Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 września 2015 16:05
JARA, skoro na 25 kilometr i na metę to chyba jednak maratończyk, z tego co mi wiadomo półmaraton ma niecałe 22km... 😉

Racja, czytanie ze zrozumieniem się kłania 😁
Potrzebuję kupić kubek termiczny. Ma być przede wszystkim nieprzeciekający - najlepiej do noszenia pionowo w torebce, stawiania w samochodzie. Trzymanie ciepła - im dłużej, tym lepiej, wiadomo.
Świta mi, że takie pytanie już padło, ale szukajka pokazała mi tylko dwie firmy termokubków, dlatego będę wdzięczna za wszelkie polecenia. :kwiatek:
mundialowa polecam Esbita i Stanleya jeżeli chodzi o termosy i kubki termiczne. Z pierwszej firmy kupiłam siostrze kubek termiczny i jest zachwycona, a termos Stanleya jest przeze mnie i mojego lubego męczony na wszelkich poligonach i jest niezniszczalny 😉 fajnie poszukać jakiś promocji np. w skalniku, bo niestety do najtańszych obie firmy nie należą 😵, ale cóż za jakość się płaci 😉
marlin1990, dzięki! :kwiatek: Właśnie kubki tych dwóch firm wpadły mi w oko na allegro. Koleżanka z pracy poleca jeszcze Thermos, ale nie znalazłam kubków.

Może ktoś jeszcze ma jakieś typy, które może polecić? 😉
ja mam Contigo, nigdy mnie nie zawiódł w kwestii przeciekania jakkolwiek go do torby nie wrzuciłam. Jak zalewam wrzątkiem to bardzo długo jest bardzo tak gorący że się pić nie da i dlatego zalewam pare minut po ugotowaniu wody, jak troszke ostygnie. Kosztuje sporo, ale mi już służy ze 4 lata i nie mogę go dobić żeby kupić nowy bo jakiś czas temu wyszła nowa generacja z fajniejszymi zakrętkami.
mundialowa, chwalone też były ze sklepu Tchibo 😉
Ja też polecam Contigo
Dziękuję dziewczyny! :kwiatek:

Waham się między tym nr 1 a tym nr 2, choć jeszcze grzebię po sklepach, czy znajdę inne modele polecanych firm albo te, tylko taniej. A Wy gdzie kupowałyście swoje? Jakieś stacjonarne sklepy?
Ja kupowałam na allegro  🙂
madmaddie   Życie to jednak strata jest
30 września 2015 20:00
mundialowa, jakbyś chciała coś tańszego- ja mam Peterhof. jest jak najbardziej spoko i nie rozlał się nigdy 😉
taki, na żywo ładniejszy.
mundialowa tego Esbita ma moja siostra, niestety jak go dla niej kupowałam zapłaciłam ponad 100 zł w jakimś sklepie górskim we Wrocławiu 😵
madmaddie, cena Twojego jest więcej niż przyjemna! 😀 Zdarzyło Ci się nosić go np. w torebce? Jak długo trzyma ciepło? :kwiatek:
madmaddie   Życie to jednak strata jest
01 października 2015 08:32
Wrzucam go do torebki/plecaka i wedruje ze mna na uczelnie. Trzeba tylko dobrze wytrzasnac wode po myciu z zakretki. Nie powiem Ci ile dokladnie trzyma cieplo, ale takie pol dnia na pewno. Przewaznie szybciej te kawe/herbate wypijam. Mogę sprawdzic dzisiaj ile dokladnie godzin jest ciepla 😉
Nie trzeba. 😉 Wystarczy, żeby ciepła kawa dotarła ze mną rano do pracy, co zajmuje mi ok. godziny. I żeby nic się nie wylało w torebce, bo uchwytu w samochodzie jeszcze się nie dorobiłam. 😁 Liczyłam się ze sporym wydatkiem na kubek, ale skoro mówisz, że ten jest ok, to chyba nie będę przepłacać. 😉

