Howrse gra :)

co sądzicie o dogry.pl/howrse ? dają kupony na howrse za zdobycie 50pkt
Cierp1enie, a o co w tym chodzi? Widziałam tam jakieś gry, gra się i co się zdobywa? Za darmo to jest?
Zalogowałam się. Trzeba grać w różne gry i zdobywać punkty, które przerabia się na kupony 😉

Ponawiam - mógłby ktoś przetrzymać mi 111tys eq? :kwiatek:
wiecie może jaka będzie następna promocja ??
na dogry.pl są kupony za :
1 za 615 pkt.
10 za 3199 pkt.
20 za 6399 pkt.
30 za 9599 pkt.
100 za 26999 pkt.
Libeerte, ale jak zacznę grać w jakąś jedną grę, to coraz więcej punktów zdobywam grając w nią? Czy tylko określoną ilość?
[quote author=calore link=topic=49169.msg2048896#msg2048896 date=1395664042]
Dementek, dam OM za 2 passy 🙂

Jak aktualne, to wystaw konia za 2 kupony na COM  🙂 Możesz nawet wystawić na 3 kupony- na tamtym koncie nie są mi potrzebne.
[/quote]

wystawiłam, dzięki wielkie! :kwiatek:
Watrusia, tylko określoną chyba :/ a jest ok 40-150 za gre ;/

ed: jeśli ktoś zaloguje się przez ten link to dostanę punkty :kwiatek: http://dogry.pl/r/85604014
Aha, czyli muszę grać w różne gry, żeby zdobyć punkty? Te gry są darmowe?
tak, np. Ikariam jest 😉 ale np. War Thunder jet za 500 pkt, ale tam chyba trzeba coś ściągać
Libeerte, dzięki :kwiatek:, może chociaż jeden kupon uda się zdobyć, zawsze coś.
Watrusia, jak masz dobrego antywirusa i nie boisz się ściągnąć war thunder to pewnie szybko pójdzie 😉
Bo ja wiem.... hm.. zobaczę na razie z innymi.
no właśnie mi dziś ta reklama na howrse wyskoczyła i się zainteresowałam
Ja już dawno wymieniałam punkty na dogry na kupony, jeżeli ma się czas i chęci żeby zbierać, to jak najbardziej polecam.
Nie ściągałam żadnej gry, grałam tylko w te przeglądarkowe i bez problemu dwa kupony zdobyłam.

I jeżeli ktoś by chciał się zarejestrować, to proszę z mojego linku  :kwiatek:
http://dogry.pl/r/sempiternal
potrzebuję przetrzymania kasy na com i pl, szczegóły na pw 🙂 po przetrzymaniu chętnie wymienię się kupon na pass 🙂
calore, na pl mogę! Ale jak Ty mi też przytrzymasz 😀
Libeerte, dzięki, ale potrzebuję na obu serwerach jednocześnie 😉
No to niestety na com nie mogę pomóc 😉
z zagrody mgły:

Tak więc są newsy z Blogu Inside c: Streszczę je.
Howrse postanawia dać nam odpocząć od promocji, ponieważ zacytuję-"rozumiemy że ciągle promocje Was męczą, a zwłaszcza starszych graczy". Teraz zaczynają prace nad nowymi. Pojawia się też akapit o "Wielkim Wyzwaniu", co to jest? Jest to "walka" pomiędzy wszystkimi serwerami Howrse, a jej celem jest zbieranie tokenów. Będzie je można zdobyć poprzez codzienne zadania, ale także znaleść w UFO. Jeśli dobrze zrozumiałam to pod koniec takich zbiorów każdy otrzyma jakąś nagrodę, może to byc nawet Boski Koń, oczywiście jeśli otrzyma go gracz z VIP to ze specjalnymi umiejętnościami, które pomogą w kolejnym Wielkim Wyzwaniu.
Po zakończeniu odbywa się pięciodniowy przerwa, tzw Impreza. Podczas niej odbywa się mniejszy event typu loteria i każdy dostaje tyle losów ile zdobędzie tokenów, albo naprzykład oferta handlowa typu coś w WT czy RO.
To chyba wszystko. Nie wiem jak Wam, ale mi się to raczej spodoba, zobaczymy w praktyce jak to będzie wyglądać C:

idę na tego bloga, może coś doczytam więcej.

It does not mean that your favourite contests like the Cards will never come back on the game. They will just be rarer, therefore more enjoyable.

