... ślub :) ...

Ja też wybieram 4, tylko on mi się podoba, ale też bez szału.
[quote author=vill_18 link=topic=34.msg200674#msg200674 date=1236955502]
Pierwsza będzie repka, bo ma date na 2 weekend maja🙂

[/quote]

Repka 2, ale dnia  nie tygodnia 😀

Jeśli chodzi o bukiet to albo 2 albo 3
Dziewczyny pomóżcie! Potrzebuję jakąś fajną piosenkę na pierwszy taniec dla mnie i mojego kompletnego "beztalencia" w tańcu 😉 Absolutnie walc nie wchodzi w grę.

a może jednak nauczysz go paru podstawowych kroków, mój ideał na pierwszy taniec:

możecie też zaśpiewać 😉
my będziemy mieli na pierwszy taniec tą piosenke
mnie się jeszcze podobają:

mi do slubu jeszcze daleko, ale oto piosenka ktora chcialabym na pierwsza:
Mesajah - kazdego dnia - czyli piosenka do ktorej czesto tanczymy w kuchni 😂
no i zadne smuty! 🏇

też to lubię, nawet bardzo  💘 ale jakoś nie idzie mi w parze z białą suknią z moich marzeń 😉
przypuszczam ze w przeciagu kilku lat moja wizje pierwszej piosenki bede zmieniac jeszcze kilka[dziesiat]krotnie 😁
Uwaga,uwaga 😉 Mój PM wczoraj łaskawie zgodził się abym nauczyła go paru kroków. O kursie nie ma mowy, ale nie naciskam. Wystarczy mi jak się troszkę ze mna pokreci. W sumie nie każdy musi lubić i umieć tańczyć 😉
Dzięki za podpowiedzi co do piosenek, będę teraz myśleć.
Jak tam dziewczyny przygotowania?
My w weekecn pędzimy na nauki. Mam nadzieję że przezyję. Potem jeszcze poradnia.

No i trzeba zacząć załatwiać formalności, te wszystkie papierki mnie przerażają.
My na etapie dostarczani zaproszeń MASAKRA!!!!!!!
My też już kilka rozdalismy, ale myślę że nie wszystkie damy radę. No napewno dwa pójdą pocztą bo moje dwie koleżanki przyjeżdżają na wesele z Londynu - raczej im osobiście zaproszeń nie dostarczę 😉
Pojedziemy do przyjaciół i najbliższej rodziny. Reszta dostanie pocztą.
A ja jutro jadę odebrać sukienkę  😅
A ja wysłałam zaproszenia do rodziny.
Teraz urząd cywilny do załatwienia🙂
Niedawno wróciliśmy z pierwszego dnia nauk...
Ufff, ledwo żyję. Nie jestem przyzwyczajona do siedzenia na tyłku parę godzin. Tak źle nie było, ale  jednak troszkę męcząco.Jutro jeszcze parę godzin i koniec.
Dziś zajęcia prowadził ksiądz (nudy straszne) i dwa małżeństwa( to nawet dało się momentami słychać, bo nawet ciekawie mówili).
A co to taka cisza w moim ulubinym wątku 😉?
Jak przygotowania idą?
opolanka   psychologiem przez przeszkody
03 kwietnia 2009 07:35
Ja własnie kupuje sukienkę, w której ide na wesele znajomych a posłuży mi na moje własne poprawiny 😉

Ja już po wizycie w USC  a w przyszłym tygodniu idziemy załatwić zapowiedzi 🙂
No to ja w makijażu i fryzurze (chyba będą tam wpięte jeszcze jakieś kwiaty):

A tu próba generalna w domu (mama się chciała nauczyć wiązania gorsetu 😉 )
wersja w bolerku:

i wersja w welonie i szelce na szyi:

Możecie powiedzieć czy z welonem lepiej czy bez? Bo mi się podoba własnie wersja bez welonu.

