Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Lov   all my life is changin' every day.
28 czerwca 2009 12:37
Anka, pewnie temat był już wałkowany ale nie mogę znaleźć- jak robicie taki znak wodny na zdjęciu? Dysponuję PSem 7.0, da radę? 😉
wątek zamknięty
Lov ja to robie w Photofiltre (jest darmowy i do sciagniecia), ale w Shopie pewnie tez sie da. Wybieram opcje Tekst, litere, powiekszam odpowiednio i bawie sie przejrzystoscia, po czym sadzam ja centralnie na zdjeciu.
wątek zamknięty
28 czerwca 2009 12:43
Dzięki :kwiatek:
Jeszcze jedno, chociaż to może do komputerców, ale skoro przy tekście już jesteśmy: jak załądować ściągnięte czcionki do PSa?
wątek zamknięty
W windowsie zamykasz ps, wrzucasz fonty w panelu sterowania do folderu czcionki, restart kompa albo uruchomienie ps-a (w zależności od wersji windowsa i ps-a) i gotowe. Do starego ps-a nie radzę wrzucać więcej niż 1 tys. bo może nie uciągnąć.
wątek zamknięty
Hmm...
Wracając do tematu, to ja dodam kilka fotek.
Aparacik mam mały więc ...  😉
wątek zamknięty
28 czerwca 2009 13:38
abre, właśnie ostatnio tak próbowałam, i nie chciało mi wkleić.. To może zależeć od formatu czcionki?
wątek zamknięty
Lov: Drzwi są na ulicy św. Jana, wejście do klubu  Cień, po prawej stronie idąc od rynku 🙂

Anka: Dzięki 🙂 Mnie z Twoich najbardziej podoba się drugie -  piękne odcienie brązu, delikatne światło wydobywa kontury.
wątek zamknięty
Lov, z tego co wiem może. Jakie to czcionki? (Oczywiście rozpakowałaś je wcześniej, prawda?)
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
28 czerwca 2009 20:16
abre, znów Cie nie lubię, dwójka to mój typ.
wątek zamknięty
amazonka950 - coś Ty zrobiła z tym pierwszym zdjęciem ?
wątek zamknięty
28 czerwca 2009 21:04
abre, już mam 😉 rozpakowywałąm, ale nie chciał instalować. wystarczył reset 😉
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
28 czerwca 2009 21:14
szemrana, czartym zwaliłaś mnie z nóg!  🙇 👍

galopada_, bardzo ładne 🙂
wątek zamknięty
Co myślicie?
wątek zamknięty
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
28 czerwca 2009 21:52
moje stwory 🙂

🙂
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
28 czerwca 2009 22:24
Anka dziekuję  :kwiatek: myslalam czy usuwac ta slomke ale tak wyglada na takiego zadziore  😁

cieciorka   :kwiatek:
wątek zamknięty
bardzo prosze o łopatologiczne wytłumaczenie:
kiedy tulipan jest zbędny-przeszkadza i nie nalezy go uzywac
kiedy jest niezbedny -trzeba koniecznie uzywac bo bedzie lipa inaczej
a kiedy moze pomoc ale w zaleznosci co sie chce osiagnac 😉
jakies podstawy.. bo zglupialam wlasnie 😉

robilam wczoraj zdjecia na imprezie w klubie - swiatlo silne nic, a jak juz to jednej barwy. w takich warunkach to ja jeszcze nie focilam. hardkor po prostu. jutro oddaje z perspektywa rozmow o wspolpracy jakiejstam, ale chyba oprocz kompa to na taka okazje musze sie w jakas lampe zaopatrzyc i doswietlac sie nauczyc.. w sumie to jedyne czego mi brak w torbie foto to lampa 😉 (w filtry sie jeszcze nie zaglebiam.)
wątek zamknięty
28 czerwca 2009 23:03
nie pomoge, ale pochwale się że odkryłam zasadność tulipanow, bo musiałam sobie swiatlo łapą zabierać w lesie... co jest podwójnie ciekawe bo lesie, ani w ogóle "przyrodniczych" robiłam bardzo niewiele, wiec jak juz bede je miec to sie pochwale 🙂
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
29 czerwca 2009 13:03
wątek zamknięty
m.indira   508... kucyków
29 czerwca 2009 16:16
ech , Galopada , dlaczego brak mi więcej prawej?  było by chyba lepiejsze 😀 ale to tylko moje odczycia , ogólnie lubię takie niepozowane z zaskoczenia i w innych układach niż dominanta...

