[quote author=Na_biegunach link=topic=1118.msg2744937#msg2744937 date=1515085940]
To mnie zastanawia ile czaprakow dla 1 konia nie jest przesadą? :p
T.R.Z.Y. 😀iabeł:
[/quote]
Jej, super 🏇 To znaczy, że przy trzech koniach mogę sobie jeszcze cztery dokupić 😀iabeł: A moja mama mówi, że jestem nienormalna jak chcę w prezencie kolejny 😂
U mnie dwa konie i ok 15 kompletów czaprak + owijki, do tego około 12 kantarów z uwiązami i 5 derek takich na stępa do czpraczków. Pocieszam się tym, że są gorsi i mają po 50 kompletów 😀 Ja większość kupuję na promocjach, chyba że coś mi się na prawdę podoba i "muszę to mieć: tak jak derka nici stripes 2011, za którą oczywiście przepłaciłam kupując rok temu...
i mają po 50 kompletów
😲 Nawet ostro trenując codziennie to dla mnie niewyobrażalna ilość 😜
Niestety też stwierdziłam u siebie zakupoholizm. Postanowiłam się ograniczać od nowego roku, a część sprzętu wystawiłam na revolcie 🙂
W ramach ograniczenia mam zamiar nie przeglądać sklepów internetowych bo niestety za każdym razem okazuje się że jakaś rzecz jest mi koniecznie potrzebna 🤔wirek:
Przyszedł mi dzisiaj mój pierwszy czaprak. Konia nie mam i póki co nie zamierzam, bo za rok idę na studia, więc nie byłabym w stanie tego pogodzić (studia medyczne+praca, a ja już w szkole wymiękam). Planuję póki co kupować same komplety czaprak+nauczniki+owijki, bo to są rzeczy, w które łatwo zaingerować, by pasowały (czaprak wiadomo, nauszniki można kupić większe i zmniejszyć, owijki również można skrócić) i oczywiście póki co mam plany na full pink sprzęt😁
Taki trochę sposób na oszczędzanie. Różowy to mój ulubiony kolor, a muszę przyznać, że kompletów w tym kolorze, które mi się podobają, zazwyczaj jest garstka, więc nie będę wydawać wielu pieniędzy na wszystko, co mi wpadnie w oko😋
Oczywiście już szykuję wyjątek od reguły dla pięknego kompletu Black Opal od Horss💕 Ale obiecałam sobie, że takich wyjątków będzie niewiele, a jestem osobą dotrzymującą słowa, nawet samej sobie🤞