No i wczoraj sobie dokupiłam jeszcze do tego prześliczny komplecik Swarowskiego, ale nie mam fotek.
Fryzura rewelacja 😜 Małpuje 😁
Ładniej bez welonu, ale z welonem też bardzo fajnie
W&W pierwsza wg mnie najlepsza 😉
Fajnie i z welonem i bez 😉
Ja chyba jednak będę miała welon - a co, raz się żyje i bierze ślub 😉

Ale sama nie mam pojęcia jaką fryzurę będę miała, nie byłam jeszcze na próbnej bo nie mam pojęcia do jakiego fryzjera iść 😉 Mam jednak nadzieję że on/ona coś mi doradzi.
Chyba Cię Muffinka zmartwię, oni liczą na to, że przyjdziesz i powiesz co chcesz mieć na głowie albo twarzy :P
znalazłam buty. Rewelacyjne. Śliczne. Jedyne jakie mi się podobają. I są za duże.
ktoś reflektuje? zwracam jutro
http://www.allegro.pl/item585701232_sliczne_slubne_buty_firmy_rylko_36_24_5cm.html
03 kwietnia 2009 21:10
Chyba Cię Muffinka zmartwię, oni liczą na to, że przyjdziesz i powiesz co chcesz mieć na głowie albo twarzy :P

Nie zgodzę się. Kilka razy byłam się czesać w moim ulubionym "zakładzie" i tam panie fryzjerki na znak "proszę mnie uczesać na taka a taka okazje" rozpoczynają prace i zawsze jest to coś innego i zawsze jestem zadowolona.

Na własne wesele też nie będę miała problemu 😉
Może do czerwca już będę wiedziała co chcę na głowie, ale jak nie to jednak liczę na fryzjera. Ja zawsze jak idę do fryzjera to nie wiem co chcę na głowie - siadam na fotoel, i mówię żeby coś mi zaproponował, zarówno jeśli chodzi o fryzurę jak i kolor.

_kate fajne butki, ja właśnie czegoś podobnego szukałam. Ale niestety nie znalazłam, bo albo nie było rozmiaru albo koloru ojej sukni. Nachodziłam się za butami tak że ąż mi się wszystkiego już odechciało. W końcu trafiłam do pracowni obuwia, gdzie robią buty na zamównienie przede wszystkim dla tancerek ale również do ślubu. I tam zamówiłam na wymiar 😉 Terminy mają długie, ale myślę że będą takie buty bardzo wygodne.
opolanka no fakt, że uczeszą, toż nie rozłożą bezradnie rąk i nie powiedzą że nie umieją, ale jakoś nie zauważyłam żeby cokolwiek doradzały, na zasadzie "do pani urody to pasuje to i to" albo coś w tym stylu.
Jedyną taką osobą w moim przypadku była jak na razie florystka. Ta to mnie wypytała i o ulubione kolory i styl noszenia się, ulubione kwiaty, nielubiane kwiaty itp itd. Do tego doradziła jeszcze w kwestii i makijażu i innych rzeczy związanych z organizacją wesela czy ślubu. Rewelacyjna babka. Polecam Wrocławiankom 😉
są to jedyne buty, które mi się spodobały. Szkoda, że będę musiała je oddać. Trudno znaleźć sobie buty jak się nie nosi i nie lubi za bardzo bieli  🙁
04 kwietnia 2009 11:17
repka to ja chyba mam szczęście bo moje fryzjerki zawsze dobierają mi fryzurę do mojej twarzy, jak zasugeruje coś to potrafią doradzić, czy będzie to dobre, czy nie 😉
To ja też chyba zawsze miałam szczęście bo trafiałam na fryzjerów którzy pomagali dobrać fryzurę.

A ja się cieszę bo na 99,9% udało nam się załatwić, żeby ślubu udzielał nam znajomy ksiądz, który jest teraz w Poznaniu. Ale ksiądz proboszcz z kościoła w którym bierzemy ślub chyba się zgodził 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się