Mundial 2014

Aj. Co to był za mecz  😀 Ghana zdecydowanie lepiej zagrała i mimo, że kibicuję Niemcom, to cieszę się z tego wyniku. Zasłużona "porażka" Niemiec. Fajnie, jakby Ghana razem z Niemcami wyszła z grupy.
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
21 czerwca 2014 22:17
Z przyjemnością obejrzałam ten mecz, aż szkoda, że Ghana nie wygrała. Wspaniałe widowisko, takie mecze to ja mogę oglądać. Non stop atak i kontratak, super! Kibicowałam Ghanie od początku meczu 😉
Fajnie, jakby Ghana razem z Niemcami wyszła z grupy.

Jest na to cień szansy, tylko Portugalia musiałaby najpierw wygrać z USA, a potem przegrać z Ghaną...

Bardzo wciągające są te mistrzostwa - widać jak dynamicznie zmienia się piłkarska mapa świata 😀
Grrr,  no i znowu poważny błąd sędziego, nieuznana bramka Bośni i Hercegowiny.  Tym razem niestety na wagę "być albo nie być" Bośni. 
No i znowu ja odkopuję...

Pierwsza tabela na naszej domowej rozpisce już gotowa 😀 Nie tak to sobie wyobrażałam, akurat wolałabym Australię i Hiszpanię na dwóch pierwszych miejscach. O ile Chile jest ok, tak Holandii nie lubię. No ale nie mogę zaprzeczyć, że byli w tej grupie najlepsi. A Hiszpania się godnie pożegnała...rychło w czas się postarali świetnie zagrać  🙁
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 czerwca 2014 19:23
Jak dla mnie grali mega kiepsko, a nie świetnie. koło 70 minuty odechciało mi się patrzyć, jakby chcieli i nie mogli.
Ale ja kibicowałam Australii, więc cieszy mnie tylko 3😲 
A mnie cieszy taki układ w tabeli (i w innych jak na razie też), podoba mi się, że nowe drużyny zaczynają się liczyć i nie powtarzają się wyniki z poprzednich mistrzostw. Z takich Europejskich topowych ekip zostały Niemcy i Francja - Hiszpania i Anglia już odpadły, Portugalia jest na granicy.

Kibicuję Holandii, bo dają czadu, Urugwajowi i Chorwacji - mam nadzieję, że dzisiaj wygrają 😀
No to mamy pierwsze dwie pary 1/8 finału: Brazylia-Chile i Holandia-Meksyk. Będę kibicować Brazylii i Meksykowi. Szkoda mi Chorwacji, no ale nie szła im dzisiaj gra bardzo. No i Kamerun honorowego gola zdobył 🙂
Ciekawe były te mecze dzisiejsze. Przede wszystkim Meksyk i ich bramkarz (chociaż stawia dzisiaj piwo obrońcy za pomoc w ratowaniu 😉 ).
Nadal za to nie mogę odżałować, że nie oglądałam pojedynku USA-Portugalia.
i Chorwacji - mam nadzieję, że dzisiaj wygrają 😀

👿

Brzydki mecz, taki jakiś siłowy. No i sędzia znowu dał ciała, nie podyktował karnego...

olencja, mamy całkiem odmienne gusta drużynowe 😀 bo ja z kolei będę trzymać kciuki za Holandię i Chile.
Był u nas w lecznicy pan z Hiszpanii z psem. Spytany o słaby występ piłkarzy strasznie wybuchł. Krzyczał, porzucił psa, wybiegł na parking i tłukł głową o mur. Potem się uspokoił i wyjaśnił, że Iker nie jest chory, tylko.... bawi swoje maleńkie dziecko i nie śpi z tego powodu dostatecznie. Tak hiszpańska prasa tłumaczy jego słabość.  😉
Psa, na szczęście zabrał.
fin, hehe,  to możemy robić zakłady 😉
24 czerwca 2014 11:36
Tania a to dopiero wariat, naprawdę w szoku jestem 🤔 Gdybyśmy tak przeżywali "sukcesy" naszych piłkarzy to psychiatryki byłyby przepełnione 😁
Ja czytałam, że Iker i Sara zostawili Martina w Madrycie pod opieką dziadków... 😉
E tam normalny, oni tak mają, wszystko musi być pompatycznie 😀

