Podziękowania

Panie Romku, niestety, czasami nasz zły dosiad jest wynikiem niewiedzy i braku dobrego wyszkolenia. Trudno dzisiaj o dobrych instruktorów. Zdarza sie, że instruktor sam nie wie, jak się prawidłowo siedzi na koniu, więc trudno, żeby uczył innych dosiadu 😉 Znam takich  instruktorów, którzy zrobili kurs instruktorski nie wsiadając na konia, nawet na egzaminie z jazdy konnej 😁
Rozumię Rzepka wiem jakie są teraz realja są cżęsto istrukrorzy tylko teorytykami , i nie mający związek nic z jeżdziectwem . Trudno komoś takiemu zaufać ,pisałem ten swój ostani post jak kiedyś było no ale to hańbiacy proceder bijacy w jeśców . A ile w nich pychy że oni skączyli kurs o ludzie tagedia . Ja żyłem w czasach gdy trener to był nam jak ojciec a instruktorowi się ufało no ale teraz byle kto przyjdzie z ulicy zrobi sobie instruktora i wpadamy w czarną dziurę wcale wam tego nie zadroszczę . Życzę wszystkim jeścom aby porządnie prześwoelili swoich istruktorów abyście nie wpadli w jakieś besensowne ich porady czego wam życzę z całego mojego małego serca .. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam pięknie :kwiatek: życzę wam ; rodzinnego , miłego dzioneczka . A ci co jają ferje życzę ; pogody ducha , moc pozytywnych fuidów podczas jazd na waszych rumaków , tyle wsiadów i zesiadów z rumaków.......... :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Znam dużo osób z wyściga ale nie przebiją wszystkich ludzi którzy mi pomagją z serca dziękuję im za to :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:. Rodzina wcale mna się nie interesuje ale nie ludzie o prawdziwym pięknym darze jakie maja wewnącz pomocy innym. Zawsze dobro trza poromować a przedwszystkim wspanaiłym ludzio którzy mi pomagają 💘 :kwiatek:. Wiem nie którzy by chcieli jakiś inny post ale zapewniam was że zawsze piszę z sercem dla ludzi którzy mają dobro w sobie . Dlatego nie dziwcie się że tak sobie rozprawiam słowienie ten temat . Życzę wszytkim ludziom o tak cudownym wneczu pomocy dla innych , redakcji Re-Volty i wszystkim moim znajomym ; miłego , pełnego sukcesów popołudnia. 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Jutro startuję z zabiegami w szpitalu wojskowym w swoim mieście Ciechocinek mam mieć 6 zabigów już piewszy zabieg czyli borowina od 9-20 i nastepie łószko wodne , laser puktowy , sala gimnastyczna , basen , viofor . Dążeniu do poprawy zdrówka jestem i dąrzę konskfetnie rok rocznie z zabiegami . Życzę wszystkim ; miłego , rodzinnego , udanego popołudnia.... 💘 :kwiatek:
3mam kciuki za zabiegi i polepszenie zdrowia  :kwiatek:
Dziękuję z całego małego serca Cieepienie . Przepraszam już pomykam na zabiegi oj śniegu napadało no ale cóż po to jest zima . Życzę pani i wszytkim moim przyjacielom , znajmomy ; udanego , miłego dzioneczka papatki .. :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Zaraz pomukam na zabiegi do szpitala wojskowego w swoim mieście Ciechocinek ma 6 zabiegów; laser puktowy , sala gimnastyczna , borowina , basen , viofto . Życzę wam wszystkim ; pełnego sukcesów dzioneczka bye.... 💘 :kwiatek:
