czy może ktoś ocenić tego konia? ogier , 2 lata.
Donia Aleksandra, i ty przeciwko nam? Zdjęcie ze złej perspektywy, kopyta w trawie - no nie. 😉
galopada miałam cichą nadzieję, że się uda przemycić to zdjęcie. Niestety to z ogłoszenia i nie mam wpływu na lepsze 🙄 a chciałam cokolwiek usłyszeć 😉
Donia na pierwszy rzut oka pod złym kątem wydaję mi się całkiem fajny 😉
A mnie się wydaje, że może być wyższy zadem i że ma wysoko osadzoną szyję. Ogólnie po tym zdjęciu to koń mi się nieszczególnie podoba. 😉 Ale może w postawie zootechnicznej wyglądałby lepiej.
sumire to przecież 2 latek - ma prawo być wyższy zadem.. 😉
A no fakt, umknęło mi. :kwiatek:
Jeśli zdjęcia się nadają, to byłabym bardzo wdzięczna za ocenę eksterieru :kwiatek:
Wałach małopolski, 7 lat, w chwili wykonywania zdjęć w lekkiej pracy ujeżdżeniowej.

Więcej zdjęć można zobaczyć w mojej
galerii.
Ja widzę minimalnego kozińca, ale nie wiem, czy to nie jakieś moje zboczenie już. 😉
Poza tym, bardzo mi się podoba, fajna linia góry, fajne pęciny i kopyta. Bardzo podoba mi się głowa- mała i zgrabna.
Po czym on?
Po
Nabucho du Serein 😉 Tych tendencji do kozińca też się od dawna dopatruję, ale jestem nieobiektywna.
Ja tylko widzę, że jest przebudowany zadem.
Górą mi się akurat nie podoba - ale tylko w kwestii tego, że jest przebudowany (bez tragedii, ale jest).
Nieco zbyt mocne łączenie głowy z szyją, dość stroma łopatka, długa kłoda, ale z przyzwoitym przejściem w lędźwie. Sam zad bardzo fajny i b. dobrze skątowany, podobają mi się tylne kończyny.
Ja widzę minimalnego kozińca, ale nie wiem, czy to nie jakieś moje zboczenie już. 😉
co to koziniec?
lenalena, tajnaa, quantanamera, dziękuję bardzo za uwagi :kwiatek:
Donia Aleksandra, mimo urody konia na oko ja to czarno widzę 🙁 (choć nie wiem, jak w użytkowej bryczce 🤔). Wydaje mi się, że zdjęcie jest celowo zrobione trochę z góry, żeby ukryć nieco fatalną budowę. Bo wg mnie koń istotnie przebudowany (a widać, że jeszcze tak ustawiony, żeby zad był niżej) i tak słabo związany - nie nadaje się do użytkowanie sportowego, nawet olewając rozkraczenie zadnich nóg i dziwne stawy skokowe. Za nic nie widzę, jak ten koń miałby mocno używać zadnich nóg nie przypłacając tego jakimiś zwyrodnieniami w lędźwiach. Może być, że na żywo robi lepsze wrażenie, ale śmiem wątpić. Podejrzewam, że w ruchu jest to koń "odpychający się do tyłu". Nie bardzo sobie wyobrażam też przy tej partii tylnej nabudowanie kłębu, czyli fajną akcję przodów.
Zaleta? Może bardzo wygodnie nosić, jak miękki bujak. Głowa z szyją i dolna partia łopatki - miód.
Nawet bym tu czujnie obserwowała, czy nie jest inochodźcem, czy nie ma tendencji do odmiennych chodów, kłopoty z klasycznym rytmem niemal pewne.
Przepraszam, że tak ostro, ale dostatecznie trudno jest "upchać" przebudowanego a zwartego, na widok tej kłody to mi... portki cierpną.
Nogi (mocno wątpliwe) nie poprawiają sytuacji.
Jasne, na żywo wiele rzeczy może rekompensować wizję problemów. Oby to nie był koń do... portretów.
uuuła aż tak źle? halo nie masz mnie za co pzrepraszać, to nie mój koń, ale bardzo mi się podobał. Teraz już mniej. Dodatkowo klacz zachwalana do dużego sportu.
uuuła aż tak źle? halo nie masz mnie za co pzrepraszać, to nie mój koń, ale bardzo mi się podobał. Teraz już mniej. Dodatkowo klacz zachwalana do dużego sportu.
Większość koni do skoków jest przewalonych zadem . I z tego co wiem , są najchętniej kupowane . 🤣 🤣 🤣
Smok10 tylko poza przebudowaniem zadu halo wyliczyła sporo innych wad .
Smok10 tylko poza przebudowaniem zadu halo wyliczyła sporo innych wad .
Po pierwsze . Ile ten koń ma lat . Jak długo jest w treningu sportowym , po trzecie , to ma być koń na płyte i do pokazów czy do sportu ???
Jeśli chodzi o halo , to jak widać pięknie się róznimy w swoich ocenach. 😉 Cóż , widać mamy inne doświadczenia. 😉
Dałam link do ogłoszenia. Klacz, 2010 , po co mi koń do pokazów. Oczywiście że do sportu. Ma za sobą pierwsze udane starty w L klasie. Wszystko wiem z ogłoszenia. Nic ponad to.
A jaka jest Twoja ocena tego konia?
Dałam link do ogłoszenia. Klacz, 2010 , po co mi koń do pokazów. Oczywiście że do sportu. Ma za sobą pierwsze udane starty w L klasie. Wszystko wiem z ogłoszenia. Nic ponad to.
To jest koń 4-ro letni. Bez treningu i nierowinięty . Mnie się podoba. A dla mnie najważniejsze by było jak skacze i jak chodzi pod siodłem ( faktycznie nie na zasadach gdybania ) 😉 Ze zdjęcia ,to ani się nic nie ocenia ani nic nie kupuje. 😉
P.S Link się nie otwiera. Co to i po czym ?
http://koniebogdanowo.wix.com/kramer#!cardexis-hol/cerv
4-ro letni holsztyn ( konie późno dojrzewające ) . On się jeszcze 100 razy zmieni . 🤣
W korytarzu ,to mu raczej niczego nie brakuje 🤣 🤣 🤣 Zad ma silny do bólu I niezła guma .
A na PW , mogła byś ile za niego 😉
Mnie się podoba
W 'korytaRZu' gwoli ścisłości 😉
dopowiem, że nawet holsztyny dojrzewają przez "rz" 😉
Na matce Saale francaise , to one długo dojrzewają 😉 Jako 7 latek będzie innym koniem
Smok10, to możemy sobie pośledzić jej przyszłą karierę. Ja będę pamiętać, wątpię, że ty będziesz.
To jest wątek wat budowy, a nie porywającego charakteru. I tylko o tym zdjęciu, bo link się nie otwierał.
Ty byś ze stajni nie wyrzucił, ja owszem, bo weci kosztują. I podtrzymuję po tym filmiku. Co z tego, że zad silny do bólu (wymowne), jak już pracuje źle.
Ale przecież wielu się spodoba ten prospekt. Sprzeda się na pewno. I dobrze. Źle widzę i przy tym zostańmy.
...
To jest wątek [font=Verdana]wat[/font] budowy, ... 🤬 🙇