Czemu "naturalsi" wzbudzają tyle kontrowersji?
🙇Tylko czasem nie targnij się na linę 😁 😁 😁
Makac to liczy że sobie targne line na szyję 🤣
A bo to pisalam na priv a nie wam. Że teraz na kursie będzie pokazywał moje filmiki i post z tekstem : dokąd prowadzą aspiracje chorej małolaty
😎
Wiec w pewnym sensie Dressagelife tak, będę gwiazdą 🤣
TheWunia gratuluje odwagi 😉, ale licz sie z tym, ze konsekwencje będa duzo mniej przyjemne niz zamkniete drzwi do JNBT.
makac chyba jest jeszcze za krótko w branzy, ze tak dal się poniesc emocjom.... obawiam sie , ze oprócz nowych znajomych, bedziesz miala problemy ze strony innych sekciarzy, moze nawet pojeździ sie po tobie tak, ze trenera lub pensjonatu nie znajdziesz jeszcze dlugo 😵. ludzie są beznadziejni, pamietaj 🙄
😀
do mnie tez może dzwonic - tel latwy do zalezienia - polecam panu paie M. można awet mei próbować przekupić - tylko czymś sensownym 😉
tylko jakiś znieczulacz łykne bo inaczej za długo nie wytrzymam bez komentarza😉
i teraz fajnie czy nie fajnie powiedzieć "a nie mówiłam (mówiliśmy)?!"
oj pan daru marketingowego, pracy nad PR jedak nie ma jak jego mistrzowie...oj nie...
thewunia - jak bedize mial zamieszkac w stajni to spr czy mu jak teraz nie lepiej 😉
DressageLife
Aż szkoda,że takiego kłamcy i bajeranta nie można zgłosić do prokuratury.
- jak to nie? jak będzie ją pomawiał, oczerniał itd, a do tego wykorzystywał wizerunek - oczywiscie , ze może.
a jak wunia jest małolatą (jestes?) to tym bardziej - ochrona dzieci te sprawy...
TheWunia gratuluje odwagi 😉, ale licz sie z tym, ze konsekwencje będa duzo mniej przyjemne niz zamkniete drzwi do JNBT.
makac chyba jest jeszcze za krótko w branzy, ze tak dal się poniesc emocjom.... obawiam sie , ze oprócz nowych znajomych, bedziesz miala problemy ze strony innych sekciarzy, moze nawet pojeździ sie po tobie tak, ze trenera lub pensjonatu nie znajdziesz jeszcze dlugo 😵. ludzie są beznadziejni, pamietaj 🙄
A kto się będzie tek zarazy słuchał . 😲 Przecież ich już nikt w żadnych stajbiach nie chce 😎
Horse_art jeszcze kilka miesięcy jestem 😉
Obibok wiesz co jedyne co to obawiam się o EZ RANCH do którego miałam jechać w wakacje. Ale może pani Ewelina taka nie jest. No cóż pożyjemy zobaczymy. Najwyżej się na hipodrom wprowadze, tam go nie lubią 🤣
Jak to nie ma. Życiowy błąd JNBT został tu właśnie zweryfikowany. Więcej wiary w forum 😎.
TheWunia a Ty się niczym nie przejmuj. Swój rozum masz, to i najlepiej wiesz co dla swojego konia jest dobre a co nie. 😉
no nie, przejmowac sie nie nalezy, ale uzbroic w twardą dupę owszem.
smok zdziwic sie mozna, serio.
zrobic sobie czy komus taki pijar ze nikt cie nigdzie nie przyjmie nie jest trudno , a niestety swiatek jeździecki jest swiatkiem pełnym glupich rozpuszczonych gówniar , bezlitosnych i bezmyslnych.
ale wiecie co? to znaczy, że tym naturalsom pali się grunt pod nogami-jakby mieli mocną pozycję, to by zlali te wpisy itp. a tak... no 😎
jak się skontaktować z Parellim żeby zweryfikować jego znajomość z tym Makacewiczem?
fajnie by było jakby jeszcze oficjalna wypowiedź poszła w net, że panowie się aż tak db nie znają jak jeden z nich opowiada... 😉
Z całym szacunkiem , ale światek jeździecki nie należy do żadnych gówniar. Jeśli chodzi o sport to faktycznie , wszyscy się lepiej lub gorzej znają , ale Jadzi o dklopsa nikt nie zna nawet dwie wsie dalej. Więc to nie światek , tylko subkultura. 😉
pytanie karla, czy parelli zrobil by taką potwarz komus ..
