Weterynarze- opinie o wetach, do kogo w potrzebie
Warszawa i okolice
czy jest mi ktoś w stanie polecić dobrego weta od nerek ew kogoś kto będzie się znał na regulacji elektrolitów ( podejrzewana hiperkaliemia)
SZCZECIN I OKOLICE
To jest lista lekarzy z forum:
Chodorowski Adam - 604 422 409
Januszewski Lech - 601 739 675
Przewoźny - 600 855 362
Uryga Janusz - 606 345 908
Zawodny Andrzej - (091) 453 06 43
Anna Pawlik 693 567 564
Anna Dybska - 606 217 682
Marek Groblewicz- 512 129 349
A teraz pytanie, kogo polecacie na kontrole/szczepienia itp i kogo do nagłych wypadków? (...)
Do mnie regularnie przyjeżdża dr Januszewski - polecam i do szczepień i do nagłych wypadków. Pozytywny facet, nie zdziera. Wiele lat przepracował w stadninie więc w rozrodzie i ze źrebakami ma mega doświadczenie.
Dr Groblewicz był u mnie raz - wrażenie jak najbardziej pozytywne.
Delirium69 Rówież polecam lekwet. jakich podała k2arola. Mój koń lubi robić niespodzianki, i jestem z obu bardzo zadowolona. Np wczoraj rano tel, że zęby do roboty-pilna sprawa ( w dwóćh stajniach) i na wieczór jest wet 😉
[quote author=Delirium69 link=topic=199.msg2545791#msg2545791 date=1463748815]
SZCZECIN I OKOLICE
To jest lista lekarzy z forum:
Chodorowski Adam - 604 422 409
Januszewski Lech - 601 739 675
Przewoźny - 600 855 362
Uryga Janusz - 606 345 908
Zawodny Andrzej - (091) 453 06 43
Anna Pawlik 693 567 564
Anna Dybska - 606 217 682
Marek Groblewicz- 512 129 349
A teraz pytanie, kogo polecacie na kontrole/szczepienia itp i kogo do nagłych wypadków? (...)
Do mnie regularnie przyjeżdża dr Januszewski - polecam i do szczepień i do nagłych wypadków. Pozytywny facet, nie zdziera. Wiele lat przepracował w stadninie więc w rozrodzie i ze źrebakami ma mega doświadczenie.
Dr Groblewicz był u mnie raz - wrażenie jak najbardziej pozytywne.
[/quote]
A ja bardzo gorąco polecam dr Paulinę Landsberg - na pewno się nie zawiedziesz.
http://leczeniekoni.com.pl/index.html
siwaaa, ja zęby mogą być pilną sprawą? Rosną Wam z dnia na dzień? 😉 Pilna to jest kolka, rana do szycia, czy.... pęknięte oko 😉
Ja tam nadal jestem zadowolona z usług dr Lansberg i polecam - przynajmniej w okolicach Szczecina.
Podoba mi się, że jest z nią stały kontakt , jest na miejscu (Szczecin), ma sprzęt (RTG, USG) i doświadczenie (klinika na Służewcu). Jakieś 15 lat z okładem zajmuje się nami dr Januszewski i bardzo sobie cenię jego usługi, ale okulistyki nie ogarnia równie dobrze jak dr Cichocki i dr Lansberg no i ma do nas jednak dalej zatem do nagłych przypadków nie przyjedzie.
Poza tym po raz pierwszy mam w Szczecinie wybór wetów i się gubię normalnie hihihi
Źle się wyraziłam. Po tygodniowej nieobecności, wsiadlam na konia i zaczął w skrócie mówiąc świrować. Plecy ok, wszystko inne poza jazda tez ok. Kon należący do tych spokojnych. I tak 2 dni z rzędu. Zeby zrobione i wszystko wróciło do normy. Jak dla mnie sprawa pilna. Przed moim wyjazdem wszystko było w porządku. 😉
Dodatkowo znalazły się świeżo ochwacony kuc. Wiec tym bardziej sprawa pilna hihi
siwaaa, pewnie akurat się gdzieś pokaleczył ostrymi zębami - stąd reakcja.
"Paszczękę" warto sprawdzać co pół roku - max rok 🙂 wtedy jest spokój.
Robie co rok zęby, dr sprawdził i stwierdził, że zęby są ok. Tylko jeden z tyłu na dole, był ciutunie ponad resztę. Zrobiliśmy i jak ręką odjął. A koń dostał miano hipochondryka- nie pierwszy już raz 😉
Wizyta i tak miałabyć planowana, więc konisko ją troszke przyspieszyło.
Żeby nie robić 🚫
Czy z wyjazdami ponad 200 km u dr Pauliny Landsberg nie ma problemów?? Dojedzie wszędzie??
Pilnie potrzebuje dobrego weta z dolnośląskiego (lub bez problemu dojezdzajacego ), który bezpiecznie i skutecznie poradzi sobie z rozkrwawionym sarkoidem na wadze. Ktoś, coś ?