Dobry wieczor wam wszystkim  :kwiatek:. Pamiętaj jak pierwszy raz skakałem przeszkody krosowe serce miałem w gardle aby wypaść jak najlepiej w oczach trenera też i nutka małego strachu przd czymś nowym . A zapewniam was że nie które przeszkody jeżeli ktoś odpowiedzialny je budował robi wrarzenie nasz kross bugował Zbyszek Ciesielski zanał go mój śp trener major Leon Burnieiwcz i za nie wilkie pieniądze nam obobudował kros jak się patrzy . Uważam czy to jest przeszkoda na krosie czy na parkurze dla mnie ludzie którzy sie nie boja są to ludzie chorzy . Musimy mieć pokorę do pewnych spraw pokonywanie przeszkód musimy się kapekę bać aby odpowiednio zrealiziwać swoje zamierzenia i trenera w pokonywaniem przeszkody . Weśmy jesca co się nie boi jego proces myślowy jest wypaczony nie umnie odpowienio przygotować się do pokonywania przeszkody tylko chce innym zaiponować że on się nie lękke tej przeszkody , nie jest wstanie odpowienio realizować wytycznych trenera . Piszę ten posik ze swojejej malutkiej karejery sportowej jedząc nie zjednego chleba pieca . Mam namysli wasze dobro aby wam się psychika nie skrzywiła , podczas pokonywanie najmieszej przeszkody . Życzę wam tredycyjnie ; tyle wsiadów i zesiadów z waszych kochanych rumaków.  :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Wybadczie że wzioło mnie dziś na wspomniena w tym roku 5 sierpnia mija moja rocznice mojego wypadku podczas gonitwy płotowej na torze wyśigowym Służewiec tej daty do końca zycia nie zapomne . Trener B. Mazuzek poprosił mnie o dosiad na koniu Sanspelcial bo dżokej z czech nie dojechał owszem zgodziłem się na ten dosiad . Główne założenia trenera w wyścigu realizowałem jadąc w czubie stawki . Na przed ostanim płocie koń nie oddał skoku i runoł ze mną . Jadąca erka za nami natychmiast zawiozła mnie do szpitala pełniący dyżur szpital MSW-ia w Warszawie . Mogłem być operowany jak mój stan się lekko poprawi . Operował mnie jeden z najleprzych nerohirugów w Polsce A. Sobieraj . Jak mi ludzie mówili jak moja była dziewczyna płakała jak prawie umierałem kilka dni byłem na ojomnie . Przed operacją dał mi ostatnie namaszczenie ksiądz . Po operacji groził mi wózek inwalicki i mojej byłej dziewczynie ażeby nierobić jej problemów zyciwych dałem jej wolny wybór jak ja się ogromnie strasznie z tym czułem . W szptalu MSW-ia modliłem się do BOGA abym mógł chociasz chodzić i BÓG mnie wysluchał choć miałem fatalne obrażenia ; obrzęg lewej strony pułkuli muzgowej , musiałem mieć korektę kręgosłupa , prawie wszystkie żebra połamane , nie dowaład lewej strony ciała . Nigdy też nie zapomnę że w szpitalu u mnie był mój trener Andrzej Walicki najleprzy trener wyścigowy w kraju nigdy mu tego nie zapomnę . A u trenera u którego jechałem wyścig Mazurek nawet się nie pofatygował do mnie do szpitala smutne to .Teraz jak mam rok rocznie zabiegi w szpitalu wojskowym w swoim mieście Ciechocinek nie którzy nie wierzą że jestem inwalidą 1 grupy . Są to efety mojego mozolnego dojścia do fukcjonowania na tym łes ppadole i porowadzę zdrowy tryb życia jaki prowadziłem i prowadzę . Mam ogromny żal do włodaży toru Służewiec że nie wspierają mnie w moim leczeniu . Nawet głupia kartka na święta by mi starczyła ale nie a przecież kocham wyścigi i tak zemną okrutnie postąpił los i włodarze toru . Nie będę się użalał choć mam pełne prawo tak pisać o tym fakcie . Mam wspaniałych przyjaciół z Re-Volty którzy mi dlali i dają tyle radości ze swojej pomocy materialnej i duchowej . Nigdy i nikt niedał mi tyle szczęścia co wy błagam nie pomyście sobie że pisząc swoje przykre wspomnienia chciałem pozyskać coś od was w żadnym wypadku macie swoje rodzony , rumaki poprostu tak mnie dziś tak naszło na wspomnienia i refleksje o całej sytuacji . Życzę moim przyjacielom , znajomym , redakcji ; udanego , miłego dzioneczka .