wczorajsza impreza
gro z tych ludzi to bardzo czynni ludzie , sportowo i nie tylko , jedna Pani mimo braku nóg planuje skok z bandżi , bo już próbowała prawie wszystkiego , podziwiam samozaparcie i poczucie humoru , i powiem wam że czułam się najlepiej , bo słuchali z uwagą moich rodowodowych wywodów i końskich opowieści , uważniej niż niejedna "zdrowa" wycieczka
podpórka pod drzewo - słowa podpieracza 🙂

wątek zamknięty
Czy może ktoś coś napisać o moim zdjęciu z kotem?  😡
wątek zamknięty
Wistra
ja juz kiedyś pisałam, że osobiście nie znoszę częściowej desaturacji zdjęć.

Ciekawie pokładałaś w kadrze. Fajny dół - zamyka dobrze kadr.
Do tego by stało się intrygujące i ciekawe brakuje mi chyba łypnięcia okiem. Czegoś co obudzi moję ciekawość.
Nie mniej jest dobre.

Chodzi mi mniej więcej o coś takiego.
Parę lat temu popełnione kompakcikiem Oly  😉

m.indira
miałam przez kilka lat kontakt z młodymi, niepełnosprawnymi  ludźmi z Konstancina .
Młodym, znudzonym życzę, żeby mieli tyle energii do życia ile jej ma niepełnosprawna młodzież z którą miałam do czynienia.
Góry, jazda konna, koszykówka, maraton i przeskakiwanie beznożnego chłopaka przez płot z plecakiem wyładowanym piweńkiem  😀iabeł:
To trzeba zobaczyć.

wątek zamknięty
Kocur spał jak kamień, o otwarciu oka mogłam pomarzyć  😂
Ale cieszę się, że takie fotki z mojego cyfrzaka wyciągam  😁
wątek zamknięty
Wistra
więc wyczekaj.
Poczekaj na ziewnięcie, skrzywienie, przeciąganie się lub cokolwiek co kot wymysli 🙂
Ale kadr zbudowałas dobrze  😉
wątek zamknięty
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
29 czerwca 2009 17:53
a ktoś może coś o moich tworach powie? 😉
wątek zamknięty
29 czerwca 2009 19:26
szemrana, ale ten kot ma taką maść, zdjęcie chyba nie było desturowane 😀
olciiik, drugie bardzo jest miłe dla oka, 1 i 4 ładne obrazki ale nic szczególnego. trzecie mimo popularnego motywu jest cieakae ze wzgledu na tło- a raczej jego brak ;] natomiast kompozycja leży i kwiczy, potnij inaczej a moze wyjdzie cos ciekawego
wistra, było juz omawiane, ze dopominanie sie jest niemile widziane- jak ktos bedzie chciał, to cos napisze ;]
edit: pomyliła mi sie kolejnosc zdjęć
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
29 czerwca 2009 19:35
galopada, super klimat, szkoda tylko tego kadru.

A a propos niepełnosprawnych - uwielbiam tą reklamę
😉
wątek zamknięty
29 czerwca 2009 19:42
chyb Teo ja ma w podpisie.
w polsce tez mieliśmy.... niepełnosprawnego zagrał pełnosprawny aktor bo "był bardziej wydajny w pracy" 😵
wątek zamknięty
Mi się bardzo podoba drugie olcika - niby motyw ograny - a patrzę i patrzę - bo to skupienie na twarzy amazonki - to jakby się samemu skakało  💘 i mimo "łaciatka" wszystko na tę twarz prowadzi.
A kolory i klimat u galopady - to są takie, że chciałoby się "wejść w zdjęcie", po prostu tam być, jako plamka świetlna chociaż  :kwiatek:
edit: literówka
wątek zamknięty
czy Wy jak przeżucałyście się na lustrzanki, też miałyście takie problemy z ostrością? wogóle nie moge złapać ostrości... wystarczy, ze koń idzie stempem i już rozmazane... zdjęcia wychodzą gorsze niż zwykłym kompaktem... 🙁
wątek zamknięty
Szemrana zdjęcie przrobione przez znajoma oryginału niemam bo usunęła, takie mi zostało.
olciiik b. ładne zdjęcia 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.