Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

Pursat   Абсолют чистой крови
19 czerwca 2009 07:23
Dzięki dziewczyny! 😀 :kwiatek:

Mówię mu, że jak spojrzy na chwilę w obiektyw, to zostanie dłużej pastwisku. 😁
wątek zamknięty
gracja03   "Kto dosiadł konia ten dosiadł wiatr"
19 czerwca 2009 08:03
ale macie piękne zdjęcia, nie wspominając już o koniach.
Ja wczoraj tez zrobiłam kilka zdjęć ale nie takich pięknych jak wasze.
portrecil

trochę pracy

wątek zamknięty
Burza-źrebię urodziło się duże,ale zbyt słabe aby żyć,niestety nie był w stanie wykorzystać życiodajnych przeciwciał z siary.Ratowaliśmy go niecałe dwie doby,nie udało się 😕
Polonia przeszła terapię antybiotykową i ścisłą dietę na wstrzymanie laktacji,a pokarmu to dziewczyna miała,że ho,ho(siara bardzo dobrej jakości).Schudła mi przez to ,ale jesteśmy na dobrej drodze do powrotu jej dawnego ciałka.

Ogierek Pryzmat(ta jasna plama na pysku to światło,jedyna odmiana jaką miał to kwiatek na czółku-kilka białych włosków).

Polonia

wątek zamknięty
planeta10, bardzo mi przykro, szkoda, ale najważniejsze że kobyłka zdrowa i dobrzeje. To był jej pierwszy źrebak?
wątek zamknięty
Burza-tak,to jej pierwsze źrebię(pokrojowo-z zootechnicznego punktu widzenia był bardzo poprawny).Dałam Polonii rok spokoju,na wiosnę próbujemy jeszcze raz,żadnych przeciwwskazań nie ma.

wątek zamknięty
planeta10, no i super, będę trzymać kciuki bo kobyłka przecudnej urody.
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
19 czerwca 2009 10:15
planeta cudny byl zrebol... odtuczy sie szybko mamuska! ja mialam to samo po odsadzeniu mlodego, trawa zdziala cuda!
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 czerwca 2009 10:17
margaritka, raczej się nie odtuczy. Z tego, co rozumiem, nie udało mu się przeżyć...
wątek zamknięty
slojma   I was born with a silver spoon!
19 czerwca 2009 10:20
planeta10- masz piękną klaczuchę i wierzę, że w przyszłym roku uda ci się odchować źrebaka po niej. Moja klacz jak nie była moja też miała pierwszego źrebaka, który nie przeżył, a już u mnie urodziła zdrową klaczusię. Proszę o więcej fotek Twojej ślicznotki 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
19 czerwca 2009 10:21
Strzyga, ale Rita pisze ze mamuska sie odtuczy a nie zrebie.
wątek zamknięty
planeta prześliczna klaczka! Chyba nie wysoka? A co do źrebaka, współczuję! Wierzę, że uda się następnym razem, klaczka zbyt śliczna żeby nie mieć potomstwa 😉
Tymczasem tadam, mój chudzielec młodziutki:

urodzony skoczek 😁
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 czerwca 2009 10:30
kujka, gracie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania  😵