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Dzisieszy post jest gównie skierowany do ludzi którzy chcą kupić konia . Nigdy nie kupujcie sami rumaka . Musicie jechać z fachowcem on wam ogromnie wam pomoże np; trzeba zobaczyć jak koń chodzi sobie luzem , jego rodowód , często się zdaża że koń ma pochodzenie ale kiepskie ma wyniki , a właściele koni każą sobie płacić za rodowód swojego konia . Aby tą nie prawidłowość wylemininować musi wsiąść doświatcznony jeżdziec który wskaże nam pewne konia niedociągnięcia , wady itp . Na samym końcu my sami musiamy wsiąść na rumaka zawsze koń musiy być dopasowany do jeśca nie może być np; że jeżdziec jest bardzo wysoki ja konik mały . Pisząc swje uwagi dotyczące kupna dla siebie rumaka chciałem was ostrzec przed kupna dla siebi rumaka bez pewnych uwag abyście nie pomełnili zyciowy błąd przed kupnem . Ktość sobie powie moje pieniądze moja decyzja i owszem ale po co popełniać takie uchybienia przed zakupem a pózniej się denerwujemy czemu , co , jak? .Musimy dogębi obejżeć , popatrzeć , przeanalizować swoją decyzje . Życzę przyszłym nabywcą trafnych zakupów i proszę sięgnijecie po moje uwagi które wam przyniosą radość z zakupu swojego kochanego rumaka . Życzę wszystkim ; udanego , miłego dzionczka ps; błagam nie myście że byłem kiedyś jakimś mistrzem itp , wrzech wiedzącą osobą poprostu typowy średniaczek który chce pomóc moim przyjacielom , zanjomym w pewnych tematach człowiek uczy się całe życie .  :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Viritim, jak tam zabiegi? Widać już jakieś efekty? 🙂
Tak dopiero po 2-3 dniach można stwierdzić czy pomogły . Jestem już weternanem w rehabilitacji w szpitalu wojskowym już tak chodzę 8 lat przes to że wciąsz biorę zabiegi unikęłem wóska inwalicjiego jaki mi groził .Ile trzeba samo zaparcia , w dążeniu do jako takej egzystęcji życiowej wciąsz widzę ludzkie tragedje jakie los zaoferował lidziom na tym łez padole oj napatrzyłem się tych żeczy . Muszę powiedzieć wam że po zabiegach czuję o wiele lepiej ruchowo a przeszedłem prawie wszystkie zabiegi w tym szpitalu wojskowo-rehabilitacyjnym np; laser , poktowy , magnostmulator , sala ginastyczna , kapiel perwłkowa , basen , borowinę , kwiodomora , viror itp. Życzę wszystkim ; miłego , rodzinnego popołudnia .. 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim  :kwiatek:. Jest mi ogromnie smutno że niektórzy moi przyjaciele mają kłopoty czytam wiadomości na Facebooku . Tesz nie raz przezywałem trudne momęnty życiowe a wy byliście zemną . Jedynie co mogę to tylko duchem i secem się łączyć w waszych trudnościach życiowych . Gwaratuję wam mogę i na piśmie jak kiedyś wygram kumlucje w toto to większa cześ powędruję do wszystkich was co mi pomogli i pomagają przyżekam . Życzę wam dobrej nocki . :kwiatek: 💘 💘
