Co mnie śmieszy i bawi na re-volcie czyli koń by się uśmiał :) :) :)
jestem cholerykiem i rozjusznik mam płyciutko pod skórą.
Cudny ten "rozjusznik"! Co za trafność! 🤣
Przecież jest to opisane w poście, z którego wycięłaś fragment.
Wiem, ale nie wynika z tego, czy przekrecenie jest celowe.
[quote author=jujkasek link=topic=148.msg2528388#msg2528388 date=1460529208]
jestem cholerykiem i rozjusznik mam płyciutko pod skórą.
Cudny ten "rozjusznik"! Co za trafność! 🤣
[/quote]
Gdyby dane Ci było go doświadczyć, zapewniam że straciłby na swojej cudowności 😉
jujkasek, mam rozjusznik, mam 🙂 Urzekła mnie trafna nazwa.
halo, załapałam 😉
Popłakałam się ze śmiechu... Myślę,że do wydruku na lodówki większości z nas 😁
jujkasek, nie kumam żartu chyba 🤔
[quote author=Strzyga link=topic=99546.msg2531592#msg2531592 date=1461061999]
Po kija im guziczki jak bywają na forum raz w miesiącu?!
To proste jest...
Idziesz do osiedlowego, "chleba bym chciała, jakiś może chłopski... albo krakowski lepiej, taki z kminkiem w środku, co strzela, jak się je... taki jeden krakowski i jeszcze ze dwie... nie, trzy... poznańskie bułki bym, chciała"
"nie ma chleba, nie dowieźli, na piekarni cały transport wzięli ci z morawicy, na wesele do wójta, to nie ma chleba".
"o szkoda, nie ma chleba, bym wzięła, pani wie, ja moderatorem jestem"
"pani poczeka, tutaj jest chlebek, kminkowy dobry, świeżutki, chwilę temu józek od mleczarni mi dowiózł i bułeczki trzy, poznańskie, z gie-esu na koniewa, bardzo ładne..."
"o dziękuję, a tego bana dla pani antosia to ja omowie z administratorem, bo to niesprawiedliwe, pani wie, ze ja zawsze pomagam"
"slicznie dziekuje, jeszcze by pani moze drozdzowke wziela, z bulgarskimi pomaranczami sa, wielkotyrnowskimi..."
😉
[/quote]
jakie to śliczne 😍 💘
katija, dla mnie to podobny poziom żartu i mnie bawi 😀 Poczuwam się jak najbardziej 😀
jujkasek, może to kwestia podpisu, ale to jest śmieszniejsze.
*Nie mam zielonego pojęcia gdzie miałabym zadać to pytanie wiec daje je tu (jeżeli bd przeszkadzać to usunę ☺)*
No wiec...
Każdy jedziec marzy o kupnie rumaka... Ze mną było tak samo xd no u właśnie teraz pytanie do was forowiczow - czy jestem gotowa na jego kupno? Jestem po 7 prawie latach rekreacji czyli umiem do niewielkich skoków włącznie. Od niedawna działam również w stajennym wolontariacie- czyli lonzowanie, karmienie, zbieranie konia z pastwiska, ogarniam częste choroby, profilaktykę i leczenie ich, kąpanie koni itp.
Zależy mi na kupnie konia profesora, nie koniecznie do sportu, który bardziej mnie nauczy niz ja jego
Dodam że mam 14 lat i jeszcze nigdy nie zakladalm owijek
*proszę nie poruszać kwesti finansów, w tej sprawie jest wszystko ogarnięte (jednym słowem- mam kasę na konika)
Pogrubienie moje 😁
Najważniejsza informacja przy kupnie konia 😀
Hej, mam bardzo banalne pytania, wcześniej nie miałam do czynienia z tym tematem - ile kosztuje szczepienie przeciw grypie (szczepienie potrzebne dla sędziów na zawodach)
Pogrubienie moje... 😁 znaczy szczepienie sędziów? Muszę sprawdzić, czy mi lekarz wbił w... paszport? 😂
A bo jak się sędzia wścieknie... to lepiej mieć glejt, że szczepiony.
Dworcika, aa ja nie pomyślałam ,ze mogę kogoś udziabać
fakt, mogę 😁
[quote author=_Gaga link=topic=815.msg2535818#msg2535818 date=1461822569]
(wyszło, że w domu będę między 25tą a 26stą a przed 5tą wstaję 🙁 )
[/quote]
😁
To głupie, ale jakoś tak rozbawił mnie adres mailowy jednej z forumowiczek: pelnylej@...pl. 👀
Pełny lej? 😁
milenka_falbana, ale że... z zawartością? 😁
Ale co smiesznego w pelnym leju? :P
Będę dalej kochać te swoje konisie i stawać na uszach, żeby się odkształcać
Fakt, po stanięciu na uszach mogą się one odkształcić 😁 Niefortunna literówka 😉
Kenna - no właśnie, to intrygujące, prawda? 😀
JARA - nie wiem co śmiesznego w pełnym leju ale mnie serio rozbawił🙂 Może w kontekście ogłoszenia forumowiczki, w którym szuka konia do jazdy - taka "pełna gotowość" 😀 Ot, głupawka 😜 Nie przyszło by mi do głowy, że by sobie założyć taki adres po prostu, podziwiam kreatywność 😀 Coś w stylu "głębokiesiedzisko" albo "urwanepuślisko.pl 😁 Dla kogoś spoza branży końskiej musi to brzmieć co najmniej dziwnie 😁
Koń to nie krowa, a krowa to nie koń. Ale czy są na to naukowe dowody?
Nogi mają podobnie zakończone, twardymi końcówkami. Żywią się też podobnie. Co prawda krowa to przeżuwacz, a koń nie, ale przecież koń też przeżuwa, zanim połknie, więc ta różnica w sumie jest podobieństwem. Krowa ma rogi, ale są konie, które pokazują różki, czyli znowu widzimy, jak bliskie sobie są te zwierzęta. Kto nie widział srokatego konia, który na pierwszy rzut oka wyglądał jak krowa? Ale ponieważ nie ma badań, które stwierdzają, ile osób pomyliło srokacza z krową, więc umaszczenie nie jest wystarczającym dowodem na to, że koń to krowa. Z drugiej strony na tej podstawie nie można obalić takiej tezy.
Z kolei skoro kobyla ma dwa wymiona, a krowa cztery, to kobyla jest bardziej zbliżona do kobiety niż do krowy. Czy sutki kobiety, zwane także cyckami, są wymionami? Oczywiście że tak, skoro pełnią taką samą funckję. Wobec tego zasadne jest pytanie: czy kobieta wegetarianka to odmiana kobyły?
Karmiąca samica wieloryba to krowa, a jej przychówek to cielaki. Posumowując: krowa-mućka to wieloryb, a kobyła to kobieta. Koń jaki jest każdy widzi, a jaka jest krowa – nie, z czego wniosek, że krowa to koń.
trusia zmiażdżyłaś tym tekstem. Rozwaliłaś system. Siedzę i się chichram od dobrych kilku minut.
Angielski safie, angielski. Tak, żeby się swobodnie dogadać. Wykształcenie może być "prezydenckie".
śmiechłam 😀
Jak wygląda dobrze, poprawnie umięśniony koń? Zad, grzbiet, szyja?
Jakie ćwiczenia są najbardziej przydatne do rozwinięcia tych partii mięśni?
Prosze tez o podlinkowanie i opisanie poprawnie pracującego konia w stępie klusie i galopie, jak poznać czy koń jest rozluzniony i poprawnie pracuje calym ciałem?
Z kącika żółtodziobów. Ktoś chętny na odpowiedź? Pewnie najlepiej w kliku zdaniach 🤣
Po to jest ten kącik, żeby o takie rzeczy pytać. To, że nie da się na takie pytania odpowiedzieć jednym zdaniem i to wcale nie jest takie łatwe do opisania, to już inna kwestia. Ja bardzo długo nie wiedziałam, po czym poznać dobry step, klus i galop, dopóki mi ktoś paluchem nie pokazał na filmie, na jakie rzeczy zwracać uwagę. Inna kwestia kiedy ja sama z siebie zaczęłam te rzeczy widzieć...
halo, na prawdę bawi Cię niewiedza żółtodzioba? 🤔
Niedługo o nic nie będzie można zapytać - serio
Brzmi jak bardzo mądrze postawione pytanie, oby jak najwięcej takich żółtodziobów 😀
Podjęłam się. Jest w kilku zdaniach. Obrazkowych. 😀
Zły i dobry banan to jednakowoż jedne z najładniejszych i najbardziej obrazowych określeń na (nie)odpowiednio poruszające się konie. Dzięki Julie, od teraz ludzie będą na mnie dziwnie patrzeć jak będę mówić że jeżdżą na ładnym, dobrym bananie 😁
Julie, zły i dobry banan 👍 👍 mega to wyjaśniłaś. 😜
Nie ja jestem autorką tego określenia, ale dziękuję. 🙂