Ingress - czyli Re-volta wychodzi z domu

To ma Windows phonie to nie pojdzie? Chciałam ściągnąć ale mi nie.dziala, jedyne co.moge odpalić to.jakas inna.podobna grę QONQR czy jakos tak...
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
22 kwietnia 2015 13:39
Niestety albo android albo ajfon.
murale na sggw odbite 😎
ej, Poznań ma wieeeeeeelkie niebieskie pole mocy  😵
Aż mnie smutek wielki ogarnął  🙁
z zielonymi nie gadamy!
zielonych... neutralizujemy do bieli i niebieścimy😉 jutro trasa do pracy i  stajni, ponad 40 portali, obym długo stała na światłach😀
Ja ostatnio na szkolenia wychodzę pół godziny wcześniej, bo po mrocznej części miasta za torami i tunelami mam dużo portali do hakowania, a w normalnych okolicznościach, bez przymusu, nigdy bym się w tamte okolice nie zapędziła 😁
Nirvette   just close your eyes
22 kwietnia 2015 19:46
buyaka, ja trafiam na prawie same zielone w Poznaniu, a najczęściej jestem w okolicy City Center i Starego Browaru. 😜 No i mam wielkie zielone pola i portale, które sobie hackuje podczas jazdy elką, na naszej trasie masa zielonych 😀 (w sensie jak jeździ z instruktorem druga osoba, a ja jako obserwator, to się bawię. 😀 )
A ja wbiłam dzisiaj na L2 i chyba się wkręciłam 😀 Chociaż jazda samochodem i gapienie się w telefon nie jest najmądrzejszym pomysłem...
Samochodem to oszustwo 😁 Nie nalicza km. U nas też jest taki zielony, któremu przebyta trasa ani drgnie, ale przejmuje portale i hakuje jak szalony :P
22 kwietnia 2015 21:05
Oszustwem jest siedzenie w domu i hakowanie portali 50km dalej. 😉
[quote author=budyń link=topic=97340.msg2342884#msg2342884 date=1429730611]
Samochodem to oszustwo 😁 Nie nalicza km. U nas też jest taki zielony, któremu przebyta trasa ani drgnie, ale przejmuje portale i hakuje jak szalony :P
[/quote]

O przepraszam, 1 km mi naliczyło!!! Pewnie od bramy na Partynice pod stajnię w tą i z powrotem  😂

JARA a jak to się robi??? :P
22 kwietnia 2015 23:29
Nie wiem, ale dzisiaj facet walnal control fielda od Iranu po Arktyke i na Wyspy Kanaryjskie 😉
kujka   new better life mode: on
22 kwietnia 2015 23:57
z zielonymi nie gadamy!

Dobra dobra juz nie badz taka bojowa 😉
23 kwietnia 2015 08:24
Jak to wczoraj wyczytałam na frakcyjnym czacie "zielone zagluciałe miasto" 😂

My wczoraj z Katiją jako ingressowy dream team udałyśmy się hackować na Ostrów Tumski. Rozwaliłyśmy praktycznie cały, ale zabrakło nam już rezonatorów i się okazało, że przeciwna frakcja idzie za nami i rozwala nasz dobytek. Więc my poszłyśmy za nimi i zaczęłyśmy niszczyć ich 😁 i idziemy już do auta na cwaniaka i Katija rzuca "dobrze, że nam Papieża (przed-watykanie) nie rozwalili, taki piękny CF mamy". Ja patrzę na mapę, a Papież biały  🤔 Odwracam się, a w ciemności salutuje mi jegomość z zielonych  😂

No i w ramach poszerzenia wiedzy spotkałysmy się z kotem z naszej frakcji, który co nieco nam wytłumaczył 😉 Także również znajdźcie sobie kogoś w waszych okolicach 😉
Gniadata   my own true love
23 kwietnia 2015 11:39
też dołączyłam 😜 okazało się, że mam jeden portal tuż pod blokiem 😁
28 kwietnia 2015 09:15
Halo! Jak wam idzie granie?

Mam dla was jeszcze info dotyczące modów jakie możecie znaleźć u siebie w plecakach. Mody można instalowac klikając w naszym portalu na "Mod status".

Link Amp -  Jeśli portal posiada tego moda można dzięki niemu robić długie linki. Nie stosujemy tego.

Force Amp i Turret - czyli tzw "fruwadła". Zainstalowane w portalu dają obrażenia przeciwnikom podczas hackowania oraz atakowania naszego portalu. Taki czerwony piorun 😉 Stosujemy, ale po 1szt.

Multi Hack - różniej maści multi hacki zainstalowane w portalu pozwalają na zwiększoną liczbę hacków niż 4 razy na 4 godziny Stosujemy na domówkach i farmach.

Heat Sinc - chłodzi rozgrzany portal. Portale podczas hakowania nagrzewają się i przez kolejne 5 minut nie można ponownie ich hakować. HS pozwala skrócić czas na ponowne hackowanie. Jeśli shakujemy portal 4 razy pod rząd w ciągu godziny nastapi burn out i portalu nie można hakować przez kolejne 4h.

Na portale zakładamy tylko shieldy i po jednym fruwadle.

Jeszcze z rzadkich wykopalisk jest

Jarvis Virus - przemalowuje portal na zielono.

ADA - przemalowuje portal na niebiesko.

AXA Shield - bardzo mocna i rzadka tarcza.

Dupol/proctolinki - sa to długie, kilometrowe linki. Nie robimy takich linków. Linkujemy krótko. Długie linki uniemożliwiają linkowanie innych potali (ponieważ nie mogą się przecinać).
28 kwietnia 2015 10:24
Przynajmniej warszawskie zabki sa bardzo pomocne dla nowicjuszy i nie tylko  w ogole zieloni sa znani z tego ze jest fajniejsza atnosfera w teamie niz u niebieskich!

