COWING czyli KROWĄ PO LESIE ;)

Dla mnie to trochę pokićkane jest.. całe te cowingowo. Abstrakcja po prostu.
horse_art hmm... niezly pomysl 😉
Czy jeżdżąc na krowie zdarzyło się że was poniosła albo się czegoś przestraszyła? Jestem ciekawa czy one też są takie strachliwe chociaż chyba nie powinny . Ale taka jazda to na pewno ciekawe doświadczenie.  😉
raz probowalam w klusie(takim tuptusiu oczywiscie, nie roboczym) wyprzedzic konia, ale kon zaczal przyspieszac i krowa sie wsciekla- ruszyla z "kopyta" galopem muczac wsciekle i waląc z zadu 😉 ale zatrzymala sie jak juz go wyprzedzila 😉
a przestraszyc to sie raz przestraszyla i tak tąpnęła w miejscu z lekkim odskokiem 😉.
generalnie jak widzi cos niepokojacego to sie zatrzymuje , przyglada z daleka, potem podchodzi na miekkich nogach i wącha.
jak nic sie nie wydarzylo to idzie dalej a przy nastepnym spotkaniu nie zwraca w ogole uwagi 😉
Kiedyś był tutaj temat o podkowach dla krów  🙂
Znalazłam takie aktualne (nie polskie) "ogłoszenie" o podkuwaniu krów xD
http://www.hufundklaue.ch/
Oczywiście nie namawiam na używanie takiego czegoś, ale jest i w dzisiejszych czasach na topie praca z krowami ;P
noooo, ale bym furore zrobila buahahaha  😂 😂. w takich np różowych z ćwiekami podkowach po wsi wymiatać  😅
vissenna   Turecki niewolnik
20 lutego 2014 21:29
A mnie zastanawia jak wygląda taka podkowa dla krowy? To jest w jednej części czy dwóch? Bo jednak racica pracuje mocniej niż kopyto  🤔
wejdz w link od wichus, glowne zdjecie to racica pieknie podkuta 😉
Odkopię zakurzony (może i dobrze) wątek ale zobaczyłam dzisiaj taki film na fb i po prostu ..  😜
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
24 listopada 2015 12:34
OBIBOK jesteś genialna, zapraszam do wątku http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,114.11820.html i więcej zdjęć bo wierzchowiec cudny  😍
Mówię szczerze, leżę i płaczę ze śmiechu. -->
😂
I to nie jedna taka specjalistka od treningu: -->

W życiu na wsi nie widziałam brykającej krowy, może te myślą, że są końmi po prostu albo.. mają marzenia  😁
Jak osioł ze shreka.. 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się