To nie znaczy, że wasze ulubione promocje, jak karty, już nigdy nie pojawią się w grze. Będą po prostu rzadziej, a co za tym idzie, dadzą więcej radości.

The Big Challenge

With the new system, everyone on Howrse will be able to take part in the Big Challenge.

All the players of a same Howrse version will have a common goal: collect a certain amount of tokens together. For example, the whole community on howrse.com has to gather several millions of tokens. The amount of tokens will depend on the versions, according to the number of players.

Wielkie Wyzwanie
W tym nowym systemie, każdy na howrse będzie mógł wziąć udział w Wielkim Wyzwaniu.
Wszyscy gracze z tej samej wersji howsre będą mieli wspólny cel: zebrać odpowiednią liczbę żetonów (umowne tłumaczenie). Dla przykładu, wszyscy gracze z howrse.com będą musieli zebrać kilka milionów żetonów. Liczba żetonów będzie zależeć od wersji (serwera) gry, biorąc pod uwagę liczbę graczy.

There will be many ways to collect tokens: UFOs, some competitions, the Grand Prix and 6 daily tasks. Those tasks will be randomly selected every day and they’ll be different from one player to another. Some will be similar to the missions we usually have in the contests (win a competition, give an apple to a horse, etc.) and can be integrated in your daily life on Howrse. Other tasks will be brand new, for example donate Equus and objects to a new player. This way we’ll focus more on the collaborative aspect of the game (and Ow isn’t the only one getting your Equus :p ).

Będzie wiele sposobów zdobycia żetonów: w UFO, z niektórych zawodów, z Grand Prix i 6 zadań do wykonania codziennie. Te zadania będą wybierane losowo każdego dnia i każdy gracz dostanie inne. Niektóre będą podobne do zadań wykonywanych zwykle w promocjach (wygraj zawody, daj koniowi jabłko itp) i będą połączone z codziennym życiem na howrse. Inne zadania będą całkiem nowe, np. podarowanie equus lub przedmiotów innemu nowemu graczowi. Tym sposobem skupimy się bardziej na wspólnych aspektach gry (i nie tylko Ow będzie otrzymywała wasze equusy).

The 100 objectives as they exist in the game now will disappear and the trophies will be available to everyone right after the tutorial. It would be redundant to have both the daily tasks and the objectives.

Also, you don’t need to participate if you don’t want to. There’s no obligation, you can still take part in what follows. However, the number of tokens you have collected may give you an advantage for the Festivities.

100 dokonań, w ich obecnej formie, zostanie usuniętych z gry, a trofea będą dostępne dla każdego tuż po ukończeniu samouczka. Następnego zdania nie rozumiem, coś o zredukowaniu tych dokonań (?) do codziennych zadań, chyba tych z wyzwania.
Jeśli nie chcesz, nie musisz uczestniczyć w wyzwaniu. Nie ma takiego obowiązku, tu znowu nie wiem, coś że możemy wziąć udział w części tylko???. Jednakże, liczba zdobytych żetonów może pomóc w Świętowaniu (???).

prowizoryczny wygląd wielkiego wyzwania

The Festivities

Once the community’s common goal has been reached, the Festivities are launched.

The Festivities are five days during which the community celebrates its achievement and is rewarded for its efforts. These five days are punctuated by a Lottery, a commercial offer and some advantages won by the best contributors during the Big Challenge.

Świętowanie

Kiedy cel społeczności zostanie osiągnięty, rozpocznie się świętowanie.

Świętowanie to 5 dni, podczas których społeczność świętuje swoje osiągnięcia i jest nagradzana za swoje wysiłki. Te 5 dni będzie przerywane (???) loterią, ofertami promocyjnymi i niektórymi korzyściami wygranymi przez najlepszych uczestników podczas wielkiego wyzwania.

The main gift you can try your luck for is a new divine horse. Some of the new tack items will also be introduced into the Lottery as gifts. During these Festivities it is interesting to keep one’s eyes open; you might be lucky and find tickets flying around as UFO’s.

In the same time, there will be a commercial offer which will allow you to try and get the divine. This commercial offer could be: Horns of Plenty, Titan’s Challenges or even new surprises

Główną nagrodą, którą można spróbować wygrać jest boski koń. Niektóre nowe przedmioty zostaną wprowadzone w loterii jako prezenty. Podczas tych świętowań miej oczy otwarte, możesz mieć szczęście i złapać losy w UFO.

W tym samym czasie będą mieć miejsce oferty promocyjne: Rogi Obfitości, Wyzwania Tytanów lub coś nowego.