_Gaga
Literówka w nazwisku - Landsberg, nie Lansberg. Sama miałam okazję współpracować z panią doktor, jeszcze jak pracowała w Warszawie - uważam, że to świetny lekarz 🙂
Naprawdę nikogo mi nie możecie polecić do tego nieszczęsnego sarkoida ?
misia997 ja polecam doktora Kmiecika.
misia997 Michał Kornaszewski
Szukam lekarza ortopedy który spojrzy na konia całościowo i po pierwsze dojedzie w okolice Częstochowy. Koń załapał jakąs sztyność w ruchu i przestał sie swobodnie poruszac. Szukam dobrego lekarza który nie zbagatelizuje problemu.
Evson, a Henklewski? Przyjeżdżał do mnie i nie bagatelizował problemu 🙂
Olson dzieki za odzew. Opinie slyszalam od skrajnie dobrych do niepochlepbnych. Ale to chyba jak o kazdym lekarzu. Zorientuje sie czy dojedzie.
Każdy weterynarzyk ma swój cmentarzyk 🙂 Ja go lubię, i polecam. TUVa który robił mi Golonka i tak konsultowałam właśnie z nim.
edit. Może spróbuj też z Golonką - on teraz też już z Wrocławi, więc pewnie koszt dojazdu taki sam. Tylko z nim ciężko umówić się na konkretny termin...
A właśnie, Golonka faktycznie teraz we Wrocławiu? Bo takie plotki słyszałam, ale jestem trochę nie w temacie.
Henklewski jest wetem, którego ja zawsze biorę do swojej kobyły (poza kolkami, które kiedyś często miewała) - wyciągnął mi ją kiedyś z dużego urazu, jak miała porażenie nerwu i bezwładną kończynę, teraz prowadzi jej kulawiznę i patrząc tak teraz całościowo z dystansu to uważam, że dobrze mi doradzał jeśli chodzi o leczenie i trafił z diagnozą jako jedyny. Ja mam do niego zaufanie, ale spotkałam się z niepochlebnymi opiniami, no jak to u każdego weta 😉
Nigdy też nie odczułam, żeby mnie naciągał na niepotrzebne wydatki związane z diagnostyką czy leczeniem, robił to co trzeba było i nie zalecał bez sensu terapii, które by nie pomogły.
A w ogóle jak jest jakaś sztywność w ruchu to jakby wet nie pomógł to bym spróbowała wziąć jakiegoś dobrego chiropraktyka.
branka, Golonka wybudował klinikę pod Wrocławiem, w Gęsicach, tj koło Oławy. Nie operuje już w Gliwicach.
Olson - Dzięki za info. To prawda, że ma rezonans? Ktoś wie jaki jest koszt badania rezonansem u niego?
branka, ma rezonans. Wejdz na ich profil na fb (Equivet), zobaczysz rezonans 🙂 i przypadki rodem z dr House'a 😉
Czy ktoś z was poleca W. Kalinowskiego jezeli chodzi o nogi? 🙂
A czy dr Henklewski ma swoją klinikę? Czy to wolny strzelec?
A czy dr Henklewski ma swoją klinikę? Czy to wolny strzelec?
ma w Rudzie Żmigrodzkiej razem z dr A. Biazik
alaala, po tym jak próbował wmówić mi, że pęknięta trzeszczka to zerwane ścięgno i nie chciał wysłać zdjęć rtg na maila (na miejscu brakło mu płytek), które właśnie potwierdzały to nieszczęsne pęknięcie to mam b.mieszane odczucia. 🤔
no i nie wiem czy sie doczekasz, u mnie w stajni miał pojawić się..ponad 2miesiące temu. 😂
edit: interpunkcja.
Kto teraz jeździ w okolice Kotliny Kłodzkiej?
Sprawa nie trudna, wymaz trzeba zrobić, no i może zęby.
Odpada dr Kmiecik, a ja teraz nie w temacie.
branka, na fanpagu kliniki znajdziesz dużo ciekawego info, przypadków itp. itd.
https://www.facebook.com/pawelgolonkaszpitalkoni/?fref=ts
desire, koleżanka opowiadała mi, że zdiagnozował szpatowca jako zdrowego. Ani kulawizny nie widział ani na RTG nic nie widział. Więc chyba nie wart polecenia.
bera7, to kiedyś był naprawdę b.dobry wet, niestety od paru lat widze, że równia pochyła :/ umawia się na wizyte na dany dzień - nie przyjeżdża, za to telefon można otrzymać za dwa tygodnie/miesiące/pół roku że przyjechał, ja wiem że jak wet jest na stajni to nagle z 2 koni do badania robi sie z 5 i 10 nawet, ale powinien pewne rzeczy przewidzieć skoro trwa to już pare lat. No i te 'diagnozy' potrafią zwalić z nóg, coraz więcej słyszę o źle zdiagnozowanych koniach przez niego. 🙁
JELCZ LASKOWICE woj. dolnośląskie
Polecicie mi proszę kogoś z okolic Jelcza Laskowic do zaszczepienia dwóch koni. Zależy mi na tym, żeby nie płacić tak dużo za dojazd jak weterynarzom z Wrocławia.
Może być na priv.
Z góry dziękuję :kwiatek: