Dziewczyna z Rosji zaraziła 9 chłopaków HIV
Sprawa mocno kontrowersyjna. Samosąd żałosny po prostu, żal tej dziewczyny. Ale filmik mnie nie wstrząsnął w ogóle...
martynkakoniki,
Ale tak, bo co? bo Ty napisałaś, że tak?
Podobnych filmów widziałam mnóstwo od Egzorcysty zaczynając.
Dla mnie to jest niepojęte, że ginie laska i nikt nic nie wie, a tym bardziej nasze media, dla których wystarczy nawet niezbyt śmiertelna świńska grypa, żeby zrobić sensację.
skąd wiadomo, że filmik jest autentyczny? Skąd w ogóle wiadomo cokolwiek na ten temat?
Ale filmik mnie nie wstrząsnął w ogóle...
ja bym się nie przyznawała na twoim miejscu, na serio nie ma się czym chwalić 🤔
Boże.......jaka ona było posiniaczone i te kamienie na końcu... mnie nie wiele rzeczy rusza a teraz jest mi aż niedobrze.
Zastanawia mnie tylko skąd mamy wiedzieć ze to jest prawdziwe.
Olga
niestety takie są niektóre dzieci XXI wieku. Widziały "wszystko" i nic ich nie rusza.
a ja... jestem przerażona, choć sądzę, że w niektórych ludziach jest takie okrucieństwo. Nie szukając daleko autobiograficzna książka Kosińskiego "Malowany ptak" i samosąd.
to co ta kobieta zrobiła jest prerażające, ale to co oni zrobili...brak mi słów
Zastanawia mnie tylko skąd mamy wiedzieć ze to jest prawdziwe.
A myślisz że ludzie nie mieli co robić i nakręcili sobie filmik przy tym zabijając dziewczynę? 🤔wirek: 🤔
U mnie w szkole jak napisałam wszyscy wiedzą o tym zdarzeniu (mieszkam w Lidzarku Warm) a wczoraj widziałam się ze znajomymi z Olsztyna to sami mnie zapytali czy słyszałam o tej dziewczynie z Rosji,i jeszcze pokazywali filmik.
Zastanawiam się czy nie napisać do tvn czy polsatu. generalnie dziwi mnie to że tak mało wszyscy wiedzą...
zna ktoś z was może rosyjski?
No ja znam niby. A co masz w planach?
w google coś poszperać, rzucić hasło po rosyjsku coś jak w temacie bo na polskich stronach nie ma nic
Znalazłam coś podobnego, prawie że to samo, ale z 2008roku. Niestety ale nie mogę znaleźć nic nowszego. Być może ta sprawa wyszła na wierzch w Polsce dopiero teraz? Nie wiem...
http://www.stalker.mk.ua/forum/ptopic11158.htmlhttp://i-files.org/forum/index.php?showtopic=758&mode=threadedszczególnie pasuje to :
Убийство девушки, огромной толпой...(может кто-то это видел) версий было много, основная она заразила спидом более 20 человек и её за это убили,вроде роизошло это в России, но меня удивило то что явно происходит это на площади и неужели никто из "русских" людей никак не отреагировал на это. Просидев целую ночь в интернете вот что я нашла..
niżej są cytaty z różnych stron na których ta dziewczyna znalazła wszelkie informacje o tej sprawie.
Znalazłam coś podobnego, prawie że to samo, ale z 2008roku. Niestety ale nie mogę znaleźć nic nowszego. Być może ta sprawa wyszła na wierzch w Polsce dopiero teraz? Nie wiem...
http://www.stalker.mk.ua/forum/ptopic11158.html
http://i-files.org/forum/index.php?showtopic=758&mode=threaded
być może że dopiero to teraz wyszło, a mogłabyś trochę nam przetłumaczyć?
Już.
A więc ogólnie rzecz ujmując dziewczyna pisze o tym i zaznaczam że pisze 8kwietnia 2008roku! że niedawno jej znajomi pokazali jej nagranie zabójstwa dziewczyny. Wersji było wiele, ale zasadnicza jest taka, że dziewczyna zaraziła około 20osób spidom (wydaje mi się że spid tłumaczymy jako hiv, ale ręki nie dam uciąć) i za to ją zabili. Było to w Rosji. Zdziwiło mnie, że to nagranie tak jawnie jest pokazywane wszędzie, a nikt z rosjan nie zareagował na to. Przeszukałam cały internet i oto co znalazłam:
niżej mamy różne cytaty. Zaraz postaram się przeczytać i ogólnie powiedzieć co tam mamy.