margaritka wybacz starej ciotce, oczy niedomagają.  🙇
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
19 czerwca 2009 10:30
moniaa no no! ile juz chlopak ma?
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
19 czerwca 2009 10:32
MoniaaA, super! dorosleja Ci chlopiec!
wątek zamknięty
Whisper_777   .: Born To Be Wild :.
19 czerwca 2009 10:36
MoniaaA, ale sympatyczny pączek 🙂 No, skoki jak nic, hehehe... agent 🙂
wątek zamknięty
planeta10,smutne ale weirze że Polonia wspaniale będzię się spisywac w roli matki. Jeszcze raz * kondolencje.
MoniaaA, widać ze powera to ona ma 😀 Tylko patrzeć jak za jakiś czas będzie chopsał stacjonatki i okserki 😀 A swoją drogą bardzo ładnie wygląda na nim ten żółty kantarek sznurkowy.
wątek zamknięty
margaritka, zgodnie z suwaczkiem 3 lata 24 dni  😀
kujka no no, mógłby jeszcze podjąć dorosłą decyzję i trochę przytyć 😉 😉
Whisper_777 do pączka mu niestety daleko ale dziękujemy  :kwiatek: Skoczek fakt sercem jest, ostatnio stwierdził, że wyskoczy z wybiegu z ogrodzeniem, które miało mniej więcej 160cm  🤔wirek: Nie wiem jakim cudem ale nawet nie puknął  🤔
amazonka143 fakt, owies w dupke go gryzie 😉
wątek zamknięty
MoniaaA, "Skoczek fakt sercem jest, ostatnio stwierdził, że wyskoczy z wybiegu z ogrodzeniem, które miało mniej więcej 160cm  🤔wirek: Nie wiem jakim cudem ale nawet nie puknął  🤔" niemogę sobie tego wyobrazić - że nawet nie puknął szkitkami oO... Podziw dla niego z mojej strony XD
wątek zamknięty
slojma   I was born with a silver spoon!
19 czerwca 2009 10:58
MoniaaA- ale młody pięknie wygląda, mężnieje chłopak 🙂
wątek zamknięty
Whisper_777   .: Born To Be Wild :.
19 czerwca 2009 11:04
MoniaaA, no popatrz, a to ci uciekinier, ale bardzo ładny jest :-)
wątek zamknięty
amazonka143, zapewne też bym nie wierzyła gdyby nie to, że widziałam na własne oczy. Może udało mu się to dlatego, że miał bardzo dużo miejsca na rozbieg 😉 W sumie on wysoki jest więc pewnie nie kosztowało go to wiele wysiłku 😉
slojma, dziękuję 🙂
Whisper_777, 😁 merci merci :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza,margaritka,MoniaaA,slojma,amazonka143-dziękuję
slojma-nie podpuszczaj mnie ze zdjęciami,bo jak się rozkręcę to umiaru mi zabraknie.Tak na poważnie to na razie nie mam czym się chwalić .Polonia straciła na wyglądzie,a i jej kondycja pozostaje wiele do życzenia(no ale jak się nie pracowało z koniskiem przez ponad pół roku,tylko łączka i padoczek to nie można liczyć ,że mięśnie się same nabudują,choć myślę,że akurat Polonii takie błogie życie odpowiada)
MoniaaA-Polonia ma 163cm w kłębie,fakt,wysokością nie powala,ale mi to wystarcza.Świetnego chłopaka masz,a te plamki na zadzie wyglądają jakby ktoś sobie palce z białej farby powycierał ,śliczne 😍

...i jeszcze jedna fotka z synkiem

wątek zamknięty
planeta
Trzymaj się
szkoda, ale tak to niestety bywa czasem  😕

MoniaaA
jaki wielki, skad u niego te kropki malarzem chciał zostać  😂 ?
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
19 czerwca 2009 15:05
wątek zamknięty
Pursat koło waszych zdjęc nie mozna przejsc i nie westchnąć!
wątek zamknięty
Raven te owije na zdjęciach to są do kompletu? bardzo fajnie  w tym kolorze konikowi "do pyska" 😉

i nasz debiut w zdjęciach ; ]

przedstawiam moją (no dobra, jeszcze nie moją) "Dolmet Galanterię" czyli dla mnie Galę lub Galanterkę . ; )
jeszcze chudzielec, ale pracujemy nad przytyciem.
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
19 czerwca 2009 18:26
Jak nie przepadam za gniadoszami tak ona jest sliczna 😜 :kwiatek: poklep ja ode mnie 😉 ile ma lat?ujezdzona juz?
wątek zamknięty
planeta10, armara, te plamki to glinka  😁 Chciałam go pogłaskać że ładnie stał i tak zostało i czekało aż zaschnie  😁
Raven powiem tylko  😜
p.s no i udało się-i ja mam dogyka 😉😉
wątek zamknięty
MoniaaA-no to jednak trafiłam ,z tym powycieraniem palców o zadek,ale myślałam,że to tarancik i uporczywie szukałam na jego chrapkach jakiś plamek  🤔 Ale,numer 🤣
wątek zamknięty
Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
19 czerwca 2009 20:21
Cenciak dla przypomnienia 🙂

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.