Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka
Cavallia, szczerze polecam 🙂! W rezultacie powoli zaczynam się czaić na kask crossowy Gatehouse RXC1 😁. Zamówiliśmy dla znajomych, przyszedł, obejrzałam i przepadłam...
Kahlan, wygląda bardzo fajnie, zgrabnie 🙂!
Kahlan - no fajny, może w nim nie będe wyglądać jak w orzechu... 👀
kurde przydałby mi się sklep jeździecki z szerokim wyborem kasku, żeby przymierzyć i ocenić
Time, Choicy są malutkie i zgrabne.
pirat30, Uvex exxential.
no właśnie kiedyś na Cavaliadzie mierzyłam i wyglądałam znośnie 🙂
Czy kaski Ked Basco występują w rozmiarze S? Nigdzie nie mogę znaleźć 👀
mój s champ casco jest juz dość luźny (ba! nawet kaptur bluzy się spokojnie mieści - bo wyjeciu jest jakis czas mega luxny po czym wraca). ale jeszcze troche bede te gabeczki co sa w komplecie wpychać. jakbym wzięła M ktory zaczyna sie na moim rozmiarze to mogłbym go na garba założyć jak już....
A mój dalej bez zmian rozmiarowych. 😎 I coraz bardziej go uwielbiam, jutro będę zmuszona wsiąść w innym (bo zostawiłam kluczyki od paki 50 km od miejsca, w którym jestem obecnie :marze🙂 i nie wiem, jak to ścierpię... A na myśl o wsiadaniu bez mi... dziwnie. Choć przedtem potrafiłam jeździć z gołą głową czy w czapce z daszkiem, jak były upały, teraz się tak przyzwyczaiłam do tego Champa, że zdarza mi się go nie zdjąć od razu po jeździe, bo o nim zapominam...
http://allegro.pl/kask-toczek-asda-i4305009164.html Padłam 😁 Człowiekowi się wydaje, że widział już wszystko, a tu proszę
hghaahhahahahah też to właśnie widziałam, brakuje tylko zapięcia pod brodą co by nie spadł 😁 😁
Regulaminowe trzypunktowe zapięcie, ateścik i można by konkursy śmigać 🏇 Z pewnością przykuwałby uwagę
I wentylacja wyglada na niezłą 😂. Ja tyle czasu spędziłam szukając kasku w którym głowa latem nie zaparzałaby mi się, a tu poprostu trzeba było sie wybrać do Asdy na zakupy 😉.
Co byście polecali na początek dla dziecka na naukę jazdy w cenie do około 200zł?Chciałabym żeby to było bezpieczne
kalaarepa,
może ked pina albo casco nori lub choice...
Edit: oj pardon, nori i choice przekraczają budżet 🙁.
ms_konik, oba casco nie są w cenie do 200zł, a raczej do 300 lub wyżej. Może być Halorider, ale on nie jest regulowany, więc jak dzieciak wyrośnie, trzeba kupić nowy. KED Pina wydaje się najsensowniejszy.
kalaarepa, musisz zmierzyć obwód głowy przede wszystkim. Z doświadczenia wiem, że bez mierzenia jednak ciężko kupić kask, każdy ma inny kształt głowy i nie wszystkie modele leżą dobrze.
kalaarepa,
forumowa halo taki użytkuje, wraz ze swym dzieckiem na spółkę.
Wyrażała zadowolenie z posiadania tego kasku 🙂,
dla pewności możesz podpytać ją jeszcze 🙂
dzięki podpytam... Młoda ma obwód głowy 51cm, ale z uwagi tego że ma 6 lat to pewnie zaraz jej główka urośnie a ten jest od 52cm. Mam nadzieje że będzie pasował aczkolwiek chyba popytam czy by mi w stacjonarnym takiego nie sprowadzili żebyśmy mogły przymierzyć🙂
kalaarepa, ja bym celowała raczej w mniejszy kask. Jeśli dziecko ma obwód 51 cm, to kask, który startuje od 52 cm będzie pewnie latać na głowie. Lepiej szukać czegoś w rozmiarach z zakresu 50-55.
kalaarepa, casco ecco? (albo podobne) - poniżej 200 mozna trafić w sklepach, sa regulowane, s jest daje se 50/51 -55 - wiec bedzie na lata. są tez w wersjach dla małych księżniczek 😀
Czy ktoś tutaj ma może kask Safety Jump FOUGANZA ?
http://www.decathlon.pl/kask-jedziecki-safety-jump-id_8218036.htmlPrzypadkiem stałam się dziś posiadaczką takiego i muszę przyznać, że jest bardzo ładny, wyjątkowo nie wyglądam w nim jak ostatni dekiel, a cena bardzo przyjemna.
I co najważniejsze nie leci mi na oczy jak mój stary.
Zastanawiam się tylko jak z jego przewiewnością? 👀
Jedyne do czego można się przyczepić to faktycznie lekko odstająca uprząż, ale liczę,że trochę lepiej się ułoży podczas noszenia.
Jakiej firmy kaski polecacie? Miło by było gdyby regulacja z tyłu była na tyle wysoko żeby bez większego problemu mieściła się tam kitka. Wytrzymały i w rozsądnej cenie, i dość ładny żebym wyglądała jak człowiek 😉
[s]Który jest najlepszy ked paso/allegra/basco, casco passion/champ, fair play elf mat czy hprze pacifie defenze?[/s]
Post pod postem, mój telefon niestety nie ogarnia.
Kask ked paso i ked allegra na moje oko różnią się przede wszystkim daszkiem, który jest lepszy, bezpieczniejszy? A ked basco? Ma troszkę inną rozmiarówkę i jest tańszy czym się jeszcze różni? A casco passion? Który polecacie
julka177, ja tam polecam byle który, ale casco - specjalistyczna firma, od wielu lat juz sprawdzona.
champ jest wspaniały - jestem każdego dnia nim bardziej zachwycona. w upały i słońce jest w nim zdecydowanie chłodniej (i nie boli mnie glowa ...i inne objawy przegrzania) niż bez niczego/w czapeczce...szok
Czy jest tu posiadacz uvexa luxury(taka podróba samshielda) i chciałaby sie wypowiedzieć na temat jego wentylacji ???
julka177 Ja mam Allegre i jest cudowna. Daszek ma wypinany, lekki i ładny kask. Paso jest trochę głębszy niż Allegra a tak poza tym jakiejś większej różnicy nie zauważyłam.
Jak z wentylacją w Charles Owen i Samshield? Mam aktualnie GPA Air Speed i dobra wentylacja to jego drugie imie ( 😁 ) ale chce kupić drugi kask i boje się, że kiepsko wypadnie przy GPA, szczególnie że idą upały 😉 Próbował ktoś może wszystkie i wypowie się coś więcej na ten temat ale bardziej w kwestii porównania? 😉
nie za bardzo ogarniam jak mozna sie spodziewc dobrej wentylacji w calym krytym kasku ;]