Ogryzek A może to robota edytora zdjęć? niektóre mocno zarządzają swoimi przeróbkami. Może spróbuj przerobione zdjęcie zapisać pod inną nazwą w folderze, z którego brałaś do exela poprzednio.
Może też "rozrabiać" funkcja indeksowania w systemie - niektóre foldery indeksowane, inne nie.
Dzięki Halo za odpowiedź; a czy to możliwe, że np w związku z kopiowaniem jakiegoś obrazu z internetu wszystkie zdjęcia przepisały mi się w innym formacie? Jaka jest różnica między JPG a JPEG? Czy to to samo? Matko, czuję się głąbem 😉
Teoretycznie różnicy nie ma - o ile kojarzę, to różne firmy wprowadziły różne rozszerzenia dla tego samego standardu. Ale ważne co na ten temat Windows "myśli" - radziłabym sprawdzić i uporządkować rejestr systemu - powiązania plików. Jakimś "Registry cleaner"? Trzeba poszukać sobie na stronach pism komputerowych.
Obawiam się że niewiele rozumiem 😵
Czyli jak sobie ściągnę i odpalę coś np takiego [url=
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2798&Little+Registry+Cleaner+1.3+build+20090528]=KLIK=[/url] to mi się uporządkuje hm..rejestr systemu (cokolwiek to jest..) i jest nadzieja, że coś się poprawi w kwestii mojego edytora?
Jest na to ogromna szansa 🙂 Jak nie ten to np. RegCleaner. Ważne, żeby backupu rejestru nie pominąć (programy proponują kopię zapasową automatycznie). Gdyby coś się się pokićkało bardziej to wystarczy 2x kliknąć ikonę kopii rejestru (najlepiej na pulpicie zapisać), żeby przywrócić stan poprzedni.
Halo, jak zadziała to masz u mnie duże piwo a Twój koń marchewkę :kwiatek:
Jak odtworzyć koncert z rozszerzeniem flv.? Media Player otwiera mi tlyko dzwiek a zalezy mi i na dzwieku i obrazie. Jest jakiś program?
Czytałam że trzeba przekonwertować do avi. Jak to zrobić?
Proszę o porady dla totalnego laika. Zupełnie się na komputerazch nie znam ale bardzo mi na tym zalezy,
Dzieki za jakiekolwiek wskazówki :kwiatek:
jest program o trudnej do zgadniecia nazwie flv player 🙂 i można w nim ogladać...
można go pobrać np. z
http://www.programosy.pl/program,flv.html
Nie drwij ze mnie cooooo juuuur?
Ale dzięki za pomoc! 😉
tylko przewijać się nie da... :/
Ramires to tak po starej znaojmości 🙂 :kwiatek:
A jakbys chciala przekonwertowac to kiedys z tego formatu konwertowalem takim programem jak v downloader. Tylko on służył go sciągania filmów z youtuba i chyba się tam adres http wpisywało...
czy laptop i notebook to to samo?
wiecie cos na temat sklepu
http://laptopmarket.pl/ ?
znalazłam w necie tylko jedna opinię- negatywną, z drugiej strony- znajomy poleca.
i jeszcze pytanie- co sądzicie o laptopach:
* Dell d830
*IBM t43p
🙂
Mam problem i szczerze powiem nie mam pojęcia co się stało. Gdy próbuje coś napisać na kompie albo w ogóle nie wyświetla się dana litera, albo wyskakują 3 od razu..(np. pod G wyświetla się fgh). Nie wiem nawet kiedy to sie stało. Pisałam normalnie, bez problemów, po czym odeszłam od kompa na jakąś godzinę i już nie byłam w stanie nic napisać. Robiłam skanowanie i niby żadnego wirusa nie mam...
Ale co innego jak nie wirus to może być?? HELP.
Sp***na klawiatura?
cieciorka Na IBM poluję, tylko starszy niż 43 mi potrzebny 🙁
mamy w domy takiego malego grata i z chęcia bym komuś opchnęła 🙂
ale szyfrem do mnie nie mów... pewnie wstyd się przyznac ale nie wiem czym jest COM- taki duzy normalny komputer czy jakis model laptopa? 😡
przygotowuje sie psychicznie 😉 do zmiany kompa.. moj nieborak juz nie daje rady, albo po prostu ja mam go dosc. poniewaz moja wiedza jest mikra, a to co googlowalam przed chwila to jakas totalna abstrakcja.. nie pozostaje mi nic innego jak szukac rady u innych.. (bo nei chce spedzic miesiecy na nauce co jest co)
w chwili obecnej mam cos co ma ram 512, procesor duron 1200, twardziel 80 giga. wiem, ze ramu bym mogla dolozyc 2 kostki. karte dzwiekowa i graficzna ponoc mam calkiem ok, ale co konkretnie to hmm.. no takie plytki zielone 😉
potrzebuje.. kompa na ktorym swobodnie moglabym odpalac photoshopa CS3 tak, by wszystko plynnie dzialalo, a nie ze trzeba czekac 15 minut przy kazdej czynnosci :/ pozatym ogladam sporo filmow no i grzebie w necie. potrzebuje tez duuuzo wolnego miejsca na dysku..
moze wystarczyloby mojego grata jednak rozbudowac i powymieniac czesci?
no i jeszcze jedna sprawa.. chcialabym miec wsio legalne. uzywam w tej chwili windowsa xp, kasperskiego, mozilli (no tu akurat nei ma problemu). i przy tym zestawie raczej chcialabym zostac.
czy stacjonarny czy laptop? i to i to moze byc. laptop niby lepszy, bo mobilny, ale musialby miec mozliwosc podlaczenia monitora crt/lcd
magda Jak nawet nie wiesz, co konkretnie masz - to kupuj nowy komp. Rozumiem, że monitor masz dobry?
