A jakbyś wmieszała z garstką otrąb?? posklejało by się i może by zjadła ?? 😉
Ja tak mam zamiar robić z probiotykiem, otręby plus marchewki pokrojone. Bez owsa bo się chyba przebiałkował 😤
DJka, mój wszystkożerny też na początku je zostawiał, wszystko wyjedzone a miejsca z witaminami ominięte. Dla mnie pachną pomidorami hihi 🙂 teraz mieszam z otrębami, wysłodkami i wcina bez problemu 🙂 Powinna się przyzwyczaić po paru dniach.
Haha, problem w tym, że mam małe pole do popisu jeśli chodzi o ,,żarcie do przemytu" syropku. Siano, marchew, jabłka i ewentualnie jakieś inne owoce 😁
Może to dziwnie zabrzmi, ale przestałam się dziwić siwej, że jej nie smakuje... Jak pachnie, tak smakuje... A ktoś wcześniej gdzieś pisał, że to słodkie jest... 😂
A nie jest?? Moj to wyśpiewuje w niebogłosy jak widzi chevinal 😀
Evson, spróbuj sama, jak dla mnie to tam nie ma nawet cienia słodyczy 😁
Zrobię dzisiaj podejście drugie, może kobył będzie miał inne nastawienie 🙄
Cześć, chciałabym zacząć podawać moim kucom magnez,ale nie wiem w jakiej ilości. Na opakowaniu jest napisane, że małe konie 20-40g, tego się trzymać? Magnez mam firmy marstall piano.
kaktusowe, po co niepracującym koniom magnez??
I tak - powinnaś się trzymać najniższego dawkowania.
Podczas ostatniego werkowania dowiedziałam się, że magnez podawany na wiosnę hamuje możliwość ochwacenia świeżą trawą, wcześniej o tym nie słyszałam. Jeśli to nieprawda, to oczywiście nie mam po co im podawać
Czy ktoś może mi podpowiedzieć która forma magnezu jest najbardziej przyswajalna? wszędzie ten tlenek magnezu a wyczytałam że on przyswaja się tylko w 4% a to trochę mało🙁
kalaarepa, tu masz o magnezie:
http://www.doz.pl/czytelnia/a1554-Jak_wybrać_dobry_preparat_z_magnezem. Jeszcze dowiedziałam się, że bardzo dobry jest chlorek magnezu, uzyskiwany z odparowania wody morskiej. Trzeba szukać chlorku magnezu sześciowodnego czystego do analizy (CZDA).
kalaarepa organiczne formy np octan
no tak, ale w tych końskich to szukaj tego ze świecą🙁🙁
Grace dziękuję za info🙂
Ja dawalam z epony, tam sa chyba organiczne i zawsze bylam zadowolona z jego dzialania.
też daję Epony, tam jest octan i fosforan magnezu.
Zastanawiam się nad kupnem
Chevinalu /
Cortaflex EVERYDAY VITAMIN & MINERAL /
CORTAFLEX PROPELL PLUS(bardzo niska cena w tym sklepie w porównaniu do innych, niższa od jakieś 50 zł!)
Ktoś używał/pomoże mi wybrać 🤔 ?
edit: poprawiony link do Chevinalu
Ja polecam Chevinal 😉 co prawda niejadki mogą na początku trochę wybrzydzać, ale efekty widać. Na moje świetnie działał i było widać efekty chociażby w lśniącej sierści 😉 Poza tym jak kupisz opakowanie 5l to starcza jakoś na 6miesiecy jeśli się nie mylę, więc to 219zł to żadna cena 😉
Do Cortaflexu jakoś jestem uprzedzona, kosztuje dużo, a po żadnym ich produkcie nie widziałam większych skutków...
PS. Dałaś dwa razy link do Cofraflexu, a nie do Chevianlu.
czy ktos ma doświadczenie z podawaniem tego białka sojowego?[[a]]http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Bialko-sojowe-%E2%80%94-izolat-99-spozywczy/626[[a]]
jakies efekty?
xequus faktycznie zły link 🤔 Trudno, wiadomo o co chodzi 😉
Kupiłam Chevinal 1l jak na razie i jak będzie się dobrze sprawdzał to będę 5l kupować 😀
Widział ktoś gdzieś może produkty BOEHRINGER INGELHEIM ??
Zarówno MkSklep jak i Equishop mają obecnie tylko Myoplast dostepny.
Klami
nie ma i nie będzie Boehringera. Zarówno Gonex, Pronutrin i Myoplast zostały wycofane z produkcji.
Myoplastu są resztki na rynku. Jak się skończą, to ........go już też nie będzie.
szemrana, przynosisz bardzo złe wieści dla mnie. :/
To teraz pozostaje mi kupić Myoplast na zapas i szukac zamiennika.
Szemrana a Boehringer cokolwiek jeszcze końskiego robi?
Czy można te sypkie suplementy rozmieszać z wodą z cukrem i podawać do pyska strzykawką?
maliniaq, jakie sypkie suplementy?
Masz pewność, że koń nie wypluje?
Po co podawać strzykawką?
I po co cukier?
Chodzi mi o biotynę i preparat Foran Cal Gro, nie mam pewności, że koń nie wypluje, ale jest typem z tych co lubią "ssać", była odchowana na butelce i tą formą można jej praktycznie wszystko podać, a po dodaniu do jedzenia, pozostawia je nietknięte i nie ma siły, która by zmusiła ją do zjedzenia tego. Cukier dla zamaskowania nieco smaku, jak muszę jej podawać jakieś tabletkowe leki to daję właśnie wymieszane z cukrem na ręce. A te dwa preparaty mam dla niej zalecone, bo ma małe kopytka, które wolno narastają, a drugi preparat z zalecenia weterynarza, po naszych jeszcze nie zażegnanych przygodach z kulawizną.
ja mam pytanie dla konia 15letniego, po sporcie mało jeżdżącego (delikatna praca) na stawy odżywki, preparaty co polecacie?
anil22 Jak na razie mój pracujący rekreacyjnie haflinger (& drugi koń chodzący sportowo :icon_razz🙂 dostaje MSM, wcześniej jadł mieszanki na stawy
Podkowy Jego stawy mają się super
DENGIE Alfa A Oil 20 kg a gdzie mozna to zakupic oprocz animavet?
anil22, Optifeed, i pewnie jak zapytasz to i zabookuj.eu ci ściągnie.