
dość ciekawy eksperyment 😁 Ale dla takiego, jedynego Charliego, Maine Coona za symboliczną złotóweczkę, się opłacało
I mamy nadzieję, że cała reszta rodzeństwa trafiła do super domów, nie podlega żadnym 'eksperymentom', a kuzynostwo Charliego nie trafi kiedyś na bruk...
🙄
[/quote]
Oczywiście, kotki już miały gwarancję że zostaną oddane odpowiedzialnym opiekunom zanim przyszły na świat. 😉 Bez odpowiednich chętnych do ich wzięcia, wogle nie byłoby mowy o małych. Ale rzeczywiscie- coraz częściej się spotyka ludzi, którzy myslą o tym dopiero, kiedy małe już się urodzą...tylko kotów żal 🙁
zaplanowałam dziś zmasowany atak na moję kocię. Nabyłam mu karmę i jakiś pastyli Whiskasa na odklaczenie, więc Czarny dziś nie jest na swojej urynary diecie, tylko odkłacza się mam nadzieję, że skutecznie.
Trochę nas nie było, ale chciałyśmy jeszcze z Pinką zabrać zdanie w dyskusji o biciu kotów. Nasze stanowisko jest niezmienne. Kota należy bić codziennie i to porządnie, tylko wtedy jest szczęśliwy.
Na dowód filmik ( koszmarna, kamerkowa jakość, nie widać siły jaką w to wkładam ;/)
to ja sie tutaj ujawnie z czescią moich potworow 😡
Majorka ( mama) straszna ,,gaduła" 😁

Kuba ( tatuś) ma.... zeza, jest ogromny i zamulony 🤔wirek:

Stanisław Morgan Ziutek ( synek 😁 ) pupilek mojej mamy, rozmawia z nia, je tylko surowa piers z kurczaka i zazwyczaj spi na srodku korytarza na plecach 😵 oprocz tego ma padaczke i caly jest jakis uposledzony. wlasciwie jest szerszy niz dluzszy...

i stasiek z tatusiem, ktory jest dwa razy wiekszy 😁

Maja

i Maja z Kuba ( widac jaki jest wielki xd)

brakuje jeszcze Belli ktora wazy 9 kg i Migi ktora jest babcią Ziutka
Trochę nas nie było, ale chciałyśmy jeszcze z Pinką zabrać zdanie w dyskusji o biciu kotów.
OPRAWCA, OPRAWCA! Do TOZu ją podać, na policję!
😀iabeł:
galopada_, bo jak mawia moja mama: szczęśliwy kot to duży, tłusty, nażarty i rozmruczany kot!
Wczoraj wieczorkiem mój malutki, słodki Gargamel pojechał do Nowego Domku. To bylo 7 podejscie do adopcji, ale teraz wiem, ze czekalismy na Pawła i Iwankę, ciepłych, serdecznych ludzi, którzy zachwycili się Gargamelem, wypytywali co Kotek lubi, czego potrzebuje - uwaznie suchali o jedzonku, zwirku, szczepieniu, kastracji.. Już jestesmy umówieni na wizytę u Gargamela i Jego Duzych. Gargamel był z nami 5 tygodni, w tym czasie, z maleńkej - początkowo bojowo nastawionej kuleczki, przeobraził się w czułego, fantastycznego małego Przyjaciela. Bardzo mądrego. Zakochałam się w tym Kocie, ale musiałam Go, z ciężkim sercem, oddać, ale wiem, że w nowym Domku będzie szczęśliwy, otoczony troską i miłością.
Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale to były straszne emocje - oddać Gargamela, znaleźć Mu Domek, najlepszy z mozliwych. I udało się 🙂
Edit. Zbik tęskni za Gagatkiem.. Siedzi przy tuneliku i czeka, kiedy Mały wyskoczy i zacznie się zabawa.. Biedny Zbiczuś, mój Smutasek, nie wiem juz sama jak mam Go pocieszyc.. On był w Gagusiu "zakochany" 🤔
[quote author=Notarialna link=topic=12.msg289222#msg289222 date=1246571882]
wistra, Patrząc po hodowlach określiłabym to jako szary 'dymny' czy jakoś tak
czarny dymny tygrysio pręgowany =)
Skowronek - napewno to po bobtailu i persie? jakoś mi ciężko uwieżyć =) hehe. W ogóle skąd takie (nie da się ukryć, totalnie bezsensowne ;-) )kojażenie?
[/quote]
Niestety, błąd.
Prezes ma kolor NIEBIESKI, jak Rosyjski Niebieski 😉
Mam nowego tymczasa. Śliczną białą koteczkę, półdługowłosą, w piątek wiozę ją do Wałcza, a w poniedziałek do Bydgoszczy, do mojego Kasika. Zdjęcia będą w piątek lub sobotę, bo nie mam aparatu 🙁
Makrejsza, - oj mamsłabośc do białych kotów - czekam na zdjęcia
moj kot znowu gruby i nie chce zrzucić kilogramów ...

