Wrocławianie :))

Dziewczyny, ponownie potrzebuje pomocy  :kwiatek:
W dniu przyjazdu do Wrocławia będę obchodziła 18 urodziny. Z tej okazji potrzebuje kupić najlepszy na świecie tort od ręki a niestety przyjazd mamy dość późno i nie będę miała czasu chodzić po każdej cukierni ich oglądać. Ktoś coś? (nocleg mamy na ulicy Świętego Antoniego)
Alabamka polecam tort bezowy z cukierni Sowa. Zresztą wszystkie torty są tam cudowne.  😜 Z tego co wygooglałam to jest w Galerii Dominikańskiej, więc będziesz miała blisko. Tylko może wcześniej lepiej tam zadzwonić i zamówić. Ja tak zawsze robiłam i nie robili z tym problemów. 😉
Bierz bezowy  😜
Niee, jak mam mieć już cheat day to karmel lub kawa   😜
Dziękuję !  :kwiatek: Dostałam jeszcze kontakt, najważniejsze że uda sie ogarnąć przed a nie sie martwić na miejscu.
Karmelowy/krowkowy tez mają i jest cudowny.  😜
Potwierdzam, niebo w gębie  😜
Krówkowy zdecydowanie 😜
Truflowy i pralinowy!  😜
mils   ig: milen.ju
16 stycznia 2015 18:36
Przychodzę z prośbą o informacje. 🙂 Orientuje się może ktoś z Was w gronie nauczycieli i/lub korepetytorów z chemii (rozszerzenie w liceum), którzy są naprawdę godni polecenia? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje. :kwiatek:
Czy o tej godzinie w okolicy Placu Grunwaldzkiego internistę zastanę tylko w POZ w szpitalu na Traugutta?

Albo może ktoś ma w domu Heviran i mi odsprzeda?
Sonkowa, na Ziemowita nie ma kolejek od 18-7
Jest może jakiś sklep z art. jeździeckimi, kierunek: Psie Pole, albo grunwald - Biskupin? To co wiem, na Kluczborskiej już sklepu nie ma, a Tundra czy Oxer to całkiem mi nie po drodze, nieraz potrzepuję kupić jakąś duperelę, a tłuc się przez całe miasto komunikacją, zniechęca mnie całkowicie 🤔
jest coś koło korony, blisko nowej biedronki (grudziądzka?). a na kluczborskiej od dawna nie ma sklepu?

edit: jak ostatnio czegoś szukałam to znalazłam sklep internetowy koło Kasprowicza/Żmigrodzka, można zamówić odbiór osobisty.
http://www.febro.pl/
Abeba, dzięki :kwiatek: Co do Kluczborskiej, to już jakiś czas, dokładnie nie pamiętam 😡
to właśnie ten sklep koło korony 😉
no i w decatlonie są jakieś duperelki.
Dzięki dziewczyny :kwiatek: a decatlon całkiem wypadł mi z głowy  🤔
aspiw, ale ten sklep to jeszcze istnieje tak realnie? Bo jak tam kiedyś byłam, to sklep był zamknięty na 4 spusty a pan z mieszalni farb tuż obok powiedział, że p. Obiegły to przyjeżdża jak się z kimś umówi na odbiór rzeczy ze sklepu, ale tak normalnie to to nie jest otwarte.
Kupowałam u nich mesz w listopadzie. Przenieśli sklep razem z lakierami i mają to w jednym miejscu więc cały czas otwarte.
epk, a byłaś w nowym miejscu, mieszalnia lakierów i jeździecki są razem.
Ja kupowałam mesz i pasze dla Ariego, jakiś tydzień temu.
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
01 lutego 2015 10:57
Znacie może we Wrocławiu kogoś kto upina, tanio  😉, włosy? Nie koniecznie w salonie, wystarczy po prostu jakaś uzdolniona osoba. Znalazłam jedna przez facebooka, ale niestety nie może wtedy kiedy potrzebuje.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
01 lutego 2015 18:35
Salon Beauty Lady na ul. Brzeskiej ma bardzo niskie ceny 😉

edit:
https://www.facebook.com/salonbeautyladies?ref=ts&fref=ts
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
01 lutego 2015 18:42
Dzięki Jara, jutro do nich zadzwonię 🙂

edit: już znalazłam 🙂
Potrzebuję pomocy  :kwiatek: Chciałabym poznać sposób na szybkie przedostanie się z dworca pks we Wrocławiu na ulicę gen.Romualda Traugutta 66. Nie znam Wrocławia, widziałam trasę na google maps i wydaje się prosta, mimo to prosiłabym o wskazówki dotyczące autobusu, którym mogłabym tam dotrzeć albo jakiegoś punktu orientacyjnego.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
13 lutego 2015 18:48
Musisz z Dworca PKS dostać się na przystanek tramwajowy na ul. Piłsudskiego (przed Dworzec PKP) i stamtąd tramwaj nr 5 jedzie przez całą ul. Traugutta.
dreamer, jeśli masz smartfona to polecam aplikację jakdojade.pl
Można też korzystać tradycyjnie via net: http://wroclaw.jakdojade.pl/
JARA, yegua dziękuję bardzo  😀
Ktoś się orientuje gdzie na cito we Wrocławiu zrobię tomograf prywatnie?
prywatnie prawie wszędzie 😉
Ale na NFZ teraz do TK nie ma długich kolejek- sprawdź czy nie warto poczekać.

Ja polecam Scanmed, ul. Krasińskiego
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się