Z całym szacunkiem , ale światek jeździecki nie należy do żadnych gówniar. Jeśli chodzi o sport to faktycznie , wszyscy się lepiej lub gorzej znają , ale Jadzi o dklopsa nikt nie zna nawet dwie wsie dalej. Więc to nie światek , tylko subkultura. 😉
a gdzie ja napisalam ze NALEZY? 🤔
dzieki takim subkulturom w porę odmówiłam pensjonatu (tracac spory zarobek) osobie, ktora zostawia po sobie zgliszcza, gdzie sie nie pojawi. bo wlasnie ktos cos kiedys powiedzial, a mi zaswitało tylko dzieki imieniu konia...
a tak swoją drogą- bo przeoczylam-od ilu lat prowadzisz wlasną stajnie?
edit; o matko, nie zauwazylam ze post pod postem- sorry :kwiatek:
obibok-jaką potwarz? bardziej chodziło mi o oficjalne odcięcie się od tego co ten osobnik robi i prezentuje "pod przykrywką naturalu" i podpierania się autorytetem Parellego", żeby nikt nie miał wątpliwości, że z Parellim niewiele to ma wspólnego.
no potwarz dla makaca.
chodzi o to czy parelli bez skrupułow powiedzial by , niszcząc makaca tak naprawde przy tym, ze faceta nie zna.
wiesz, ludzie są rozni, znam weta co pojedzie jak po gównie podając pełne dane osobowe po innym wecie z tego samego okręgu, a znam takiego co sie grzecznie i sprytnie wycofa z dyskusji, bądz jasno i wyraznie zaznaczy , ze nie wypowiada sie na temat pracy kolegow.
a to, ze makac podpiera sie parellim nie znając go.... na miejscu parellego mozna sie wkurzyc, a mozna olac i robic swoje 😉
kwestia tylko tego czy i jak to szkodzi szkole Parellego w PL
a weci... są różni😉 pewnych rzeczy nam nie wolno ze względu na kodeks etyki i deontologii, ale są tacy weci, którzy mają to w d
Zachodnia konkurencja raczej obliczona jest na dozynanie watah 😁
Szkodzi parelliemu bo na każdym kursie tekst o Parellim zaczyna się : pat to mój bardzo dobry kolega, ale wiele rzeczy, które robi z końmi jest absurdem... i opowiada jak to yoyo niszczy konie, że mają klasyczny kontakt na wedzidle, że nie stosują naturalnego dosiadu itp
Napisałam do pani Eweliny Zon powiedziała że nie obchodzą ją stosunki osób u niej trenujących z makacem i serdecznie zaprasza 😀
nom, ale takie guru jak parelli moze miec w nosie takiego polaczka 😉. poza tym piszecie ze makac ma wlasną szkole ... [s]wiec moze nie szkodzi [/s]😉, no dobra, kurde ale trzeba nie miec klasy zeby tak o innych trenerach gadac :/. tak czy siak, ciekawa aferka mogla by z tego wyniknąc 🍴
a znajac revoltowiczowską dociekliwosc, ktos wyciagnie fakty na wierzch heheeh 😉.
swoją drogą mam znajomą ktora byla u parellego kilka lat temu i wrocila mocno zniesmaczona.. kazdy ma cos za uszami, a makac jakby nie bylo jednak cos tam z konmi osiaga.
