Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Losia Trzymam kciuki. Może rzeczywiście porozsyłaj zdj rtg do wetów w celu konsultacji? Zawsze to inne oko.
Libella Gratulacje!
mtl Co raz lepiej wyglądacie.

U nas trochę się działo. Niestety w zeszłym tyg. Pielgrzym bardzo, bardzo źle oddychał(zdiagnozowane początki copd) już na treningach, więc gdy tylko wróciliśmy do domu to telefon do weta. Dostał leki i tfu, tfu jest duża poprawa. No, ale dwa dni musiał postać, żeby odpocząć, mi w tym czasie znowu poleciały plecy, tak, że jak wsiadłam w pt to zsiadłam ze łzami w oczach z bólu ;/. Lonżowaliśmy się na trójkątach(chodził suuuper), dzisiaj wsiadłam i też bardzo pozytywnie, jak na tydzień przerwy od normalnej pracy(stępo-kłusika w lesie nie liczę jako pracę). Tak, więc trzymam kciuki za wszystkich chorowitków i resztę, żeby nie chorowali :kwiatek:
ekuss   Töltem przez życie
09 października 2014 21:42
Losia trzymam kciuki 🙂

Nowiny z zimnej Islandii- Tenór juz sie szykuje na mrozy- zapas tluszczu + siersc juz jest 😀 Jutro wizyta u kowala. Jeszcze 3 tygodnie i chce go juz do stajni dac,bo az plakac sie chce jak widze jaki ma juz brzuch wielki... Jemu to jakos nie przeszkadza  😂

I tu z 1/3 stadka 🙂

edit:

PS: wiem,ze kilka osob interesowaly widoki z hodowli skad pochodzi Tenór. Dorwalam dzisiaj filmik:

I 3 letni Tonek 😀

ekuss, ale niedźwiedź z niego! Uroczy jest! 😍
Losia Okropnie mi przykro...

ekuss Jako taki misiek przypomina mi naszą Perełkę. Pamiętam, że już we wrześniu wyglądała jak grizzly  😍

Jestem po pierwszych treningach z nowym szkoleniowcem 🙂 Dostałam zadanie domowe, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Losia trzymaj się jakoś 🙁.

Ja wpadam z wiadomością, że znowu jeździmy 😀. Koń nagle nie kuleje, chyba cudowne ozdrowienie go spotkało  🤔 .
Dzisiaj wsiadłam drugi raz. Wczoraj na początku sztywno, jak to na rozruchu, ale na końcu już go mogłam w paluszkach korygować  😍 . Dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na pierwszy galop i jestem zadowolona jak na taką ilość energii w nim siedzącą 🙂. Pod koniec znowu puścił całkiem i nie chciało mi się zsiadać 🙂. Także bardzo zadowolona Giermuszka jestem 🙂.
ekuss   Töltem przez życie
11 października 2014 18:26
Wczoraj nie moglam konia znalezc na pastwisku  😂  kilka ha, ponad 40 koni. W koncu tak patrze- lezy cos rudego, wyciagniete 4 nogi i brzuuuuch 😀 Mowie- to musi byc moj grubas 😀 Wcale mu nie teskno do stajni, chociaz sam do mnie podszedl!

Ekuss te widoki macie niesamowite! A futrzak jest przeuroczy 😉
A ja przychodzę się pochwalić, bo naszo rude rewelacyjnie zakończyło sezon wykazując się 100% skutecznością.  🏇 Przez dwa dni zawodów wygrali każdy konkurs w którym startowali.  😅

brzezinka

GRATULACJE!!!!
brzezinka, wow!! Świetna ruda. O wiele bardziej lubię ją w wersji skokowej, pasuje do niej idealnie 🙂
ekuss ale macie widoki! Płasko niczym u mnie na Żuławach :P
brzezinka gratulacje!
Dzionka a u Ciebie co tam? gdzieś zaginęła 😉

Pozdrawiamy jesiennie kącik z moją Dolce

brzezinka, gratuluję 🙂 piękny moment! 🙂
brzezinka, gratulacje, piękna Ruda!
brzezinka, gratuluję 🙂
brzezinka, brawo! Ruda klasa sama w sobie  🏇