Gdybyś jednak chciała zmieniać "bebechy" - to SiSoft Sandra powie Ci co masz w środku (co prawda mój komputer - prawym/ właściwości/sprzęt - też Ci powie 😉) ale bez zmiany płyty głównej + procesora się nie obejdzie chyba - a wtedy i rodzaj pamięci inny. Dysk mogłabyś podpiąć jako drugi - bo dysk też warto nowy i porządny - zasadniczo nie opłaca się zgrywać i porządkować - taniej i łatwiej dodać dysk.
Ja tam na laptopie przy grafice nie potrafię pracować - jakoś mało miejsca - co prawda i mysz i klawiaturę i monitor można podpiąć - jednak naprawdę wydajne laptopy są drogie :emot4:
A może chcesz zaszaleć na McIntosha? i na jakiś czas mieć spokój?
Nie mam pojęcia jak Twoje finanse - bo to decyduje. Kupując nowy komp trzeba też przyjrzeć się jaka obudowa: wentylacja, zasilacz. Wydajny komp musi mieć jedno i drugie porządne. Ja lubię sobie składać - ale to dużo czasu schodzi na orientację co konkretnie do środka trzeba kupić w ramach finansów. Jest chyba sporo firm, które Ci i doradzą i złożą co będzie trzeba (jeśli jednak PC).
halo, finanse marne, choc jesli z tym co uzbieram nie bedzie sensu nic kupowac to sie wstrzymam. albo raty jakbym miala mozliwosc..
ok to pare danych ktore udalo mi sie odnalesc w gaszczu:
karta graficzna: radeon 7000
kontrolery dzwieku: CMI8738/C3DX PCI Audio Device
karta sieciowa: PCI Fast Ethernet oparta na SiS900
daje to jakies info?
jest jakis standard co w tej chwili jest popularne i w miare ok?
monitor mam LG flatron f700b -dostalam za sam odbior 😉 zadowala mnie w tej chwili w zupelnosci. (wprawdzie filmy na takim malym ekraniku sie slabo oglada ale to juz zboczenie zawodowe :hihi🙂
Można na Allegro dostać za parę setek płytę (w zasadzie dowolną nowoczesną tanią) z procesorem i z pamięcią nawet. Nowe z gwarancją. Procesor minimum 3GHz Intel core 2. Potem ew. dodać nowy dysk (albo od razu nowy i wgrywać system "na czysto"😉, potem nową kartę graf? Może warto, żeby płyta miała fire-wire?
tylko jesli dodam do tego cene oprogramowania, to czy nie wyjdzie porownywalnie do zestawu ze sklepu?
Mam pytanie. Jak można samemu stworzyć plik pdf?
Powiedzmy, że mam dokument .doc i chcę go zapisać jako pdf. Czy do tego potrzeba rozszerzonej wersji Adobe? Ktoś wie?
pamietam ze trzeba bylo w wordzie zrobic 'drukuj' - zaznaczasz opcje 'drukuj do pliku'
tylkoze chyba trzeba bylo miec jakis programik do tego jeszcze.. ale nie pamietam jaki.. pozniej moge poszukac
Ten program to się chyba Acrobat PDF Maker nazywał? Ale ręki sobie nie dam uciąć.
Wyszukiwarka wypluwa różności, np.:
http://www.primopdf.com http://www.cutepdf.com itd. Nie wiem, co to warte.
magda Chyba warto poszukać niewielkiej firmy, która Ci kompa złoży i doradzi - i wersje OEM progamów też mają. W sklepie raczej dostaniesz tylko komp z systemem operacyjnym. Jeśli windows - to i tak masę trzeba dokupić.
Lotnaa, jeszcze jedna opcja łatwego przerabiania .doc na .pdf - używać OpenOffice, zamiast Microsoft Office 🙂 Tam to banał (Plik > Eksportuj jako PDF > ustawić opcje i voila!).
odkad mam laptopa nie dziala mi dc wyskakuje mi takie cos:
[20:55] Nie udało się wczytać pliku certyfikatu
[20:55] Zainicjowano odświeżenie listy plików
[20:55] Odświeżanie listy plików zakończone
[20:55] Błąd przy rejestrowaniu uchwytu linków Magnet
normlanie mi dziala ale nie chce nic sciganac
co to moze byc?
A zmieniło się jakoś połaczenie? np. z sieciowego na radiowe albo cos takiego? Może to być kwestia poblokowanych portów.
zmeinilo sie bo teraz mam ruther ?( czy jak to tam sie pisze) co da sie z tym zrobic?