Witam pięknie . Już 3 raz mi się śniło że miałem jechać goniywę płotową . Namawiał minie trener Łojkowa trenara ze Służewca ale się bardzo wachałem i miałem pewne fątpilowości do jakości skoków rumaka przez płoty . Jedbego razu poszłem na tor roboczy podpatrzeć jak on skaczę i stwierdziłem że bardzo marnie . Na drugi dzień nic nie mówiąc pani trener że tego rumaka na którym mam jechać widziałem na trenigu na torze roboczym podaczas skoków stanowczo odmówiłem dając jej taką odpowiedż że mam leprzą propozycje u swojego trenera Walickiego . Przepraszam że piszę o swoich koszmarnych snach ale to już 3 raz taka podobna sytuacja mi się śniła . Nawpewno miała ona podkład przy będnej mojej decyzji wyrażając cheć brania w gonitwie płotowej u trenera Bolesłwa Mazurka na koni Sanspecjal na którym miałem ten koszmarny wypadek , na przed ostanim płocie wcale nie oddał skoku i runoł zemną . Tak tylko mogę z interpretować te moje sny . Dziś miałem zabiegi z basenu zrezygowałem żle się czułem taki jakiś padnięty uważam że szpitalu wojskowym jest za ciepło i do tego jestem jeszcze meteopatom czyli jak zamaina pogody żle się czuję i wszystkie kości mnie bolą jakby mnie przez całe ciało walec przejechał . No doś tych moich wywodów o sobie . Życzę wam wszytkim tradycjnie ; tyle wsiadów i zesiadów z waszych rumaków i przedewszystkim zdróweńka wam życzę , pogody ducha .. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Ps nawiązujęc do uzupełniania mojego ostatnigo postu dżokej z Czech nie dojechał i musiała być bardzo szybka podjęta decyzja prze zemnie czy mam jechać u trenera B. Mazurta na tym koniu jednak była to moja będna decyzja no ale takie jest życie gdy podejmujemy dezyzje zbyt szybko ze względu na styajcę i ratowania z problemu trenera.Przepraszam  że uzupełniłem ten post ....
Nie wielu ludzi ze światka koniarskiego i innych dziedziń nie umie się cieszyć z małych żeczy . Kiedyś nie mieliśmy morzności zakupić sobie dobrego sprzętu do jazdy na rumakch cieszyliśmy się jak dzieci z nowego nachrapnika , trazeli itp .Nie mieliśmy tyle pieniędzy i możności pozyskania takich specjalistycznego sprzętu jak teraz . W dobie cyfryzacji naszego życia możmy sobie sprowadzić z nnetu wszystko . Ta radość z małych najmnieszych żeczy jest umnie do dziś . Jeszcze kilka lat temu nie wiedziałem nic o komputerze nic tylko sport , sport pratycznie wiele żeczy przez niego straciałem . Nie dzicie się jaką mam radość że mogę nadgonić starcony czas pewnych dziedzinach życia . Sam na zasadzie prób i będów nauczyłem się posługować się komutera mobilnego jaki mam . Życzę moim znajomym , przyjaciolem aby w was była radość z małych żeczy to wam ogromnie ułatwi życie nie zatracie odruchy człowieczeństwa i wpełni zrozumieć psychkę waszego rumaka . 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Tak jeszcze 9 dni zabiegów powiem wam najchętniej bym chciał aby się już skończyły . Są one bardzo wyczerpujące jak jestem już w domu zjem cosik to zaraz mnie bierze potforna senność ale nie muszę najpierw porobić małe szątanko i jakieś małe pranie dopiero po skączonych tych czynnościach tak dopiero o godz 17 będę mógł powiedzieć że mogę sobie poleżec oglądając TVP i mój ulubny serjakl który śledzę na polsacie pt; Pierwsza Miłość . Jak są a są przeważnie jakieś bzety programy zabieram się za czytanie z przykrością stwierdzam że zanidałem tą sprawe z czytaniem . Powiedziałem sobie że teraz zabigi wezną za 2-3 lata i tak co roku je miałem . Życzę wszystkim ;miłego , udanego popołudnia....... 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim czytam i czytam na różnych forach głównie z m do m na temat wyścig i serce mi pęka jak nieudolnie są prowadzane nasze tory wyścigowe gółenie mi chodzi o mój kochany Służewiec . Nowa prezes Jokey Clubu Agnieszka Marczak z którą razem jeżdziliśmy u trenera A. Walickiego ona jako amatorka a ja jako zawodowy jeżdziec wyścigowy ma przed sobą tytatyniczą pracę dla dobra Polskich Wyścigów jakim jest ikona wyścig Tor Służewiec . To oddali w dzierżawę tor Totalizarorowi Sportowemu na 30 lat może to najleprzy wybór przed bankructwem toru . Pewnych kwestii przyzanam się nie rozumienię tych przepisaów itp. Ba trzeba się było uczyć powie ktoś no ale potrzaba było nas ludzi z tak nikłym wykształceniem do odegrania głóenych ról podczas dni wyścigowych . Cieęszko będzie ugryś ten skostniały beton pewnych ludzi np; sędziowie itp. Moim skromnym zdanie powinno się brać od innych przykałady dobrego już fukcjinowania torów w Europie np ; Jrandia itp. Zapewne to niejst nowum ale tak dyktuje mi serce . Nie dziwcie się najpiękniesze chwile mojej malutkiej karjeże jako jeżdziec spędziłem chwile triufów , pięknych chwil , dużo wspanialych ludzi poznałem , dużo już ich nie żyje . Moje prostolinine wywody niczego nie zmienią w metalności pewnych ludzi gółwnie włodarzy toru ale sperpektywny sromnego człowieka widzę to tak . Zartudnić manedżera z agranicy który ma już obycie na najleprzych torach Europy , zmienić mentalność ludzi wyścigów ze starego skostaniałego systemu wyścig , otworzyć okno na świat innym koniom wyścigowym z zagarnicy , pozykać startegicznych sposorów np; jakiś szejk itp, robić imprezy na torze np; wyścgi kucyków gdzie by dosiadały ich dzieci , transmisje TVP z iprez dogłębnie pomyślane w ogądalności ludzi . Mam jeszcze inne pomysły ale nie będę ich ujawiniał są ot tego już lidzie powołani bierący kasę . Wiem że nie wiele wnosłem swoimi wywodami ale potrzebowałem napisać o tej całej polityce ludzi wyścig i mam taką nadzieję że wszystkie żeczy z fukcjonowaniem toru znajdą szczęśliwy finał życzę do nowej prezes Jockkey Clubu Agnieszce M która zana tor od podszewki i życzę jej suwerennych decyzji dla dobra wyścig . :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Napisałem post do PKWK ażeby rozważył moją propozycję ażeby się wszyscy ludzie wyścig skrzykneli i ufudowali tabicę pamiątkową dla już nie żyących dżokejach i jeśców . Uważam że taki odruch pamięci jest nam ludziom wyścig potrezbny . Przciesz jesteśmy im winni takiego odruchu pamięci dawnych gółwnych aktprów dni wyścogowych . Wiem że rok rocznie tor wyścigowy Slużewiec zmaga się o przetfanie być albo nie być smutne to jest że musimy przeżywać co roku takie przykre zawirowania . Mam nadzieję że nowa prezes Agnieszka Marczak z którą jeżdiziłem razem u trenera Walickiego ona jako amatorsko a ja jako zawodowy jeżdziec wyścigowy wyciągnie tor z tego bagienka . Uwieszczcie mi że jak sobie człowiek powspomnina dawnych dżokei , jeśców z ktorymi jeżdziłem , jak byliśmy razem na grilach po zwyciestwach w ważnych gonitwach asz serce ściska że ich już nie ma . Dobrze już się szykuję na zabiegi i życzę wam ; pełnego sukcesów dzioneczka i pogody ducha przez cały dzisieszy dzioneczek papatki ..... :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam wstajemy jemy śniadanko , piemy kawisie i hopa witaj nowy zimowy dzioneczku działamy nic nie gadamy . Życzę wszystkim ; udanego , miłego , pełnego sukcesów dzioneczka ..... 🏇 🙂 🥂 :kwiatek:
Dobry wieczór już 27 lutego kończę zabiegi uffffffff owszem dużo pomagają zwałaszcza ; laser punktowy , borowina , basen . Powiem wam kto przechodził zabiegi tle lat co ja może stwierdzić ile bólu , samozaparcia potrzeba aby chodzić na zabiegi . Wiem że jestem mono tematyczny ale życie sprawia że przez rehabilitacje czlowiek inaczej lepiej fukcjinuje . Przykre że tor wyścigowy Służewiec widząc że jestem widoczny w cyber przestrzeani i wie że wy mi pomagacie wzioł mnie na straty . Ale będę ich sumieniem , koszmarem w necie jak oni zemna postępują . Nie żądam wiele nawet wystarczyła by mi kaartka na święta z życzeniami . Jestem mi ogromnie przykro że tacy są ludzie niektórzy na torze gdzie zoatawiłem zdrowie , znajomych . Ale dziękuję opatrzości że pewna wasza czyteliczka namówiła mnie do napisanie na Re-Volcie zamn ją bo razem jeżdziśmy u trenerów na torze wyscigowym Służewiec . Z tego miejsca chcę ogromnie podziękować wszystkim swoim ofairodawcą za pomoc dziękuję pięknie  💘 :kwiatek: 💘 💘 :kwiatek:. Życzę wszystkim ; kolorowych , bajkowych snów dobranoccccccccccc/...
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Pamiętam jak w latach swojej młodości jechaliśmy do ZT Kwidzyń jakie były ogromnie emocje że nasz zaściankowy klub z Ciechocinka jedzie do wielkiego świata jeżdzieckiego przecisz kiedyś zawodnicy WKKW z Kwidzynia wiedli prym np; Śp Jacek Danilum .Krukowski , Jończyk , Fląd . My tylko dzięki dotacją OZJ i spółdzielni sadowniczo -roliczej która była właścielem koni bylismy w światku jedzieckim biedakami np; inni przyjeżdżali wypasionymi konowazami , trelerakami człowiek był wpędzany w kompleksy niszości no ale mój śp trener Leon Burniewicz zawsze dobrym chumorem potafił nas ogromnie domotywać . Prym zawodach wiedli zawodnicy WKKW z Kwidzynia . Też odył się też konkus skoków gdzie bylismy kapke widoczni w klasie P, N zawsze byliśmy w czubie . Inni potętaci się dziwili że taki malutki klubik zawsze potrafi zaistnieć w konkursach skoków zawodach okręgowych . Było dla nas ogromną radością że możemy ich pokonać w zawodach dzięki dużej mierze mojemu wspaniałemu trenerowi śp Burnieiczowi który nas uczył abecadała skoków , wkkkw . Jeżdził mój śp trener z ; Herykiem Dobrzańskim podaczas wojnny Hubal , z Rojceiwczem , Mickunasem . Królikowskim . Nie dziwcie się że mam ogromny szacunek do śp trenera któremu zawdzięczam najwięcej . Mieszkał śp trener w Toruniu i dojeżdżał do klubu w Ciechocinku .Zawsze wyjeżdżałem bryczkom po śp trenera bryczka pod PKS po niego bez względu na pogodę potrafiłem choć w tak marny sposób odwidzęczyć się śp trenerowi a był posuniety w latach miał ponad 80 lat . Życzę wam wszystkim abyście swoich trenerów szanowali , mieli do nich duży szacunek . Zaraz pomykam do szpiatla wojskowego na zabiegi papatulki ...... 💘 :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim  :kwiatek:. Tak mnie dziś naszło na wspomnienia asz łza staje w oku że już tamte czasy nie wrucą . Nadal kocham konie choć niemal nie zapłaciłem zyciem za swoją pasję . Jak oglądam swoje albumy z fotkami a mam ich 6 albumów. Tak to jest jak człowiek sam siedzi w domku i ma takie napady wspomnień . Dostałem od BOGA drugie życie , nie którzy tego co mam niemaja mam mieszkanie i wspaniałych przyjaciół , znajomych z re-volty co ja bym poczoł bez was gdybym nie zaistnaił w cyber przestrzeni nikt by mnie już by niepamietał nawet jak bym umarł bym był puchem marnym który był i już go niema . Sam się uczyłem obsługi komputera na zasadzie prób i błędów zadję sobie sprawę jakie okropne błędy robiłem i czasmi robię błędy ortograficzne . Przez weekend nie mam zabiegów dobrze bo się zregeneruję po zabiegach mam je do 27 lutego z czego się ogromnie cieszę że dobrnę do końca tych zabiegów . Uwieszczcie że to dla mnie ogromne wyzwanie jest . Przepraszam że zboczyłem z tematu wiecie jak jestem na derbach na torze wyścigowym Służewiec zawsze raniutko jestem na torze roboczym na torze jak rumaki sobie ketrują , galopują asz serce pęka że już to nie dla mnie . Jak miło jest jak jeścy , dżokeje się zemną witają są to dla mnie zawsze wspaniałe chwile jak sobie patrzę na konie jak galopują jaką nie które mają piekna wydatnią fule . Nie dziwicie się że tak kocham wyścigi choć z niejednego pieca jadłemnp; skoki , wkkw ale na wyścigach przezyłem najpiękniesze chwile w życiu po nieraz wygranym wyścigu w gonitwie płotowej , podczas galopów na torze roboczym . Wiecie jaka wspaniała magia , chemia występuje podczas galopu jeśca z koniem jak czuję się pod nogami każdy napięty w ruchu rumaka mieśnie np; krzyżowe itp . Przenika przez całe ciało taka cudowna energia od rumaka i czujesz że tworzcie jeden organizm . No dobrze już kończę swoje natchnione wywody , wspomnienia ale zawsze warto do nich wrócić . Życzę wszystki ; udanego wieczorku i weekendu . 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich . Zawsze jak jeżdziliśmy na zawody w skochach , wkkw zawsze na pierwszym miejscu były rumaki . Pamiętam jak byliśmy bardzo , bardzo głodni asz kiszki marsza grały zawsze konie musiały być zakarmione , obejżane , napojone na samym końcu my zawodnicy mogliśmy iść sobie coś zjeść , oczywiście jeden z nas zawsze zostawał w stajni na zawodach z rumakami , póżniej był zmnienainy przez jednego z nas . Takie były kiedyś procedury i mam nadzieję że w tej sprawie nic sie nie zmnieniło że na piewszym miejscu jest wasz rumak . Życzę wam tyle wsiadów i zesiadów z waszych kochanych rumaków . Życzę tagże wam dużo zdróweńka , pogody ducha w ten zimowy dzioneczek ....... 🏇 🏇 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim  :kwiatek:. Nie mtoda , narzedzia tylko jak podchodzimy do swojego rumaka . Może to błachy temat ale jagże ważne aby wasz rumak do was nabrał zaufanie np; porzes danie marchewki , kostę cukru , kromkę suchego chleba . Aby na wasz widok wasz rumak wasze przyjście do stajni się waszą osobą zaiteresował np; zarży , podjdzie w boksie do was . Dawniej za dawnych mrocznych czasów zgniłego systemu wszystko nam brakowało . Często podkradałem z domu parę kromek chleba , jakieś warzyfko itp . Pamiętaj jak to było jeszcze nie tak dawno mój śp trener major Leon Burniewicz jak wchodził do stajni i wykrzekł swoje magiczne słowa moje maleńkie nie było konia który by nie zarżł na jego widok . Mój trener był zwolenikiem jak najmnieszjej ingeręcji człowieka w naturę rumaków . Nigdy nie preferował sily wobec koni , owszem nie raz z braku posłuszeństwa koni na wydawane polecenia trza było konia upomnieć np; głosem , mocnieszym dosiadem , jeżeli rumak słabo reagował na łydkie delikateni równocześnie za łydką było musięcie bacikiem ale wszystko to musiało się odbywać jednocześnie . Żeby koń pomyslał że to nie bacik tylko nasza łydka . Miałem swojego ukochanego konia do skoków , wkkw miał naimię Figaro koń wielkopolak ale z jakim sercem do waliki na parkurze i jaki temperamętny jak nie mal jak folblut . Jak go wypuszałem na padok to nie raz chodził zamną jak pies to było coś wspaniałego dodawało mi ogromnej motywacji jazdy na rumakach wiedziałem że nabyte i wpojone przez mojego trenera od skoków , wkkw nie porzły na marne . Choć jestem sam w domku to nieraz jak powracam za latami mojej młodości , wsponień z jazd na koniach asz mnie coś we moim sercu zapala się smutne światełko . Tak to jest minony czas nie powróci choć oddałem wieszość życia rumakom i przez nie nieaml nie oddałem życie podczas gonitwy plotowej na torze wyścigowym Służewiec . No dobrze doś na dziś tych moich wspomnień , wywodów myślowych dobrej nocki wam życzę . 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszytkim :kwiatek:. Czytam nie raz sobie na portalach o rumakch wyscigowych jaki tam ludzie rozdrabniają się na małych żeczach chcąc chyba zaistnieć w cyber przestrzani . Są tam takie zawiłe nagłaśniane wątki np; kwestaia programów wyścigowych itp. Rozumię że trzeba pewne kwstie wyjaśnić ale dochodzę do wniosku czemu my nie obracamy się w prostocie życia tylko wciąż natłok wiadomosci które czasem są przez nas wypuszczane jak powietrze . Mogę wam wytlumaczyć jaśniej przeciesz do rumaka przystępujemy jak najprostrzymi medodami nie jak inni stozują jakieś nowinki , patęty itp. Przynosi do dla konia odwroty skutek w naszych relacji między nami . Uważam że dojście szczególnie w jeżdzie na waszych rumakach tkwi w prostocie podejście do waszych koni . Nie burząc ich naturalne przyzwayczajenia . Owszem sa rumaki u których pewne żeczy musimy wyeliminować np; wyłamuje na przeszkodze , jest zbyt temeramętny , mało przepuszcalny czyli słabo reaguje na pomoce . Życzę wszystkim ; miłego , rodzinnego , udanego wieczorku ... 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Dziś smitna rocznica śmierci tregicznej dżokeja mistrza Tomasza Dula . Miałem zaszyt z ni jeżdżić u trenerów na torze wyścigowym Służewiec ; tr Stawski, Kauba . Miał ogomny dar od BOGA jaką mu dał . Zawsze skory do pomocy innym , był wirtuozem podczas gonitw płaskich . Jak smutno że tylu już jeśców , dżokei już nie ma np; dżokej Wojtek Ryniak , Marek Bąk z którymi racem jeżdziłem u trenera Walickiego i nieraz jedzilismy gonitwy płotowe na torze Służewiec . Jutro kończę zabiegi w szpitalu wojskowym w swoim mieście Ciechocinek cieszę się że to już koniec tej mordęgi z zabiegów . Życzę wszystkim dobrej nocki . 💘 :kwiatek:
Viritim ptaszki mi doniosły, ze Ty masz dzisiaj urodziny🙂

z tej okazji życzę Ci przede wszystkim wiadomo- dużo zdrowia, jak najwięcej dni bez bólu, dużo radości, wielu przyjaciół, i spotkań z rumakami :kwiatek:
Dziękuję pięknie Desterowa za pamięć i życzenia dziękuję . :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się