PSY
no, ale piękne są :<
mils, na warsawdogowe moro jest konkurs na nazwę wzoru :P
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/24796269_954493208043159_6633824185194992912_n.jpg?oh=0a4b51cddf16719f38ed2bc532b82f37&oe=5A8E1835[/img]
całkiem fajne te kolory, pasowałyby faktycznie do Karmela 😀!
Ja wzdycham do tego moro od zeszłego tygodnia... Mielibyśmy psa pod kolor kurtek 🤣
smartini widziałam, nawet skometowałam, ale na jestem kiepska w te klocki. 🤣 Karmel nam rośnie, a raczej się wydłuża i wysmukla. Obroża, którą ma teraz, zrobiła się jakby luźniejsza? No ciekawe co wyrośnie z tego gagatka. 😀
tulipan jak się zdecydujesz i kupisz, to koniecznie pokaż Sigi w niej!
mils, pewnie wchodzi w fazę szczupaka 😀 Po Chorizo widzę, jak się proporcje zmieniają niesamowicie, na razie zrobił się dłuższy (mierzę i ważę co tydzień więc widzę, że kg przybywa a cm w górę już mniej :P) także pewnie za chwilę jak ruszą łapy, to będę miała szkity i długo długo nic :P przez chwilę urosła mu klata w szerz i żebra a dupka została taka wąziutka, wyglądał jakby tył był od innego psa 😁
smartini czekam właśnie na łapki, bo Karmel zaraz będzie jamnikiem. 🤣
mils, może tak mu teraz wypada harmonogram wzrostu 😁 łapy w dalszej kolejności :P
smartini no mam nadzieję. On, moim zdaniem, na 100% będzie dłuższy niż wyższy, ale teraz to przesadza - wyszedł z fazy parówki na rzecz fazy jaszczurki. 😁