Dzieci w szkołach pokazują sobie nagrania w telefonach i komentują "ta dziewczyna zaraziła spidem 18ludzi!
Wypowiedź rodziców zwracających się do redakcji szokuje:
Córka przyniosła ze szkoły nagranie w swoim telefonie i przestraszona pokazała mi- mówi Rita, sprzedawczyni. Na filmie grupa młodych ludzi zabija dziewczynę. Najpierw kopią ją, a potem dwa razy upuszczają jej na głowę cegłę. Cała zakrwawiona umiera.
To pierwsze 5wersów cytatu a już wiadomo że to jest ta sprawa.
mozliwe to by było, że ten filmik dopiero teraz trafił do Polski...
Cieszę, się że zostałam okrzyknięta dzieckiem XXI w, jednocześnie informując, że bardzo mi przykro, że nie wstrząsnął mnie ten filmik. Po prostu aż nie chce mi się tłumaczyć. Pewnie powinnam się pochwalić, że się popłakałam i dopytywać się czy to na pewno się stało? 😵
rewir, w takiej sytuacji najlepiej nic nie pisać i powstymac się od komentarza.
A moim zdaniem każdy ma własne odczucia, niektórzy są wrażliwi na takie rzeczy, inni mniej, w zasadzie nie ma o czym rozmawiać.
Nikogo nie broniąc, uważam że jednak trochę nie fair było nazywanie mniej wrażliwych osób "dziećmi XXI wieku". Ale koniec tego off'a, sprawa jest naprawdę przykra, wielka szkoda że nie możemy z tym zbyt wiele zrobić.
heh, no sa rozne odczucia..na moim mezu ten film nie zrobil specjalnie wrazenia w tym aspekcie samosadu jako faktu. jedyne co go 'rusza' to to, ze z taka latwoscia przyszlo im znecanie sie nad kims i to, ze to moglam byc ja, mogl to byc nasz syn, ktos nam bliski..
a czy dzieci XXI wieku..heh, samosady to chyba sporo wczesniej byly uskuteczniane.
a wbijanie ludzi na pal? krzyzowanie? szereg praktyk jak np. lamanie kolem....
a te wszystkie ciekawe praktyki oczywiście prezentowane były ludowi- chociażby publiczne egzekucje. Takie imprezy pewnie zbierały ówcześnie większy procent społeczeństwa, niż obecnie robią to wszelkie koncerty, kina i teatry razem wzięte 😂
ale oczywiście to człowiek XXI wieku jest znieczulony... tiaa
my po prostu teraz mamy technologię w służbie przedstawiania nam brzydoty i okrucieństwa
Wiedziałam że nie powinnam oglądać,ale po przeczytaniu wątku się nie powstrzymałam. No cóż, brak słów. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie takiego bestwialstwa.
Ale z drugiej strony...jeśli ta dziewczyna wiedziała że jest chora i zarażała tych chłopców celowo, to...sama nie wiem co o tym sądzić.
Napisałam do TVN-u.
dostałaś jakąś odpowiedz?
Nie. Ale może źle uderzałam. A może nieaktualne.
wow 🤔 gdyby nie ta krew bylabym pewna ze to fikcja... 😲 Swoją drogą dziewczyna chyba miała w sobie jakieś aspekty samobójcze skoro takie towarzystwo pozarażała- mogła się spodziewac konsekwencji... 🤔
obejrzałam do połowy, dalej nie dam rady. Wiele ciał, ofiar, krwi i flaków zdarzyło mi się widziec, ale takiego zabijania nie 🙁 pomimo tego, że dziewczyna zaraziła itp itd - nikomu nie życzę takiej śmierci :/ potrafię sobie wyobrazic rozmiar bólu odczuwanego przy tym kopaniu...
przerażające 🙁
Cieszę, się że zostałam okrzyknięta dzieckiem XXI w, jednocześnie informując, że bardzo mi przykro, że nie wstrząsnął mnie ten filmik. Po prostu aż nie chce mi się tłumaczyć. Pewnie powinnam się pochwalić, że się popłakałam i dopytywać się czy to na pewno się stało? 😵
Oczywiście , ze lepiej by było gdybys pochwaliła się płaczem . Tłumaczyć się nie musisz, mam tylko nadzieję że wyrośniesz z takiego podejścia do życia ludzkiego i do okrucieństwa.