łooo the wunia, ty to twarda jestes 👍
no jednak czegos ludzi uczy, konie tez jakies glupie u niego nie są co? czy sie myle? ja tam zawsze staram sie drugi punkt tez wziąc pod uwage, prosze mnie nie bić :kwiatek:
Skoro napisałeś że coś osiąga ,to dostałeś proste pytanie CO ???
łooo the wunia, ty to twarda jestes 👍
Wiesz, teraz to musze być szybsza od niego 😉
Nie no wiadomo, wiedzę ma dużą i potrafi konie wiele nauczyć. Tylko sposób w jaki to robi i jak przy tym wywyzsza siebie, a innych oczernia to jest nie halo
Horse_art jeszcze kilka miesięcy jestem 😉
Obibok wiesz co jedyne co to obawiam się o EZ RANCH do którego miałam jechać w wakacje. Ale może pani Ewelina taka nie jest. No cóż pożyjemy zobaczymy. Najwyżej się na hipodrom wprowadze, tam go nie lubią 🤣
TheWunia, dont worry. Wprawdzie z Ewelina nigdy nie trenowalam, nie te konkurencje, ale to sportowiec i trener, a nie samozwańczy guru ze stadem wyznawczyn.
Nikogo nie obchodzi co sadzi o Tobie jakiś oszolom i jego wierni. Jesteś klientem, chcesz sie szkolić to należy Ci sie szacunek. Tu rzadko zdarzają sie personalne wycieczki a co dopiero taka dziecinada.
smok jestem kobietą, to po pierwsze.
po drugie- the wunia własnie odpowiedziala na twoje pytanie
po trzecie napisalam wyraznie, ze goscia na oczy nie widzialam, ale np patrzac na filmiki z postepów the wuni, mozna wywnioskowac ze jednak cos facet potrafi i - patrz odp powyzej, od the wuni
po czwarte- nie odpowiedziales na moje pytanie.....
trenowanie - mydlenie oczu i łamanie lub dreczenie, narwienie konie to nie sa osiągnięcia. to sa jak już środki
zapytalam, bo pomyslalam, ze moze wiesz (moze bylo tu opisane, a ie doczytalam czy cos) - CO on (lub jego podopieeczni - czyli on) faktycznie osiągną. w sporcie jakimś, w hipo, w wylapywaiu mustangów.... no czymkolwiek. nawet w wyciaganiu kasy 😉
no niestety nie widzialam jak gosc pracuje, w ogole jestem w szoku czytając ten wątek (nigdy tu prawie nie zagladam bo sie wkurzam ), ale ja juz tak mam- jakby tu z 10 osob sie wypowiedzialo , ze facet marnuje konie -przynajmniej polowe koni ktore do niego trafiają np. to jest to dla mnie wykrzyknik, ze facet gownianą robote robi.
poza tym nie no, nie o osiagach na skale kraju i swiata tu mowimy , tylko o podworkowych, wewnetrznych relacjach- kon- wlasciciel. w kazdym razie tak ja odbieram te wszystkie kursy i kursiki.
a poki co chyba thewunia pierwsza sie odezwala oficjalnie- byc moze ruszy lawina, pojawia sie nastepni odwazni.
a z drugiej strony- sama przyznala ze najbardziej nie odpowiadają jej METODY i sposob komunikacji z ludzmi , a wiedze facet ma duzą .
a to, ze facet widocznie ma jakies komleksy, albo jeszcze inną przyczynę bałwochwalstwa no to juz trudno- mozna go cenic za to jakim jest koniarzem ale nie lubic za to jakim jest typem. albo odwrotnie 😉
troche smieszny facet jest z tym telefonem do the wuni - a raczej z trescia, bo zadzwonic sobie moze, ale zabrakło mu klasy samej w sobie i tylko dołek poglębil- no ale cóz, kompleksy, kompleksy...
ja jestem w stanie postawic sie po obu stronach stolika juz dzisiaj, przezylam "atak" i zdarzylo mi sie byc atakująca. takze nie stoje po zadnej stronie w zasadzie, bo nie znam sprawy od kulis.