Brazylia - Chile i co ja mam teraz zrobić? 😉 Nie wypada mi być za Chile 😀 a bardzo mi się podobają 😀
Tania a to dopiero wariat, naprawdę w szoku jestem 🤔 Gdybyśmy tak przeżywali "sukcesy" naszych piłkarzy to psychiatryki byłyby przepełnione 😁

W szoku to był syn, bo mamy blisko lecznicy Wisłę i myślał, że pan poleciał się topić. Jeśli mały został w Madrycie to wszystko wyjaśnia. Z tęsknoty tak się porobiło.
Jestem ciekawa kto wyjdzie z grupy D bo mecz jest dość zacięty  😉
Włochy-Urugwaj to straszny teatr, nie podoba mi się :/ Suarez jednak mocno przegiął gryząc Włocha.
No ale Anglia-Kostaryka to mecz o pietruszkę, więc siłą rzeczy oglądam ten, w którym się ważą losy 1/8 😉

No i gol dla Urugwaju (i to plecami), to lubię 😀

Becia23   Permanent verbal diarrhoea
24 czerwca 2014 18:54
Niestety przegapiłam Włochy-Urugwaj (tzn. teraz na końcówkę włączyłam).

Suarez ugryzł Włocha? Wcale się nie dziwię, w tamtym roku był zbanowany tu w Anglii [na co dzień gra dla angielskiego klubu] na kilka meczy, bo kogoś ugryzł na boisku 😁
Włochy za burtą - brawa dla Urugwaju 😅
Ugryzł. Przedziwny mecz 🙄
Pompatyczność musi być  🤣
Ale buractwo to pokazali. Chcąc wydostać się z Barajas wyszli tylnymi drzwiami nie mijając tłumu kibiców na nich czekających  🤔
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
25 czerwca 2014 09:34
Komentatorzy mnie wkurzali, bo ciągle mówili Suuuuarez.
I mówią : Kos TA ryka.
A już najbardziej mnie ubawił "Honduraszczyk".  😂
Zaraz przerobiliśmy z synem na:" Honduraszczykanianin"
Niestety przegapiłam Włochy-Urugwaj (tzn. teraz na końcówkę włączyłam).

Suarez ugryzł Włocha? Wcale się nie dziwię, w tamtym roku był zbanowany tu w Anglii [na co dzień gra dla angielskiego klubu] na kilka meczy, bo kogoś ugryzł na boisku 😁

ma chlopak chyba jakies zapedy kanibalistyczne; juz ktorys raz z kolei mu sie to zdarzylo 😉
Moze jestem stronnicza, bo kibicuje Wlochom zawsze, ale... sedzia kurcze tez byl wczoraj stronniczy :/ Za co ta czerwona kartka, no halo! Za to atak wampira recydywisty przeszedl "niezauwazony", mimo, ze sie potem bardzo ostentacyjnie za zeby trzymal 😉
Taki teatrzyk troche 😁
wendetta, no ta kartka to chyba jednak była słuszna, wszedł wyprostowaną nogą i w ogóle go nie interesowało, gdzie jest piłka. No ale oczywiście Suarez też powinien zobaczyć czerwoną, mam nadzieję, że FIFA wyciągnie jakieś konsekwencje wobec niego i go zawiesi przynajmniej na najbliższy mecz.

A komentatorzy w TVP nigdy nie przedstawiali jakiegoś specjalnie wysokiego poziomu...
26 czerwca 2014 23:13
Algieria awansowała, dla mnie rewelacja! 😅 Szkoda mi trochę walecznych Koreańczyków. Niemniej Belgia zasłużyła na awans 😉
Smutny ten mecz. Wyrównany. Szkoda mi bardzo Chile, ale Brazylii tez byloby mi szkoda 🙁
Niby jeszcze przed Mundialem liczyłam na Brazylię,  ale faza grupowa trochę mi namieszala w głowie i teraz...żałuję, że Chile nie dało rady (zwłaszcza po tej poprzeczce w doliczonym czasie).

Ciekawe, co będzie dalej 🙂
Pursat   Абсолют чистой крови
28 czerwca 2014 20:12
Trzymałam kciuki za Chile. Szkoda. Ale ładnie jechali po Brazylijczykach w podstawowym czasie gry, gdyby strzelili drugą bramkę, tamci nie daliby rady.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się