Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

U nas było biało jeszcze wczoraj. Nie wiem, jak dziś w okolicach stajni, ale w Krakowie śniegu już nie ma 🙁

W Borach baaardzo dużo śniegu i tak jak przedwczoraj śnieg kleił się do kopyt, tworząc pacyny śniegu, tak wczoraj i dzisiaj już nie, ale jednak ślisko jest.
Pozdrawiamy zimowo.
My również się terenujemy 😉 Pogoda jest super! Słoneczko przyświeca. 🙂
Na_biegunach   "It's never the horse - it's always you!" R. Gore
19 stycznia 2018 21:02
Ładnie, ładnie 🙂 Trzeba ze sniegu korzystać!
nokia6002, przystojny zwierz 🙂

Wichura nie wichura trzeba być twardym. Ruszamy w drogę. W tle dzicy domatorzy rżą ze śmiechu 😉

Wczoraj ekipa końska jak za starych dobrych czasów. Gala kategorycznie odmówiła pozostania w domu. Uległam 😉 Tęsknię do terenów z moją luzaczką. Mięciutki śnieg - szła całkiem normalnie. Tylko straszy na zdjęciach taki totalny bez-mięśniak  :wysmiewacz22:  Misiek jak zwykle profesoruje świeżakom - przez ferie przewinęło się trochę rodziny i znajomych. Objeżdżam psotną turbo-kulkę. Lekko się nakręcała po kłusach, bo za krótkie były. W niedziele mam nadzieję wybiega się do woli, zbiera się mocniejsza ekipa 🏇 Oby śnieg dotrwał!
Wiatr i zadymka nie robiły na koniach specjalnie wrażenia. Podem zjechaliśmy w dól w las i było całkiem przyjemnie, nawet słońce się pokazało. Dopiero pod samą stajnią czuć było Fryderkę

I mam patent na zamarzające łapki nareszcie 😅
Jak Tobie fajnie, też tak chcę!
Mam nadzieję, że dzisiaj bądź jutro wsiądę na koński grzbiet i chociaż symbolicznie w biały teren pojadę, o ile śnieg się utrzyma.
PumCass   zachowaj zimną krew!
20 stycznia 2018 14:49
Meldujemy że u nas też w końcu biało  😍

Pierwszy raz w tym temacie, wrzucam się z dziś 🙂  PumCass, żeby nie było, na zimnym koniu też 😍
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
21 stycznia 2018 22:00
U nas też biało 😀 Poterenowaliśmy w weekend 😀 Wczoraj konie raczej lewitujące nad ziemią, ale dziś już super szli, grzecznie, z werwą ale do opanowania 😉 Uwielbiam jazdę po śniegu 😍 nawet film mam
nie wiem czy to działa, pierwszy raz coś na Youtube wrzucałam 😁 i fotki oczywiście, ale pogoda raczej pochmurna była więc jakieś takie ponure są :/
Działa, działa!
Fajnie Wam, również tak chcę!

Wczoraj sprawdziłam jedną trasę, ale w ręku z koniem i niestety, pod siodłem nie da się jej przejechać. Zostaje mi druga opcja, ale też obadać muszę jak z podłożem. Siwa nieźle daje sobie radę, ale jest zbyt dużo lodu, abym wsiadała.
My też cieszymy się śniegiem. Mam nadzieję, że jeszcze chwilę poleży. 
Hej,ale macie fajnie..Zembria,PumCass,na biegunach-suuper 💘 Dziewczyny jak u Was z podłożem??
U mnie śniegu miejsami prawie do kolan ale pod spodem gruda i zamarznięta na kamień ziemia a śnieg sypki bo ciągle mróz trzyma.Pierwszy raz w tym roku było -15 ale śnieg spadł potem i mimo pięknych widokow tylko na stepa mozna jechać.Wiec mimo wszystko czekam na odwilż żeby ziemia puściła...Ale jade jutro z nastawieniem na teren/spacer (ma byc koło zera) 🤣
22 stycznia 2018 09:25
U mnie jest ten śnieg taki ciężki, bo odkąd spadł to około 1/-1 było cały czas. Drogi pod spodem raczej pokryte leśną ściółką, albo piasek więc nie było tam grudy zamarzniętej pod spodem. Teraz jak ośnieżone to nawet te drogi, które normalnie są bite-kamieniste się na galop nadają 😀 Drogę z filmiku odkryliśmy w zeszłym tygodniu, jak wszędzie ziemia na kamień była zamarznięta, tam jest gruba warstwa mchu więc nawet jak wszędzie gruda, to tam pogalopować można 😀

Izydorex Ale pięknie ośnieżone 💘
PumCass Nie zapociły się wam konie w tych derkach? Czy to już na dosychanie ubrane?
U mnie drogi straszne. Choć my chodzimy na spacerki to i tak uważam aby gdzieś orła nie wywinęła. Dość ślisko mamy pod śniegiem.
Spotkałam spacerowiczów i Pan pyta "A Pani na spacer?" No tak ja na spacer. "A co na siodło za ślisko?" No co będę mu tłumaczyć odpowiedziałam, że tak.
PumCass a Ty tak bez czapki? Czy mi się tylko wydaje? Ja bym zamarzła. 🙂
Zembria Śliczny ten Twój kasztanek 😉
Nakasia biegunach A dziękuję 🙂 zawsze z taką liczną grupą jezdzisz? Zazdroszczę ja całe życie sama 😉

A fotka z wczoraj. No przecież jak to ona pod górę nie idzie :P
22 stycznia 2018 10:37
anyann Bo zimą to tylko na zimówkach powinno się jeździć 🤣
zembria Derki były dla nas, żeby sobie nogi ogrzewać  🤣 a wypad był w postaci spacerowej  😉
nokia6002 Nie wydaje ci się  😉
22 stycznia 2018 14:25
Bo zimą to tylko na zimówkach powinno się jeździć 🤣
Święta prawda! Najbardziej mnie bawi kiedy zimą wjeżdżamy w głęboki śnieg i nagle wszystkie rącze arabki ustawiają się rządkiem za moim ślązakowatym pługiem  :wysmiewacz22:

nokia6002, zależy od definicji ekipy 😉 Najczęściej jeżdżę sama z ekipą 2 koni i psa w porywach do 4 koni i 3 psów. Ludzkie towarzystwo czasem dołącza weekendami najczęściej 1-2 max chyba 8 nas było.

