Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Kahlan, to to samo forum, ale możesz na nie trafić z dwóch różnych nazw 😉
_Gaga, no, to było na tyle oczywiste, że zrobiłam to od razu 😉 Ale właśnie ja tego nie usunęłam, nikt inny nie używał mojego laptopa.
Usuwałam dwa programy, zainstalowałam coś, ale nic nie miało prawa usunąć wszystkiego z całego folderu, przynajmniej w teorii :/ Nie wiem, co robić :/
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 maja 2014 11:42
Heval, jak pamiętasz nazwy zdjęć/obrazków/muzyki, przeszukaj cały komputer pod ich kątem. Jak nie będzie, to programy do odzyskiwania danych.
Strzyga, spróbowałam i dostaje powiadomienie "element "x", od którego odwołuje się ten skrót, został zmieniony lub przeniesiony i dlatego ten skrót nie będzie działał poprawnie." i tyle 🙁
Spróbuję z tymi programami, dzięki.
Właśnie, czy re-volta to reaktywacja voltahorse?  😡
Skuszona pięknym pomarańczowym kolorem i ślicznym zapachem kupiłam płyn, myśląc, ze jest to płyn do płukania/ zmiękczania tkanin (taki do ostatniego płukania co się daje). Ale nijak nie jestem teraz w domu pewna, bo mi słownik internetowy nie podpowiada.
Co oznaczają:
wasverzachter/ weichspuler/ adoucissant/ huuhteluaine.

Czy to na pewno płyn do płukania?

🙄
deksterowa, śmiało, do płukania 😉
Dziękuję Kochane 🙂
ulga... 😉
Heval
ja bym jeszcze spóbowała przywrócić system do daty sprzed instalacji tych nowych programów.
Właśnie, czy re-volta to reaktywacja voltahorse?  😡
Re-volta to ludzie z volty, po padaczce volty w 2008 roku. Przez chwilę było też forum tymczasowe.
A będzie dużym nietaktem jak zapytam dlaczego volta dostała padaczki i padła?? 👀
berula, pewnie serwery padły. Nie potrafili tego naprawić szybko, więc ludzie się wynieśli.
No tak, nawet godzina bez re -volty to czas stracony 😁 😁 Dzięki  :kwiatek:
Czy jeśli wysyłam komuś zdjęcia mojego autorstwa (z podpisem) to automatycznie przekazuję tej osobie prawa autorskie do tych zdjęć i może sobie ona zrobić co tylko zechce bez mojej zgody (chodzi mi o kadrowanie, przycinanie itp.)?
Strzyga, spróbowałam i dostaje powiadomienie "element "x", od którego odwołuje się ten skrót, został zmieniony lub przeniesiony i dlatego ten skrót nie będzie działał poprawnie." i tyle 🙁
Spróbuję z tymi programami, dzięki.

Polecam Ci do tego program Recuva, darmowy, mi kiedyś się udało dzięki niemu odzyskać utracone pliki.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 maja 2014 19:30
flygirl, nie można zbyć praw autorskich.
Autorskie prawa osobiste
Art. 16.
Jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną w czasie i niepodlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem, a w szczególności prawo do:
1) autorstwa utworu;
2) oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania go anonimowo;
3) nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania;
4) decydowania o pierwszym udostępnieniu utworu publiczności;
5) nadzoru nad sposobem korzystania z utworu

Warto przeczytać całą ustawę (tekst ujednolicony)
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940240083
Dzięki ci bardzo. :kwiatek:
szemrana, dzięki, zaraz poszukam, jak to się robi 🙂

casines, też poszukam, dziękuję bardzo!

Już się wystraszyłam, że nie ma szans, no ale na razie się nie nastawiam jeszcze

e. Przywróciłam system, niestety nic to nie dało.
casines, dzięki Ci dobra kobieto, ten program przywrócił mi sporą część plików😀
robakt   Liczy się jutro.
15 maja 2014 16:30
Jest tu ktoś z bankowości? Wysłałam przelew, dane prawidłowe, numer konta zły. Czy bank nie powinien odrzucić takiego przelewu, skoro wszystkie dane nie pasowały? Jak odzyskać te pieniądze? Nie mam pojęcia do kogo poszedł ten przelew.
Niestety przy przelewie nie jest sprawdzane czy dane pasują do konta, idzie automatycznie na podany numer. Odzyskanie pieniędzy jest kwestią dobrej woli osoby, do której poszły. Nie wiem niestety jak ją znaleźć, pewnie tak czy inaczej musisz prosić o pomoc bank.
robakt   Liczy się jutro.
15 maja 2014 16:39
Z tego co znalazłam bank liczy sobie za to 25 złotych, a ja wysłałam 50 pod zły numer... jestem debilem.
Jak usunąć z tkaniny smród kociego moczu? Moczyłam, prałam i efekt niewielki. W dodatku mogę prać tylko ręcznie. Jakieś sposoby?
Z niektórych tkanin schodzi bez problemu, inne na wieki zostają zaśmierdłe. Takie jest selawi 😉
jestemzlasu, są dostępne specjalne psikacze, które mają zapach psiego lub kociego moczu usunąć
Ja wszelkie zapachy próbuję usunąć sodą/wodą z sodą. Zwykle pomaga chociaż niestety koci mocz to oddzielna kategoria 🙂 Zawsze warto spróbować.
Czy jeśli dostałam awizo do domu mogę odebrać swoją paczkę? poszłam na pocztę i pani w okienku mnie odprawiła i powiedziała że mogę odebrać ją dopiero w poniedziałek  😲
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
16 maja 2014 14:54
Odebrać możesz, tylko na awizo pewnie było napisane od której godziny paczka z powrotem będzie na poczcie (najprawdopodobniej listonosz jeszcze nie wrócił z twoją przesyłką) - stąd problem. Zorientuj się też, czy twoja poczta nie jest czynna również w sobotę.
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
16 maja 2014 14:57
Albo spróbuj przed samym zamknięciem poczty (tak 10-15minut)
W sobotę jest nieczynna, żadna godzina nie jest zapisana (sprawdziłam dla pewności) jest tylko pieczątka że poczta otwarta jest od 8😲0 - 18😲0 i  data pozostawienia zawiadomienia. Pani w okienku powiedziała mi tylko że nie może jej wydać i mam przyjść w poniedziałek, więc wnioskuję że ją ma. Stąd moje pytanie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się