A ja byłam w sobotę na hubertusie. Dopiero wczoraj późnym wieczorem wróciłam do domu. Było świetnie, skończyło się trochę gorzej... Łapa zadrutowana i na minimum 2 miesiące zostaję wykluczona nawet z najbardziej lajtowej odmiany rekreacji :/
Tak czy siak, nawet pogoda niedługo uniemożliwi regularniejsze jazdy, więc kończę sezon, nie ukrywam, że ze smutkiem. I żegnam się z jedną fotką z gonitwy 🙂 Najmniejsza, najdzielniejsza Bułeczka dała czadu, i w terenie na przeszkodach, i na mega przyspieszonych galopach, i na gonitwie (a tu aż za bardzo... 😉 )
[img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10374504_786095454786592_8766619750215725732_n.jpg?oh=f650316d17e5a9232fb1fc6ad70c1cb6&oe=54BBCB69&__gda__=1421742545_83b2a05637d5fff65ed6b0d6101cf27a[/img]
Kasija piękna!
Brzezinka gratuluję 🙂
Kasija, ooo MiniGilek 😁 U mnie nic, przerzuciłam się na jeździectwo weekendowe 🙂 Jednak mocno końskie wakacje (bo najpierw wzięłam Dzionka na Mazury, a potem pojechałam z nim na dwa tygodnie do Białego Boru) nasyciły mnie końsko na jakiś czas i zajęłam się teraz innymi sprawami 🙂 On chodzi regularnie pod jeźdźcem lepszym ode mnie, więc wyrzutów sumienia nie mam 😉 Wpadam polonżować albo się powożę po placu i tyle. Poczekam aż mi wena wróci, nie będę się zmuszać, bo i po co.
asds, Dzionka,  Kasija, Burza, huzarova, aniaagre, maiiaF, Libella dzięki  :kwiatek:

brzezinka, wow!! Świetna ruda. O wiele bardziej lubię ją w wersji skokowej, pasuje do niej idealnie 🙂

Ja też ją lubię w tej wersji i żałuję, że ja nielot jestem.  😉  Ale mam satysfakcję bo przyczyniłam się do tego sukcesu, ujeżdzeniowo-terenowa zabawa to spora część pracy naszego teamu.  😀
kujka   new better life mode: on
13 października 2014 11:13
brzezinka, zgaszam sie z przedmowczynia, mi sie tez Ruda duzo bardziej podoba w skokowej wersji 🙂 Gratuluje udanego sezonu!

Kasija, ojej, jak szybko na telefonie przegladalam, to pomyslalam "o, kto wstawil stare zdjecie Gila?" 😁 Mloda ciemnieje tak samo jak wujas na jesien/zime.

Tymczasem rzucam jedno zdjecie "kliniczne" 😁

Jestem mega pozytywnie nakrecona na jezdziectwo, po 2 dniach kliniki mam tyle przemyslen, tyle nowych rzeczy do przetrawienia, tyle poprawek do wdrozenia ze az mi sie w glowie do teraz kreci. Starczy powiedziec, ze 2 dni po jezdzie z Elaine po raz pierwszy zalapalismy z Gilem poruszanie sie w balansie. Geba mi sie do teraz cieszy i szok nie schodzi ze mnie 😉 To bedzie super jezdziecka zima!!
Kujka Gratulacje postępów. Jesteście niesamowici 😉
Kliniki z Elaine szczerze zazdroszczę. W lutym byłam jako słuchacz w stajni Olender, to co mówiła/pokazywała Elaine było jak grom z jasnego nieba. Dało wielu jeźdźcom do myślenia. Niby oczywiste wskazówki aczkolwiek w praktyce często gubione. Jak choćby to prawidłowe anglezowanie, czy bycie "pudełkiem". Uważam że tego typu szkolenia są potrzebne. Bez podstawowej bazy czyli dobrego dosiadu trudno zrobić krok naprzód w prawidłowym kierunku w ujeżdżeniu.