Na podłoże nie mogę narzekać. Z jednej strony mam całoroczne trawiaste łąki, na których zawsze da się jeździć (najwyżej łeb urywa, bo ciągną się po szczytach wzgórz). Z drugiej głównie las z częściowo utwardzonymi szlakami, gdzie ze śniegiem podłoże jest przyjemniejsze i konie żwawsze.

klik
Na biegunach-zazdraszczam podłoża.U mnie wyjątkowo pechowo.ujezdzalnia była rownana kilka razy i mróz nie chwytal a przyszedł nagle i skulo wszystko na kamień.na łące w jedynym w miarę prostym miejscu krety postanowiły zamieszkać i wszędzie kopce. 😂 Wszystkie drogi odsniezane a do lasu mam z 8 km przez wioski.Taka cena zmiany stajni.. (lepsze warunki dla konia a tereny średnio).W nocy było -13 a miała być ta odwilż,na która czekam  🤣 Ale i tak jadę do konia.przejdę się po pastwisku jeszcze raz,może znajde chociaż kawałek na lonze.
My korzystamy dopóki się da choć strasznie krótki ten sezon kuligowy w tym roku... Nawet konia porządnie przyuczyć się nie da... :/

Sanki też tak aby aby zrobione tyle by dało się konia zaczepić, a miałam w planach je odmalować i obić ławeczki... Jak więcej śniegu nie będzie to co najwyżej pozostaje na przyszły sezon już na gotowo zrobić na zaś i liczyć na śnieżną zimę - tylko taki lekki niedosyt zostaje...
Livia   ...z innego świata
25 stycznia 2018 11:12
U nas śnieg był od niedzieli do wtorku - w środę przyszło takie ocieplenie, że mało co już zostało 😉 Dziś tylko jakieś resztki w najzimniejszych miejscach w lesie - jest ciepło, za to mega wietrznie.
Przypomnimy się troszkę 😉

Zabrałam wczoraj do stajni nowy czaprak, odwiesiłam na moment a tu takie wzorki... Za to zdybałam w lesie syna i wreszcie mam zdjęcia nie tylko uszowe  🙂
26 stycznia 2018 17:33
Tusia2012, bardzo gustowne i jedyne w swoim rodzaju zdobienia  🤣  Kolor ładnie się wpisuje w otoczenie 🙂
any, ale fajnie! U nas śniegu więcej było, ale wtedy miałam dużo pracy. Zaczynam podejrzewać, że i w tym roku z kuligu nici 🙁
Livia, przypominaj jak najczęściej 🙂 Chłopaki się jakieś takie podobne robią!

Dorzucam foty z ostatniego terenu z młodzieżą 🙂

Piękne zdjęcia, z resztą jak zawsze.
W Wlkp. śniegiem się nie nacieszyli, właśnie przyszła konkretna odwilż.
27 stycznia 2018 10:07
Korcze spamować zimową aurą. Pora zrobić nowe foty terenowe.

Galeria psuje kolory zdjęć 🙁
Dla porównania drugie na fb
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155981239808563&set=a.10155981222098563.1073741910.672888562&type=3&theater
Trafiło nam sie fajne niebo podczas powrotu do stajni 🙂
31 stycznia 2018 19:54
Ale kolory! 😀
Ostatnio mamy często takie zachody.
02 lutego 2018 20:17
Dorcysia, piękne!
Ostatni weekend był bardzo pochmurny. Dzisiaj pokazało się słońce, oby jutro było równie łaskawe
Urodzinowy Misiek 22

02 lutego 2018 20:26
Na_biegunach Jak widzę Twoje zdjęcia, to zawsze mam wrażenie, że te tereny takie bezkresne są... 💘
05 lutego 2018 15:05
U nas od kilku dni przezywamy powrót zimy 😉 dzisiaj posypało solidnie, nawet podczas terenu złapała nas śnieżyca 😁

Wielmożny alpinista 😉

bardzo "zadowolony" konik 🤣

Po przejściu śnieżycy

I zdecydowanie mój ulubiony widok dzisiejszego dnia 😍
05 lutego 2018 19:56
zembria, prawie z każdej strony ograniczają nas góry 😉
PumCass, rozpieszczasz wielmoża dereczką  🤣

W sobotę wreszcie udało mi się dosiąść konia  💃
Moje 2 gagatki namoczyłam i porwałam Psotkę w teren. Pierwszy samotny od co najmniej 6 lat. Krótszy niż planowałam, bo podłoże dramat (przyśnieżyło może 2 cm a pod spodem zmarzlina) i późno się zrobiło.
Kucynka przed. Nie wyglądała na szczególnie morderczą. Raz kozie śmierć 😉

"Nie,nie, nie - tam mnie coś zje!"

u nas kilka dni pięknie aż się zamarzyła szybka wiosna...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się