ostatnio przez te upały chyba, mufka melinuje się w stajni, ogląda jak jeżdże, jak myję konie - jak pies...

a tak to sobie leży w cieniu

a oto najbrzydszy kotek jakiego znam, zdrapany z asfaltu jesienią zeszłego roku, przeżył wiele i ma taką siłę w sobie! kocham go za tą waleczność, podpuszcza psa do zabawy a potem robi go w balon, gania zające a potem wraca oskalpowany 😍

- jako jedyna go dotykałam w czasach kiedy wszyscy mowili na niego 'a fuj' ... dalej wygląda nieciekawie ale już niewiele możemy zrobić
Kpiczko, ona nie jest gruba tylko szczęśliwa 😉
No i nie ma brzydkich kotów, każdy ma w sobie to "coś", a ten sierściuch wygląda co najmniej intrygująco...
nie wątpie, ze jest szczęśliwa- sama jej zazdroszcze takiej beztroskości

ale tak było w maju:

a tak jest teraz:

oj jest baaardzo interesujący,na imię ma E.T. - ze względu na wygląd :P w dodatku jak chwile jest w bezruchu kiwa mu się główka na boki. Jest cały niesamowity i za to go uwielbiam, jako jedyny bawi się z moją kotką, spi ze mną jak jestem w stajni 🙂
Ups, niedługo będziesz miała darmowe czyszczenie podłogi przy każdym przejściu kota 😉 Rzeczywiście jej brzuszka przybyło. A kicia piękna.
Wstawisz więcej zdjęć E.T?? Jestem ciekawa jakie ma umaszczenie na reszcie ciała.
hehe ciągnie brzuchem tak blisko ziemi jak nispopodłogowy autobus ... takie są skutki dokarmiania kota przez współkolatorkę - 2 tygodnie tylko, a zrzucamy już 2 miesiąc
ET też ciągał brzuchem po ziemi - mimo chudośći, robił tak kiedy chciał się przemknąć niezauważony - co na początku było celem jego życia, więc nie oglądaliśmy go na prostych nogach

Kpik Rozczulił mnie ten E.T.. Miał Chłopak szczęście, że wówczas Ty pojawilaś się w Jego kocim, wiszącym na włosku, życiu . I ten Kot pewnie kocha Ciebie teraz z całego swojego serduszka 😎
A moja Savana to równiez "szczęśliwy" klon Mufki 🤣 (tylko chyba jeszcze troszkę bardziej "szczęśliwy" , pomimo nieustającej diety)
Moja Gruba spaceruje, potem zaszywa się w wysokiej trawie aby w końcu uwalić się grubiutkim brzusiem do góry na zasłużona drzemeczkę 😎
heh nie ja go zdrapałam z asfaltu, ja jestem tylko ciotka która kota głaszcze i przytula kiedy inni się brzydzą. A jego wygląd spowodowany jest alergią, na wszelkie grzyby itp był przebadany.
sanna, mają nawet podobny wyraz pyska,gdzie na szelkach wychodzicie na spacery?
sanna dziękujemy za miznianko :kwiatek: Oby Gargamelkowi dobrze było w nowym domku 🙂 A piękny jest niesłychanie 💘
kpik uwielbiam E.T. 😜 Już dawno temu widziałam jego zdjęcia na Twoim blogu i ten kotek jest tak brzydki, że aż piękny 😍
sanna jakim cudem wstawiasz zdjęcia mojej Myszki? 😲 Z pyszczka są identyczne 😜
Niestety, błąd.
Prezes ma kolor NIEBIESKI, jak Rosyjski Niebieski 😉
Błąd 😎 Upierdliwa jestem.
Szanowny Pan Prezes nie posiada tippingu, który wyróżnia całe 2 rasy niebieskich kotów (RUSki i KORaty) więc co najwyżej może być niebieski jak... każdy inny niebieski kot 😉