The players who have gathered the most items towards the community’s common goal will be rewarded by some benefits in the commercial offer and even a divine horse for the very best.

Of course all the players who have taken part in the Big Challenge get a little incentive with Lottery tickets given according to how many tokens  they gathered for the Big Challenge’s goal.

When the Festivities are finished, a new cycle begins with a new Big Challenge to take on.

Gracze, którzy zbiorą najwięcej przedmiotów dla swojej społeczności zostaną nagrodzeni w postaci korzyści w ofertach promocyjnych lub nawet boskim koniem, jeśli będą najlepsi.

Oczywiście gracze, którzy wzięli udział w wielkim wyzwaniu, zostaną zmotywowani losami na loterię, a ich ilość będzie zależeć od liczby żetonów zdobytych w wyzwaniu.

Po zakończeniu świętowania rozpocznie się nowy cykl z nowym wielkim wyzwaniem.

prowizoryczny obrazek do świętowania mam nadzieję, że Onyks to tylko przykład, a na serio będzie do zdobycia w paradzie

The divine horses

One short word about divine horses: the divine horses that you’ll be able to win during the festivities will offer new benefits.

They will give their owner the pleasure of getting gifts that’ll be useful for his game.

If their owner is a VIP player, he’ll get an extra and specific VIP benefit from his divine horse. This benefit could be anything from making it easier to perform an in game action to increasing your usual possibilities on the game like an extra item exchange for instance. Anything is possible.

The divine horses will also give tokens that will be counting towards the next Big Challenge’s goal.

Boskie konie

Krótko o boskich koniach: boskie konie, które będą do zdobycia w czasie świętowań będą oferować nowe korzyści.

Dadzą swoim właścicielom przyjemność z dostawania prezentów, które będą przydatne w grze.

Jeśli właściciel posiada konto VIP, dostanie dodatkowy i specjalny VIP bonus od swojego boskiego konia. Tym bonusem może być wszystko, od ułatwienia czynności w grze do zwiększenia możliwości, np. dodatkowe wymiany. Wszystko jest możliwe.

Boskie konie będą również dawać żetony, które będą się liczyć w następnym wielkim wyzwaniu.
calore,  dzięki za dokładniejsze tłumaczenie :kwiatek:, ja to czytałam w tłumaczeniu, ale to tłumaczenie jest kijowe. Ale z tym odpoczynkiem od promocji, to trafili jak kulą w płot, bo to też będzie coś w stylu promocji 😉
dopisałam resztę. trochę mnie dziwi, że howrse nie ma kogoś, kto tłumaczyłby tego bloga na języki poszczególnych serwerów.

jakoś mi się to wszystko nie podoba. w ramach odpoczynku od promocji będziemy robić zadania, a od czasu do czasu będą kiepskie promocje (no sorry, loteria jest nudna jak flaki z olejem i mam dość zdobywania losów od znajomych). no i czaaaasem będą fajne promocje jak karty. no i żeby coś wygrać w tych loteriach, trzeba będzie brać udział w tych wcześniejszych zadaniach. a reszta to mowa-trawa: nowe konie, nowe zadania, nowe przedmioty, nowe cośtam...

a to widzieliście?
http://blog.howrse.com/2013/12/16/new-coats-and-tacks-to-come/
sprzęt będzie się wyświetlał na koniach :/
A to mnie się akurat podoba 🙂
weszła parada koni! 🏇
potrzebuję przetrzymania kasy na com i pl, szczegóły na pw 🙂 po przetrzymaniu chętnie wymienię się kupon na pass 🙂

Potrzebujesz jeszcze?
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
27 marca 2014 15:03
Przetrzyma mi ktoś eq? :kwiatek:
fin, dzięki, ale już ogarnęłam 😉
CzarownicaSa, na pl? jak jeszcze potrzebujesz, to mogę pomóc.

hm, czy mi się wydaje, czy ta parada jest jakaś... prosta? chodzi mi o to, że jeśli wejdą zestawy paradne za kupony (a wejdą przecież ;p), to wystarczy ich dużo otworzyć, uzbierać wartościowy sprzęt, wystawić konie i punkty się zbiorą. nie ma tak, że albo się trafi złoty element albo nie, jak poprzednio. czyli zostaje tylko kwestia kuponów i diamentów, a nie szczęścia.
27 marca 2014 16:21
tak, pl 🙂 to wystaw prosze konie za 1 825 000 eq :kwiatek:
wystawiłam 🙂
27 marca 2014 16:28
dziekuje :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się