W ogóle jakieś pomówienia. Nasza niebieska-wrocławska ekipa jest bardzo wporzo, bez problemu idzie się z nimi umówić i spotkać. Pomocni, służą pomocą, rezonatorami, bronią i odpowiadają na milion takich samych pytań. ;P

Powiem wam, że ostatnio spotkałam (tzn widziałam, bo był po drugiej stronie ulicy, ale pisaliśmy do siebie na czacie) takiego młodego, ślicznego niebieskiego pana 😎 który ma obecnie 16 lvl 😂 może tez kiedyś do takiego dobiję 😉
Nawet swoją osiedlową niebieską ekipę zaczynam powoli poznawać. 😉 I robi się komitywa. ;P
Przynajmniej warszawskie zabki sa bardzo pomocne dla nowicjuszy i nie tylko  w ogole zieloni sa znani z tego ze jest fajniejsza atnosfera w teamie niz u niebieskich!

Nie zgadzam się! My z T. poznaliśmy już kilku bardzo fajnych ludzi z warszawskiej niebieskiej ekipy. Starsi stażem zawsze służą pomocą i potrzebnym sprzętem 🙂
03 maja 2015 01:25
Do czwartku sa podwojne punkty doswiadczenia, warto przez ten czas porzezbic 😉)

Do mnie dzis zagadal chlopak z mojej frakcji, podal mi swoj adres i zrzucil pod brama niemal 100 shieldow 😉)
Takze to zieloni chodza w rurkach! 😂
Jedziemy wczoraj z moim chłopem przez wieś, pod jedną z kapliczek kobiety odprawiają majówkę. Co na to gracz? "Ty popatrz one się do portalu modlą? Kult portalu tutaj mają!"  😁 🤔wirek:
04 maja 2015 12:18
Dobiłam do L8 😉 jeszcze tylko kolejnych 8 😁

I po raz kolejny utwierdzam się, że jednak niebiescy rządzą 😉 Okazuje się, że przynajmniej w moich rejonach zieloni nie są w ogóle zintegrowani w przeciwieństwie do niebieskich.
Jak już miałam końcówkę L7 jeden z wymiataczy zaproponował mi ustawkę na miescie w celu pomocy dobicia do L8. Wszystko mi tłumaczył jak krowie na rowie, pomagał rozwalac mega portale i co najlepsze... zabrał mnie na farmę* gdzie poznałam kolejnych wymiataczy z Wrocławia. Także ten.. 😎

*farma - jest tworzona na potrzeby hurtowego zdobywania sprzętu na poziomie L8. Robi się w miejscu gdzie jest skupisko kilku portali np kiedy siedząc na ławce łapiemy zasięgiem kilka z nich. Potrzeba do tego przynajmniej 8 agentów z poziomem minimum L8, wsadza się do nich rezonatory L8 i multi-hacki.
Ustawkę na farmę robi się na prywatnej grupie na hangoucie. W drodze na farmę można tylko hackować (nie podbijamy portali, nie linkujemy, nie robimy CF) tak aby drużyna przeciwna czytając logi (czat, zakładka ALL) nie mogła zlokalizować gdzie zostanie założona farma poprzez przemieszczanie się w jednym kierunku dużej ilości graczy przeciwnej drużyny.
Matko, ale się wkręciłaś dziewczyno... 🙂
05 maja 2015 08:32
Lepiej zapytaj jak się Katija wkręciła, spać nie może, bo odbija Stadion Olimpijski.. albo dzwoni do mnie o 24 i rozpaczona krzyczy: "zabrali mi kosciół! zabrali mi krzyż! zabrami na nawet józefa!" 😂
kujka   new better life mode: on
05 maja 2015 09:58
JARA, u nas przydlugie linki to proctolinki :P linki z dupy.

Warszawscy zieloni zintegrowani mocno, tez podrzucaja sobie rady i sprzet, kazdy nowy jest witany linkiem z radami podobnymi do tych wrzucany chyba przez Ciebie.
Dzisiaj spotkałam się z pierwszym smerfem i odwaliliśmy kawał dobrej roboty 🙂 Przy okazji sporo się dowiedziałam i od teraz mogę działać samodzielnie 😎
06 maja 2015 18:30
Jesli ściągniecie aktualizacje z play shopu do gry to będzie ona w języku polskim. A
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
06 maja 2015 18:37
chyba się JARA do Ciebie na korki wybiorę ;D
Lepiej zapytaj jak się Katija wkręciła, spać nie może, bo odbija Stadion Olimpijski.. albo dzwoni do mnie o 24 i rozpaczona krzyczy: "zabrali mi kosciół! zabrali mi krzyż! zabrami na nawet józefa!" 😂

pomówienia! józef, krzyż i kościół są moje!  😀iabeł: dobiję na wyższy lvl to będą nie do ukradnięcia!
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 maja 2015 15:53
Też zaczęłam grać 😁 Powoli zaczynam ogarniać, dziś byłam przy dwóch portalach mojej frakcji, zhackowałam i grzecznie wróciłam do domu, do wrogiego portalu nie dotarłam jeszcze bo pies mi padł po dłuższym spacerze 😂
Będę wspierać Karlę w podbijaniu SGGW tylko że ja się kręcę po starym kampusie 😉 A jutro wyjeżdżam do Krakowa więc może też się uda coś porobić i expa wbić 🏇

PS. A może by te instrukcje zebrać w pierwszym poście?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się