Czy ktos jest mi w stanie powiedziec czy derka siatkowa z Deca wypada standardowo? I czy bierzecie rozmiar wieksza nic kon nosi bo to siatkowa wiec moze lepiej dluzsza?
Mam siatkową z Decathlonu kupioną rok temu i rozmiarówka wypada standardowo. Nawet teraz, kiedy koń w ciągu roku urósł i zrobił mi się raczej 155 niż 145, nadal pasuje, choć przypomina bardziej mini niż sukienkę 🤣
xxagaxx, w Grene na wyprzedaży z wypełnieniem 150 gr mają 155, sama nabyłam niedawno 😉 klik Tylko Titan został 145, ale na moją smoczycę pasuje na długość, tylko klata mogłaby być szersza 🙁 Wszystkie VH takie wąskie?
Miał ktoś kiedyś tak, że pralnia skurczyła mu derki? Jak to się skończyło? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie wiem co robić. Ale derka wróciła jakieś 10-15cm mniejsza.
W temacie derek innych niż osuszające jestem całkowicie zielona, dlatego będę wdzięczna za rady. Mam w stajni starszą klacz. Od dobrych kilkunastu lat jest w stajni wolnowybiegowej. Ostatnio spadła z wagi, ogólnie widać, że dopada ją starość. Potrzebuję dla niej derki, takiej na chłodniejsze jesienne dni. Jaką wybrać? Czy w takich przypadkach ubiera się podszyte przeciwdeszczówki czy jakieś inne? Może bawełnianą? Prooooszę o wskazówki bo podejrzewam, że w ciągu tygodnia-dwóch trzeba będzie w coś babuszkę odziać :kwiatek:
Myślę, że wystarczy padokówka na polarze lub z lekkim wypełnieniem, 100 gram. Głównie chodzi o to, żeby nie przewiewało staruszce gnatów na padoku, także izolacja od wiatru i wody wystarczy, nie ma co jej grzać 😉
Chyba też potrzebuję porady, potrzebuję kupić derke padokową 125, w rozsądnej cenie, bo to ma być derka tylko na wybitne niepogody. No i po wstepnym rozpoznaniu, stwierdzam, że nie ma zbyt dużego wyboru w tym rozmiarze, poleci coś ktoś? :kwiatek:
Szalona😉, Start Two Tone na przykład? Koszt poniżej 200 zl a derka sto razy lepsza niż chociażby Yorki w podobnej cenie. A jak jeszcze uda Ci się gdzies dorwać stara wersje ze ściągaczem wokół szyi to juz w ogóle idealnie 🙂