Jestem wyczulona - na okrucieństwo wobec zwierząt, one za siebie nie decydują. Ludzie sami są okrutni, kierują sobą i swoim życiem, są odpowiedzialni za to co robią, powinni brać pod uwagę niebezpieczeństwa jakie na nich czekają na każdym kroku. W związku z taką samodzielnością nie mam poczucia współczucia ludziom.
Taka mentalność 😎
Jestem wyczulona -na okrucieństwo wobec zwierząt, one za siebie nie decydują. Ludzie sami są okrutni, kierują sobą i swoim życiem, są odpowiedzialni za to co robią, powinni brać pod uwagę niebezpieczeństwa jakie na nich czekają na każdym kroku. W związku z taką samodzielnością nie mam poczucia współczucia ludziom.
Czyli jest jeszcze szansa ze "zmadrzejesz" , chyba kazdy mial taki etap w swoim zyciu ze bardziej współczuł zwierzątkom, na szczescie wiele osób potem zauwaza ze jednak zycie człowieka jest "trochę" cenniejsze 😉
Taka mentalność
hmm tym bardziej nie ma sie czym chwalić 😉
pozdrawiam - kochająca zwierzęta, ale ludzi jednak trochę bardziej Olga 😀
Hmm.. System wartości też mamy skrajnie inny.
Pozdrawiam - nie lubiąca ludzi - Alina 😎
Hmm.. System wartości też mamy skrajnie inny.
Pozdrawiam - nie lubiąca ludzi - Alina 😎
To w takim razie ja nie mam pytań do czego ten świat i takie społeczeństwo zmierza. Dobrze że są ludzie mający wszytsko na swoim miejscu w systemie wartości bo ciekawa jestem kto by nas np.leczył. Życzę ci zatem żebys nigdy nie potrzebowała niczyjej pomocy. No chyba ze liczysz na to ze pomoze ci wtedy kuń albo pies 🤣
Nie ma to jak zwyczajowa wymiana uprzejmości.
Z systemem wartości Rewir jest wszystko w porządku. Gdyby działo się to na Jej oczach, to Jej reakcja byłaby inna. Dodaj do tego jeszcze to, że jest młodą dziewczyną, przechodzącą przez okres dorastania, dlatego cześć Jej wypowiedzi jest zwyczajnie prowokacyjna. To normalne.
Wszystko przez to, że takich tragedii oglądamy na pęczki w mediach. Pierwsza "takiego rodzaju" robi wrażenie. Kolejne już nie. Tworzymy sobie pewien filtr w naszej umysłowości, przez co cierpienie na ekranach telewizorów/internetu nie bardzo nas dotyczy - jest dla nas nierealne. Jak w inny sposób sobie radzić z cierpieniem, wylewającym się z naszych "okien na świat"? W filmach oczy mi wilgotnieją, kiedy umiera wierny pies, natomiast generalnie nie mam już takiej reakcji, kiedy bohaterowi ginie cała rodzina (tu akurat przykład z "Jestem Legendą"😉. To fajnie, że na tej podstawie, ktoś jest w stanie zawyrokować, że "coś nie tak z moim systemem wartości". 😁
Olga, a ja prosiłabym - bez przesady. Mnie krzywda zwierząt bardziej boli, niż krzywda ludzi, jak to Rewir powiedziała - inne systemy wartości. A w cytacie, po co te zgryźliwości ?
Dobrze że są ludzie mający wszytsko na swoim miejscu w systemie wartości bo ciekawa jestem kto by nas np.leczył.. Życzę ci zatem żebys nigdy nie potrzebowała niczyjej pomocy. No chyba ze liczysz na to ze pomoze ci wtedy kuń albo pies 🤣Co do społeczeństwa. Zmierza tam, gdzie zmierzać chce, jak widzisz, każdy jest inny, i to dobrze, inaczej - świat by zwariował.
Najlepiej jeśli każdy będzie pilnował siebie, i swojego systemu wartości. Koniec dyskusji.
W filmach oczy mi wilgotnieją, kiedy umiera wierny pies, natomiast generalnie nie mam już takiej reakcji, kiedy bohaterowi ginie cała rodzina (tu akurat przykład z "Jestem Legendą"😉. To fajnie, że na tej podstawie, ktoś jest w stanie zawyrokować, że "coś nie tak z moim systemem wartości". 😁
"Mam" tak samo i nie uwazam, ze jest cos ze mna nie tak.
Zazwyczaj ludzie sa sami sobie winni, zwierzeta nie i jakos bardziej wzrusza mnie los tych bezbronnych i skrzywdzonych przez czlowieka (takim zycze jak najgorzej) "braci mniejszych".