Baloniku mój malutki,
Rośnij duży, okrąglutki.
Balon rośnie, że aż strach,
Przebrał miarę - no i ...
zaczekaj jeszcze co najmniej 10 dni 😉
Sorry, że wpadam tak z pietruszki w środek rozmowy, ale ktoś wie dlaczego karmy z serii Brit Care poszły tak ostro w górę ( ~ 40%)? 😵 😵
ancyk0991, na zooplusie podrożały tylko o kilka złotych.
ewuś,
nie wiem po ile miał dystrybutor na PL, ale zapłaciłam wczoraj u niego 45zl więcej na worku niż płaciłam w zwykłym sklepie. Dziś zamawialam karmę, za którą zapłaciłam 50zl więcej na worku. Niestety w zooplusie nie mają aktualnie tej, która mnie interesuje
( a wyswietlajaca się cena jest prawie 30zl wyższa niż ta, po której kupowałam). Dla mnie przy 4psach - no różnica znacząca... 🙁
Halo, właściciele bullków 😉
Jeśli chcecie zobaczyć swoją świnię w kalendarzu stworzonym, aby pomóc TTB w potrzebie należy wysłać jedno zdjęcie (minimalny rozmiar 1200x1700) swojego psa na maila: bullterier@bullterier.pro-linuxpl.com
Tylko bulteriery.
😉
ancyk0991 z czegoś muszą opłacić kampanię reklamową w TV 😉
Kurde, Karmel właśnie wlazł do klatki po 1,5h od ostatniego spaceru (chodzimy z nim co 3h), zrobił siku i od razu wylazł... Aż sprawdziłam czy w klatce nie śmierdzi, niby nie, ale nie wiem dlaczego mam wrażenie, że to nie pierwszy raz. 🙁
edit. Ostatnio został skarcony za sikanie niedługo po spacerze, może zapamiętał i znalazł inne miejsce? Nie wiem, kurczę, martwię się, że nie poradzimy sobie z tym wychowaniem.
No, jutro Mikołajki, jak ktoś się Mikołaja nie doczeka to pokazuję gdzie się zapodział 😀
mils karcenie za sikanie może Ci dać gorsze skutki same w sobie- cierpliwości- to dzieciuch, może ma pęcherz przeziębiony i nie kontroluje? cierpliwościii
derby usłyszał tylko "fe", bez krzyczenia, jakieś 10 minut po powrocie ze spaceru, 2 razy. Myślałam, że to nie będzie mocne skarcenie. No nic, pierwszy wychowywany przeze mnie pies, kolejny popełniony błąd na koncie. Dzięki za "pouczenie". :kwiatek: Generalnie olewamy jak się załatwi. Niemniej, bardzo mnie to sikanie do klatki zestresowało. Z pęcherzem ok wszystko na bank. Martwię się, że daję ciała z wychowywaniem.
mils, ile on ma miesięcy ? I od ilu go masz?
JARA 3 miesiące, ponad 2 tygodnie u nas.
edit. Zdaję sobie sprawę, że to dziecko oczywiście, ale z racji braku możliwości kontaktu z behawiorystą, na ten moment posiłkuję się tym, co wyczytam w internecie na różnych blogach, artykułach itp. oraz doświadczeniem znajomej. Wyczytałam, że w takiej sytuacji jak powyżej, powiedzenie "fe/nie/nie wolno" może być. Żeby nie było, że się drę na biedaka za każdą kropelkę siku. 😀 Pewnie i tak popełniam mnóstwo innych błędów, ale to chyba przy "pierwszym razie" jest nieuniknione. 🙁
mils moim zdaniem ma jeszcze prawo! A załatwianie do klatki...hmmmm
fee nie jest złe, myślałam, że bardziej mu dałaś do zrozumienia, ja bym po prostu po każdej zabawie/jedzeniu/piciu/spaniu brała na dwór lub mate
derby no pewnie, że ma prawo, nam chodziło bardziej o "podkreślenie", że na podwórku jest super, w domu nie jest super. Jak się załatwi po jakimś już czasie to nie reagujemy, ale przyznam, że wtedy te dwukrotne siku od razu po spacerze mnie rozbroiło i powiedziałam "fe". Od kilku dni po spacerach jest okej. W takim trybie staramy się z nim wychodzić. Korzystamy z okolicy bez psów i sporo się bawimy na dworze, w domu głównie śpi. No tylko właśnie te siku w klatce dzisiaj...
mils, To jeszcze gowniarz, który w schornisku lal pod siebie i wpadki jeszcze beda, nie ma sie co zalamywac.
To co masz w klatce wypierz lub wywal. Klatke jak i podloge dookoła dobrze umyj. Zeby pozbyc sie zapachu moczu.
Moj Dzwiedz tez uważał, ze legowisko sluzy do sikania 😉
mils, a robicie mu trening klatkowy? Jeśli chcesz, to daj maila na priv i podesle Ci taki trening, ktory dostałam od behawiorysty.
Co do sikania- mi mówiono- zawsze chwalić na spacerze+ smaczek, a w domu zupełnie nie reagować. Taki urok szczenięctwa, u nas przeszło dopiero ok. 5 miesiąca, ale jeszcze potem potrafił popuścić z radości.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady i kubły zimnej wody. :kwiatek: Karmel dostał na Mikołajki szarpak z Zaymy, póki co zachwycony. 😀
mils, słodziak 😀
Chorizo i smaczek Lata Kita - wesoło mamy z nim :P
https://www.facebook.com/chorizobc/videos/170609523534407/
smartini zjadł go w końcu? 🤣
mils, ba, zjadł i przyszedł po drugi kawałek wyglądając jak bomba atomowa z miną "DAWAAAAAAAAAAAJ, zrobię FSZYSTKO' :P
A my byłyśmy na naszym pierwszym wspólnym seminarium! Jestem mega dumna z suczy, cudownie się spisała 😍 No może poza tym,że narobiła niezłego rabanu w kenelu...Musimy ostro poćwiczyć klatkowanie poza domem 🙄
Zostałyśmy nawet pochwalone za pozycję przy nodze,a lewą strone zaczęłyśmy robić może z 3 tygodnie wcześnej 😁 Jaram się jakie mądre zwierzątko mi się zupełnie przypadkiem trafiło!

O matko jakie cukierki tu doszły!!
amnestria smartini cudne dzieci 💘
Pochwalę się bo dumnam z mego Grandziolińskiego. Misja "ChPL" zakończona sukcesem 😅
Dumny JChPL, ChPL Grant Urwisy z Kluczwody 😎

A tak btw, nie znacie kogoś kto szuka psiaka? Dla takiego cuda koleżanka szuka domu
krysiex gratulacje! Jakie plany macie dalej?
Głupie pytanie mam, do tego kontrowersyjne... Muszę jechać na chwilę do miasta, pomyślałam, że to będzie dobra okazja na przejażdżkę z Karmelem. Myślicie, że bardzo mocno zaryzykuję jak wezmę go ze sobą i na 10 minut wyjdzie z samochodu? Jesteśmy po pierwszym szczepieniu, w budynku do którego muszę iść czasem bywają psy, z właścicielami - to budynek wydziałowy wety. Zawsze mogę poczekać w samochodzie z młodym, ale by się trochę posocjalizował chłopak.