Dodatkowo skłania mnie to do takiej refleksji że: trzeba jeździecko znaleźć się w gronie lepszych od siebie i dążyć do podobnego obrazka. Obserwować, uczyć się od nich i naśladować. Zarażać się zapałem do pracy. Przebywanie w gronie osób "nicmisienieche" lub "jestemzajebisty" niewiele wnosi 😉
kujka, Gil wygląda super! Wrzuć więcej zdjęć. No i nogi to Ty masz do nieba 😉
Kuj, Babo, ale jak TY się w siodle zmieniasz!
Pozytywnie zazdroszczę 😍

Musimy się spotkać to mi wszystko poopowiadasz! Ja teraz co prawda o kulach (jak koń na chodzie... to ja nie :P), ale mam nadzieję, ze jeszcze wrócimy do jazd 🏇
Kuj, Babo, ale jak TY się w siodle zmieniasz!
Pozytywnie zazdroszczę 😍

Oj prawda, było kiedyś tak:

A jeszcze w sierpniu zeszłego roku obrazek był taki:

Jeździec przykurczony i z góry i z dołu, zero korzystania z _taaaaakich_ nóg (skandal po prostu! to są najdłuższe nogi w całej stajni), lejce, a nie wodze, którymi to zresztą lejcami rajter musiał trzymać końską głowę, a sam koń noooo... pomińmy 😉 Teraz to wszystko wygląda już całkiem prawidłowo (co nie znaczy, że nie ma czego rzeźbić, dłubać i poprawiać), ale ogólnie obserwując tę parę mam ciągle miną taką 0_o z zaskoczenia. Za kolejny rok pracy tego konia nikt nie pozna, wliczając w to i samą kujkę 😀iabeł:
Niesamowita zmiana! Gratulacje!
ekuss, ale pluszaczek się zrobił! Nasze dwa kucyki też już pluszowe, ale zdecydowanie nie aż tak 😁 Kiedy go ściągasz z pastwisk??

brzezinka, gratuluje!! Ruda super w wersji skokowej 😍 A co tam u Młodej słychać? 🙂

maiiaF, uuuu, coś zrobiła z ręką??

kujka, widziałam więcej zdjęć, jestem w szoku jak bardzo zmieniliście się!!! Wrzucaj więcej zdjęć!

U nas cały czas coś się dzieje. Pamir wrócił do jazd (i już tylko pode mną, skończyłam współdzierżawę), powoli powoli wraca mój koń, jeszcze tylko odbudujemy mięśnie i będzie mój stary Pams 🙂 Kobyła zasuwa na lonży, muszę w końcu zebrać się za nią z siodła ambitniej, chyba jutro wsiądę. A mój dzidziuś Dukat stracił jajka w piątek i powoli się wycisza, strasznie sympatyczny z niego koń, nie da się nie lubić. Nawet przy zastrzykach stoi grzecznie, jedynie po strzela focha i stoi przy ścianie 😁

Siwy dzisiaj miał pierwszy raz na sobie ochraniacze na przód, oraz pierwszy raz był na terenie poza stajnią, lonżowaliśmy się na łące, a nie na padoku. Był super grzeczny  😍 Uwielbiam tego konia. Jest na mnie mega obrażony za zastrzyki, na szczęście jutro już ostatni  😁

[img]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1384147_779964558727229_2593715019437523942_n.jpg?oh=858daedcda49e4971abecd5b8486fc76&oe=54C875C2[/img]

Rudzia z weekendu, zasuwała aż miło 🙂
[img]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10356320_777903335600018_7839521452290494575_n.jpg?oh=ba53850d801183c616496675f94c460d&oe=54F0E6F4[/img]

I taki mój ukochany Pamasio, po którejś zeszłotygodniowej jeździe 🙂
[img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10593176_777384435651908_6155217389515482221_n.jpg?oh=e7c958b20dad31150ec3d679cc404943&oe=54C035AD&__gda__=1420910613_e199d72096f1ccaed76191f44ceec828[/img]
mnie tu jeszcze nie było, ale poczytuję wątek. więc tym razem się przywitam razem z moim czworonogiem zwłaszcza, że i do nas zawitała forumowa Isabelle  😍
pozdrawiamy kącik i może jeszcze kiedyś się odezwiemy. :kwiatek:

Kahlan, Isabelle teraz tu będzie robiła furorę swoimi zdjęciami  😁
i o to chodzi! bo robi je naprawdę dobre. a atmosfera przy pracy bezcenna! 🙂
ło jaaa, Isabelle - wpadaj nad morze, cudne foty!  😍
Więcej Gila! Więcej Gila!  👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się