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! :kwiatek:
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
01 października 2015 21:01
Potrzebuję szybkiej odpowiedzi- był taki filmik(bodajże kampania Dove?) z dziewczyną, która na co dzień jest blogerką-makijażystką. Na filmiku pokazuje siebie bez makijażu i komentarze ludzi, potem siebie w makijażu i znów komentarze. To było "you're beauty" lub "you're ugly", nie pamiętam co a nie mogę znaleźć 🙁 Kto mnie poratuje? :kwiatek:
CzarownicaSa o to chodzi?
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
01 października 2015 22:04
Taaak! Dziękuję! :kwiatek:
CzarownicaSa  🙂
Szczelna musi być. Kapać nie może, grozi to przegrzanie silnika i poważnym remontem. Szukaj mechaniora.

:kwiatek: dzięki. na szczęście ostatnie dni prawie nim nie jeździłam więc nic się nie stało.
Niby się nie wstydzę, ale nie mam jak zapytać inaczej:
Czy komuś kiedyś śniły się pieniądze? Banknoty, monety. A skarb kiedyś się śnił? A komuś zdarzyło się czytać we śnie - tak że widzi tekst. litery? Korzystał ktoś we śnie z papierowej mapy? A z GPS? A ze smartfona?
(nie, że przez sen 🙂, ale że to się dokładnie śni)
halo, mi się śniło (chyba we wtorek albo w środę swoją drogą), że zapisuję i czytam na papierze, ale liczby, nie litery. Śmieję się, że takie zboczenie "zawodowe" 😁 Rano jak się obudziłam to część z tych liczb pamiętałam 🙂 z mapy też kiedyś we śnie korzystałam, ale to było dawniej. Skąd takie pytanie? 😀
TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
03 października 2015 07:30
Mi się śniło jakiś czas temu, że skreślam totolotka, niestety nie pomogło mi to wygrać  😀
TRATATA, no ja te wyśnione liczby też skreśliłam, ale nawet trójki nie trafiłam 😁
Bo załapałam, że mi się nigdy nie śniło 🙂 To dziś, na zamówienie (?) śniły mi się teksty - takie w formie krótkich banerów.
Nadal jestem ciekawa, czy komuś śniły się pieniądze - konkretne banknoty. Na razie nie mogę znaleźć takiej osoby.
halo, monety na pewno mi się śniły, ale to były monety jako monety, nie widziałam w tym śnie ani nominału ani waluty, góra monet wylatywała z automatu na napoje, takie o ciekawe mam sny 🤣
Czy ma ktoś może jakiś przepis na zdrowe i smaczne placuszki wysokobiałkowe i niskowęglowodanowe, tak, żeby danie wyszło na 600kcal porcja? Najchętniej placuszki na słodko jakieś, ale takie, co nie mają w przepisie ziaren na specjalne zamówienie w super-specjalnym sklepie i które da się w miarę szybko zrobić? Kompletuje jadłospis na kolejny tydzień, wszyscy w domu są zabiegani, a nie chcę w kółko tego samego jeść, mam w rozpisce diety propozycje posiłków, ale są tam takie magie, których nigdzie stacjonarnie w mieście nie dostane  🙁 Solidarnie w domu realizujemy program oczyszczający i już x posiłków mamy wymyślonych po swojemu, tylko właśnie jednego nam brakuje.
halo, mi się śnią teksty - książki, gazety, ale nie mają one krzty sensu na jawie 😉 Raczej przypadkowe wyrazy, ale oczywiście we śnie układają się w "logiczną" całość 🙂
Agnieszka   moje kulawe (nie) szczęście
04 października 2015 10:11
czy proszek do prania powinien byc szczelnie zamkniety? chodzi mi o jego właściwości piorące, czy się jakoś nie ulatnia albo co  😉
Mi się bardzo często śni - że znajduję monetę, dwie, a jak zacznę szukać i grzebać w ziemi to jest tych pieniędzy coraz więcej i więcej aż w końcu jest mi to ciężko samej udźwignąć... Szkoda, że nie mam takiego szczęścia w realnym życiu 😁
Agnieszka, ja nie mam szczelnie zamkniętego proszku i nadal pierze :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się