no wlasnie- thewunia, co sie naprawde wydarzylo, ze tak sie wscieklas? potraktowal ciebie jakos zle? albo twojego drako? przegapilam moze 👀
Nie no wiadomo, wiedzę ma dużą i potrafi konie wiele nauczyć. Tylko sposób w jaki to robi i jak przy tym wywyzsza siebie, a innych oczernia to jest nie halo
Wiedzę ma dużą??? To dlaczego napieprza konie, które go po prostu nie rozumieją, on tego nie widzi? Brak mu totalnie empatii. 10 złotych minut w boksie, tylko po co się pytam??? On korzysta z filmików cudzych, nauk cudzych, korzysta z fali zainteresowania naturalem i robi kasę. Sprzedaje jakiś bloker uwiązu, robi filmik i straszy konia, by pokazać jakie to ma cudo do sprzedania. Wiedze ma dobrą, ale tylko taką jak zarobić szybko dużo kasy. Mam nadzieję, że czas JNBT szybko się skończy.
Wiesz Obibok bardzo dużo rzeczy mi się nałożyło naraz. Włączyłam sobie płytę z L3. I nie zobaczyłam juz tego co kiedyś. Czyli radości, uśmiechu tylko na maksa wkurzonego Drako przy większości ćwiczeń i usiłującego mnie kopnąć przy sidepassie. Włączyłam zdjęcia z kursów. Zobaczyłam że na każdym kursie mój koń wygląda tak samo. Grzebie nogą, boi się albo denerwuje. Nic myślę, L4 pomoże. Wchodzę na jnbt jest jedno, ale cena o 150 zł wyższa niż ostatnio. Obejrzałam filmiki dziewczyn które tu wstawiałam bo uświadomiłam sobie ze choć robie wszytsko według planu to mój koń orientując się ze go nie trzymam ucieka ode mnie, a ich klasycznie szkolne konie nie. I one się tym bawią, a ciągle analizuje co robię źle, dlaczego on się nie słucha itp. To co mam na filmikach a to jak to wygląda na codzień to inne rzeczy.
no tak, ale to ty głownie pracowalas z drako tak? czy makac raczej tez duzo go "robil" ?. moze tez kon wyczuwal twoje napiecie w zwiazku ze switającym juz w glowie znakiem ❗ ?
nie ze go bronie, bron boze 🙇
tylko probuje zrozumiec co sie dzieje :kwiatek:
a probowalas u innych sie szkolic czy tylko JNBT zaliczylas?
kokakola rozumiem ze ty tez bylas z koniem na kursie u niego ?
Znaczy wiesz co jeszcze tydzień przed to ja nie miałam żadnych znaków zapytania. Ja byłam świecie przekonana że to co robię jest genialne i jedyne dobre. Słuchałam tego co mówił Makac a nie Drako i to był największy błąd za który długo będę pokutowac.
Makac dużo brak go na jedynce potem mniej bo Drako go się bał. Żadnych innych naturalnych szkół nie próbowałam, jedynie miałam klasycznego trenera ale przez moje przekonanie że klasyka jest be głównie jeździłam do niego na jego konie. A draka robiłam jnbt.
kumam.
spróbuj moze u Moniki Damec 😉. to jest babka zwiewna jak nimfa, tak delikatna i spokojna, ze jak ją widzialam w pracy z koniem pierwszy raz to pomyslalam od razu, ze chcialabym ją zobaczyc w pracy z jakims prawdziwym konskim skurwy**m.
ich szkola eliminuje fazy nacisku i zmniejsza presje do minimum.
w kazdym razie tak bylo kilka lat temu, nie wiem czy jeszcze jeżdzą i kursy robią czy juz tylko u siebie pod warszawą przyjmują.
bo rozumiem ze nie rezygnujesz z naturalu tylko z tej konkretnej sekty?
swoja drogą 2 czy trzech moich kursantów tez bawi sie z nimi (jnbt) od jakiegos roku czy dwóch, ciekawe jakie ich zdanie jest. normalnie chyba odnowię kontakty 😁